Spaghetti z tuńczykiem w śmietanie

Spaghetti z tuńczykiem w śmietanie

Spaghetti z tuńczykiem w śmietanie

Składniki: 500 g makaronu spaghetti (razowy) 2 puszki tuńczyka w kawałkach 1 cebula 200 ml śmietany 12% 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Pietruszkę drobno siekamy. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Kiedy się zeszkli wrzucamy osączony tuńczyk. Chwile dusimy pod przykryciem. Na koniec wlewamy śmietanę, przyprawiamy do smaku, wrzucamy pietruszkę i dokładnie mieszamy. Porcję ugotowanego makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem. Smacznego. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.