łyżeczki cukru SKŁADNIKI: 2 bagietki ser mozzarella kabanos ogórek kwaszony kukurydza cebula biała boczek wędzony ser parmezan szynka prosciutto cotto szuszone pomidory oliwki zielone ser gorgonzola rukola ser feta tuńczyk w oleju czerwona cebula czarne oliwki 1. Zaczynamy od przygotowania sosu. Do garnka przekładamy pokrojone pomidory dodajemy sól, cukier i czosnek przeciśnięty przez praskę. Gotujemy do momentu aż płyn się(...)synkę prosciutto, oliwki zielone, suszone pomidory a na góre kawałki sera gorgonzola. 4. Ostatnia to ,,Grecka” do której używamy sosu na który skruszamy w dłoniach ser feta. Dodajemy tuńczyka, czarne liwki i czerwoną cebulę. Tak przygotowane wkładamy do nagrzanego piekarnika temp. 200°C na 10 minut. Zapiekankę włoską po wyjęciu posypujemy rukolą. Smacznego:) Obejrzyj film który ułatwi przygotowanie zapiekanek
karolgotujePyszna sałatka, u nas akurat przygotowana na kolację. Składniki: 1 niewielka główka sałaty masłowej 1 puszka tuńczyka w oleju 4 łyżki czarnych oliwek kilka rzodkiewek 1 ogórek wężowy lub 2 gruntowne 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki mały pęczek zielonej cebulki Dressing: 1/4 szklanki oliwy z oliwek 1-2 łyżki octu jabłkowego sól, pieprz zioła prowansalskie szczypta cukru(...)łyżeczka musztardy francuskiej Sposób przygotowania: 1. Składniki dressingi umieścić w słoiczku, dokładnie zakręcić i dobrze wstrząsnąć. 2. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. 3. Tuńczyka odsączyć z zalewy. 4. Paprykę umyć i pokroić w paseczki, ogórka i rzodkiewki w półplasterki, oliwki w plasterki, zieloną cebulkę posiekać. 5. Wszystkie składniki umieścić w misce, polać przygotowanym dressingiem i wymieszać. Smacznego
Kuchnia domowa AniOliwa z oliwek najwyższej jakości oczywiście z Domu Oliwnego – 3-5 łyżek Ocet winny czerwony – 1-2 łyżeczki Oliwki czarne – garść Jajka – ugotowane na twardo Tuńczyk z puszki w zalewie wodnej – odlany 😉 Świeża kolendra – posiekana Sól – do smaku Pieprz świeżo zmielony – do smaku Jeśli mamy już składniki, Mechouia czas zrobić i zjeść(...)warzywa posiekaj drobno nożem. Na koniec wymieszaj ze sobą, warzywa, ocet, oliwę z oliwek, zawartość moździerza, czosnek, Jalapeño, kolendrę a na górę połóż połówki jajek, czarne oliwki i kawałki tuńczyka. Jeśli nie lubisz z jakichś powodów blogów 😉, a masz Instagram, zapraszam do obserwowania mojego skromnego profilu, gdzie już od jakiegoś czasu są przepisy pod zdjęciami. Będzie mi oczywiście bardzo miło
RafalCookpastą tuńczykowo-warzywną? Idealna przekąska na imprezę i spotkania z rodziną lub przyjaciółmi. Wystarczy kilka prostych składników, gotowe słone kruche korpusy i kilka minut. Prosto i smacznie. Składniki: 160 tuńczyka w sosie własnym 1 mała czerwona papryka 1 łyżka gęstego jogurtu (u mnie skyr) 1 łyżka majonezu 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 mały kiszony ogórek 10 słonych korpusów sałatkowych(...)strony Ciasteczka z Krakowa sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Do miski dodajemy odsączonego tuńczyka, pokrojoną paprykę, szczypiorek, pokrojonego w kostkę ogórka jogurt i majonez. Doprawiamy wszystko do smaku pieprzem i solą (tej niewielka ilość). Mieszamy składniki. Naszą pastę nakładamy do słonych korpusów sałatkowych. Każdą babeczkę można dodatkowo ozdobić listkami bazylii lub kiełkami rzodkiewki. Podajemy. Smacznego The post
Słodkie okruszkikilku składników Ensalada Murciana Pomidory w puszcze San Marzano – 1-2 puszki Czerwona cebula – 1 sztuka pokrojona w talarki Jajka – 2-3 sztuki ugotowane na twardo Tuńczyk w puszce w wodzie – 1-2 puszki Czarne oliwki – ile lubisz Oliwa z oliwek najwyższej jakości z Domu Oliwnego – nooo kilka łyżek Sól – do smaku Pieprz(...)minut. Ensalada Murciana W międzyczasie przygotuj sałatkę, naszą gwiazdę dnia. Po pierwsze i w sumie jedyne to wymieszanie ze sobą pomidorów z puszki, które możesz lekko rozdrobnić widelcem, tuńczyka odlanego z wody, cebuli, oliwy, oliwek, soli i pieprzu. Na górę połóż połówki ugotowanych na twardo jajek. Schowaj Ensalada Murciana do lodówki. Paluchy . Kiedy ciasto wyrośnie, podziel je na 8 części
RafalCookJeśli masz ochotę, brzoskwinię możesz zamienić na nektarynkę lub mango. Każde z nich będzie tutaj pysznym połączeniem. 1 puszka, ok. 160 g tuńczyka w sosie własnym 2 duża brzoskwinia 1/2 ogórka szklarniowego garść solonych pistacji 1 łyżka oleju rzepakowego Tuńczyka odcedzamy, mieszamy z olejem. Brzoskwinię kroimy w mniejszą kostkę, ogórka w plastry, a następnie na ćwiartki. Łączymy składniki. Pistacje siekamy
KucharzycaWiosenne, pyszne i kolorowe! Takie są nasze JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I AWOKADO! Uwaga! Znikają z talerza w mgnieniu oka! Artykuł JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINESkładniki: 200 g makaronu 1 puszka tuńczyka w wodzie 1 puszka kukurydzy biała część pora 100 g sera żółtego 4 jajka 3 ogórki konserwowe 2 łyżeczki musztardy majonez lub majonez … Czytaj dalej Sałatka makaronowa z tuńczykiem
czarrna od kuchniSkładniki: 1 brokuł 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1/2 puszki czerwonej fasolki 1/2 puszki kukurydzy 3 jajka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 15 mini korniszonów chilli (lub 3 ogórki konserwowe) 3 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób wykonania: Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 1/2 łyżeczki cukru (brokuł powinien(...)być al'dente). Jajka gotujemy na twardo. W dużej misce łączymy cebulę pokrojoną w pół piórka, paprykę pokrojoną w kostkę, korniszony przekrojone wzdłuż, odsączonego tuńczyka, fasolkę i kukurydzę. Mieszamy. Dodajemy brokuł oraz pokrojone w ósemki jajka. Majonez łączymy ze zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem i dodajemy do sałatki. Delikatnie mieszamy. Podajemy z pieczywem
Qchnia po prosturyżu pełnoziarnistego kupiec 1 puszka tuńczyka w sosie własnym ( 135g) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 1 cebula 1 duży ząbek czosnku 3 łyżki oleju z pestek winogron 1 listek laurowy 2-3 kulki ziela angielskiego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/4 łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili pieprzu cayenne świeżo mielony pieprz sól 2 łyżeczki octu balsamicznego(...)balsamiczny i przyprawić do smaku przyprawami. Gorące warzywa wymieszać z ugotowanym ryżem i jeśli jest taka potrzeba doprawić do smaku. Odstawić do wystudzenia,zimne wymieszać z osączonym z sosu tuńczykiem. Wstawić do lodówki by smaki się przegryzły
Kolorowa kuchnia ElkiProste kotlety z tuńczyka i serka wiejskiego, które robi się chwilę – sa smazone na minimalnej ilości tłuszczu i można je zrobić również w wersji bezglutenowej. Mięciutkie, z zewnątrz chrupiące i znikające w tempie ekspresowym. Można je podać z ulubioną sałatką albo surówką i jogurtem Read More Artykuł Kotlety z tuńczyka i serka wiejskiego pochodzi z serwisu
FlymetothespoonSkładniki: 200 g makaronu pełnoziarnistego 200 g mrożonej fasolki szparagowej 20 suszonych pomidorów, bez oleju 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 zabki czosnku 1 cebula 1/2 awokado lub 2-3 … Czytaj dalej Makaron z tuńczykiem
czarrna od kuchnipyszne przekąski - w końcu nadal możemy przygotować coś pysznego 😉 Nadziewane muszle - przepis Do przygotowania nadziewanych muszelek będziesz potrzebować: 400g makaronu muszle, 130g kukurydzy konserwowej, 130g groszku konserwowego, puszkę tuńczyka w sosie własnym, czerwoną paprykę, kilka gałązek koperku, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, sól i pieprz do smaku. Do przygotowania sosu będziesz potrzebować: 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego(...)łyżką cedzakową na durszlak, po czym przelej zimną wodą. 2. Kukurydzę i groszek odcedź z zalewy. 3. Paprykę pokrój w drobną kostkę. 4. Szczypiorek i koperek posiekaj. 5. Osącz tuńczyka z zalewy, wymieszaj z groszkiem, kukurydzą i papryką, dodaj szczypiorek i koperek. Dopraw wszystko solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj. 6. W osobnym naczyniu wymieszaj składniki
Z notatnika dietetykaSkładniki: 1 opakowanie krakersów 100 g 1/2 puszki tuńczyka 3 jajka 1/2 awokado 2 łyżki jogurtu lub skyru 1 pomidor listki bazylii sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać … Czytaj dalej Krakersy z pastą z tuńczyka
czarrna od kuchni