tuńczyk - 4768 przepisów (strona:139/318)

Sałatka z tuńczykiem 104

śniadanie albo na kolację polecam smaczną sałatkę z tuńczykiem. Tak nie wiele potrzeba do jej stworzenia a efekt końcowy zachwyci każdego :)  Składniki 3-4 jaja ugotowane puszka kukurydzy 2 ogórki kiszone 1 cebulę puszka tuńczyka w oleju 4 łyżki majonezu sól , pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotować i pokroić w drobną kosteczkę. Kukurydzę odcedzamy,cebulę i ogórki drobno kroimy

Różne smaki w kuchni
Pasta kanapkowa z tuńczykiem 137

Zamiast sałatki z tuńczykiem – pasta. Szybka, prosta i, choć może nie wygląda wybitnie apetycznie, to jednak na jęczmiennym chlebie bardzo smaczna. Bez chleba też smakowała :) Składniki: 1 puszka (130 g) tuńczyka 1 mała puszka groszku (130 g) 1/2 awokado (70 g) Wszystko razem zmiksować lub ugnieść i wymieszać widelcem. Doprawić wedle uznania ziołami i solą. Całość

Kucharzyca
Pasta kanapkowa z tuńczykiem 112

Zamiast sałatki z tuńczykiem – pasta. Szybka, prosta i, choć może nie wygląda wybitnie apetycznie, to jednak na jęczmiennym chlebie bardzo smaczna. Bez chleba też smakowała :) Składniki: 1 puszka (130 g) tuńczyka 1 mała puszka groszku (130 g) 1/2 awokado (70 g) Wszystko razem zmiksować lub ugnieść i wymieszać widelcem. Doprawić wedle uznania ziołami i solą. Całość

Kucharzyca
Sałatka z tuńczykiem, fasolką i ryżem 145

surówki. A w piątek postaram się przygotować post, w którym zbiorę wszystkie swoje przepisy typowo na aktualny okres, abyście nie musieli szukać po całym blogu. :) Składniki: -2 puszki tuńczyka (najlepiej w sosie własnym) -1 puszka fasoli czerwonej -4 jajka na twardo -5 plastrów ananasa w puszki -1 czerwona cebula -3 łyżki majonezu -3 łyżki jogurtu naturalnego -sól, pieprz wedle uznania(...)ryżu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy, tuńczyka odcedzamy z wody, jaja, cebulę i ananasa kroimy w kostkę. 2. Wszystkie składniki wrzucamy do większej miski, dodajemy majonez i jogurt, przyprawiamy i mieszamy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Hiszpańska sałatka z fasoli, tuńczyka i ziemniaków 176

świeży smak – ale wszystkie składniki bez problemu dostaniecie przez cały okrągły rok. Odcedzamy fasolkę z puszki i płuczemy ją na sicie pod bieżącą wodą, odkładamy. Odcedzamy z oliwy tuńczyka. Obieramy cebulę, kroimy ją w cienkie piórka. Oliwki kroimy wzdłuż na połowy, papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy ich miąższ w niezbyt grubą kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w równą(...)Ugotowane jajka wyławiamy delikatnie łyżką cedzakową i rozkładamy je pośrodku talerzy. Sałatkę podajemy od razu. SKŁADNIKI 2 duże porcje albo 4 mniejsze, na przystawkę 500g ziemniaków 1 puszka tuńczyka w kawałkach, w oleju (120g ryby po odsączeniu oleju) 1 puszka drobnej białej fasoli (220g fasolki po odsączeniu płynu) ½ papryki zielonej ½ papryki czerwonej ½ średniej czerwonej cebuli 14-16 czarnych oliwek

Karo in the Kitchen
GRYCZANE PLACKI Z TUŃCZYKIEM 211

Idealne również na wynos do jednego pudełeczka, które można spożywać na zimno. Z sosem czosnkowym, warzywami i jesteśmy syci na kilka godzin 😊 Składniki na 2 mniejsze porcje: -1 puszka tuńczyka -100 g mąki gryczanej -20 g mąki kukurydzianej -1 jajo -pół szklanki wody przegotowanej zimnej -1 łyżka oleju do smażenia dodatki: -4 łyżki jogurtu -2 ząbki czosnku -1 pomidor(...)sałat Przygotowanie: 1. Mąkę, jajo i przyprawy (sól, pieprz) wstępnie mieszamy. 2. Dodajemy tuńczyka odsączonego z wody i mieszamy do połączenia składników. Dolewamy stopniowo wody aby powstała nam papkowata konsystencja (nie lejąca). 3. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy placki z obu stron. Wartości odżywcze: +/dodatki 633 kcal/670 kcal B 42 g/44g W 76 g/81 g T 17 g/19g

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tortille z tuńczykiem i porem 492

Składniki: 1 tortilla 30 cm 1 serek chrzanowy 150 g 1 średni pomidor 1 puszka tuńczyka w kawałkach kawałek pora sól, pieprz Przygotowanie: Pomidora obrać ze skórki i wydrążyć. Pokroić … Czytaj dalej Tortille z tuńczykiem i porem

czarrna od kuchni
JAGLANA ZAPIEKANKA Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI 202

sycąca kolorowa zapiekanka👌💪 Bardzo prosta, tania i szybka w wykonaniu. Smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno w te upały😎😓 Składniki: -100 g kaszy jaglanej -pół puszki tuńczyka  -1 papryka -1 cebula -1 duży pomidor lub parę szt koktajlowych  -2 jajka -100 g jogurtu naturalnego -masło do wysmarowania formy  Przygotowanie: 1. Gotujemy kaszę jaglaną i odstawiamy(...)przestygnięcia. 2. Do kaszy dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, cebulkę oraz tuńczyka i wszystko mieszamy.  3. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i nakładamy składniki z garnka lekko dociskając. Na wierzch układamy pomidory i doprawiamy (ja dałam bazylię i zioła prowansalskie) 4. Jajka z jogurtem doprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy. Powstałą masą zalewamy zapiekankę (polecam lekko nakłuć widelcem zapiekankę

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kolorowa sałatka z tuńczykiem 156

kolorowa sałatka z tuńczykiem może być awaryjnym rozwiązaniem gdy nie wiecie do podać gościom, a Ci właśnie stoją w drzwiach. Czasami przecież zdarza się tak, że odwiedzi nas ktoś niezapowiedziany i nie jesteśmy przygotowani, a jednak wypada podać coś na przekąskę. Warzywa w puszce i tuńczyka mam przeważnie w szafce, tak na wszelki wypadek i dlatego, że je lubimy

Smaczna Pyza
TARTA GRYCZANA Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI 158

mną od paru dni. Składniki na 2 porcje: ciasto: -150 g mąki gryczanej -1 jajo -80 g jogurtu naturalnego -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia farsz: -1 puszka tuńczyka -100 g pomidora -100 g papryki -50 g pieczarek sos: -1 jajo -100 g jogurtu naturalnego Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i zagniatamy ciasto. Wałkujemy i przekładamy do formy(...)wyłożonej papierem do pieczenia (większość robi bezpośrednio, ja jednak zawsze wszystko robię w papierze). Tak przygotowany placek nakłuwamy widelcem delikatnie i pieczemy 10 min 180 stopni. 2. Tuńczyka odsączamy z wody. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę, tak samo pomidora i paprykę. Układamy warzywa na placek. 3. Jajo roztrzepujemy razem z jogurtem, doprawiamy wedle uznania i zalewamy tartę. 4. Wstawiamy

Zdrowie i pysznie na talerzu
OMLET Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI 168

jakie ostatnio się widuje (u mnie na talerzu 🤣 ) Zawsze robię je w piekarniku, dzięki czemu zaoszczędzam czas na pilnowaniu (tak jak w przypadku patelni) Składniki 👉 3 jaja 👉 50 g tuńczyka z puszki (w sosie własnym) 👉 50 g sałat 👉 100 g pomidora 👉 10 g tłuszczu 👉 przyprawy Przygotowanie: 1. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać żółtko, przyprawy i wymieszać delikatnie. 2. Rozgrzać(...)tłuszcz/wysmarować formę i wlać masę jajeczną. Dodać do tego tuńczyka 3. Piec 15 min 180 stopni/smażyć pod przykryciem 20 min 4. Wyłożyć na talerz, dodać warzywka i gotowe Makro: 355,4 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Makaron z boczniakami i tuńczykiem 259

Składniki: 250 g ulubionego makaronu 300 g boczniaków 1/2 brokuła 1 puszka tuńczyka w wodzie 1 cebula oliwa sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju. … Czytaj dalej Makaron z boczniakami i tuńczykiem

czarrna od kuchni
Stek z tuńczyka z warzywami 160

warzywa. Powiem Wam, że stek pyszny, następnym razem zrobię zdjęcia środka, bo ten zniknął w ekspresowym tempie. Polecam wszystkim, bo jest naprawdę bardzo smaczny :-). Miłego dnia :-) Składniki: stek z tuńczyka sól pieprz oliwa z oliwek Warzywa: cukinia papryka czerwona oliwki zielone i czarne suszone pomidory 1.Warzywa myjemy, kroimy. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wrzucamy warzywa, smażymy. 2. na patelni grillowej(...)podgrzewamy oliwę, umyty stek z tuńczyka, oprószamy z obu stron solą i pieprzem smażymy z obu stron po 3 minuty z każdej  ( te 3 minuty to jest już takie max). Podajemy z warzywami :-). Smacznego

kruche babeczki
Wytrawne naleśniki z tuńczykiem i czerwoną fasolą (Crepes salati al tonno e fagioli rossi) 156

naleśniki 250 g m ą ki pszennej 500 ml mleka 3 jaja 30 g masła    Farsz 2 ogórki 1 czerwona cebula 200 g tuńczyka w sosie własnym  100 g pomidork ó w 200 g czerwonej fasoli 100 g kukurydzy suszone oregano bazylia s ó l, pieprz      **** INGREDIENTI Impasto per crepes(...)Odwracamy naleśnik na drugą stronę i smażymy do jego zrumienienia. W ten sposób smażymy resztę naleśników.    Farsz W misce mieszamy tuńczyka, kukurydz ę , czerwon ą  fasol ę. Dodajemy  ogórki  i cebul ę  pokrojone w kosteczkę. Doprawiamy sol ą , pieprzem, oregano i bazyli ą . Całość dokładnie

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania