żółty i majonez to cała tajemnica jej wyśmienitego smaku. Dodatek tuńczyka sprawia, że na Wigilię również można ją podać. Składniki: • 5 jajek • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym • 5 ogórków konserwowych • 150 g sera żółtego • 8 łyżek majonezu • sól do smaku Wykonanie: • Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić i oddzielić białka
To co kochamSkładniki: makaron nitki 15 dag, tuńczyk w sosie własnym 2 puszki, ogórek zielony 1 mały, pomidory 2 sztuki, pieprz czarny mielony - do smaku, koperek - ile potrzeba makaron ugotować do miękkości w osolonej wodzie, na durszlaku przelać zimną wodą ogórki i pomidory pokroićw plasterki i kawałki na makaronie położyć tuńczyka wymieszanego z pomidorem i ogórkiem do smaku doprawić pieprzem
W Mojej Kuchni Lubięproduktu. Jednym z nich mogą być jajka faszerowane. Dzisiaj - chciałabym wam zaproponować bardzo proste i szybkie w przygotowaniu jajka faszerowane tuńczykiem Składniki: 6 jajek 70 gram tuńczyka w sosie własnym pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie. Jajka gotujemy na twardo. Przekrawamy je wzdłuż, na pół - uważając aby nie rozerwać białka. Małą łyżeczką wyjmujemy z połówek jajek(...)żółtka i przekładamy do miseczki. Do żółtek dodajemy odsączonego z sosu tuńczyka i wszystko rozgniatamy razem widelcem. Dodajemy majonez sól i pieprz - mieszamy. Szczypiorek siekamy drobno - połowę dodajemy do masy, połowę zostawiamy do posypania na wierzch. Białka nadziewamy przygotowaną masą. Wierzch posypujemy szczypiorkiem. Smacznego
Taste Therapyczas stania w kuchni, pichcenia i ten przepis pozwoli Wam zaoszczędzić czasu i kłopotu. A sukces gwarantowany! Do przygotowania mousse z tuńczyka potrzebujecie: – 2 puszki tuńczyka w sosie własnym – 1 szklankę majonezu – 1 szklanka śmietany/jogurtu (polecam jogurt, wtedy całość jest o wiele lżejsza. O kaloriach nie wspominam!) – sól, pieprz – 12 g żelatyny
Szybko Tanio Smaczniechciałam ją wykorzystać do kolacji. Połączenie jej z tuńczykiem okazało się bardzo trafne i smaczne. Sałatka z tuńczykiem i fasolką SKŁADNIKI: 250 g fasolki szparagowej (mrożona) puszka tuńczyka w sosie własnym 1 czerwona cebula kolorowy pieprz sól łyżka jogurtu naturalnego łyżeczka majonezu Przygotowanie: Fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzamy i studzimy. Wystudzoną fasolkę kroimy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiciepło jak i na zimno. Polecam podać z dodatkiem sałaty i pomidora😇 Śniadaniową propozycję babeczek białkowo-tłuszczowych znajdziecie tutaj 👈 Składniki na 12 babeczek: -puszka tuńczyka w sosie własnym -120 g mąki gryczanej -1 jajo -1 cebulka -40 g sera żółtego -pół łyżeczki proszku do pieczenia -ok pół szklanki wody -1 łyżka oleju/mas
Zdrowie i pysznie na talerzuWielkanocne śniadanie, ale również doskonała przekąska. Przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, a efekt jest przepyszny! Jajka faszerowane tuńczykiem: Składniki Jajka – 8 sztuk 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej Szczypiorek Sól i pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, hartujemy w zimnej wodzie i od razu obieramy, by skorupka ładnie odeszła. Następnie
ale Pysznielunch czy do pracy. składniki na 4 porcje woreczek ugotowanego ryżu (100 g ) puszka czerwonej fasoli (400 g ) puszka pokrojonego w kostkę ananasa (400 g ) puszka tuńczyka w sosie własnym (180 g ) 1 cebula 4 łyżki majonezu czarny pieprz sól przepis Ugotowany i wystudzony ryż przekładamy do miski, dodajemy do niego odsączoną z zalewy i opłukaną fasolkę, odsączonego(...)soku ananasa pokrojonego w kostkę oraz odsączonego z sosu i rozdrobnionego tuńczyka. Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę a następnie wrzucamy do sałatki, na końcu dodajemy majonez, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Artykuł Sałatka z tuńczykiem, ananasem, ryżem i fasolą + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniapuszka tuńczyka w sosie własnym 1 torebka ryżu (100 g) 3 jaja na ugotowane twardo 10 małych ogórków konserwowych z chili (lub dwa zwykłe) 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka groszku konserwowego szczypiorek 4 łyżki majonezu Ryż gotujemy wg przepisu z opakowania na sypko, studzimy. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy. Kukurydzę i groszek odsączamy. Jaja ugotowane na twardo obieramy
peggiwkuchnikomponuje się z delikatnym smakiem jajek i lekko pikantnej rzeżuchy. Świetnie sprawdzą się nie tylko na wielkanocnym stole ale też jako lekka przystawka. Składniki: 6 jajek puszka tuńczyka w sosie własnym (200g odsączonej ryby) 2 łyżeczki pesto pomidorowego 2 łyżki majonezu sól, czarny pieprz opcjonalnie papryczka chilii rzeżucha Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem soli
Pyry na Gazdodałam do niej maleńkiego korniszona i łyżeczkę keczupu.... niby nic a zmienia smak. Wyszło naprawdę smacznie...Polecam spróbować :) Składniki - 6 jajek ugotowanych na twardo - puszka rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym - 1 malutki korniszon ( może być ogórek konserwowy ) - 1 łyżka majonezu - 1 łyżeczka keczupu ( pikantny lub łagodny w/g gustu) - sol, pieprz Wykonanie Ugotowane i obrane ze skorupki jajka przecinam wzdłuż
Kuchnia z widokiem na ogródmnie zdarza się zdecydowanie najczęściej. Dzisiejsza sałatka to 317kcal w tym 36,8g białka, 6,5g tłuszczu, 24g węglowodanów i 9,3g błonnika. SKŁADNIKI: 120g tuńczyka w sosie własnym- po odsączeniu 70g białej fasoli konserwowej 70g kukurydzy 120g ogórka świeżego 35g cebuli 10g mieszanki ziaren Euforia koperek świeży lub suszony estragon oregano pieprz sól natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Ogórka obrać
peanutbuttermonsterprzepis na sałatkę z tuńczykiem i ryżem. Szybka, smaczna (uwielbiam do niej świeżą bagietkę z samym masłem lub dodatkiem camembertu). Zapraszam... Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 woreczek ugotowanego ryżu 3/4 małego słoiczka ogórków korniszonków (u mnie te z Lidla) 1 puszka kukurydzy, np. Develey 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka groszku 2-3 łyżki majonezu
Trufelkowowersji podstawowej. Szkoda, że nie wydano książki w polskiej wersji językowej, bo jako pierwsza ustawiłabym się po nią w kolejkę :(( Zapiekane pieczarki z tuńczykiem duże pieczarki puszka tuńczyka w sosie własnym sok z połowy cytryny 2 gałązki selera naciowego oliwa z oliwek natka pietruszki ser żółty 2 duże pomidory sałata Z pieczarek wydrążyć blaszki, posmarować spód oliwą, ułożyć
Pieguskowa Kuchniaskładniki są łatwo dostępne i niedrogie. Ryż możecie zastąpić również makaronem. Polecam! Składniki (na ok. 6-7 porcji): 1 1/3 szklanki ryżu (białego lub brązowego) 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2-3 kiszone ogórki 1 puszka groszku konserwowego 1 duży pęczek szczypiorku (ew. 1 średnia, drobno posiekana cebula) sól pieprz Wykonanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu
MyCookBook.pl