przygotowania potrzebujemy: Tuńczyk w sosie własnym- 130g Majonez- 15g Jajko- 120g Masło – 20g Natka pietruszki- 2g Cebula w proszku- 1g Sól, pieprz czarny Tuńczyka odcisnąć z wody i dodać do jajek, majonezu, pietruszki i przypraw. Wymieszać dokładnie. Na patelni roztopić masło, nałożyć łyżką placki ( lub użyć foremek do jajek sadzonych). Smażyć do rumianego koloru. Smacznego. Makro w 100g
serzmiesemSkładniki: 4 jajka 40 g płatków owsianych 20 g roszponki 50 g pomidorków koktajlowych 1 kulka mozzarelli light 1 puszka tuńczyka w wodzie 1/2 cukinii curry słodka papryka, zioła prowansalskie … Czytaj dalej Omlet z tuńczykiem
czarrna od kuchniSkładniki: ok. 200 g drobnego makaronu 100 g groszku konserwowego 1 puszka tuńczyka 3-4 kiszone ogórki kawałek pora 2 jajka po pół kubeczka jogurtu naturalnego i skyru 1 łyżeczka musztardy … Czytaj dalej Makaronowa z tuńczykiem
czarrna od kuchniKiedy mają wpaść do nas goście zazwyczaj robię właśnie tę sałatkę. Jest to ulubiona pozycja mojego męża na wszelkich domowych imprezach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: 1 puszka tuńczyka w zalewie 1 puszka kukurydzy 4 jaja ugotowane na twardo 5/6 ogórków konserwowych 2 małe papryki świeże bądź konserwowe ( u mnie czerwona i po kawałku zielonej i żółtej) SOS: 3 łyżki majonezu(...)pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1. Paprykę i ogórka pokrój w drobną kostkę, przełóż do miski; 2. Jajka pokrój na małe kawałki i dodaj do miski; 3. Kukurydzę i tuńczyka odsącz, wrzuć do reszty składników; 4. Przygotuj sos: wymieszaj majonez ze śmietaną i czosnkiem, dopraw solą i pieprzem; 5. Sałatkę zalej sosem, wszystko dokładnie wymieszaj i gotowe. :) Zobacz krótki film
Prosty przepis nawykonania cudowny smak. Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 2 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: tanie SKŁADNIKI: 2 jajka 2 kromki chleba tostowego szczypiorek ser mozzarella tuńczyk cebula czerwona pomidor krojony zioła włoskie pieprz sól olej do smażenia 1. Śniadanie zaczynamy od przygotowania składników. Jajka roztrzepujemy z pieprzem i solą. Cebulę i szczypiorek kroimy drobno. 2. Patelnię(...)Kładziemy tost i po chwili odwracamy. Posypujemy tost ziołami. 3. Przewracamy tost z jajkiem na drugą stronę i zawijamy brzegi jajka do środka tosta. Nakładamy na jedną stronę ser,tuńczyka,cebulę,szczypiorek i pomidorki. 4. Zamykamy tost i smażymy przez chwilkę z każdej strony. Gotowe.. Smacznego!!!! Obejrzyj film, który ułatwi przygotowanie potrawy
karolgotujeSkładniki: Tuńczyk w sosie własnym Jajka Pomidory Rzodkiewki Cebula czerwona Papryka Mix sałat lub kapusta pekińska Koperek Pieprz Sól Sos czosnkowy Przygotowanie: Sałatę rozkładamy na półmisku, na nią ukladamy pokrojoną cebulę, rzodkiewki pokrojone w plasterki, paprykę tniemy w cienkie paseczki, pomidory kroimy w ćwiartki, jajka jeśli małe to na pół, a jeśli większe to pokroić na ćwiartki. Całość delikatnie posolić(...)popieprzyć. Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozłożyć na półmisku. Wszystko polewamy sosem czosnkowym i posypujemy koperkiem. Smacznego :) Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com/c/DietaRozdzielna Za Subskrybuj 😀❗ i daj łapkę w górę
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSkładniki: 500 g dowolnego makaronu 190 g zielonego pesto (słoiczek) 1 puszka tuńczyka w kawałkach (w oliwie) 100 g sera żółtego gouda lub grana padano sól, pieprz świeża bazylia Sposób wykonania: Makaron gotujemy al'dente w osolonej wodzie, odlewamy na durszlaku i wrzucamy z powrotem do garnka. Podgrzewamy na małym ogniu, dodajemy pesto oraz odsączonego z oliwy tuńczyka (można
Qchnia po prostuSKŁADNIKI 320 g makaronu typu orecchiette 150 g tuńczyka w oleju 400 g różyczek brokuła 5 suszonych pomidor ó w 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 250 g di orecchiette 150 g di tonno sott'olio 400 g di broccoli 5 pomodori secchi 2 spicchi d'aglio olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE(...)wodzie. Różyczki brokuła gotujemy na parze. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku oraz rozdrobniony tuńczyk; doprawiamy solą i pieprzem . Całość smażymy ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Sos blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Ugotowany makaron
La grande e la piccola cuocaIlość porcji : 3-4 porcje Składniki: – 100 ml passaty pomidorowej z przyprawami (czosnek, chilli, oregano – dodaj i zblenduj) – 60-100 g mozzarelli – opakowanie ciasta francuskiego – 150-180 g tuńczyka w oliwie lub oleju – listki świeżego oregano – dodatki – pomidorki, kukurydza z puszki, kapary Przygotowanie : Z ciasta francuskiego wykrawaj koła lub kwadraty około 10 cm. Przygotowane porcje ciasta posmaruj(...)serem mozzarella. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piecz przez około 20-22 minuty aż ser się rozpuści a ciasto wyrośnie. Po wyjęciu z piekarnika dodaj tuńczyka z puszki, listki oregano i ulubione dodatki. Podawaj od razu lub na zimno. SMACZNEGO! Artykuł Mini pizze na cieście francuskim pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl
nietylkopasta.plwith Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Tu, w Polsce, a także w krajach na wschód od Polski, bardziej znaną wersją jest śledź "pod pierzynką". Ale okazuje się, że tuńczyk w tej kombinacji jest bardziej puszysty i delikatny. The post Tuńczyk pod pierzynką appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkeyszczypiorkiem (bez majonezu) FIT pasta z bobu do kanapek Guacamole czyli pasta z awokado Guacamole z pomidorami Kanapkowa pasta z soczewicy Pasta jajeczna ze szprotkami Pasta kanapkowa z tuńczyka i suszonych pomidorów Pasta twarogowa z wędzoną makrelą Pasta z suszonych pomidorów i nasion Pasta z tuńczyka i awokado Wegański smalec z fasoli z sus zoną śliwką Zapraszam do polubienia mojej
Moje Kuchenne RewelacjeSprawdza się w każdej sytuacji a jej wykonanie zajmuje dosłownie chwilę. Wszyscy są w szoku, że z kilku tak prostych składników można wyczarować takie cuda. Sami spróbujcie. ;) SKŁADNIKI: puszka tuńczyka w sosie własnym puszka kukurydzy puszka groszku 4 jajka 4/5 ogórków kiszonych (mogą też być konserwowe) 4/5 kawałków papryki konserwowej 10 dag sera żółtego majonez sól pieprz WYKONANIE: 1. Tuńczyka
Prosty przepis naSałatka prosta i pyszna. A do tego pełna zdrowych dodatków! Co nam trzeba? 200g makaronu razowego np. BioBabalscy puszka tuńczyka w sosie własnym 5-6 suszonych pomidorów 100g sera feta posiekany szczypior 2 łyżki pestki z dyni i słonecznika po łyżce stołowej sos: 2 łyżki oleju lnianego z łyżką wody, po pół płaskiej łyżeczki soli, pieprzu i łyżeczką soku(...)cytryny. Robimy Ugotowany makaron mieszamy z tuńczykiem i suszonymi pomidorkami posiekanymi w paski, dodajemy ser feta pokrojony w kosteczkę, a następnie mieszamy z posiekanym szczypiorkiem. Na koniec posypujemy uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni i słonecznika i delikatnie mieszamy Zalewamy sosem i delikatnie mieszamy. Odstawiamy na 15 minut aby się przegryzła. Smacznego! Share 0 Tweet 0 Save
Latosiowydomsmaku i wartości odżywczych, u nas zniknęła w kilka chwil zrobiona na kolację, ale idealnie nadaje się do zabrania do pracy. Spróbujcie koniecznie Składniki: 1/2 opakowania rukoli 1 puszka tuńczyka mała cebula 2 garście pomidorów koktajlowych kilka oliwek garść słonecznika (polecam dostępny na Skworcu.pl ) sól, pieprz 3 łyżki oleju lnianego lub rzepakowego zimno tłoczonego Rukolę myjemy, układamy na talerzu(...)Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do sałaty. Dodajemy drobno posiekaną cebulę, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i oliwki. Słonecznika prażymy na suchej patelni i posypujemy nim sałatkę. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem, a następnie polewamy olejem
Cynamonowe szczęścieSkładniki: 150 g makaronu 1 puszka tuńczyka 150 g szpinaku mrożonego w brykiecie 150 g cukinii 1 cebula pieprz ziołowy jarzynka chili 3 ząbki czosnku Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z … Czytaj dalej Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem
czarrna od kuchni