śniadanie albo na kolację polecam smaczną sałatkę z tuńczykiem. Tak nie wiele potrzeba do jej stworzenia a efekt końcowy zachwyci każdego :) Składniki 3-4 jaja ugotowane puszka kukurydzy 2 ogórki kiszone 1 cebulę puszka tuńczyka w oleju 4 łyżki majonezu sól , pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotować i pokroić w drobną kosteczkę. Kukurydzę odcedzamy,cebulę i ogórki drobno kroimy
Różne smaki w kuchniZamiast sałatki z tuńczykiem – pasta. Szybka, prosta i, choć może nie wygląda wybitnie apetycznie, to jednak na jęczmiennym chlebie bardzo smaczna. Bez chleba też smakowała :) Składniki: 1 puszka (130 g) tuńczyka 1 mała puszka groszku (130 g) 1/2 awokado (70 g) Wszystko razem zmiksować lub ugnieść i wymieszać widelcem. Doprawić wedle uznania ziołami i solą. Całość
KucharzycaZamiast sałatki z tuńczykiem – pasta. Szybka, prosta i, choć może nie wygląda wybitnie apetycznie, to jednak na jęczmiennym chlebie bardzo smaczna. Bez chleba też smakowała :) Składniki: 1 puszka (130 g) tuńczyka 1 mała puszka groszku (130 g) 1/2 awokado (70 g) Wszystko razem zmiksować lub ugnieść i wymieszać widelcem. Doprawić wedle uznania ziołami i solą. Całość
Kucharzycasurówki. A w piątek postaram się przygotować post, w którym zbiorę wszystkie swoje przepisy typowo na aktualny okres, abyście nie musieli szukać po całym blogu. :) Składniki: -2 puszki tuńczyka (najlepiej w sosie własnym) -1 puszka fasoli czerwonej -4 jajka na twardo -5 plastrów ananasa w puszki -1 czerwona cebula -3 łyżki majonezu -3 łyżki jogurtu naturalnego -sól, pieprz wedle uznania(...)ryżu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy, tuńczyka odcedzamy z wody, jaja, cebulę i ananasa kroimy w kostkę. 2. Wszystkie składniki wrzucamy do większej miski, dodajemy majonez i jogurt, przyprawiamy i mieszamy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzuświeży smak – ale wszystkie składniki bez problemu dostaniecie przez cały okrągły rok. Odcedzamy fasolkę z puszki i płuczemy ją na sicie pod bieżącą wodą, odkładamy. Odcedzamy z oliwy tuńczyka. Obieramy cebulę, kroimy ją w cienkie piórka. Oliwki kroimy wzdłuż na połowy, papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy ich miąższ w niezbyt grubą kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w równą(...)Ugotowane jajka wyławiamy delikatnie łyżką cedzakową i rozkładamy je pośrodku talerzy. Sałatkę podajemy od razu. SKŁADNIKI 2 duże porcje albo 4 mniejsze, na przystawkę 500g ziemniaków 1 puszka tuńczyka w kawałkach, w oleju (120g ryby po odsączeniu oleju) 1 puszka drobnej białej fasoli (220g fasolki po odsączeniu płynu) ½ papryki zielonej ½ papryki czerwonej ½ średniej czerwonej cebuli 14-16 czarnych oliwek
Karo in the KitchenIdealne również na wynos do jednego pudełeczka, które można spożywać na zimno. Z sosem czosnkowym, warzywami i jesteśmy syci na kilka godzin 😊 Składniki na 2 mniejsze porcje: -1 puszka tuńczyka -100 g mąki gryczanej -20 g mąki kukurydzianej -1 jajo -pół szklanki wody przegotowanej zimnej -1 łyżka oleju do smażenia dodatki: -4 łyżki jogurtu -2 ząbki czosnku -1 pomidor(...)sałat Przygotowanie: 1. Mąkę, jajo i przyprawy (sól, pieprz) wstępnie mieszamy. 2. Dodajemy tuńczyka odsączonego z wody i mieszamy do połączenia składników. Dolewamy stopniowo wody aby powstała nam papkowata konsystencja (nie lejąca). 3. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy placki z obu stron. Wartości odżywcze: +/dodatki 633 kcal/670 kcal B 42 g/44g W 76 g/81 g T 17 g/19g
Zdrowie i pysznie na talerzuSkładniki: 1 tortilla 30 cm 1 serek chrzanowy 150 g 1 średni pomidor 1 puszka tuńczyka w kawałkach kawałek pora sól, pieprz Przygotowanie: Pomidora obrać ze skórki i wydrążyć. Pokroić … Czytaj dalej Tortille z tuńczykiem i porem
czarrna od kuchnisycąca kolorowa zapiekanka👌💪 Bardzo prosta, tania i szybka w wykonaniu. Smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno w te upały😎😓 Składniki: -100 g kaszy jaglanej -pół puszki tuńczyka -1 papryka -1 cebula -1 duży pomidor lub parę szt koktajlowych -2 jajka -100 g jogurtu naturalnego -masło do wysmarowania formy Przygotowanie: 1. Gotujemy kaszę jaglaną i odstawiamy(...)przestygnięcia. 2. Do kaszy dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, cebulkę oraz tuńczyka i wszystko mieszamy. 3. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i nakładamy składniki z garnka lekko dociskając. Na wierzch układamy pomidory i doprawiamy (ja dałam bazylię i zioła prowansalskie) 4. Jajka z jogurtem doprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy. Powstałą masą zalewamy zapiekankę (polecam lekko nakłuć widelcem zapiekankę
Zdrowie i pysznie na talerzukolorowa sałatka z tuńczykiem może być awaryjnym rozwiązaniem gdy nie wiecie do podać gościom, a Ci właśnie stoją w drzwiach. Czasami przecież zdarza się tak, że odwiedzi nas ktoś niezapowiedziany i nie jesteśmy przygotowani, a jednak wypada podać coś na przekąskę. Warzywa w puszce i tuńczyka mam przeważnie w szafce, tak na wszelki wypadek i dlatego, że je lubimy
Smaczna Pyzamną od paru dni. Składniki na 2 porcje: ciasto: -150 g mąki gryczanej -1 jajo -80 g jogurtu naturalnego -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia farsz: -1 puszka tuńczyka -100 g pomidora -100 g papryki -50 g pieczarek sos: -1 jajo -100 g jogurtu naturalnego Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i zagniatamy ciasto. Wałkujemy i przekładamy do formy(...)wyłożonej papierem do pieczenia (większość robi bezpośrednio, ja jednak zawsze wszystko robię w papierze). Tak przygotowany placek nakłuwamy widelcem delikatnie i pieczemy 10 min 180 stopni. 2. Tuńczyka odsączamy z wody. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę, tak samo pomidora i paprykę. Układamy warzywa na placek. 3. Jajo roztrzepujemy razem z jogurtem, doprawiamy wedle uznania i zalewamy tartę. 4. Wstawiamy
Zdrowie i pysznie na talerzujakie ostatnio się widuje (u mnie na talerzu 🤣 ) Zawsze robię je w piekarniku, dzięki czemu zaoszczędzam czas na pilnowaniu (tak jak w przypadku patelni) Składniki 👉 3 jaja 👉 50 g tuńczyka z puszki (w sosie własnym) 👉 50 g sałat 👉 100 g pomidora 👉 10 g tłuszczu 👉 przyprawy Przygotowanie: 1. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać żółtko, przyprawy i wymieszać delikatnie. 2. Rozgrzać(...)tłuszcz/wysmarować formę i wlać masę jajeczną. Dodać do tego tuńczyka 3. Piec 15 min 180 stopni/smażyć pod przykryciem 20 min 4. Wyłożyć na talerz, dodać warzywka i gotowe Makro: 355,4 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuSkładniki: 250 g ulubionego makaronu 300 g boczniaków 1/2 brokuła 1 puszka tuńczyka w wodzie 1 cebula oliwa sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju. … Czytaj dalej Makaron z boczniakami i tuńczykiem
czarrna od kuchniwarzywa. Powiem Wam, że stek pyszny, następnym razem zrobię zdjęcia środka, bo ten zniknął w ekspresowym tempie. Polecam wszystkim, bo jest naprawdę bardzo smaczny :-). Miłego dnia :-) Składniki: stek z tuńczyka sól pieprz oliwa z oliwek Warzywa: cukinia papryka czerwona oliwki zielone i czarne suszone pomidory 1.Warzywa myjemy, kroimy. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wrzucamy warzywa, smażymy. 2. na patelni grillowej(...)podgrzewamy oliwę, umyty stek z tuńczyka, oprószamy z obu stron solą i pieprzem smażymy z obu stron po 3 minuty z każdej ( te 3 minuty to jest już takie max). Podajemy z warzywami :-). Smacznego
kruche babeczkinaleśniki 250 g m ą ki pszennej 500 ml mleka 3 jaja 30 g masła Farsz 2 ogórki 1 czerwona cebula 200 g tuńczyka w sosie własnym 100 g pomidork ó w 200 g czerwonej fasoli 100 g kukurydzy suszone oregano bazylia s ó l, pieprz **** INGREDIENTI Impasto per crepes(...)Odwracamy naleśnik na drugą stronę i smażymy do jego zrumienienia. W ten sposób smażymy resztę naleśników. Farsz W misce mieszamy tuńczyka, kukurydz ę , czerwon ą fasol ę. Dodajemy ogórki i cebul ę pokrojone w kosteczkę. Doprawiamy sol ą , pieprzem, oregano i bazyli ą . Całość dokładnie
La grande e la piccola cuocastole. Sprawdziła się świetnie w roli sałatki kolacyjnej. Jest bardzo smaczna, lekko ostrawa za sprawą dressingu i bardzo wiosenna. 6-8 małych ziemniaków pęczek zielonych szparagów około 150 g tuńczyka w oliwie (polecam taki w słoiczku) 4 jajka sałata rzymska lub strzępiasta Sos: 3-4 łyżki octu jabłkowego 2 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżki oleju tłoczonego na zimno 2 łyżeczki(...)ćwiartki. Sałatę myjemy, rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Dodajemy do niej również ziemniaki, szparagi, jajka oraz osączonego z oliwy i rozdrobnionego na mniejsze części tuńczyka. Składniki na sos przelewamy do garnuszka i chwilę ubijamy trzepaczką. Polewamy sałatkę, mieszamy delikatnie
Smaki Na Talerzu