tuńczyk - 4768 przepisów (strona:131/318)

Papryka pieczona z tuńczykiem i serkiem ricotta 68

Pieczona papryka z farszem z ricotty i tuńczyka w zalewie. Tak przygotowanym daniem zachwycisz swoich bliskich! Artykuł Papryka pieczona z tuńczykiem i serkiem ricotta pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Bowl z tuńczykiem i warzywami 87

Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 150 g ryżu 200 g cukinii 150 g fasolki szparagowej 1/2 czerwonej papryki kilka łyżek kukurydzy z puszki pomidorki koktajlowe pędy bambusa w … Czytaj dalej Bowl z tuńczykiem i warzywami

czarrna od kuchni
Pasta z tuńczyka 222

Szybka pasta z tuńczyka z puszki. Nadaje się do jedzenia na kanapkach lub zawijania w tortilli. Jeżeli lubimy bardziej wyrazisty smak to można dodać do niej drobno posiekaną cebulę lub szczypiorek. Składniki: 200g tuńczyka w oleju 1 mała puszka kukurydzy lub połowa dużej 1 czerwona papryka 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego lub skyru 1 łyżeczka ostrej musztardy

Mohiella
Jak smakuje najdroższe Prosecco Superiore DOCG i dlaczego połączysz je ze szparagami i każdą potrawą? 69

jeśli je mają oczywiście). Szparagi wrzuć do lekko osolonego wrzątku i pozwól im się gotować przez 12 minut. Następnie delikatnie je wyjmij i przełóż na ręcznik papierowy do ostygnięcia. Tuńczyka odcedź z oleju i zmiksuj na gładką masę z majonezem, sokiem z cytryny, kaparami i przyprawami. Szparagi polej sosem i udekoruj pokruszonym żółtkiem jajka. Posyp kiełkami lub rukolą. Składniki pęczek(...)zielonych szparagów 120 g tuńczyka w oleju 2 żółtka ugotowanych jajek 2 łyżki majonezu 3 kapary łyżeczka soku z cytryny sól i biały pieprz do smaku kiełki lub rukola do dekoracji Fotorelacja z Enjoy European Quality Food Konferecję poprowadził Emiliano Castagna – wiceprezes Włoskiej Izby Handlowo-Przemysłowej, odpowiedzialny za sektor gastronomiczny. Jak wszystkim wiadomo, podstawą włoskiej kuchni są wysokiej jakości

Eat me! Fit me!
Jak smakuje najdroższe Prosecco Superiore DOCG i dlaczego połączysz je ze szparagami i każdą potrawą? 77

jeśli je mają oczywiście). Szparagi wrzuć do lekko osolonego wrzątku i pozwól im się gotować przez 12 minut. Następnie delikatnie je wyjmij i przełóż na ręcznik papierowy do ostygnięcia. Tuńczyka odcedź z oleju i zmiksuj na gładką masę z majonezem, sokiem z cytryny, kaparami i przyprawami. Szparagi polej sosem i udekoruj pokruszonym żółtkiem jajka. Posyp kiełkami lub rukolą. Składniki pęczek(...)zielonych szparagów 120 g tuńczyka w oleju 2 żółtka ugotowanych jajek 2 łyżki majonezu 3 kapary łyżeczka soku z cytryny sól i biały pieprz do smaku kiełki lub rukola do dekoracji Fotorelacja z Enjoy European Quality Food Konferecję poprowadził Emiliano Castagna – wiceprezes Włoskiej Izby Handlowo-Przemysłowej, odpowiedzialny za sektor gastronomiczny. Podczas spotkania promowanych było 6 wyjątkowych produktów z oznaczeniem

Eat me! Fit me!
Kruche babeczki z pastą z tuńczyka 162

Składniki: na około 30 babeczek: 200 g mąki 150 g margaryny 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki zimnej wody farsz: 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 opakowanie oliwek (200 ml) … Czytaj dalej Kruche babeczki z pastą z tuńczyka

czarrna od kuchni
Strudel z tuńczykiem i ziemniakami 123

Składniki: 180 g mąki 250 g ricotty 250 g ugotowanych ziemniaków 1 puszka tuńczyka w wodze 2 ząbki czosnku sól, pierz 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Do mąki dodać łyżeczkę soli, … Czytaj dalej Strudel z tuńczykiem i ziemniakami

czarrna od kuchni
Sałatka z rukolą i tuńczykiem 86

Idealna sałatka na kolację i nie tylko ;-) Składniki: 1/2 opakowania rukoli kolorowe pomidorki koktajlowe 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 60g sera sałatkowego (u mnie Salatos) oliwki czarne i zielone oliwa z oliwek przyprawa do sałatek Sposób przygotowania: 1.  Rukolę umyć, delikatnie wysuszyć ręcznikiem papierowym. Pomidorki umyć, pokroić na połówki. Ser pokroić w kostkę, oliwki można przepołowić lub zostawić(...)całości. Tuńczyka odsączyć z zalewy. 2. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek - ilość sosu wedle uznania. 3. Wszystkie składniki umieścić w misce, polać sosem i wymieszać. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Faszerowane pomidory – pyszne danie z niskim ŁG 64

glikemicznym jest jak najbardziej wskazany, jeśli chcemy cieszyć się zdrowiem, szczupłą sylwetką i dobrą energią każdego dnia! Serdecznie zapraszam do skorzystania z przepisu Składniki (4 porcje): 4 duże pomidory, tuńczyk w sosie własnym, 170g, około 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 50g kaszy bulgur, 2 ząbki czosnku, 1/2 cebulki, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 kulka sera mozzarella (125g), szczypta soli(...)patelni rozgrzej oliwę z oliwek i przesmaż na niej pokrojoną cebulkę i czosnek. Po chwili dodaj miąższ z pomidorów i posiekaną natkę. Później dodaj także ugotowaną kaszę i odsączonego tuńczyka. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Pyszny farsz Gotowym farszem wypełnij pomidory. Na wierzch ułóż plaster mozzarelli. Tak przygotowane pomidory włóż do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika, funkcja góra

Natka Pietruszki
Faszerowane pomidory – pyszne danie z niskim ŁG 66

glikemicznym jest jak najbardziej wskazany, jeśli chcemy cieszyć się zdrowiem, szczupłą sylwetką i dobrą energią każdego dnia! Serdecznie zapraszam do skorzystania z przepisu Składniki (4 porcje): 4 duże pomidory, tuńczyk w sosie własnym, 170g, około 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 50g kaszy bulgur, 2 ząbki czosnku, 1/2 cebulki, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 kulka sera mozzarella (125g), szczypta soli(...)patelni rozgrzej oliwę z oliwek i przesmaż na niej pokrojoną cebulkę i czosnek. Po chwili dodaj miąższ z pomidorów i posiekaną natkę. Później dodaj także ugotowaną kaszę i odsączonego tuńczyka. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Pyszny farsz Gotowym farszem wypełnij pomidory. Na wierzch ułóż plaster mozzarelli. Tak przygotowane pomidory włóż do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika, funkcja góra

Natka Pietruszki
Naleśniki z tuńczykiem 172

Składniki: 100 g mąki 1 szklanka mleka 1 jajko 2 łyżeczki bazyliowego pesto 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich farsz: 200 g ugotowanych ziemniaków 1 puszka tuńczyka w wodzie … Czytaj dalej Naleśniki z tuńczykiem

czarrna od kuchni
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem 122

Składniki: 500 g passaty pomidorowej 300 g pomidorów (podłużnych) lub krojonych pomidorów z puszki 1 ostra papryczka chilli 2 ząbki czosnku 2 puszki tuńczyka w oleju 12 listków świeżej bazylii + kilka listków do dekoracji 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka cukru 500 g makaronu spaghetti 1 łyżka oliwy z oliwek sól(...)drobną kostkę. Czosnek obieramy i drobno szatkujemy.  Na patelni podsmażamy na oliwie z oliwek przygotowaną papryczkę i czosnek (czosnek powinien być szklisty ale nie rumiany). Dodajemy passatę, odsączonego tuńczyka, pokrojone w kostkę pomidory, porwane listki bazylii oraz przyprawy. Całość dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając przez 20 minut. Sos powinien w tym czasie zgęstnieć. Makaron gotujemy

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania