niedobory błonnika, witamin i minerałów, a nade wszystko zaspokoją głód. Wyłączą odgłosy krasnali grających w kręgle w Twoim brzuchu Polecam ! składniki na dużą salaterkę ( jak na zdjęciu) : 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 6 ogórków korniszony średniej wielkości 1/2 małej kapusty pekińskiej fioletowej lub białej 2 czerwone papryki słodkie, grubościenne średniej wielkości 2 czerwone cebule , także średniej wielkości ser żółty(...)się połączy z pozostałymi smakami. Warzywa z puszki wylej na cedzak i przepłucz pod zimną wodą, szczególnie fasolkę która lubi wszystko zabarwić na bury kolor jeśli tego nie zrobisz Tuńczyka tyko odcedź z zalewy i gotowe. Ogórki korniszonki wiadomo w plasterki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Trochę sera zetrzyj i zostaw razem ze szczypiorkiem do dekoracji, resztę pokrój w niewielką kostkę, mniej
Ogrodnik w podróżySkładniki: 50 g makaronu pełnoziarnistego 150 g brokuła 100 g mrożonego groszku 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 jajko 50 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 1/2 łyżki psoiekanego … Czytaj dalej Makaron z tuńczykiem i jajkiem
czarrna od kuchnibardziej chrupiące, po czasie miękną. Chlebek: 250 g mąki 125 ml wody 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli morskiej 1 łyżka oliwy z oliwek Dodatki: 1 słoiczek tuńczyka w oleju (użyłam NIXE, z Lidla) 125 g serka śmietankowego 1 czerwona cebula 1 jabłko 30 g sera cheddar biały ocet winny – 1-2 łyżki 1 łyżeczka musztardy grillowej(...)minuty z każdej strony (do lekkiego zarumienienia). W międzyczasie cebulę oraz jabłko kroimy na drobną kostkę. Składniki zalewamy octem winnym. Dodajemy osączonego z zalewy i lekko rozdrobnionego tuńczyka, serek śmietankowy oraz starty ser cheddar. Mieszamy. Opcjonalnie możemy zaostrzyć całość niewielką ilością musztardy czy nawet tabasco. Gotowy placek ostrożnie zsuwamy z patelni na deskę do krojenia. Nacinamy go wzdłuż, tworząc kieszonkę
Smaki Na TalerzuSkładniki: 100 g białego sera, tłustego 120 g tuńczyka w sosie własnym 4 ogórki kiszone 1 jajko 1 pęczek szczypiorku sól, pieprz Sposób wykonania: Jajko gotujemy na twardo. Do naczynia blendera wrzucamy pokrojony na kawałki ser, odsączonego tuńczyka, jajko, pokrojone na kawałki ogórki. Miksujemy do uzyskania jednolitej pasty. Przekładamy do miseczki. Szczypiorek drobno szatkujemy i dodajemy do asty. Doprawiamy
Qchnia po prostuCiebie tylko zależy, z czym zrobisz. Nie podaję ilość, zrobisz według swoich gustów. ✅ 400 g ryżu do sushi ✅ 5 łyżek octu ryżowego ✅ 2 łyżki cukru ✅ 1 łyżeczka soli ✅ Tuńczyk w puszcze ✅ Wędzony Łosoś ✅ Paluszki krabowe ✅ Serek śmietankowy ✅ Wasabi ✅ Czerwona papryka ✅ Zielony papryka ✅ Żółta papryka ✅Pędy bambusa ✅ Marynowany imbir ✅ Zielony ogórek ✅ Młody szpinak ✅ Sos sojowy ✅ Arkusze Nori ✅ Folia spożywcza 🛠️ Przygotowanie 🛠️ Ryż(...)ugotuj według instrukcji na opakowaniu. 🛠️ Ocet wymieszaj z cukrem i solą, dodaj do ryżu, wymieszaj i pozostaw do przestygnięcia. 🛠️ Warzywa pokrój na małe kawałki. 🛠️ Tuńczyka odlej z wody, dodaj serek i wasabi, wymieszaj. 🛠️ Rozłóż arkusz nori na kawałku folii spożywczej i umieść na nim jedną dużą łyżkę ryżu. 🛠️ Ułóż wybrane składniki na ryżu i połóż kolejną porcją ryżu. 🛠️ Złóż nori
RafalCookSzybki pomysł na obiad, sałatkę do pracy czy na kolację. Składniki na jedną salaterkę: 160 g dowolnego makaronu 2 garści szpinaku typu baby 1/2 czerwonej cebuli 1 puszka tuńczyka w sosie własnym garść pomidorków koktajlowych garść zielonych oliwek 100 g sera kaszubskiego (u mnie z czarnuszką) 4-5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 płaska łyżeczka miodu(...)łyżka soku z limonki / cytryny 1 płaska łyżeczka ulubionej przyprawy do sałatek Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować u osolonym wrzątku, przelać zimną wodą. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Szpinak opłukać o odsączyć na sicie. Pomidorki przekroić na połówki, cebulę dowolnie posiekać, a ser w kostkę. 2. Wszystko włożyć do miski. W szklance wymieszać oliwę, miód, musztardę, sok z limonki i przyprawę
Kuchnia domowa Anibardzo zdrowe, a i dodatkowa porcja kcal w te mrozy z pewnością nam się przyda. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Łódeczki z awokado Porcje 2 Składniki 1 dojrzałe awokado 1 tuńczyk w sosie własnym 3 łyżki kukurydzy z puszki 3 ogórki konserwowe sok z cytryny lub limonki łyżka gęstego jogurtu lub majonezu sól pieprz Instrukcje Awokado myjemy i kroimy na pół(...)Wyjmujemy pestkę, a miąższ delikatnie kroimy w kratkę uważając żeby nie przeciąć skórki. Wydrążamy łyżką, skrapiamy sokiem z cytryny lub limonki żeby nie ściemniał. Tuńczyka osączamy z zalewy i rozdrabniamy na niewielkie kawałki, ogórki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, dodajemy sól i pieprz do smaku. Dodajemy jogurt lub majonez i ponownie delikatnie mieszamy. Wkładamy do skórek awokado
To co lubię - gotuję i polecamSkładniki: ciasto: 1 jajko 20 g mąki woda, sól nadzienie: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 jajko 2 łyżki skyru lub serka naturalnego 2 łyżki chudego jogurtu 1 łyżka … Czytaj dalej Zawijaski naleśnikowe z tuńczykiem
czarrna od kuchniwtedy składniki ,,przegryzą się''. Sycące, a zarazem lekkie. Piękne, kolorowe. Uwielbiamy takie jedzenie. Do przygotowania dosłownie w pół godziny. Koniecznie zróbcie i dajcie znać czy smakowało. Potrzebujemy: 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju 1 puszka pomidorów pokrojonych 3 łyżki kukurydzy konserwowej 1 duża marchewka pół czerwonej papryki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 20 dag makaronu spaghetti oliwa(...)plasterki. Na głębokiej dużej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy przygotowane warzywa i chwilę przesmażamy, dodajemy całą zawartość pomidorów z puszki i dusimy do miękkości i zgęstnienia sosu. Następnie dodajemy tuńczyka odsączonego z oleju i kukurydzę, przyprawiamy do smaku ziołami i przyprawami. 2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Dodajemy do sosu i dokładnie mieszamy. 3. Danie podajemy udekorowane listkami bazylii
Izabelawkuchnibardzo łatwa pasta z tunczyka i bobu. Wystarczy tunczyk, bób , wazystko odpowiednio doprawić i mamy pyszną pastę do chleba. Polecam :) Składniki: 2 puszki tuńczyka 300 g bobu 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Bób wrzucić na osolony wrzątek, ugotować. Przelać zimną wodą, obrać i pokroić na mniejsze kawałki(...)Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Dodać posiekany czosnek, chwilę razem przesmażyć. Tuńczyk osączyć z zalewy, posiekać. Wszystko przełożyć do miski doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Smacznego
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 150 g ulubionego makaronu 1 puszka tuńczyka w wodzie 200 g mrożonego groszku 200 g mrożonej fasolki szparagowej 1 mała cukinia 150 g jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1 … Czytaj dalej Makaron z tuńczykiem
czarrna od kuchniSkładniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (po 170 g) 100 g świeżego szpinaku baby 15 kawałków pomidorów suszonych z oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy (z suszonych pomidorów) 500 g makaronu penne 4 łyżki nasion słonecznika 4 łyżki pestek dyni sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron gotujemy al'dente. Na patelni rozgrzewamy(...)oliwę i szklimy na niej poszatkowaną w drobną kostkę cebulę oraz pokrojony w plasterki czosnek. Dodajemy odsączonego tuńczyka, pokrojone w paseczki pomidory oraz szpinak. Całość skrapiamy cytryną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy cały czas mieszając do momentu aż liście szpinaku zwiędną. Całość przekładamy do makaronu, mieszamy. Nasiona słonecznika oraz pestki dyni prażymy na osobnej, suchej patelni
Qchnia po prostuWitajcie. Dziś propozycja sałatkowa ;-) Składniki: 1 niepełna szklanka ryżu 1 por 1-2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 por 150 g wędzonego sera żółtego majonez sól, pieprz słodka papryka Sposób wykonania: 1. Ryż ugotować na sypko w lekko osolonym wrzątku. 2. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy 3. Pora pokroić w półplasterki, sparzyć wrzątkiem. 4. Ser żółty pokroić
Kuchnia domowa AniSkładniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach 100 g kaszy jaglanej 2 marchewki 1 cebula 500 g passaty pomidorowej lub domowego przecieru 2 łyżki oleju 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki suszonego czosnku sól Sposób wykonania: Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy około 300 ml wrzątku i pozostawiamy na 10 minut. Po tym czasie przekładamy kaszę(...)patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną cebulę. Smażymy do momentu aż zacznie się szklić. Dodajemy marchew i dalej podgrzewamy aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy passatę, odsączonego z zalewy tuńczyka, ugotowaną kaszę oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Pastę studzimy, przekładamy do słoiczka. Przechowujemy w lodówce
Qchnia po prostuSzybka sałatka w sam raz na kolację. Składniki: 1 sałata lodowa 1 puszka białej fasoli 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (kawałki) 1/2 słoiczka zielonych oliwek 2 pomidory 1 nieduży ogórek oliwa z oliwek ulubiona przyprawa do sałatki Sposób wykonania: 1. Sałatę lodową, pomidory, ogórki pokroić. 2. Oliwki pokroić na połówki, fasolę oraz tuńczyka odsączyć z zalewy. 3. Wszystkie składniki
Kuchnia domowa Ani