Dlatego dla osób, które tak jak ja nie przepadają za karpiem ;) stworzyłam post, w którym zebrałam 10 przepisów na rybne dania lub przekąski z łososia, tuńczyka, dorsza lub dorady. Mam nadziej ę , ż e każdy znajdzie coś dla siebie. **** Oggi vorrei condividere con Voi le idee per 10 piatti(...)sosem imbirowym (Salmone al vapore con crema di zenzero) Łosoś z marynowaną cukinią (Salmone con zucchine marinate) Pasztet z łososia (Terrina di salmone) Gravlax - marynowany łosoś (Gravlax - salmone marinato) Tuńczyk z salsą z awokado, limonki i pomarańczy (Tonno con salsa al lime, avocado e arancia) Roladki z dorsza w sosie cytrynowym (Involtini di merluzzo con crema di limone) Pieczona dorada
La grande e la piccola cuocaSałatka z tuńczyka, pomidorów, papryki, ogórka, oliwek i cebuli skropione oliwą oraz limonką Propozycja szybkiego lunchu w upalne południe. Proporcje na dwa talerze: Składniki: 200 g filetów z tuńczyka w oliwie 1 papryka 1 pomidor 1 mała cebula 1 ogórek 2 garści oliwek sól i pieprz oliwa z pierwszego tłoczenia 1 limonka 2 garści świeżych
Wino Francja KuchniaMakaron penne z pesto pietruszkowym to bardzo proste i szybkie danie. Ponadto pietruszka posiada wiele właściwości odżywczych i powinna często być wykorzystywana w kuchni. Działa moczopędnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pomidory posiadają wiele właściwości, które miedzy innymi opóźniają starzenie, zmniejszają ryzyko zachorowania na raka, wpływają na proces odchudzania, zwiększają przyswajalność żelaza. Pomidory mają wiele zalet. Warto
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cynk,który wspomaga układ odpornościowy - zapobiega chorobom oczu - zwiększa produkcję czerwonych krwinek - jest dobrym źródłem witaminy A Składniki: - jajo 2 szt. - mąka kukurydziana (15 g) - otręby pszenne (10 g) - tuńczyk w sosie własnym (30g) - cebula czerwona (30 g) - pomidorki koktajlowe (30 g) - ser camembert (20 g) - serek wiejski (60 g) - przyprawy : sól himalajska, pieprz ziołowy, oregano, bazylia Wykonanie: Jaja ubić(...)wymieszać z mąką i otrębami. Cebulę pokroić w kosteczkę, dodać do masy jajecznej razem z tuńczykiem. Doprawić wedle uznania. Wymieszać ponownie, wylać na rozgrzaną patelnię, na wierzch wyłożyć pokrojone w plasterki pomidorki (smażyć na odrobinie masła klarowanego, pod przykryciem), kiedy pizza zetnie się, przełożyć na drugą stronę. Na usmażoną, jeszcze ciepłą pizze wyłożyć pokrojony ser camembert. Podawać z serkiem wiejskim
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czaspiękna 🌞 jak dzisiejszy dzień. Na powitanie nowego miesiąca,mojego miesiąca,bo urodziłam się we wrześniu sałatka z ryżem. Lubicie ryżowe sałatki? Ja bardzo 😌 100 g ryżu parboiled Kupiec puszka tuńczyka w sosie własnym 4 łodygi selera naciowego 3 łyżki kukurydzy 3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Ugotowany ryż połączyć z posiekanym selerem, kukurydzą,tuńczykiem i majonezem. Przyprawić
Kolorowa kuchnia ElkiSkładniki: 1/2 szklanki kaszy pęczak 1 puszka tuńczyka (w sosie własnym) 1 puszka fasolki czerwonej 1 czerwona papryka 1 mała czerwona cebula 1/2 pęczka natki pietruszki 1 krótki ogórek 2 łyżki octu winnego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy sarepskiej sól ziołowa, pieprz Sposób wykonania: Kaszę gotujemy na sypko (zgodnie z przepisem na opakowaniu) a następnie przelewamy(...)sitku zimną wodą. Cebulę, paprykę oraz ogórka (nieobranego) kroimy w małą kostkę. Do warzyw dodajemy odsączonego z sosu tuńczyka oraz fasolkę. Ocet mieszamy z oliwą i musztardą. Sałatkę posypujemy poszatkowaną natką pietruszki, polewamy sosem, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy
Qchnia po prostuporcja + pieczywo żytnie (2 kromki 100 g) 378 Kcal (B:27 g W:46 g T:9 g) Składniki: (na 2 porcje) - tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka (100 g) - twarożek naturalny grani (200 g) -papryka czerwona – 1 szt. (145 g) - cebula czerwona – 1 szt. (64 g) - przyprawy (pieprz cytrynowy/ papryka słodka, ostra, sól himalajska) Wykonanie: Paprykę i cebulę pokroić(...)malutką kosteczkę, wymieszać z odsączonym tuńczykiem i twarożkiem i przyprawami. Wyłożyć pastę na pieczywo
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSAŁATKA RYŻOWA Z TUŃCZYKIEM, KUKURYDZĄ GROSZKIEM Składniki: (na 2 porcje) - puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki) (110g) - ryż basmatii (100g) - kukurydza konserwowa (100g) - groszek zielony (70g) - przyprawy : sól himalajska, pieprz ziołowy, oregano, bazylia Wykonanie: Ryż ugotować. Wymieszać wszystkie składniki. Doprawić wedle uznania. Podzielić na 2 porcje Całość: 588 Kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czascynk,który wspomaga układ odpornościowy - zapobiega chorobom oczu - zwiększa produkcję czerwonych krwinek - jest dobrym źródłem witaminy A Składniki: - jajo 2 szt. - mąka kukurydziana (15 g) - otręby pszenne (10 g) - tuńczyk w sosie własnym (30g) - cebula czerwona (30 g) - pomidorki koktajlowe (30 g) - ser camembert (20 g) - serek wiejski (60 g) - przyprawy : sól himalajska, pieprz ziołowy, oregano, bazylia Wykonanie: Jaja ubić(...)wymieszać z mąką i otrębami. Cebulę pokroić w kosteczkę, dodać do masy jajecznej razem z tuńczykiem. Doprawić wedle uznania. Wymieszać ponownie, wylać na rozgrzaną patelnię, na wierzch wyłożyć pokrojone w plasterki pomidorki (smażyć na odrobinie masła klarowanego, pod przykryciem), kiedy pizza zetnie się, przełożyć na drugą stronę. Na usmażoną, jeszcze ciepłą pizze wyłożyć pokrojony ser camembert. Podawać z serkiem wiejskim
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSkładniki: - makaron pełnoziarnisty – 1 szklanka (60 g) - cebula ½ szt. (50 g) - pieczarki 3 szt. (60 g) - tuńczyk w sosie własnym – ½ puszki (60 g) - jarmuż – 1 garść - masło klarowane– ½ łyżeczki (4 g) Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Cebulę, pieczarki i jarmuż drobno posiekać, podsmażyć na maśle klarowanym. Do tego dodać tuńczyka i ugotowany makaron. Podsmażać jeszcze chwilę. W razie potrzeby podlewać
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSałatka z tuńczyka, pomidorów, papryki, ogórka, oliwek i cebuli skropione oliwą oraz limonką Propozycja szybkiego lunchu w upalne południe. Proporcje na dwa talerze: Składniki: 200 g filetów z tuńczyka w oliwie 1 papryka 1 pomidor 1 mała cebula 1 ogórek 2 garści oliwek sól i pieprz oliwa z pierwszego tłoczenia 1 limonka 2 garści świeżych
Wino Francja KuchniaBardzo prosty i szybki makaron z krewetkami i cukinią. To danie to prawdziwa uczta dla wszystkich, którzy lubią owoce morza. Niestety najlepiej on smakuje podany zaraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Cześć! Wczoraj ciągle łaził za mną tuńczyk. A, że bardzo dawno nie robiłam (nie przyznam się ile, bo aż wstyd), to postanowiłam raz dwa zrobić i zaspokoić moje kubki smakowe. SKŁADNIKI: 250 gr. ugotowanego makaronu kokardki 1 puszka tuńczyka (130gr) 1 cebula 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 marchewka starta na grubych oczkach tarki 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu
RITA food channel