tuńczyk w sosie własnym - 680 przepisów (strona:24/46)

Tagiatelle ze szpinakiem i tuńczykiem w sosie śmietanowym 139

wszystko wynagrodzi! :) Składniki na 2-3 porcje: makaron typu tagiatelle około 150 g świeżego szpinaku 1 małe opakowanie śmietany 30% (200 ml) w temp. pokojowej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 ząbki czosnku odrobina oleju sól, pieprz Szpinak opłukać i osuszyć. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do garnka wlać odrobinę oleju. Przesmażyć czosnek. Następnie dodać szpinak. Całość(...)momentu skurczenia liści. Na sam koniec wlać śmietanę i przyprawić solą oraz pieprzem. Gotować na małym ogniu, aż do lekkiej redukcji sosu. W międzyczasie makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić i przelać zimną wodą. Tuńczyk odsączyć z nadmiaru wody. Do sosu śmietanowo-szpinakowego dodać makaron. Całość jeszcze chwilę trzymać na ogniu. Przygotowany makaron przełożyć na talerz i dodać

Ugotować
Sałatka z tuńczykiem vol. 3 433

Składniki na cztery porcje. Składniki:75 g makaronu w kształcie ryżu1 ogórek szklarniowy mały1 puszka tuńczyka w sosie własnym1 puszka kukurydzy konserwowej3 łyżki koperku świeżego3 łyżki

Emcia Pichci
Sałatka z jajkami i tuńczykiem na krakersach 128

dość szybko znika ze stołu. Składniki: • 36 sztuk krakersów • 6 jajek ugotowanych na twardo • 100 g sera żółtego • 8 łyżek majonezu • 2 puszki tuńczykasosie własnym • 2 łyżki keczupu • sól, pieprz do smaku Dekoracja • 5 plastrów sera białego Capresi • kawałek papryki • zielenina dowolna Wykonanie: • Na płaskim talerzu lub tacy rozłożyć obok siebie(...)majonezu, po czym wyłożyć na krakersy. Pierwszą warstwę nakłada się trudniej, bo krakersy nie są jeszcze połączone masą. • Na żółty ser położyć następne 12 sztuk krakersów. • Tuńczyka osączyć z zalewy i wymieszać z keczupem, doprawić solą i pieprzem, położyć na krakersy. • Na tuńczyka wyłożyć ostatnią porcję krakersów. • Białka jajek zetrzeć

To co kocham
Sałatka warstwowa z tuńczykiem 189

Bardzo szybka i smaczna sałatka. Doskonała na każdą okazję. Dobra na śniadanie, kolację, ale również na imprezę. SKŁADNIKI 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 6 jajek 2 cebule 15 dag żółtego sera Sos 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy WYKONANIE Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki, oddzielamy białko od żółtka. Cebulę kroimy w drobną(...)Składniki na sos łączymy ze sobą. Sałatkę układamy w salaterce w następującej kolejności. Pierwsza warstwa połowa startych na grubej tarce białek, na to wykładamy jedną puszkę odsączonego z zalewy tuńczyka, na to połowa pokrojonej cebuli. Cebulę smarujemy połową rozrobionego sosu, na sos połowa żółtego sera. Przechodzimy do następnej warstwy. Czyli białka, tuńczyk, cebula, żółty ser , sos i ostatnia warstwa

W kuchennym oknie Ewy
Akcja papier ryżowy 182

następnie posypujemy sezamem zapiekamy w temperaturze 200 stopni około 15 minut aż będą złociste. Farsz nr 2 - po chińsku Składniki: 400-450g mieszanka chińska puszka tuńczyka w sosie własnym papier ryżowy (ilość zależy od nas) 4 krążki ananasa z puszki (bez dodatku cukru, dostępny w NETTO) pół soku z ananasa z puszki 1 mała cebulka(...)curry dodajemy odcedzonego tuńczyka, mieszamy po kilku minutach dorzucamy chińską mieszankę przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż warzywa się rozmrożą w tym czasie w misce mieszamy: sok z ananasa, ocet balsamiczny, miód i skrobię ziemniaczaną tę mieszankę wlewamy na patelnię i dodajemy przecier pomidorowy, kawałki ananasa mieszamy wszystko, aż sos zgęstnieje próbujemy i doprawiamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Bataty, cukinia i papryka zapiekane z tuńczykiem i mozzarellą 167

tego tuńczyk i mozzarella. Staram się, żeby było jak najwięcej warzyw. Mniam :-))). Forma 26 cm. Miłego dnia :-))) Składniki: 2 bataty 1 cukinia 1 papryka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym starta mozzarella sól pieprz oliwa extra virgin lub olej kokosowy Bataty, cukinie i paprykę kroję cienkie w plasterki. Naczynie do tarty smaruję dookoła i po bokach olejem kokosowym(...)układam plasterek batata i plasterek cukinii. Paprykę układam na środku. Oprószam solą i pieprzem. Całość wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na jakieś 20 minut. W międzyczasie odsączam tuńczyka, rozdrabniam go widelcem. Po upływie 20 minut wyciągam tartę z piekarnika, na środek daję tuńczyka i całość posypuję startą mozzarellą. Wstawiam na kolejne 20 minut

kruche babeczki
Empanady z tuńczykiem 330

potrafi zjeść 3/4 porcji na jedno posiedzenie. Dlatego myślę, że najwyższa pora podzielić się tym przepisem także z Wami. :) Składniki (na 18 sztuk): na farsz: 40 dag tuńczyka w sosie własnym (3 małe puszki) 1,5 papryki czerwonej 2 cebule 3 jajka 25 dag przecieru pomidorowego 3 łyżki posiekanej pietruszki 1 łyżka oliwy sól, pieprz na ciasto(...)jajka szczypta soli + 1 jajko do posmarowania empanad Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu siekamy. Cebulę i pietruszkę także drobno siekamy, a paprykę kroimy na małe kawałki. Tuńczyka odcedzamy. Oliwę rozgrzewamy na patelni i smażymy na niej cebulę aż się zeszkli. Dodajemy paprykę, a po chwili tuńczyka. Po około 5 minutach dodajemy przecier, jajka i pietruszkę. Doprawiamy solą

Zakręcony Widelec
Tarta z tuńczykiem 117

kolejny pomysł na tuńczyka. Wygląda trochę jak taka mniej kaloryczna wersja pizzy, a jest równie smaczna. TARTA z TUŃCZYKIEM Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula czerwona (można zastąpić np. porem) 2 jajka 3 łyżki śmietany 18% 1 szczypta soli 1 szczypta pieprzu Przygotowanie: Ciasto francuskie układamy w formie wyłożonej(...)Zapiekamy 15 minut w 190 stopniach po tym czasie zdejmujemy obciążenie podpiekamy aż ciasto się zarumieni. Ciasto wyjmujemy z piekarnika. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną oraz solą i pieprzem.  Tuńczyka oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebule kroimy w pióra.  Na zapieczone ciasto wylewamy rozrobioną masę jajeczną, przykrywamy ją pokruszonym tuńczykiem, kukurydzą oraz cebulą.  Wstawiamy do piekarnika 180 stopni

Bon appetit mon amie
NIE "warstwowa" sałatka z tuńczykiem 149

wszystko siup do jednej poszło :) Jak to mówią jak ci nie wyszło to nie mów o tym  i tak każdemu będzie smakować :) Składniki  1 puszka tuńczyka w sosie własnym (lub oleju) 2 małe lub jeden duży ogórek kiszony 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 4 jajka 1 paczka ryżu brązowego długiego (lub zwykłego) 250 g sera żółtego (opcjonalnie(...)opakowaniu. W drugim rondelku gotujemy na twardo 4 jajka. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórki kiszone drobno kroimy i odciskamy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.. Tuńczyka odsączam (ja nie wylewam zalewy lub oliwy gdyż później w razie potrzeby dodaje ją do smaku) rozdrabniamy jeśli jest taka potrzeba. Jajka rozdrabniamy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jogurt mieszamy z majonezem

Piekielna Kuchnia Pati
Tagliatelle z tuńczykiem w pomidorach. 171

jedzenia w kilkanaście, a nawet kilka minut. Grunt to mieć dobrą bazę. Tym razem tą bazą był dla nas domowy makaron. Czego nam potrzeba? -makaron tagliatelle -puszka tuńczyka w sosie własnym, lub wodzie -pół puszki kukurydzy -cebula -puszka pomidorów krojonych -parmezan -oliwa -sól, pieprz -tymianek -muscat biały półsłodki Cebulę posiekaną szklimy na oleju, solimy i pieprzymy. Podlewamy winem (pół(...)płyn i zagęstniamy Makaron gotujemy na ząb, cedzimy, skrapiamy oliwą i wrzucamy na patelnie z pomidorami i kukurydzą, ściągamy z ognia, dodajemy garść parmezanu i mieszamy podrzucając patelnią. Dodajemy tuńczyka odsączonego i mieszamy delikatnie. Smacznego

BaRepas
Robię sałatki w weekend 195

Tak jak piekę w weekend tak staram się by na kolację w sobotę była sałatka. Jest to sposób na wykorzystanie warzyw, zjedzenie czegoś innego niż kanapki

NA MOIM TALERZU
szybka sałatka z tuńczykiem 421

potrzebujemy do ugotowania jajek. Szybki sposób przygotowania i proste składniki, to niewątpliwe atuty tej sałatki, kolejnym jest jej wyborny smak. składniki dla sześciu osób puszka tuńczyka w sosie własnym 4 jajka 200 g fasoli konserwowej ( lub ugotowanej) 200 g kukurydzy konserwowej 200 g groszku konserwowego 2 łyżki majonezu 4-6 łyżek jogurtu naturalnego pół pęczka szczypiorku sól, pieprz sposób(...)następnie wrzucamy je do miski, dokładamy  do nich obrane i pokrojone w kostkę jajka (zostawiając jedno, które pokrojone w cząstki będzie dekorowało każdą porcję). Do warzyw dodajemy tuńczyka z puszki, jogurt oraz majonez, całość mieszamy przyprawiając solą oraz pieprzem. Sałatkę podajemy udekorowaną kawałkiem jajka i posypaną posiekanym szczypiorkiem

Miód i pieprz
Lunchbox #1 - sałatka z tuńczykiem i fasolką szparagową 129

wcześniej, a rano tylko zapakować w torbę. To zajmuje naprawdę chwilę, więc nie przyjmuję do wiadomości wymówek typu "nie mam czasu zdrowo jeść" :) Składniki (2 porcje): Puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g) 5 małych ziemniaków 200 g fasolki szparagowej 1/2 cebuli 5 pomidorków koktajlowych garść rukoli, szpinaku lub mieszanki sałat 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka oleju NIERAFINOWANEGO(...)solą i pieprzem) lub sosu winegret 1.Fasolkę umyj i odetnij końcówki. Następnie przekrój na pół i ugotuj we wrzątku al'dente. 2. W tym samym czasie ugotuj pokrojone w ćwiartki ziemniaki. 3. Na dno pojemnika wsyp sałatę. Na to połóż ziemniaki, fasolkę i odsączonego tuńczyka. Dodaj połówki pomidorków i pokrojoną cebulę.   Posyp pestkami dyni i zieleniną, np. pietruszką

Powiedz dietom nie
Słony torcik czyli sałatka na krakersach 418

taka była potrzeba, można jednak zmniejszyć sobie proporcje. Składniki: • 60 sztuk krakersów • 8 jajek ugotowanych na twardo • 100 g sera żółtego • 8 łyżek majonezu • 2 puszki tuńczykasosie własnym • 4 łyżki keczupu • sól, pieprz do smaku • 2 opakowania serka Filadelfia Dekoracja • 8 plastrów sera białego Capresi • kawałek papryki zielonej i czerwonej • koperek, pietruszka, pęczek(...)tarce o drobnych oczkach i wyłożyć na krakersy. • Na żółty ser położyć następne 20 sztuk krakersów posmarowanych majonezem od strony sera żółtego. Delikatnie docisnąć. • Tuńczyka osączyć z zalewy i wymieszać z keczupem, doprawić solą i pieprzem, położyć na krakersy. • Na tuńczyka wyłożyć ostatnią porcję krakersów. • Białka jajek zetrzeć

To co kocham
Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą 280

Bardzo prosta i bardzo smaczna sałatka z tuńczykiem w roli głównej. Świetna na kolację, czy lunch do pracy. Zawsze szybko znika ze stołu :)  SKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 malutka puszka kukurydzy 1 malutka puszka czerwonej fasoli 1/2 czerwonej cebuli 3 jajka ugotowane na twarto 3 nieduże ogórki kiszone majonez sól pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wstawić wodę(...)twarto, a żółtko jest idealnie ścięte i ma piękny żółto- pomarańczowy kolor. Przełożyć do miseczki z zimną wodą i wystudzić. Cebulkę i ogórki pokroić w dość drobną kostkę.  Tuńczyka, kukurydzę oraz fasolę odcedzić i dodać do pozostałych składników. Jajka obrać i pokroić w kostkę, wsypać do miseczki. Dodać dużą łyżkę majonezu i doprawić solą oraz pieprzem.  Smacznego

DefinicjaSmaku