Idealna sałatka na kolację i nie tylko ;-) Składniki: 1/2 opakowania rukoli kolorowe pomidorki koktajlowe 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 60g sera sałatkowego (u mnie Salatos) oliwki czarne i zielone oliwa z oliwek przyprawa do sałatek Sposób przygotowania: 1. Rukolę umyć, delikatnie wysuszyć ręcznikiem papierowym. Pomidorki umyć, pokroić na połówki. Ser pokroić w kostkę, oliwki można przepołowić lub zostawić(...)całości. Tuńczyka odsączyć z zalewy. 2. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek - ilość sosu wedle uznania. 3. Wszystkie składniki umieścić w misce, polać sosem i wymieszać. Smacznego
Kuchnia domowa Aniglikemicznym jest jak najbardziej wskazany, jeśli chcemy cieszyć się zdrowiem, szczupłą sylwetką i dobrą energią każdego dnia! Serdecznie zapraszam do skorzystania z przepisu Składniki (4 porcje): 4 duże pomidory, tuńczyk w sosie własnym, 170g, około 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 50g kaszy bulgur, 2 ząbki czosnku, 1/2 cebulki, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 kulka sera mozzarella (125g), szczypta soli(...)patelni rozgrzej oliwę z oliwek i przesmaż na niej pokrojoną cebulkę i czosnek. Po chwili dodaj miąższ z pomidorów i posiekaną natkę. Później dodaj także ugotowaną kaszę i odsączonego tuńczyka. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Pyszny farsz Gotowym farszem wypełnij pomidory. Na wierzch ułóż plaster mozzarelli. Tak przygotowane pomidory włóż do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika, funkcja góra
Natka Pietruszkiglikemicznym jest jak najbardziej wskazany, jeśli chcemy cieszyć się zdrowiem, szczupłą sylwetką i dobrą energią każdego dnia! Serdecznie zapraszam do skorzystania z przepisu Składniki (4 porcje): 4 duże pomidory, tuńczyk w sosie własnym, 170g, około 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 50g kaszy bulgur, 2 ząbki czosnku, 1/2 cebulki, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 kulka sera mozzarella (125g), szczypta soli(...)patelni rozgrzej oliwę z oliwek i przesmaż na niej pokrojoną cebulkę i czosnek. Po chwili dodaj miąższ z pomidorów i posiekaną natkę. Później dodaj także ugotowaną kaszę i odsączonego tuńczyka. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Pyszny farsz Gotowym farszem wypełnij pomidory. Na wierzch ułóż plaster mozzarelli. Tak przygotowane pomidory włóż do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika, funkcja góra
Natka PietruszkiSkładniki: 100 g mąki 1 szklanka mleka 1 jajko 2 łyżeczki bazyliowego pesto 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich farsz: 200 g ugotowanych ziemniaków 1 puszka tuńczyka w wodzie … Czytaj dalej Naleśniki z tuńczykiem
czarrna od kuchniSkładniki: 500 g passaty pomidorowej 300 g pomidorów (podłużnych) lub krojonych pomidorów z puszki 1 ostra papryczka chilli 2 ząbki czosnku 2 puszki tuńczyka w oleju 12 listków świeżej bazylii + kilka listków do dekoracji 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka cukru 500 g makaronu spaghetti 1 łyżka oliwy z oliwek sól(...)drobną kostkę. Czosnek obieramy i drobno szatkujemy. Na patelni podsmażamy na oliwie z oliwek przygotowaną papryczkę i czosnek (czosnek powinien być szklisty ale nie rumiany). Dodajemy passatę, odsączonego tuńczyka, pokrojone w kostkę pomidory, porwane listki bazylii oraz przyprawy. Całość dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając przez 20 minut. Sos powinien w tym czasie zgęstnieć. Makaron gotujemy
Qchnia po prostułyżeczki cukru SKŁADNIKI: 2 bagietki ser mozzarella kabanos ogórek kwaszony kukurydza cebula biała boczek wędzony ser parmezan szynka prosciutto cotto szuszone pomidory oliwki zielone ser gorgonzola rukola ser feta tuńczyk w oleju czerwona cebula czarne oliwki 1. Zaczynamy od przygotowania sosu. Do garnka przekładamy pokrojone pomidory dodajemy sól, cukier i czosnek przeciśnięty przez praskę. Gotujemy do momentu aż płyn się(...)synkę prosciutto, oliwki zielone, suszone pomidory a na góre kawałki sera gorgonzola. 4. Ostatnia to ,,Grecka” do której używamy sosu na który skruszamy w dłoniach ser feta. Dodajemy tuńczyka, czarne liwki i czerwoną cebulę. Tak przygotowane wkładamy do nagrzanego piekarnika temp. 200°C na 10 minut. Zapiekankę włoską po wyjęciu posypujemy rukolą. Smacznego:) Obejrzyj film który ułatwi przygotowanie zapiekanek
karolgotujewersji takiej sałatki. Prosto i pysznie. Składniki: 1 pęczek selera naciowego około 1/2 l wrzącej wody szczypta cukru 1 średnie jabłko 2 jajka ugotowane na twardo 145 g puszka tuńczyka w oleju 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18 % 1 łyżeczka musztardy pieprz i sol do smaku Zapraszam również do obejrzenia filmu Wykonanie: Umyte i oczyszczone gałązki selera przekroić(...)wody i odstawić do wystygnięcia. Kiedy przestygną pokroić je w cienkie plastry. Pokrojone przełożyć do miski i dodać do nich pokrojone w kostkę jabłko i jajka, odsączonego z oleju tuńczyka oraz pozostałe składniki. Całość dobrze wymieszać. Sałatkę schłodzić przed podaniem. Smacznego
Pani M - kuchnia smakowitaPyszna sałatka, u nas akurat przygotowana na kolację. Składniki: 1 niewielka główka sałaty masłowej 1 puszka tuńczyka w oleju 4 łyżki czarnych oliwek kilka rzodkiewek 1 ogórek wężowy lub 2 gruntowne 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki mały pęczek zielonej cebulki Dressing: 1/4 szklanki oliwy z oliwek 1-2 łyżki octu jabłkowego sól, pieprz zioła prowansalskie szczypta cukru(...)łyżeczka musztardy francuskiej Sposób przygotowania: 1. Składniki dressingi umieścić w słoiczku, dokładnie zakręcić i dobrze wstrząsnąć. 2. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. 3. Tuńczyka odsączyć z zalewy. 4. Paprykę umyć i pokroić w paseczki, ogórka i rzodkiewki w półplasterki, oliwki w plasterki, zieloną cebulkę posiekać. 5. Wszystkie składniki umieścić w misce, polać przygotowanym dressingiem i wymieszać. Smacznego
Kuchnia domowa AniOliwa z oliwek najwyższej jakości oczywiście z Domu Oliwnego – 3-5 łyżek Ocet winny czerwony – 1-2 łyżeczki Oliwki czarne – garść Jajka – ugotowane na twardo Tuńczyk z puszki w zalewie wodnej – odlany 😉 Świeża kolendra – posiekana Sól – do smaku Pieprz świeżo zmielony – do smaku Jeśli mamy już składniki, Mechouia czas zrobić i zjeść(...)warzywa posiekaj drobno nożem. Na koniec wymieszaj ze sobą, warzywa, ocet, oliwę z oliwek, zawartość moździerza, czosnek, Jalapeño, kolendrę a na górę połóż połówki jajek, czarne oliwki i kawałki tuńczyka. Jeśli nie lubisz z jakichś powodów blogów 😉, a masz Instagram, zapraszam do obserwowania mojego skromnego profilu, gdzie już od jakiegoś czasu są przepisy pod zdjęciami. Będzie mi oczywiście bardzo miło
RafalCookpastą tuńczykowo-warzywną? Idealna przekąska na imprezę i spotkania z rodziną lub przyjaciółmi. Wystarczy kilka prostych składników, gotowe słone kruche korpusy i kilka minut. Prosto i smacznie. Składniki: 160 tuńczyka w sosie własnym 1 mała czerwona papryka 1 łyżka gęstego jogurtu (u mnie skyr) 1 łyżka majonezu 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 mały kiszony ogórek 10 słonych korpusów sałatkowych(...)strony Ciasteczka z Krakowa sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Do miski dodajemy odsączonego tuńczyka, pokrojoną paprykę, szczypiorek, pokrojonego w kostkę ogórka jogurt i majonez. Doprawiamy wszystko do smaku pieprzem i solą (tej niewielka ilość). Mieszamy składniki. Naszą pastę nakładamy do słonych korpusów sałatkowych. Każdą babeczkę można dodatkowo ozdobić listkami bazylii lub kiełkami rzodkiewki. Podajemy. Smacznego The post
Słodkie okruszkikilku składników Ensalada Murciana Pomidory w puszcze San Marzano – 1-2 puszki Czerwona cebula – 1 sztuka pokrojona w talarki Jajka – 2-3 sztuki ugotowane na twardo Tuńczyk w puszce w wodzie – 1-2 puszki Czarne oliwki – ile lubisz Oliwa z oliwek najwyższej jakości z Domu Oliwnego – nooo kilka łyżek Sól – do smaku Pieprz(...)minut. Ensalada Murciana W międzyczasie przygotuj sałatkę, naszą gwiazdę dnia. Po pierwsze i w sumie jedyne to wymieszanie ze sobą pomidorów z puszki, które możesz lekko rozdrobnić widelcem, tuńczyka odlanego z wody, cebuli, oliwy, oliwek, soli i pieprzu. Na górę połóż połówki ugotowanych na twardo jajek. Schowaj Ensalada Murciana do lodówki. Paluchy . Kiedy ciasto wyrośnie, podziel je na 8 części
RafalCookJeśli masz ochotę, brzoskwinię możesz zamienić na nektarynkę lub mango. Każde z nich będzie tutaj pysznym połączeniem. 1 puszka, ok. 160 g tuńczyka w sosie własnym 2 duża brzoskwinia 1/2 ogórka szklarniowego garść solonych pistacji 1 łyżka oleju rzepakowego Tuńczyka odcedzamy, mieszamy z olejem. Brzoskwinię kroimy w mniejszą kostkę, ogórka w plastry, a następnie na ćwiartki. Łączymy składniki. Pistacje siekamy
KucharzycaWiosenne, pyszne i kolorowe! Takie są nasze JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I AWOKADO! Uwaga! Znikają z talerza w mgnieniu oka! Artykuł JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE