tuńczykiem i ananasem – lekko słodka sałatka z makaronem, rybą i ananasem. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4-5 Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym ½ puszki kukurydzy ½ puszki ananasa 100 g makaronu kokardki 3 łyżki majonezu 100 g szparagi mrożonej 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Szparagi i makaron ugotować zgodnie
KuchniaWeDwoje.plsłodkawa kukurydza to świetna propozycja na przekąski na przyjęcia. Równie dobrze sprawdzi się jako pożywne i pełnowartościowe śniadanie. Gorąco polecam! Składniki: 4 placki pełnoziarnistej tortilli puszka tuńczyka w sosie własnym 1/3 puszki kukurydzy garść rzeżuchy 5-6 kawałków suszonych pomidorów 80g żółtego sera 3 łyżki majonezu dwie duże garście rukoli czarny pieprz Sposób przygotowania : W salaterce mieszamy składniki
Pyry na GazLekko słodka sałatka z makaronem, rybą i ananasem. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4-5 Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym ½ puszki kukurydzy ½ puszki ananasa 100 g makaronu kokardki 3 łyżki majonezu 100 g szparagi mrożonej 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Szparagi i makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Tuńczyka
KuchniaWeDwoje.pljest bardzo smaczna. To kolejny już przepis na sałatkę z tuńczykiem, jeśli takie lubicie to koniecznie musicie spróbować też takiej wersji! Składniki: duża paczka krakersów 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 6 jajek szczypiorek 2 łyżki majonezu 100 g żółtego sera pieprz Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, oddzielić żółtka od białek. Białka zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaRewelacyjna sałatka, bomba proteinowa I witaminowa. Lekka I przepyszna, nadaje się na lunch do pracy, do obiadu I na przyjęcie. Polecam.Zaczynamy: Składniki:rukola10 szt
Smaki Edytykolację. Sprawdzi się także na imprezie. Świetne smarowidło do chleba, bułeczek, wek. Dziecinnie proste w wykonaniu, a urozmaici nasz posiłek. Składniki: 100g sera białego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 szt ogórka 5 główek rzodkiewki 1 jajko 2 łyżki pasztetu drobiowego kremowego 2 łyżeczki jogurtu greckiego 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon sól, pieprz Wykonanie: Jajko gotujemy(...)naczyniu rozdrabniamy twaróg (dobrze użyć półtłustego, dodajemy odsączonego tuńczyka, pokrojone w kosteczkę rzodkiewki i ogórki oraz jajko. Do całości dodajemy pasztet, dosłownie 2 łyżki, dobrze, gdyby pasztet był miękki,lekko mazisty. Świetnie komponuje się w tej paście!;) Na koniec w małym rondelku mieszamy jogurt, majonez, musztardę, sól i pieprz. Tak przygotowany sos wylewamy na składniki i całość dobrze mieszamy. Przed
Raj dla Podniebieniazdrowo, czego już chyba nie muszę dodawać 😊. Dziś zapraszam na paprykarz z tuńczyka, z dodatkiem kolorowego ryżu. Koniecznie wypróbujcie przepis. Składniki: (na dużą porcję) 4 puszki tuńczyka w sosie własnym (w kawałkach) 2 cebule 2 marchewki 1 pietruszka 2 woreczki po 100 g kolorowego ryżu sól pieprz słodka i ostra sproszkowana papryka cukier ketchup (do smaku) 200g
Walijskie Pichcenietuńczyka i pomidorów suszonych w towarzystwie bomby witaminy C w postaci natki z pietruszki. SKŁADNIKI (całość - 8 porcji - 250 kcal, 1 porcja - 31 kcal !!!) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - 100 g po odsączeniu- 5 suszonych pomidorów z oleju 1 łyżeczka oleju z pomidorów 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól pieprz ulubione pieczywo - najlepiej
Moje Kuchenne Rewelacjeniedzielne śniadanie. Gładka konsystencja z chrupiącymi i soczystymi kosteczkami papryki... mmmm... :-) Pasta twarogowo-tuńczykowa PASTA TWAROGOWO-TUŃCZYKOWA 200g twarogu półtłustego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185g) 3 jaja 1 zielona papryka 1 czerwona cebula 1 ogórek konserwowy 3 łyżeczki miękkiego masła 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżka słodkiej papryki mielonej natka pietruszki sól świeżo mielony pieprz
peggiwkuchnimusi skosztować. Moja rodzinka jest nią zachwycona. Składniki układamy warstwowo, można ułożyć w misce lub pucharkach:) 3 woreczki ryżu 12 łyżek majonezu takiego KLIK 4 puszki tuńczyka w sosie własnym (kawałki, każda po 185 g) 3 pęczki zielonej cebulki 30 dag żółtego sera KLIK 7 jajek KLIK pieprz mielony Ryż gotuję w osolonej wodzie , ma być sypki
Takie tam pichcenieskładnikami, a w dodatku ładnie się prezentuje. Doprawiłam pieprzem białym od Rafex . Składniki: 300 gram makaronu gryczanego od Fabijńscy 1 puszka kukurydzy 1 puszki tuńczyka w sosie własnym Kawałek pora 5 łyżek majonezu Sól świeżo mielony pieprz biały od Rafex Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju według przepisu na opakowaniu
Bajeczna Kuchniadnem. Składniki: 3-4 woreczki ryżu po 100 g 1 puszka kukurydzy 3-4 duże ogórki kiszone 1 duża cebula 3-4 jajka na twardo 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 duży słoik majonezu 1 duży słoik ketchupu Wykonanie: Ogórki pokroić w dość drobną kostkę i odsączyć. Ryż ugotować na sypko i ostudzić. Cebulę drobno posiekać. Jajka pokroić
Pociąg Do KuchniTo tradycyjne włoskie danie, którego jesteśmy fankami, w spolszczonej wersji.....Porcja dla 4 osóbSkładniki: 2 puszki pomidorów bez skóry2 łyżki przecieru pomidorowego2 ząbki czosnku cebula
Anioły w kuchnimakaronu orkiszowego, z dużą ilością świeżych warzyw i dresingiem pomidorowo-ogórkowym. Potrzebujemy: makaron orkiszowy – 1 szklanka suchego ogórek dwa, dobrej jakości pomidory pęczek rzodkiewk awokado puszkę tuńczyka w sosie własnym ½ papryki czerwonej ½ papryki żółtej pęczek koperku pęczek szczypiorku sól, pieprz ząbek czosnku 2 łyżki oleju lnianego łyżeczka musztardy sarepskiej Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą(...)makaronu dodajemy tuńczyka, odsączając go wcześniej z zalewy. Ciepły makaron wchłonie smak tuńczyka a sok tuńczyka zapobiegnie sklejaniu się makaronu. Ogórek obieramy, kroimy na ćwiartki, pozbawiamy gniazd nasiennych, drobno kroimy i wrzucamy na sitko. Pomidory kroimy na ćwiartki usuwamy pestki i dorzucamy do ogórka. Sitko z ogórkiem i pomidorami zawieszamy nad miseczką w której będziemy mieszać sos. Solimy i mieszamy
ladykitchenSkładniki: 5 jajek 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 150g sera żółtego 1 puszka fasoli czerwonej konserwowej 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 mały por MAJONEZ KIELECKI firmy WSP "SPOŁEM" Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo, obrać i oddzielić żółtka od białek. Tuńczyka, fasolkę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Ser zetrzeć na grubych oczkach tarki. Pora pokroić w pół
Prosto i Smacznie z Anetą