Sałatka jest świetnym pomysłem na śniadanie w domu i do pracy. My polecamy tę pyszną i szybką sałatkę z tuńczyka, pora i czarnej soczewicy :) Składniki na sałatkę: – 320 g tuńczyka w oliwie z oliwek Rio Mare – 90 czarnej soczewicy – 1 por – natka pietruszki – sól – pieprz Składniki
Kuchenne WariacjeSKŁADNIKI 4 steki z tuńczyka 1 awokado 2 pomarańcze 2 limonki 1 czerwona cebula kolendra s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 4 filetti di tonno 1 avocado 2 arance 2 lime 1 cipolla rossa coriandolo sale, pepe olio d' oliva PRZYGOTOWANIE Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pomarańcze filetujemy na cząstki bez błonek. Awokado przekrawamy(...)pomarańczy, sok z limonki, doprawiamy kolendrą, solą i pieprzem. Dodajemy pomarańcze, cebulę i awokado. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. 15 minut. Steki z tuńczyka doprawiamy solą i pieprzem. Rybę grillujemy ok. 2 minut z każdej strony. Steki serwujemy z dodatkiem salsy, kawałkami limonki i listkami świeżej kolendry. **** PREPARAZIONE Pulite la cipolla e tagliatela
La grande e la piccola cuocaprzesypywanie muszelek na plaży. Bardzo przyjemny… Mam nadzieję to wykorzystać w zabawie z Jaśkiem, ale teraz już do rzeczy… Składniki: 2 szklanki makaronu muszelki małe puszka tuńczyka w sosie własnym mała puszka kukurydzy 1 średnia czerwona papryka 3-4 średnie ogórki kiszone 6 plastrów ananasa z puszki 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz, zioła prowansalskie(...)smaku Wykonanie: Gotujemy makaron zgodnie z przepisem ale na miękko. Do miski wsypujemy tuńczyka, kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone w kostkę ogórki i pokrojonego w cząstki ananasa. Makaron odcedzamy i studzimy. Dodajemy do miski. Dodajemy przyprawy, majonez, musztardę i wszystko mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce na około godzinę dla „przegryzienia się składników”. Wakacyjne wspomnienie gotowe . Smacznego
Mama z miastaSkładniki 150 g makaronu penne - pełne ziarno puszka tuńczyka w oleju garść listków szpinaku sól, pieprz szczypta oregano łyżeczka octu jabłkowego cebula kilka suszonych pomidorów Przygotowanie Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać, pokroić w małą kostkę i podsmażyć na łyżce oleju kokosowego. Dodać tuńczyka, przyprawy i rozdrobnione suszone pomidory. Na końcu wmieszać ugotowany makaron i posypać listkami
Gaździnka warzyclass="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tym razem spontanicznie przygotowałam sałatkę z kaszy kuskus i tuńczykiem. Sałatka skradła moje podniebienie! Baardzo mi smakowała dlatego chciałabym podzielić się dziś z Wami przepisem na jej przygotowanie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height(...)class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Sałatka z kaszą kuskus i tuńczykiem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujedość popularna pasta, najczęściej robiona z dodatkiem śmietany. Ja dodaję majonez i sok z cytryny, co zaostrza jej smak. Składniki: • 250 g białego twarożku • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym • 2 łyżki majonezu • 1 łyżka soku z cytryny • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Tuńczyka osączyć z zalewy i wymieszać z twarożkiem
To co kochamwarzywa, czyli trzy w jednym. Idealna na upały, orzeźwia, syci i szybko się robi. Zamiast ogórka świeżego można użyć konserwowy. Składniki: • 1 szklanka ryżu • 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju • kiść białych winogron bez pestek • 1 puszka kukurydzy • 4 ogórki zielone małe • 2 łyżki majonezu • sok z 1/2 cytryny • sól, pieprz(...)przez 15-20 minut, odcedzić i przelać zimną wodą. • Ogórki obrać i pokroić w kostkę. • Ryż wymieszać z kukurydzą, ogórkami i winogronami. • Dodać kawałki tuńczyka, sok z cytryny i wymieszać z majonezem. • Przyprawić do smaku solą i pieprzem
To co kochamorzeszkami od Małgosi Chmieleckiej. Ogólnie sałatka jest bardzo chrupiąca, a to za przyczyną orzeszków, kukurydzy i jabłka. Ulubiona mojej córki Moniki. Składniki: • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym • 1 puszka kukuryszy • 1 puszka solonych orzeszków • 2 jabłka • sok z 1/2 cytryny • sól, pieprz do smaku • 2-3 łyżki majonezu Wykonanie: • Jabłka obrać(...)pokroić w kostkę. • Wymieszać jabłka, orzeszki, kukurydzę i odcedzonego z sosu tuńczyka. • Polać sokiem z cytryny i połączyć z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. • Wstawić na 2 godziny do lodówki, udekorować sałatkę
To co kochamprzygotowuje się tak szybko, że w zasadzie trzeba się bardzo skupić, żeby nie przegapić dodawania kolejnych składników Czas start i za 15 minut obiad lub kolacja gotowe! SKŁADNIKI: puszka tuńczyka w sosie własnym opakowanie sera feta 150g (polecam prawdziwy grecki, można go kupić już niemal w każdym supermarkecie) gałązka pomidorków koltajlowych 15-20 dużych czarnych oliwek bez pestek 2 ząbki(...)czosnku oliwa z oliwek do smażenia sól, pieprz, oregano makaron (spaghetti lub penne) PRZYGOTOWANIE: Nastawiamy wodę na makaron. Czosnek kroimy drobno i podsmażamy na oliwie, dodajemy odsączonego tuńczyka oraz pokruszoną na kawałki fetę. Wszystko smażymy 5 min. na średnim ogniu. W tym czasie kroimy na pół pomidorki (można je sparzyć aby obrać skórkę, ale nie jest to konieczne
Kuchnia w biegudoceńcie, że dzielę się prywatnym albumem :) I nie moja wina, że między balkonem a górami przebiegały druty telegraficzne :) Składniki (na dwie duże porcje): - 1/2 paczki makaronu 'kokardki' - puszka tuńczyka (kawałki w sosie własnym) - 2 pomidory - oliwki zielone (ilość wg uznania) - 1/2 czerwonej cebuli - 150 g fety - 3 łyżki oliwy z oliwek - bazylia, oregano, pietruszka - sól, pieprz Makaron gotuję al'dente(...)osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Hartuję bardzo zimną wodą, dokładnie odsączam i wykładam na dno głębokich talerzy, posypuję ziołami i dokładnie mieszam. Na makaron wykładam odsączonego z zalewy tuńczyka. Pomidora i fetę kroję w kostkę, oliwki na mniejsze cząstki, a cebulę w piórka. Układam składniki na talerzach. Doprawiam solą, pieprzem, ziołami i obficie polewam oliwą. Smacznego
Cook&LoveSkładniki: 1 szklanka zielonej soczewicy 3 jajka 1 puszka tuńczyka 4 ogórki konserwowe 1 mały por 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: Soczewicę ugotować w … Czytaj dalej Sałatka z soczewicą i tuńczykiem
czarrna od kuchniJest bardzo prosty w przygotowaniu, robi się go szybko i naprawdę warto. Spróbujcie. Wianek z dodatkami 1 ciasto francuskie 1 ogórek zielony 1 pomidor 30 dag pieczarek 1 puszka tuńczyka 1 papryka konserwowa 40 dag sera żółtego natka pietruszki 1 laska kiełbasy zwyczajnej lub grube plastry szynki Z ciasta francuskiego wycinać trójkąty o dwóch bokach ok. 26 cm i jednym(...)żółty, większą połową posypać po cieście na około (zdjęcie). Kłaść warstwami pokrojone w kostkę: ogórek, pomidor, paprykę, kiełbasę zwyczajną (lub szynkę) oraz pieczarki (wcześniej usmażone). Na koniec dać tuńczyka. Posypać jeszcze raz warstwą sera żółtego. Końce trójkątów przylepić do podstawy (zdjęcie). Posypać poszatkowaną natką pietruszki. Piec w piekarniku w 180 st. przez ok. 20 minut. Po upieczeniu posypać raz jeszcze
Gotuję TestujęZdrowe, smaczne i szybkie🙂 Składniki 1 średni brokuł 1 tuńczyk w oleju rozdrobniony 4 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz 250 g makaronu pełnoziarnistego Lubella Sposób przygotowania … Czytaj dalej Makaron z tuńczykiem i brokułem
czarrna od kuchniprzekąskę, która na pewno zrobi wrażenie na niejednej imprezie. Składniki: 500 g mrożonego szpinaku 4 jajka łyżka oleju czubata łyżka mąki pszennej sól i pieprz Nadzienie serek kanapkowy puszka tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym) 2–3 ogórki konserwowe sol, pieprz Przygotowanie Szpinak odmrażamy, podsmażamy na oleju, aż odparuje z niego woda. Odstawiamy do wystudzenia. Białka oddzielamy od żółtek. Białka(...)przez ok 15- 20 minut. Biszkopt wyjmujemy, odrywamy z papieru, przekładamy na ściereczkę i zwijamy jak roladę. Odstawiamy, aż trochę przestygnie. Następnie rozsmarowujemy na nim serek, układamy kawałki odsączonego tuńczyka na całej powierzchni. Przy jednym z brzegów układamy paski ogórka. Następnie wszystko zwijamy w roladę, potem zawijamy ją w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Roladę
e-PrzepisyKulinarne