sałatką ze świeżych warzyw jak również z sosami na bazie jogurtu naturalnego. Moja córka lubi je z dodatkiem keczupu. Tak po prostu ;) 500g ugotowanych ziemniaków puszka tuńczyka w sosie własnym 4 łyżki kukurydzy z puszki 1 dymka +szczypior 4 łyżki sera żółtego sól pieprz ok 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia olej do smażenia
Smakołyki Asigustu naszym gościom. Trochę obwiałam się połączenia ananasa z tuńczykiem, ale całość wyszła pyszna :) Przepis na sałatkę znalazłam już kilka lat temu tutaj ( klik ) Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka ananasa 2-3 małe pory 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 20-30 dag żółtego sera 3-4 jajka ugotowane na twardo majonez (kilka łyżek
My simple kitchenmniejsze. Całość to około 580kcal w tym 43g białka, 22g tłuszczu(10g to oliwa z oliwek) i 19g węglowodanów. SKŁADNIKI: 130g kukurydzy konserwowej bez dodatku cukru 130g tuńczyka w sosie własnym(po odsączeniu) 2 małe, gotowane jajka(u mnie 95g) 3 średniej wielkości ogórki kiszone(około 120g) 20g cebuli łyżka oliwy z oliwek(10g) sól pieprz PRZYGOTOWANIE: Do miski
peanutbuttermonsterbagietki, tuńczyka, serka i różnokolorowych papryk.Niby nic a cieszy. I oko i podniebienie:) Roladki z bagietki z tuńczykiem, serkiem i papryką Składniki: 1 długa bagietka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 serek śmietankowy (typu ziołowe Almette czy Piątnica) - ewentualnie twaróg 1/3 papryki czerwonej 1/3 papryki zielonej 1/3 papryki żółtej pieprz Bagietce odciąć końcówki a następnie podzielić
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaróżne imprezki, wieczorki z przyjaciółkami czy tak po prostu dla siebie :) Zapraszam do przepisu :) ; Składniki : 1 op zupki chińskiej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 kapusta pekińska 1 papryka czerwona 1 świeży ogórek 30dag sera żółtego Sól, pieprz Sos: 2 łyżki majonezu 2łyżki śmietany 12% Pół pęczka posiekanego kopru Przygotowanie: Makaron z zupek
Domowa Kuchnia u Mamyliści kapusty pekińskiej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1-2 mandarynki kilka posiekanych orzechów włoskich 1 nie za duże jabłko sos: 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz i cukier do smaku lub zamiast sos majonez Przygotowanie: Liście kapusty bez białych część kroimy w paski. Tuńczyka odsączamy z sosu. Mandarynki obieramy i dzielimy na cząstki
Bon appetit mon amieżółty i majonez to cała tajemnica jej wyśmienitego smaku. Dodatek tuńczyka sprawia, że na Wigilię również można ją podać. Składniki: • 5 jajek • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym • 5 ogórków konserwowych • 150 g sera żółtego • 8 łyżek majonezu • sól do smaku Wykonanie: • Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić i oddzielić białka
To co kochamSkładniki: makaron nitki 15 dag, tuńczyk w sosie własnym 2 puszki, ogórek zielony 1 mały, pomidory 2 sztuki, pieprz czarny mielony - do smaku, koperek - ile potrzeba makaron ugotować do miękkości w osolonej wodzie, na durszlaku przelać zimną wodą ogórki i pomidory pokroićw plasterki i kawałki na makaronie położyć tuńczyka wymieszanego z pomidorem i ogórkiem do smaku doprawić pieprzem
W Mojej Kuchni Lubięproduktu. Jednym z nich mogą być jajka faszerowane. Dzisiaj - chciałabym wam zaproponować bardzo proste i szybkie w przygotowaniu jajka faszerowane tuńczykiem Składniki: 6 jajek 70 gram tuńczyka w sosie własnym pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie. Jajka gotujemy na twardo. Przekrawamy je wzdłuż, na pół - uważając aby nie rozerwać białka. Małą łyżeczką wyjmujemy z połówek jajek(...)żółtka i przekładamy do miseczki. Do żółtek dodajemy odsączonego z sosu tuńczyka i wszystko rozgniatamy razem widelcem. Dodajemy majonez sól i pieprz - mieszamy. Szczypiorek siekamy drobno - połowę dodajemy do masy, połowę zostawiamy do posypania na wierzch. Białka nadziewamy przygotowaną masą. Wierzch posypujemy szczypiorkiem. Smacznego
Taste Therapyczas stania w kuchni, pichcenia i ten przepis pozwoli Wam zaoszczędzić czasu i kłopotu. A sukces gwarantowany! Do przygotowania mousse z tuńczyka potrzebujecie: – 2 puszki tuńczyka w sosie własnym – 1 szklankę majonezu – 1 szklanka śmietany/jogurtu (polecam jogurt, wtedy całość jest o wiele lżejsza. O kaloriach nie wspominam!) – sól, pieprz – 12 g żelatyny
Szybko Tanio Smaczniechciałam ją wykorzystać do kolacji. Połączenie jej z tuńczykiem okazało się bardzo trafne i smaczne. Sałatka z tuńczykiem i fasolką SKŁADNIKI: 250 g fasolki szparagowej (mrożona) puszka tuńczyka w sosie własnym 1 czerwona cebula kolorowy pieprz sól łyżka jogurtu naturalnego łyżeczka majonezu Przygotowanie: Fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzamy i studzimy. Wystudzoną fasolkę kroimy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiciepło jak i na zimno. Polecam podać z dodatkiem sałaty i pomidora😇 Śniadaniową propozycję babeczek białkowo-tłuszczowych znajdziecie tutaj 👈 Składniki na 12 babeczek: -puszka tuńczyka w sosie własnym -120 g mąki gryczanej -1 jajo -1 cebulka -40 g sera żółtego -pół łyżeczki proszku do pieczenia -ok pół szklanki wody -1 łyżka oleju/mas
Zdrowie i pysznie na talerzuWielkanocne śniadanie, ale również doskonała przekąska. Przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, a efekt jest przepyszny! Jajka faszerowane tuńczykiem: Składniki Jajka – 8 sztuk 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej Szczypiorek Sól i pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, hartujemy w zimnej wodzie i od razu obieramy, by skorupka ładnie odeszła. Następnie
ale Pysznielunch czy do pracy. składniki na 4 porcje woreczek ugotowanego ryżu (100 g ) puszka czerwonej fasoli (400 g ) puszka pokrojonego w kostkę ananasa (400 g ) puszka tuńczyka w sosie własnym (180 g ) 1 cebula 4 łyżki majonezu czarny pieprz sól przepis Ugotowany i wystudzony ryż przekładamy do miski, dodajemy do niego odsączoną z zalewy i opłukaną fasolkę, odsączonego(...)soku ananasa pokrojonego w kostkę oraz odsączonego z sosu i rozdrobnionego tuńczyka. Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę a następnie wrzucamy do sałatki, na końcu dodajemy majonez, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Artykuł Sałatka z tuńczykiem, ananasem, ryżem i fasolą + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniapuszka tuńczyka w sosie własnym 1 torebka ryżu (100 g) 3 jaja na ugotowane twardo 10 małych ogórków konserwowych z chili (lub dwa zwykłe) 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka groszku konserwowego szczypiorek 4 łyżki majonezu Ryż gotujemy wg przepisu z opakowania na sypko, studzimy. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy. Kukurydzę i groszek odsączamy. Jaja ugotowane na twardo obieramy
peggiwkuchnikomponuje się z delikatnym smakiem jajek i lekko pikantnej rzeżuchy. Świetnie sprawdzą się nie tylko na wielkanocnym stole ale też jako lekka przystawka. Składniki: 6 jajek puszka tuńczyka w sosie własnym (200g odsączonej ryby) 2 łyżeczki pesto pomidorowego 2 łyżki majonezu sól, czarny pieprz opcjonalnie papryczka chilii rzeżucha Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem soli
Pyry na Gazdodałam do niej maleńkiego korniszona i łyżeczkę keczupu.... niby nic a zmienia smak. Wyszło naprawdę smacznie...Polecam spróbować :) Składniki - 6 jajek ugotowanych na twardo - puszka rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym - 1 malutki korniszon ( może być ogórek konserwowy ) - 1 łyżka majonezu - 1 łyżeczka keczupu ( pikantny lub łagodny w/g gustu) - sol, pieprz Wykonanie Ugotowane i obrane ze skorupki jajka przecinam wzdłuż
Kuchnia z widokiem na ogródmnie zdarza się zdecydowanie najczęściej. Dzisiejsza sałatka to 317kcal w tym 36,8g białka, 6,5g tłuszczu, 24g węglowodanów i 9,3g błonnika. SKŁADNIKI: 120g tuńczyka w sosie własnym- po odsączeniu 70g białej fasoli konserwowej 70g kukurydzy 120g ogórka świeżego 35g cebuli 10g mieszanki ziaren Euforia koperek świeży lub suszony estragon oregano pieprz sól natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Ogórka obrać
peanutbuttermonster