tuńczyk w sosie własnym - 680 przepisów (strona:23/46)

Jajka faszerowane Trio 125

biały pieprz do smaku Masa serowa • 2 łyżki startego sera żółtego • 1 łyżka majonezu • 1 ząbek czosnku • 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich Masa tuńczykowa • 2 łyżki tuńczykasosie własnym • 1 łyżeczka majonezu • rzodkiewka i zielona pietruszka do dekoracji Masa chrzanowa • gotowane żółtka z 2 jajek • 2 łyżki majonezu • 2 łyżeczki chrzanu • 1 łyżeczka(...)dwóch jajek wyjąć żółtka. Masa serowa • Starty ser żółty wymieszać z majonezem i przetartym czosnkiem. • Nałożyć łyżeczką na 4 połówki jajek. • Posypać posiekanymi orzechami. Masa tuńczykowa • Tuńczyka mocno odsączyć z zalewy, wymieszać z majonezem. • Nałożyć masę na połówki jajek, udekorować rzodkiewką i pietruszką. Masa chrzanowa • Żółtka utrzeć z chrzanem i majonezem

To co kocham
Sałatka na bazie kaszy jęczmiennej z tuńczykiem, kukurydzą, papryką i pomidorkami paprykowymi. 231

kukurydzą, papryką i pomidorkami paprykowymi. Do tego odrobina zieleni i… jest pysznie. Polecam Wam tą sałatkę! Składniki: 1 woreczek kaszy jęczmiennej perłowej (100 g) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185 g) 1/2 czerwonej papryki 8 pomidorków paprykowych – miks czerwonych i żółtych 1/2 puszki kukurydzy złocistej Bonduelle 1 łyżka posiekanego koperku + do ozdoby 1/2 łyżki posiekanej zielonej(...)łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Kaszę jęczmienną gotujemy w lekko osolonej wodzie około 20 minut (zgodnie z instrukcją producenta). Do miski przekładamy 1/2 puszki kukurydzy (odsączonej). Dodajemy odsączonego tuńczyka (rozdrobnionego uprzednio widelcem). Całość mieszamy. Następnie dodajemy przekrojone na pół pomidorki paprykowe, znów mieszamy. Paprykę kroimy w drobną kostkę, dorzucamy do reszty składników sałatki wraz z posiekanym koperkiem i zieloną pietruszką

Słodkie okruszki
Makaron z tuńczykiem + film 165

błyskawiczny obiad lub gorącą, sycącą kolację. Polecam to banalnie proste i naprawdę błyskawiczne w przygotowaniu danie.   składniki na 3 porcje 300 g makaronu 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 4 ząbki czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki 20 dag sera żółtego 3-4 łyżki oliwy z oliwek sól przepis Makaron gotujemy w garnku z osolonym wrzątkiem według przepisu(...)pietruszki siekamy a obrane ząbki czosnku kroimy w drobną kostkę. Do miski, na tarce o drobnych oczkach ścieramy żółty ser. Na patelni z rozgrzaną oliwą delikatnie przesmażamy czosnek, dodajemy tuńczyka i wszystko mieszamy, wrzucamy posiekaną natkę pietruszki, ugotowany makaron i całość razem łączymy. Na końcu makaron posypujemy startym serem żółtym serem, jeszcze raz wszystko mieszamy i zdejmujemy z ognia. Danie

Smakowite Dania
Sałatka z tuńczykiem i makaronem Ruote Tricolore 348

Jesień za oknem. Dziś mokro i ponuro. W takie dni warto przygotować jakieś kolorowe i apetyczne danie. Zdecydowałem się zaprezentować Wam moją kipiącą kolorami sałatkę z

kulinarnyJa
Tuńczyk w cieście francuskim 190

ciasto wypełnione tuńczykowym farszem smakuje rewelacyjnie!I syci na długie godziny!Jest też świetnym pomysłem na imprezową przekąskę! SKŁADNIKI:( na 2 porcje )- ciasto francuskie – 1 płat- tuńczyk w sosie własnym – 100 g- czerwona papryka – 1 szt- ser żółty – 50 g- cebula – 1 szt- szczypiorek – pęczek- musztarda – 1 łyżka- śmietana(...)takiej wielkości , by wychodziły ponad foremkę do muffinek – z tej części robimy rant ).Ciastem wyklejamy foremkę , smarujemy rozbełtanym żółtkiem i wkładamy do piekarnika na ok.10min/180C.W tym czasie odsączamy tuńczyka.Drobno kroimy paprykę , cebulę , szczypiorek.Trzemy ser żółty.Wszystko razem mieszamy.Dodajemy śmietanę oraz musztardę.Doprawiamy solą , pieprzem i czerwoną papryką do smaku.Wypełniamy podpieczoną foremkę.Wkładamy do piekarnika ponownie

Ostra na Słodko
Makaronowe muszle z tuńczykiem 2676

tuńczyka nie jest mocno wyczuwalny, podobnie jak smak białego sera. 1/2 op. makaronowych muszli conchiglioni czerwona papryka czerwona cebula 1/2 puszki kukurydzy 4 korniszony 4 jajka puszka tuńczyka w sosie własnym 200 g białego sera półtłustego majonez sól, pieprz Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy, przelewamy 1 łyżką oliwy z oliwek, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Pozbawioną(...)korniszony również kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, po czym drobno siekamy. Łączymy w misce z resztą składników. Do miski dodajemy też odsączoną kukurydzę oraz tuńczyka lekko rozdrobnionego widelcem. Ser przeciskamy przez praskę do ziemniaków (najlepiej dwukrotnie), dodajemy do reszty składników. Na końcu całość mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowany farsz wstawiamy

Smaki Na Talerzu
Kotlety z tuńczyka i czerwonej fasoli (w drodze wyjątku) 216

zapakowania i zabrania ze sobą, jako element posiłku jedzonego poza domem. Podawane na przykład ze świeżą sałatą i pomidorami. Składniki na około 6-8 kotletów: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (szukajmy pole & line ) 1 puszka czerwonej fasoli (odsączonej z zalewy i przepłukanej na sicie) lub około 250g ugotowanej czerwonej fasoli 1 średnie jajko szalotka lub 3 łyżki(...)proszku około pół łyżeczki soli, pieprz niewielka ilość masła klarowanego lub oleju kokosowego do smażenia Do naczynia przełożyć przepłukaną czerwoną fasolę, zmiksować blenderem. Dodać mocno odciśniętego z zalewy tuńczyka, jajko, przyprawy oraz drobno posiekaną cebulkę lub szczypiorek. Wymieszać i wyrobić na jednolitą masę (najlepiej dłonią). Z masy formować w dłoniach niewielkie, płaskie kotlety. Smażyć na nieprzywierającej patelni, na małej ilości

Even Better Food
Makaron z tuńczykiem i czerwonym pesto 238

pesto         Składniki: 250 g makaronu np. świderki (używam pełnoziarnistego lub makaronu z pszenicy durum) 150 g szynki parmeńskiej lub innej dojrzewającej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 8 pomidorków koktajlowych 10 czarnych oliwek 2 garści rukoli 50 g parmezanu 1 łyżeczka ziół prowansalskich pieprz Pesto z tego przepisu: http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/makaron-kreatywnieMożna użyć oczywiście gotowego(...)paseczki, smażymy na patelni, aż będzie chrupiąca. Pomidory koktajlowe i oliwki przekrajmy na połowę. Dodajemy do szynki pomidorki koktajlowe i oliwki. Podsmażamy przez około 2 -3 minuty. Dodajemy odsączonego tuńczyka i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy, cały czas podgrzewając. Tuńczyk ma się podgrzać. Makaron odsączamy, przekładamy do garnka. Dodajemy do niego rukolę, zawartość patelni oraz starty parmezan. Mieszamy wszystko dokładnie

Mania Gotowania
Tagiatelle ze szpinakiem i tuńczykiem w sosie śmietanowym 172

wszystko wynagrodzi! :) Składniki na 2-3 porcje: makaron typu tagiatelle około 150 g świeżego szpinaku 1 małe opakowanie śmietany 30% (200 ml) w temp. pokojowej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 ząbki czosnku odrobina oleju sól, pieprz Szpinak opłukać i osuszyć. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do garnka wlać odrobinę oleju. Przesmażyć czosnek. Następnie dodać szpinak. Całość(...)momentu skurczenia liści. Na sam koniec wlać śmietanę i przyprawić solą oraz pieprzem. Gotować na małym ogniu, aż do lekkiej redukcji sosu. W międzyczasie makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić i przelać zimną wodą. Tuńczyk odsączyć z nadmiaru wody. Do sosu śmietanowo-szpinakowego dodać makaron. Całość jeszcze chwilę trzymać na ogniu. Przygotowany makaron przełożyć na talerz i dodać

Ugotować
Sałatka z tuńczykiem vol. 3 464

Składniki na cztery porcje. Składniki:75 g makaronu w kształcie ryżu1 ogórek szklarniowy mały1 puszka tuńczyka w sosie własnym1 puszka kukurydzy konserwowej3 łyżki koperku świeżego3 łyżki

Emcia Pichci
Sałatka z jajkami i tuńczykiem na krakersach 152

dość szybko znika ze stołu. Składniki: • 36 sztuk krakersów • 6 jajek ugotowanych na twardo • 100 g sera żółtego • 8 łyżek majonezu • 2 puszki tuńczykasosie własnym • 2 łyżki keczupu • sól, pieprz do smaku Dekoracja • 5 plastrów sera białego Capresi • kawałek papryki • zielenina dowolna Wykonanie: • Na płaskim talerzu lub tacy rozłożyć obok siebie(...)majonezu, po czym wyłożyć na krakersy. Pierwszą warstwę nakłada się trudniej, bo krakersy nie są jeszcze połączone masą. • Na żółty ser położyć następne 12 sztuk krakersów. • Tuńczyka osączyć z zalewy i wymieszać z keczupem, doprawić solą i pieprzem, położyć na krakersy. • Na tuńczyka wyłożyć ostatnią porcję krakersów. • Białka jajek zetrzeć

To co kocham
Sałatka warstwowa z tuńczykiem 221

Bardzo szybka i smaczna sałatka. Doskonała na każdą okazję. Dobra na śniadanie, kolację, ale również na imprezę. SKŁADNIKI 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 6 jajek 2 cebule 15 dag żółtego sera Sos 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy WYKONANIE Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki, oddzielamy białko od żółtka. Cebulę kroimy w drobną(...)Składniki na sos łączymy ze sobą. Sałatkę układamy w salaterce w następującej kolejności. Pierwsza warstwa połowa startych na grubej tarce białek, na to wykładamy jedną puszkę odsączonego z zalewy tuńczyka, na to połowa pokrojonej cebuli. Cebulę smarujemy połową rozrobionego sosu, na sos połowa żółtego sera. Przechodzimy do następnej warstwy. Czyli białka, tuńczyk, cebula, żółty ser , sos i ostatnia warstwa

W kuchennym oknie Ewy
Akcja papier ryżowy 208

następnie posypujemy sezamem zapiekamy w temperaturze 200 stopni około 15 minut aż będą złociste. Farsz nr 2 - po chińsku Składniki: 400-450g mieszanka chińska puszka tuńczyka w sosie własnym papier ryżowy (ilość zależy od nas) 4 krążki ananasa z puszki (bez dodatku cukru, dostępny w NETTO) pół soku z ananasa z puszki 1 mała cebulka(...)curry dodajemy odcedzonego tuńczyka, mieszamy po kilku minutach dorzucamy chińską mieszankę przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż warzywa się rozmrożą w tym czasie w misce mieszamy: sok z ananasa, ocet balsamiczny, miód i skrobię ziemniaczaną tę mieszankę wlewamy na patelnię i dodajemy przecier pomidorowy, kawałki ananasa mieszamy wszystko, aż sos zgęstnieje próbujemy i doprawiamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Bataty, cukinia i papryka zapiekane z tuńczykiem i mozzarellą 197

tego tuńczyk i mozzarella. Staram się, żeby było jak najwięcej warzyw. Mniam :-))). Forma 26 cm. Miłego dnia :-))) Składniki: 2 bataty 1 cukinia 1 papryka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym starta mozzarella sól pieprz oliwa extra virgin lub olej kokosowy Bataty, cukinie i paprykę kroję cienkie w plasterki. Naczynie do tarty smaruję dookoła i po bokach olejem kokosowym(...)układam plasterek batata i plasterek cukinii. Paprykę układam na środku. Oprószam solą i pieprzem. Całość wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na jakieś 20 minut. W międzyczasie odsączam tuńczyka, rozdrabniam go widelcem. Po upływie 20 minut wyciągam tartę z piekarnika, na środek daję tuńczyka i całość posypuję startą mozzarellą. Wstawiam na kolejne 20 minut

kruche babeczki
Empanady z tuńczykiem 355

potrafi zjeść 3/4 porcji na jedno posiedzenie. Dlatego myślę, że najwyższa pora podzielić się tym przepisem także z Wami. :) Składniki (na 18 sztuk): na farsz: 40 dag tuńczyka w sosie własnym (3 małe puszki) 1,5 papryki czerwonej 2 cebule 3 jajka 25 dag przecieru pomidorowego 3 łyżki posiekanej pietruszki 1 łyżka oliwy sól, pieprz na ciasto(...)jajka szczypta soli + 1 jajko do posmarowania empanad Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu siekamy. Cebulę i pietruszkę także drobno siekamy, a paprykę kroimy na małe kawałki. Tuńczyka odcedzamy. Oliwę rozgrzewamy na patelni i smażymy na niej cebulę aż się zeszkli. Dodajemy paprykę, a po chwili tuńczyka. Po około 5 minutach dodajemy przecier, jajka i pietruszkę. Doprawiamy solą

Zakręcony Widelec
Tarta z tuńczykiem 145

kolejny pomysł na tuńczyka. Wygląda trochę jak taka mniej kaloryczna wersja pizzy, a jest równie smaczna. TARTA z TUŃCZYKIEM Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula czerwona (można zastąpić np. porem) 2 jajka 3 łyżki śmietany 18% 1 szczypta soli 1 szczypta pieprzu Przygotowanie: Ciasto francuskie układamy w formie wyłożonej(...)Zapiekamy 15 minut w 190 stopniach po tym czasie zdejmujemy obciążenie podpiekamy aż ciasto się zarumieni. Ciasto wyjmujemy z piekarnika. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną oraz solą i pieprzem.  Tuńczyka oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebule kroimy w pióra.  Na zapieczone ciasto wylewamy rozrobioną masę jajeczną, przykrywamy ją pokruszonym tuńczykiem, kukurydzą oraz cebulą.  Wstawiamy do piekarnika 180 stopni

Bon appetit mon amie
NIE "warstwowa" sałatka z tuńczykiem 178

wszystko siup do jednej poszło :) Jak to mówią jak ci nie wyszło to nie mów o tym  i tak każdemu będzie smakować :) Składniki  1 puszka tuńczyka w sosie własnym (lub oleju) 2 małe lub jeden duży ogórek kiszony 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 4 jajka 1 paczka ryżu brązowego długiego (lub zwykłego) 250 g sera żółtego (opcjonalnie(...)opakowaniu. W drugim rondelku gotujemy na twardo 4 jajka. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórki kiszone drobno kroimy i odciskamy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.. Tuńczyka odsączam (ja nie wylewam zalewy lub oliwy gdyż później w razie potrzeby dodaje ją do smaku) rozdrabniamy jeśli jest taka potrzeba. Jajka rozdrabniamy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jogurt mieszamy z majonezem

Piekielna Kuchnia Pati
Tagliatelle z tuńczykiem w pomidorach. 192

jedzenia w kilkanaście, a nawet kilka minut. Grunt to mieć dobrą bazę. Tym razem tą bazą był dla nas domowy makaron. Czego nam potrzeba? -makaron tagliatelle -puszka tuńczyka w sosie własnym, lub wodzie -pół puszki kukurydzy -cebula -puszka pomidorów krojonych -parmezan -oliwa -sól, pieprz -tymianek -muscat biały półsłodki Cebulę posiekaną szklimy na oleju, solimy i pieprzymy. Podlewamy winem (pół(...)płyn i zagęstniamy Makaron gotujemy na ząb, cedzimy, skrapiamy oliwą i wrzucamy na patelnie z pomidorami i kukurydzą, ściągamy z ognia, dodajemy garść parmezanu i mieszamy podrzucając patelnią. Dodajemy tuńczyka odsączonego i mieszamy delikatnie. Smacznego

BaRepas
Robię sałatki w weekend 220

Tak jak piekę w weekend tak staram się by na kolację w sobotę była sałatka. Jest to sposób na wykorzystanie warzyw, zjedzenie czegoś innego niż kanapki

NA MOIM TALERZU