Sycąca, pyszna sałatka z dodatkiem makaronu. sała tka jest prosta, szybka i idealna na lunch do pracy. Składniki: 200 g makaronu Arc Pol orkiszowego 60 g tuńczyka w sosie własnym 1/2 papryki żółtej garść pomidorków koktajlowych 1/2 ogórka szklarniowego 1 czerwona cebula sól pieprz kilka łyżek oliwy z oliwek Makaron Arc Pol orkiszowy ugotować al dente. Tuńczyka odsączyć z sosu
Kuchnia w oparachSałatka pełna ryby i chrupiących dodatków. Uwielbiam nałożyć sobie kopiasty talerzyk, do tego kromka chleba i kolacja z głowy. Polecam i Wam. Co nam trzeba? Puszka tuńczyka w sosie własnym/ w oleju, dowolnie 100g świeżego łososia 150g suchego ryżu 1 duża cebula 3 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki puszka kukurydzy sos: 3 łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany (jogurtu greckiego(...)koncentratu pomidorowego) + po pół łyżeczki: soli, pieprzu ziołowego, słodkiej papryki Robimy! Ryż gotujemy w lekko osolonym wrzątku, jajka gotujemy na twardo, studzimy łososia obsmażamy i dzielimy na drobne kawałeczki, tuńczyka odsączamy z puszki. Cebulę siekamy drobniutko. Jajka kroimy w kosteczkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystko mieszamy w misce. Dodajemy składniki sosu, natkę, mieszamy i odstawiamy na pół godziny, aby wydobyć
LatosiowydomMakaron z cukinią, kurczakiem i suszonymi pomidorami to bardzo szybki obiad. Do jego wykonania Madzia wykorzystała makaron razowy, który dodana mu wyjątkowego smaku. Makaron najlepiej smakuje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jako pożywne śniadanie, kolacja, czy też zwykła przekąska. Jeśli lubicie to możecie do niej dodać ogórka konserwowego lub kiszonego, ale moją ulubioną wersją jest ta zaprezentowana. Polecam! 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka 1 puszka marchewki z groszkiem (lub 1/2 puszki groszku i 1 ugotowana marchewka) 1 cebula (mała) Ponadto: 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól(...)pieprz Jajka ugotować na twardo i następnie pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać. Natomiast marchewkę z groszkiem oraz tuńczyka należy odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać z musztardą oraz majonezem. Gotową sałatkę doprawić do smaku
Di gotujedanie świetnie smakuje. MAKARON ZE SZPINAKIEM: 2 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oliwy z oliwek 100 g świeżego szpinaku 1/2 szklanki gorącej wody szczypta soli DODATKI: 2 puszki tuńczyka w oleju 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 słoiczek czarnych oliwek 250 g pomidorków koktajlowych 125 g wędzonego twarogu 1 opakowanie przyprawy Vegeta Natur do mozzarelli i pomidorów szczypiorek oliwa(...)wodą. Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oliwie z oliwek. Smażąc dodać rozgnieciony czosnek i dołożyć makaron. Dokładnie wymieszać i przyprawić, a kiedy będzie gorący dodać rozdrobniony tuńczyk, oliwki i pomidorki. Nakładać na talerze, rozkruszyć twaróg i posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :) Przepis bierze udział w akcji zorganizowanym na Durszlaku.pl #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
https:KKuchniaMniamCześć! Wczoraj ciągle łaził za mną tuńczyk hehe... A, że bardzo dawno nie robiłam (nie przyznam się ile, bo aż wstyd), to postanowiłam raz dwa zrobić i zaspokoić moje kubki smakowe. SKŁADNIKI: 250 gr. ugotowanego makaronu kokardki 1 puszka tuńczyka (130gr) 1 cebula 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 marchewka starta na grubych oczkach tarki 2 łyżki majonezu 2 łyżki
Rita creativeDlatego dla osób, które tak jak ja nie przepadają za karpiem ;) stworzyłam post, w którym zebrałam 10 przepisów na rybne dania lub przekąski z łososia, tuńczyka, dorsza lub dorady. Mam nadziej ę , ż e każdy znajdzie coś dla siebie. **** Oggi vorrei condividere con Voi le idee per 10 piatti(...)sosem imbirowym (Salmone al vapore con crema di zenzero) Łosoś z marynowaną cukinią (Salmone con zucchine marinate) Pasztet z łososia (Terrina di salmone) Gravlax - marynowany łosoś (Gravlax - salmone marinato) Tuńczyk z salsą z awokado, limonki i pomarańczy (Tonno con salsa al lime, avocado e arancia) Roladki z dorsza w sosie cytrynowym (Involtini di merluzzo con crema di limone) Pieczona dorada
La grande e la piccola cuocaSałatka z tuńczyka, pomidorów, papryki, ogórka, oliwek i cebuli skropione oliwą oraz limonką Propozycja szybkiego lunchu w upalne południe. Proporcje na dwa talerze: Składniki: 200 g filetów z tuńczyka w oliwie 1 papryka 1 pomidor 1 mała cebula 1 ogórek 2 garści oliwek sól i pieprz oliwa z pierwszego tłoczenia 1 limonka 2 garści świeżych
Wino Francja KuchniaMakaron penne z pesto pietruszkowym to bardzo proste i szybkie danie. Ponadto pietruszka posiada wiele właściwości odżywczych i powinna często być wykorzystywana w kuchni. Działa moczopędnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pomidory posiadają wiele właściwości, które miedzy innymi opóźniają starzenie, zmniejszają ryzyko zachorowania na raka, wpływają na proces odchudzania, zwiększają przyswajalność żelaza. Pomidory mają wiele zalet. Warto
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cynk,który wspomaga układ odpornościowy - zapobiega chorobom oczu - zwiększa produkcję czerwonych krwinek - jest dobrym źródłem witaminy A Składniki: - jajo 2 szt. - mąka kukurydziana (15 g) - otręby pszenne (10 g) - tuńczyk w sosie własnym (30g) - cebula czerwona (30 g) - pomidorki koktajlowe (30 g) - ser camembert (20 g) - serek wiejski (60 g) - przyprawy : sól himalajska, pieprz ziołowy, oregano, bazylia Wykonanie: Jaja ubić(...)wymieszać z mąką i otrębami. Cebulę pokroić w kosteczkę, dodać do masy jajecznej razem z tuńczykiem. Doprawić wedle uznania. Wymieszać ponownie, wylać na rozgrzaną patelnię, na wierzch wyłożyć pokrojone w plasterki pomidorki (smażyć na odrobinie masła klarowanego, pod przykryciem), kiedy pizza zetnie się, przełożyć na drugą stronę. Na usmażoną, jeszcze ciepłą pizze wyłożyć pokrojony ser camembert. Podawać z serkiem wiejskim
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czaspiękna 🌞 jak dzisiejszy dzień. Na powitanie nowego miesiąca,mojego miesiąca,bo urodziłam się we wrześniu sałatka z ryżem. Lubicie ryżowe sałatki? Ja bardzo 😌 100 g ryżu parboiled Kupiec puszka tuńczyka w sosie własnym 4 łodygi selera naciowego 3 łyżki kukurydzy 3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Ugotowany ryż połączyć z posiekanym selerem, kukurydzą,tuńczykiem i majonezem. Przyprawić
Kolorowa kuchnia ElkiSkładniki: 1/2 szklanki kaszy pęczak 1 puszka tuńczyka (w sosie własnym) 1 puszka fasolki czerwonej 1 czerwona papryka 1 mała czerwona cebula 1/2 pęczka natki pietruszki 1 krótki ogórek 2 łyżki octu winnego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy sarepskiej sól ziołowa, pieprz Sposób wykonania: Kaszę gotujemy na sypko (zgodnie z przepisem na opakowaniu) a następnie przelewamy(...)sitku zimną wodą. Cebulę, paprykę oraz ogórka (nieobranego) kroimy w małą kostkę. Do warzyw dodajemy odsączonego z sosu tuńczyka oraz fasolkę. Ocet mieszamy z oliwą i musztardą. Sałatkę posypujemy poszatkowaną natką pietruszki, polewamy sosem, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy
Qchnia po prostu