tuńczyk - 4768 przepisów (strona:134/318)

Tunczyk z bobem 128

bardzo łatwa  pasta z tunczyka i  bobu.  Wystarczy tunczyk, bób , wazystko  odpowiednio doprawić i mamy pyszną pastę  do chleba. Polecam :) Składniki: 2 puszki tuńczyka 300 g bobu 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Bób wrzucić na osolony  wrzątek, ugotować. Przelać zimną wodą, obrać i pokroić na mniejsze kawałki(...)Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Dodać posiekany czosnek, chwilę razem przesmażyć. Tuńczyk osączyć z zalewy, posiekać. Wszystko przełożyć do miski doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Makaron z tuńczykiem 176

Składniki: 150 g ulubionego makaronu 1 puszka tuńczyka w wodzie 200 g mrożonego groszku 200 g mrożonej fasolki szparagowej 1 mała cukinia 150 g jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1 … Czytaj dalej Makaron z tuńczykiem

czarrna od kuchni
Makaron z tuńczykiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami 126

Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (po 170 g) 100 g świeżego szpinaku baby 15 kawałków pomidorów suszonych z oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy (z suszonych pomidorów) 500 g makaronu penne 4 łyżki nasion słonecznika 4 łyżki pestek dyni sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron gotujemy al'dente. Na patelni rozgrzewamy(...)oliwę i szklimy na niej poszatkowaną w drobną kostkę cebulę oraz pokrojony w plasterki czosnek. Dodajemy odsączonego tuńczyka, pokrojone w paseczki pomidory oraz szpinak. Całość skrapiamy cytryną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy cały czas mieszając do momentu aż liście szpinaku zwiędną. Całość przekładamy do makaronu, mieszamy.  Nasiona słonecznika oraz pestki dyni prażymy na osobnej, suchej patelni

Qchnia po prostu
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i porem 138

Witajcie. Dziś propozycja sałatkowa ;-) Składniki: 1 niepełna szklanka ryżu 1 por 1-2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 por 150 g wędzonego sera żółtego majonez sól, pieprz słodka papryka Sposób wykonania: 1. Ryż ugotować na sypko w lekko osolonym wrzątku. 2. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy 3. Pora pokroić w półplasterki, sparzyć wrzątkiem. 4. Ser żółty pokroić

Kuchnia domowa Ani
Pasta na kanapki z tuńczyka i kaszy jaglanej 157

Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach 100 g kaszy jaglanej 2 marchewki 1 cebula 500 g passaty pomidorowej lub domowego przecieru  2 łyżki oleju 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki suszonego czosnku sól Sposób wykonania: Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy około 300 ml wrzątku i pozostawiamy na 10 minut. Po tym  czasie przekładamy kaszę(...)patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną cebulę. Smażymy do momentu aż zacznie się szklić. Dodajemy marchew i dalej podgrzewamy aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy passatę, odsączonego z zalewy tuńczyka, ugotowaną kaszę oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Pastę studzimy, przekładamy do słoiczka. Przechowujemy w lodówce

Qchnia po prostu
Sałatka z tuńczykiem i białą fasolą 116

Szybka sałatka w sam raz na kolację. Składniki: 1 sałata lodowa 1 puszka białej fasoli 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (kawałki) 1/2 słoiczka zielonych oliwek 2 pomidory 1 nieduży ogórek oliwa z oliwek ulubiona przyprawa do sałatki Sposób wykonania: 1. Sałatę lodową, pomidory, ogórki pokroić. 2. Oliwki pokroić na połówki, fasolę oraz tuńczyka odsączyć z zalewy. 3. Wszystkie składniki

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z tuńczykiem i fasolą 150

Przepis na sałatkę pochodzi z bloga Zielona Kuchnia, idealnie sprawdziła się na świątecznym stole i na pewno zagości w naszym menu na stałe 🙂 Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym … Czytaj dalej Sałatka z tuńczykiem i fasolą

czarrna od kuchni
Dlaczego warto jeść ryby? Bo ryby są zdrowe! 93

słodkowodnych. Kobiety w ciąży nie powinny jeść krewetek. Sushi ze świeżych ryb można jeść, ale unikaj mięsa foki, niebieskiego halibuta powyżej trzech kilogramów, dużych ryb słodkowodnych, rekina, miecznika, świeżego tuńczyka, wątróbki rybnej i produktów z wątróbek rybnych. Ryba to znacznie więcej niż kwasy tłuszczowe omega 3 i jod. Jest także doskonałym źródłem białka, witaminy D, witaminy B12 i selenu. Tłuste(...)chude ryby zamiast mięsa, poziom tłuszczu i energii również zostanie zmniejszony. Najlepiej jest regularnie jeść zarówno tłuste ryby, jak i chude ryby. Alternatywą dla obiadu rybnego jest zjedzenie kawałka tuńczyka, makreli w pomidorach lub sardynek. Jedna kanapka dzienne z takim obkładem może zastąpić obiad rybny w tygodniu. Aby cieszyć się pozytywnymi skutkami zdrowotnymi ryb, nie ma wiele do zrobienia. Wystarczy

ProstePesto.pl
Ryżowa sałatka z tuńczykiem / Rice and Tuna Salad 79

Dziś błyskawiczny przepis na pyszną i pożywną sałatkę ryżową z tuńczykiem. Sałatkę. można wzbogacić o inne ulubione warzywa, a także jajka lub ulubione świeże zioła. Polecam nie tylko na spotkania w większym gronie, smacznego:) puszka tuńczyka, 100 g ugotowanego ryżu, czerwona papryka, 2-3 gałązki selera naciowego, czerwona cebula, kilka łyżeczek majonezu, kilka łyżeczek jogurtu, 1-2 łyżeczki musztardy, garść

Lekcje w kuchni
Psie ciasteczka z tuńczykiem 72

psinkom Składniki: – 175g mąki pszennej pełnoziarnistej – 100g miękkiego masła – 50g mąki pszennej – 50g zmielonych na mąkę skorupek jaj – 50ml ciepłego mleka – 1 łyżka tuńczyka z puszki Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Powstałą masę rozwałkowujemy i wykrajamy z niej ciasteczka lub odrywamy po kawałku, spłaszczając masę w dłoniach na małe ciasteczko. Ciastka układamy(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15 minut w 180 stopni. Smacznego! Artykuł Psie ciasteczka z tuńczykiem pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Spaghetti z tuńczykiem 129

Kwestii Smaku , więc inspirowałam się nim przy opisywaniu.  Składniki: ok. 150g makaronu spaghetti 2 łyżki oliwy 1/2 cebuli 300 g krojonych pomidorów z puszki oregano lub tymianek puszka tuńczyka w oleju Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Rozgrzać patelnię z oliwą, zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę lub piórka. Dodać pomidory. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz(...)odrobiną cukru. Gotować parę minut aż sos trochę zgęstnieje. Dodać zioła i tuńczyka. Doprawić solą i pieprzem. Chwilę podsmażać i dodać makaron na patelnię. Wymieszać i podawać gorące. Makaron powinien wchłonąć część sosu i dużo lepiej smakować :) Smacznego

W kuchni bez szafek
Sałatka z tuńczykiem 148

Składniki: 200 g ulubionego makaronu 1 puszka tuńczyka w wodzie 1 puszka kukurydzy 1 cebula 4 ogórki kiszone 2 kawałki papryki konserwowej majonez light pół na pół z jogurtem sól, … Czytaj dalej Sałatka z tuńczykiem

czarrna od kuchni
Kolorowa sałatka z tuńczykiem (Insalata di tonno) 119

SKŁADNIKI  Sa ł atka 2 puszki tuńczyka w sosie w ł asnym 1 puszka groszku konserwowego 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 4 og ó rki kiszone p ę czek szczypiorku Dressing 1-2 łyżki jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu s ó l, pieprz  **** INGREDIENTI Insalata 2 scatole di tonno al naturale 1 scatola di piselli(...)peperone rosso 1 cipolla rossa 4 cetrioli in agrodolce erba cipollina Dressing 1-2 cucchiai di yogurt bianco 2-3 cucchiai di maionese sale, pepe PRZYGOTOWANIE Groszek i tuńczyk osączamy z zalewy. Ogórki kroimy w plasterki. Paprykę czyścimy z gniazda nasiennego i kroimy w cienkie paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Przygotowujemy dressing: mieszamy majonez

La grande e la piccola cuoca
ZUPA JARZYNOWA Z TUŃCZYKIEM 102

łatwo przygotować to jest właśnie to danie. Na początku gotuje się warzywa do miękkości z na sam koniec dodaje się pozostałe składniki. Składniki: 50 g wędzone boczku 2 puszki tuńczyka z sosie własnym 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 1 por 1 marchew 2 ziemniaki 1 litr bulionu warzywnego sól pieprz skórka z 1 cytryny 200 ml śmietanki(...)pokroić w kostkę. Dodać do warzyw, zalać wodą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować aż ziemniaki zmiękną. Następnie posiekać kapary. Dodać je wraz ze śmietanką, skórką cytrynową, tuńczykiem. Doprowadzić zupę do wrzenia.Zupę zdjąć z ognia, dodać posiekaną natkę z pietruszki i odstawić na 5 minut

Kuchnia w oparach
Placki tuńczykowe 205

przygotowania potrzebujemy: Tuńczyk w sosie własnym- 130g Majonez- 15g Jajko- 120g Masło – 20g Natka pietruszki- 2g Cebula w proszku- 1g Sól, pieprz czarny Tuńczyka odcisnąć z wody i dodać do jajek, majonezu, pietruszki i przypraw. Wymieszać dokładnie. Na patelni roztopić masło, nałożyć łyżką placki ( lub użyć foremek do jajek sadzonych). Smażyć do rumianego koloru. Smacznego. Makro w 100g

serzmiesem