wtedy składniki ,,przegryzą się''. Sycące, a zarazem lekkie. Piękne, kolorowe. Uwielbiamy takie jedzenie. Do przygotowania dosłownie w pół godziny. Koniecznie zróbcie i dajcie znać czy smakowało. Potrzebujemy: 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju 1 puszka pomidorów pokrojonych 3 łyżki kukurydzy konserwowej 1 duża marchewka pół czerwonej papryki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 20 dag makaronu spaghetti oliwa(...)plasterki. Na głębokiej dużej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy przygotowane warzywa i chwilę przesmażamy, dodajemy całą zawartość pomidorów z puszki i dusimy do miękkości i zgęstnienia sosu. Następnie dodajemy tuńczyka odsączonego z oleju i kukurydzę, przyprawiamy do smaku ziołami i przyprawami. 2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Dodajemy do sosu i dokładnie mieszamy. 3. Danie podajemy udekorowane listkami bazylii
Izabelawkuchnibardzo łatwa pasta z tunczyka i bobu. Wystarczy tunczyk, bób , wazystko odpowiednio doprawić i mamy pyszną pastę do chleba. Polecam :) Składniki: 2 puszki tuńczyka 300 g bobu 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Bób wrzucić na osolony wrzątek, ugotować. Przelać zimną wodą, obrać i pokroić na mniejsze kawałki(...)Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Dodać posiekany czosnek, chwilę razem przesmażyć. Tuńczyk osączyć z zalewy, posiekać. Wszystko przełożyć do miski doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Smacznego
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 150 g ulubionego makaronu 1 puszka tuńczyka w wodzie 200 g mrożonego groszku 200 g mrożonej fasolki szparagowej 1 mała cukinia 150 g jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1 … Czytaj dalej Makaron z tuńczykiem
czarrna od kuchniSkładniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (po 170 g) 100 g świeżego szpinaku baby 15 kawałków pomidorów suszonych z oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy (z suszonych pomidorów) 500 g makaronu penne 4 łyżki nasion słonecznika 4 łyżki pestek dyni sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron gotujemy al'dente. Na patelni rozgrzewamy(...)oliwę i szklimy na niej poszatkowaną w drobną kostkę cebulę oraz pokrojony w plasterki czosnek. Dodajemy odsączonego tuńczyka, pokrojone w paseczki pomidory oraz szpinak. Całość skrapiamy cytryną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy cały czas mieszając do momentu aż liście szpinaku zwiędną. Całość przekładamy do makaronu, mieszamy. Nasiona słonecznika oraz pestki dyni prażymy na osobnej, suchej patelni
Qchnia po prostuWitajcie. Dziś propozycja sałatkowa ;-) Składniki: 1 niepełna szklanka ryżu 1 por 1-2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 por 150 g wędzonego sera żółtego majonez sól, pieprz słodka papryka Sposób wykonania: 1. Ryż ugotować na sypko w lekko osolonym wrzątku. 2. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy 3. Pora pokroić w półplasterki, sparzyć wrzątkiem. 4. Ser żółty pokroić
Kuchnia domowa AniSkładniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach 100 g kaszy jaglanej 2 marchewki 1 cebula 500 g passaty pomidorowej lub domowego przecieru 2 łyżki oleju 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki suszonego czosnku sól Sposób wykonania: Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy około 300 ml wrzątku i pozostawiamy na 10 minut. Po tym czasie przekładamy kaszę(...)patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną cebulę. Smażymy do momentu aż zacznie się szklić. Dodajemy marchew i dalej podgrzewamy aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy passatę, odsączonego z zalewy tuńczyka, ugotowaną kaszę oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Pastę studzimy, przekładamy do słoiczka. Przechowujemy w lodówce
Qchnia po prostuSzybka sałatka w sam raz na kolację. Składniki: 1 sałata lodowa 1 puszka białej fasoli 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (kawałki) 1/2 słoiczka zielonych oliwek 2 pomidory 1 nieduży ogórek oliwa z oliwek ulubiona przyprawa do sałatki Sposób wykonania: 1. Sałatę lodową, pomidory, ogórki pokroić. 2. Oliwki pokroić na połówki, fasolę oraz tuńczyka odsączyć z zalewy. 3. Wszystkie składniki
Kuchnia domowa AniPrzepis na sałatkę pochodzi z bloga Zielona Kuchnia, idealnie sprawdziła się na świątecznym stole i na pewno zagości w naszym menu na stałe 🙂 Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym … Czytaj dalej Sałatka z tuńczykiem i fasolą
czarrna od kuchnisłodkowodnych. Kobiety w ciąży nie powinny jeść krewetek. Sushi ze świeżych ryb można jeść, ale unikaj mięsa foki, niebieskiego halibuta powyżej trzech kilogramów, dużych ryb słodkowodnych, rekina, miecznika, świeżego tuńczyka, wątróbki rybnej i produktów z wątróbek rybnych. Ryba to znacznie więcej niż kwasy tłuszczowe omega 3 i jod. Jest także doskonałym źródłem białka, witaminy D, witaminy B12 i selenu. Tłuste(...)chude ryby zamiast mięsa, poziom tłuszczu i energii również zostanie zmniejszony. Najlepiej jest regularnie jeść zarówno tłuste ryby, jak i chude ryby. Alternatywą dla obiadu rybnego jest zjedzenie kawałka tuńczyka, makreli w pomidorach lub sardynek. Jedna kanapka dzienne z takim obkładem może zastąpić obiad rybny w tygodniu. Aby cieszyć się pozytywnymi skutkami zdrowotnymi ryb, nie ma wiele do zrobienia. Wystarczy
ProstePesto.plDziś błyskawiczny przepis na pyszną i pożywną sałatkę ryżową z tuńczykiem. Sałatkę. można wzbogacić o inne ulubione warzywa, a także jajka lub ulubione świeże zioła. Polecam nie tylko na spotkania w większym gronie, smacznego:) puszka tuńczyka, 100 g ugotowanego ryżu, czerwona papryka, 2-3 gałązki selera naciowego, czerwona cebula, kilka łyżeczek majonezu, kilka łyżeczek jogurtu, 1-2 łyżeczki musztardy, garść
Lekcje w kuchnipsinkom Składniki: – 175g mąki pszennej pełnoziarnistej – 100g miękkiego masła – 50g mąki pszennej – 50g zmielonych na mąkę skorupek jaj – 50ml ciepłego mleka – 1 łyżka tuńczyka z puszki Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Powstałą masę rozwałkowujemy i wykrajamy z niej ciasteczka lub odrywamy po kawałku, spłaszczając masę w dłoniach na małe ciasteczko. Ciastka układamy(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15 minut w 180 stopni. Smacznego! Artykuł Psie ciasteczka z tuńczykiem pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongKwestii Smaku , więc inspirowałam się nim przy opisywaniu. Składniki: ok. 150g makaronu spaghetti 2 łyżki oliwy 1/2 cebuli 300 g krojonych pomidorów z puszki oregano lub tymianek puszka tuńczyka w oleju Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Rozgrzać patelnię z oliwą, zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę lub piórka. Dodać pomidory. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz(...)odrobiną cukru. Gotować parę minut aż sos trochę zgęstnieje. Dodać zioła i tuńczyka. Doprawić solą i pieprzem. Chwilę podsmażać i dodać makaron na patelnię. Wymieszać i podawać gorące. Makaron powinien wchłonąć część sosu i dużo lepiej smakować :) Smacznego
W kuchni bez szafekSkładniki: 200 g ulubionego makaronu 1 puszka tuńczyka w wodzie 1 puszka kukurydzy 1 cebula 4 ogórki kiszone 2 kawałki papryki konserwowej majonez light pół na pół z jogurtem sól, … Czytaj dalej Sałatka z tuńczykiem
czarrna od kuchniSKŁADNIKI Sa ł atka 2 puszki tuńczyka w sosie w ł asnym 1 puszka groszku konserwowego 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 4 og ó rki kiszone p ę czek szczypiorku Dressing 1-2 łyżki jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu s ó l, pieprz **** INGREDIENTI Insalata 2 scatole di tonno al naturale 1 scatola di piselli(...)peperone rosso 1 cipolla rossa 4 cetrioli in agrodolce erba cipollina Dressing 1-2 cucchiai di yogurt bianco 2-3 cucchiai di maionese sale, pepe PRZYGOTOWANIE Groszek i tuńczyk osączamy z zalewy. Ogórki kroimy w plasterki. Paprykę czyścimy z gniazda nasiennego i kroimy w cienkie paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Przygotowujemy dressing: mieszamy majonez
La grande e la piccola cuocałatwo przygotować to jest właśnie to danie. Na początku gotuje się warzywa do miękkości z na sam koniec dodaje się pozostałe składniki. Składniki: 50 g wędzone boczku 2 puszki tuńczyka z sosie własnym 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 1 por 1 marchew 2 ziemniaki 1 litr bulionu warzywnego sól pieprz skórka z 1 cytryny 200 ml śmietanki(...)pokroić w kostkę. Dodać do warzyw, zalać wodą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować aż ziemniaki zmiękną. Następnie posiekać kapary. Dodać je wraz ze śmietanką, skórką cytrynową, tuńczykiem. Doprowadzić zupę do wrzenia.Zupę zdjąć z ognia, dodać posiekaną natkę z pietruszki i odstawić na 5 minut
Kuchnia w oparach