porcja + pieczywo żytnie (2 kromki 100 g) 378 Kcal (B:27 g W:46 g T:9 g) Składniki: (na 2 porcje) - tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka (100 g) - twarożek naturalny grani (200 g) -papryka czerwona – 1 szt. (145 g) - cebula czerwona – 1 szt. (64 g) - przyprawy (pieprz cytrynowy/ papryka słodka, ostra, sól himalajska) Wykonanie: Paprykę i cebulę pokroić(...)malutką kosteczkę, wymieszać z odsączonym tuńczykiem i twarożkiem i przyprawami. Wyłożyć pastę na pieczywo
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSAŁATKA RYŻOWA Z TUŃCZYKIEM, KUKURYDZĄ GROSZKIEM Składniki: (na 2 porcje) - puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki) (110g) - ryż basmatii (100g) - kukurydza konserwowa (100g) - groszek zielony (70g) - przyprawy : sól himalajska, pieprz ziołowy, oregano, bazylia Wykonanie: Ryż ugotować. Wymieszać wszystkie składniki. Doprawić wedle uznania. Podzielić na 2 porcje Całość: 588 Kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czascynk,który wspomaga układ odpornościowy - zapobiega chorobom oczu - zwiększa produkcję czerwonych krwinek - jest dobrym źródłem witaminy A Składniki: - jajo 2 szt. - mąka kukurydziana (15 g) - otręby pszenne (10 g) - tuńczyk w sosie własnym (30g) - cebula czerwona (30 g) - pomidorki koktajlowe (30 g) - ser camembert (20 g) - serek wiejski (60 g) - przyprawy : sól himalajska, pieprz ziołowy, oregano, bazylia Wykonanie: Jaja ubić(...)wymieszać z mąką i otrębami. Cebulę pokroić w kosteczkę, dodać do masy jajecznej razem z tuńczykiem. Doprawić wedle uznania. Wymieszać ponownie, wylać na rozgrzaną patelnię, na wierzch wyłożyć pokrojone w plasterki pomidorki (smażyć na odrobinie masła klarowanego, pod przykryciem), kiedy pizza zetnie się, przełożyć na drugą stronę. Na usmażoną, jeszcze ciepłą pizze wyłożyć pokrojony ser camembert. Podawać z serkiem wiejskim
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSkładniki: - makaron pełnoziarnisty – 1 szklanka (60 g) - cebula ½ szt. (50 g) - pieczarki 3 szt. (60 g) - tuńczyk w sosie własnym – ½ puszki (60 g) - jarmuż – 1 garść - masło klarowane– ½ łyżeczki (4 g) Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Cebulę, pieczarki i jarmuż drobno posiekać, podsmażyć na maśle klarowanym. Do tego dodać tuńczyka i ugotowany makaron. Podsmażać jeszcze chwilę. W razie potrzeby podlewać
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSałatka z tuńczyka, pomidorów, papryki, ogórka, oliwek i cebuli skropione oliwą oraz limonką Propozycja szybkiego lunchu w upalne południe. Proporcje na dwa talerze: Składniki: 200 g filetów z tuńczyka w oliwie 1 papryka 1 pomidor 1 mała cebula 1 ogórek 2 garści oliwek sól i pieprz oliwa z pierwszego tłoczenia 1 limonka 2 garści świeżych
Wino Francja KuchniaBardzo prosty i szybki makaron z krewetkami i cukinią. To danie to prawdziwa uczta dla wszystkich, którzy lubią owoce morza. Niestety najlepiej on smakuje podany zaraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Cześć! Wczoraj ciągle łaził za mną tuńczyk. A, że bardzo dawno nie robiłam (nie przyznam się ile, bo aż wstyd), to postanowiłam raz dwa zrobić i zaspokoić moje kubki smakowe. SKŁADNIKI: 250 gr. ugotowanego makaronu kokardki 1 puszka tuńczyka (130gr) 1 cebula 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 marchewka starta na grubych oczkach tarki 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu
RITA food channelPomysł na makaron z warzywami i tuńczykiem zrodził się podczas dość chłodnego weekendu spędzonego na działce. Właśnie zaczęły dojrzewać pomidory, … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Makaron</span> z warzywami i tuńczykiem pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerokazji, a wiosną i latem może doskonale zastąpić obiad, czy też kolację. Sałatka jest lekka i jednocześnie pożywna, a dodatek musztardy idealnie współgra z resztą składników. Polecam! 1 puszka tuńczyka 2 jajka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki ciecierzycy 1/2 papryki konserwowej 1/2 pęczka szczypiorku Dodatkowo: 4 łyżki majonezu (płaskie; lub według gustu) 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Jajka ugotować(...)twardo, a następnie wraz z papryką pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno posiekać, natomiast tuńczyka, kukurydzę oraz ciecierzycę należy odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać z musztardą oraz majonezem. Całość doprawić do smaku. Gotowa sałatka idealnie smakuje bezpośrednio po przygotowaniu, jak zarówno uprzednio schłodzona w lodówce. Do sałatki użyłam majonezu lekkiego i musztardy starofrancuskiej od Społem
Di gotujeMakaron z kurczakiem i cukinią to bardzo prosty i szybki pomysł na obiad gdzie nie mamy pomysłu i przede wszystkim czasu na coś wyszukanego. Ponadto kolorystyka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!muffiny z groszkiem, kukurydzą i serem. Babeczki mają to do siebie, że są szybkie i pyszne. Składniki: 150 g groszku z puszki po odsączeniu z zalewy 150 g tuńczyka w sosie własnym Princess (pod odsączeniu z sosu) 200 g mąki 2 jajka 100 ml mleka 100 ml oleju słonecznikowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki natki pietruszki(...)pieprz, ostrą paprykę, proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Jajka roztrzepujemy widelcem w drugiej misce. Dolewamy do jajek mleko i olej. Dodajemy suche składniki do mokrych. Dodajemy groszek, ser, tuńczyka oraz posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy do połączenia się składników. Papilotki do muffinek napełniamy na 3/4 wysokości. Posypujemy płatkami owsianymi. Pieczemy ok 20 minut w temo 180 st. C #mastertuńczyk
Kuchnia w oparachSkładniki: 2 puszki tuńczyka 20 dkg sera żółtego 4 jajka 3-4 ogórki konserwowe 1 puszka kukurydzy 1/2 pęczka dymki 1 cebula majonez sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać, … Czytaj dalej Sałatka z tuńczykiem i serem
czarrna od kuchnifasolki szparagowej, fasoli, marchewki także polecam, robiłam, smakowały wyśmienicie Dziś u mnie wersja z kukurydzą, jajkami i papryką. Szybka, zdrowa i smaczna, dla mnie najbardziej klasyczna, zapraszam Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju 1 czerwona papryka 2 jajka ugotowane na twardo nieduża puszka kukurydzy opcjonalnie: także mała puszka zielonego groszku majonez opcjonalnie: łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz Przygotowanie(...)Tuńczyka odsączam, jajka i paprykę kroję w kosteczkę. Mieszam razem w misce, dodaję odsączoną kukurydzę i majonez – około 2 łyżek (oraz musztardę i groszek jeśli dodaję), przyprawiam do smaku
Zasmakuj Kuchnidzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki. 15 dkg bezglutenowego makaronu w kształcie gwiazdek (małe gwiazdki) 1 łyżka soli pęczek natki pietruszki 2 łyżki kaparów 2 małe puszki tuńczyka w sosie własnym (215 gr) 1 ząbek czosnku 200 ml śmietany 30% (bez laktozy) 6 dkg żółtego sera (dowolny rodzaj) (bez laktozy) 1 łyżka oliwy z oliwek 5 dkg świeżego(...)czterech minut na małym ogniu. Makaron wyłożyć na durszlak, przelać zimną wodą. Przełożyć do miski. Na patelnię wylać oliwę. Dodać do niej przeciśnięty ząbek czosnku, kapary oraz odsączonego tuńczyka. Przesmażyć na małym ogniu przez dwie minuty. Po dwóch minutach dodać śmietanę, pół łyżeczki soli, pieprz i świeży szpinak. Smażyć kolejną minutę. Po makaronu przełożyć sos śmietanowy, drobno pokrojoną natkę pietruszki
mecooksdzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki. 15 dkg bezglutenowego makaronu w kształcie gwiazdek (małe gwiazdki) 1 łyżka soli pęczek natki pietruszki 2 łyżki kaparów 2 małe puszki tuńczyka w sosie własnym (215 gr) 1 ząbek czosnku 200 ml śmietany 30% (bez laktozy) 6 dkg żółtego sera (dowolny rodzaj) (bez laktozy) 1 łyżka oliwy z oliwek 5 dkg świeżego(...)czterech minut na małym ogniu. Makaron wyłożyć na durszlak, przelać zimną wodą. Przełożyć do miski. Na patelnię wylać oliwę. Dodać do niej przeciśnięty ząbek czosnku, kapary oraz odsączonego tuńczyka. Przesmażyć na małym ogniu przez dwie minuty. Po dwóch minutach dodać śmietanę, pół łyżeczki soli, pieprz i świeży szpinak. Smażyć kolejną minutę. Po makaronu przełożyć sos śmietanowy, drobno pokrojoną natkę pietruszki
mecooks