tuńczyk - 4768 przepisów (strona:131/318)

Sałatka z tuńczykiem w 15 minut 216

Pyszna sałatka z tuńczykiem w roli głównej, którą przygotujecie w 15 minut! Artykuł Sałatka z tuńczykiem w 15 minut pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Sałatka przekąskowa 678

zapoznania się z przepisem, gdyż sałatka smakuje naprawdę świetnie. SAŁATKA PRZEKĄSKOWA – PRZEPIS Składniki 4 jajka 4 ogórki konserwowe 1/2 puszki kukurydzy ok. 15 cm pora 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała papryka czerwona 1 łyżka majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy za skorupki i kroimy w kosteczkę(...)Ogórki konserwowe oraz paprykę czerwoną kroimy w kostkę. Kukurydzę oraz tuńczyka odsączamy z zalewy. Pora kroimy w półkrążki. Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy przygotowany sos, mieszamy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka przekąskowa pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Sałatka z serem żółtym i tuńczykiem 69

sumie najwięcej pracy wymaga pokrojenie samego sera w kostkę, a reszta to bajka😊  Składniki: 300 g żółtego sera 1 puszka kukurydzy  1 puszka groszku 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 5-6 krążków ananasa z puszki sól, pieprz majonez  Sposób przygotowania:  1. Ser żółty pokroić w kostkę.  2. Pozostałe i tuńczyka odsączyć z zalewy. Ananasa

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z jajkiem i tuńczykiem 55

Połączenie tuńczyka z jajkiem zawsze świetnie smakuje, a dodatek pozostałych składników jeszcze bardziej podbija smak potrawy i dodaje jej charakteru. Artykuł Sałatka z jajkiem i tuńczykiem pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Sałatka porowa 418

Szybka i prosta sałatka porowa, to super propozycja na śniadanie, kolację, a nawet na imprezę. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu na sałatkę z porem i tuńczykiem. Sałatka porowa – Składniki: 1 średni por – tylko biała i jasnozielona The post Sałatka porowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Papryka pieczona z tuńczykiem i serkiem ricotta 57

Pieczona papryka z farszem z ricotty i tuńczyka w zalewie. Tak przygotowanym daniem zachwycisz swoich bliskich! Artykuł Papryka pieczona z tuńczykiem i serkiem ricotta pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Bowl z tuńczykiem i warzywami 69

Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 150 g ryżu 200 g cukinii 150 g fasolki szparagowej 1/2 czerwonej papryki kilka łyżek kukurydzy z puszki pomidorki koktajlowe pędy bambusa w … Czytaj dalej Bowl z tuńczykiem i warzywami

czarrna od kuchni
Pasta z tuńczyka 202

Szybka pasta z tuńczyka z puszki. Nadaje się do jedzenia na kanapkach lub zawijania w tortilli. Jeżeli lubimy bardziej wyrazisty smak to można dodać do niej drobno posiekaną cebulę lub szczypiorek. Składniki: 200g tuńczyka w oleju 1 mała puszka kukurydzy lub połowa dużej 1 czerwona papryka 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego lub skyru 1 łyżeczka ostrej musztardy

Mohiella
Jak smakuje najdroższe Prosecco Superiore DOCG i dlaczego połączysz je ze szparagami i każdą potrawą? 60

jeśli je mają oczywiście). Szparagi wrzuć do lekko osolonego wrzątku i pozwól im się gotować przez 12 minut. Następnie delikatnie je wyjmij i przełóż na ręcznik papierowy do ostygnięcia. Tuńczyka odcedź z oleju i zmiksuj na gładką masę z majonezem, sokiem z cytryny, kaparami i przyprawami. Szparagi polej sosem i udekoruj pokruszonym żółtkiem jajka. Posyp kiełkami lub rukolą. Składniki pęczek(...)zielonych szparagów 120 g tuńczyka w oleju 2 żółtka ugotowanych jajek 2 łyżki majonezu 3 kapary łyżeczka soku z cytryny sól i biały pieprz do smaku kiełki lub rukola do dekoracji Fotorelacja z Enjoy European Quality Food Konferecję poprowadził Emiliano Castagna – wiceprezes Włoskiej Izby Handlowo-Przemysłowej, odpowiedzialny za sektor gastronomiczny. Jak wszystkim wiadomo, podstawą włoskiej kuchni są wysokiej jakości

Eat me! Fit me!
Jak smakuje najdroższe Prosecco Superiore DOCG i dlaczego połączysz je ze szparagami i każdą potrawą? 66

jeśli je mają oczywiście). Szparagi wrzuć do lekko osolonego wrzątku i pozwól im się gotować przez 12 minut. Następnie delikatnie je wyjmij i przełóż na ręcznik papierowy do ostygnięcia. Tuńczyka odcedź z oleju i zmiksuj na gładką masę z majonezem, sokiem z cytryny, kaparami i przyprawami. Szparagi polej sosem i udekoruj pokruszonym żółtkiem jajka. Posyp kiełkami lub rukolą. Składniki pęczek(...)zielonych szparagów 120 g tuńczyka w oleju 2 żółtka ugotowanych jajek 2 łyżki majonezu 3 kapary łyżeczka soku z cytryny sól i biały pieprz do smaku kiełki lub rukola do dekoracji Fotorelacja z Enjoy European Quality Food Konferecję poprowadził Emiliano Castagna – wiceprezes Włoskiej Izby Handlowo-Przemysłowej, odpowiedzialny za sektor gastronomiczny. Podczas spotkania promowanych było 6 wyjątkowych produktów z oznaczeniem

Eat me! Fit me!
Kruche babeczki z pastą z tuńczyka 138

Składniki: na około 30 babeczek: 200 g mąki 150 g margaryny 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki zimnej wody farsz: 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 opakowanie oliwek (200 ml) … Czytaj dalej Kruche babeczki z pastą z tuńczyka

czarrna od kuchni
Strudel z tuńczykiem i ziemniakami 107

Składniki: 180 g mąki 250 g ricotty 250 g ugotowanych ziemniaków 1 puszka tuńczyka w wodze 2 ząbki czosnku sól, pierz 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Do mąki dodać łyżeczkę soli, … Czytaj dalej Strudel z tuńczykiem i ziemniakami

czarrna od kuchni