szklarniowy – obrany i pokrojony na kawałki, lekko posolony duża cebula – cienko pokrojona w piórka i posolona 4 dojrzałe pomidory malinowe – pokrojone na kawałki puszka tuńczyka (jednolity w sosie własnym) – razem z zalewą świeżo zmielony pieprz kilka listków bazylii do dekoracji pestki dyni do dekoracji garść zielonych oliwek bez pestek do dekoracji chlust oliwy do dekoracji
Ugotowane pozamiataneSałatka z tuńczykiem i rodzynkami Sałatę lodową myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki (możecie ją porwać, albo pokroić). Ugotowane na twardo jajka i pomidora kroimy w kostkę. Tuńczyka (najlepiej w sosie własnym, będzie mniej tłusty) odsączamy z zalewy i dzielimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy wszystkie składniki, dodajemy odrobinę oliwy , doprawiamy całość solą (ja dla urozmaicenia smaku, użyłem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!stole. Można nawet powiedzieć, że to sałatkowy "tort". Może j ą zrobić na zbliżające się święta wielkanocne? Składniki: 100 g makaronu w kształcie ryżu 1 puszka tuńczyka kawałki w sosie własnym 0,5 puszki kukurydzy konserwowej 0,5 puszki groszku konserwowego 5 ogórków konserwowych 2 jajka ugotowane na twardo majonez kremowy Folwark majonezowy sos chrzanowy Folwark Przygotowanie: Makaron
Ala piecze i gotujeDukanie kilka przepisów bardzo mi się spodobało. Między innymi poniższe placuszki - świetne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Będą gościć u mnie zdecydowanie częściej. Składniki -puszka tuńczyka sałatkowego w sosie własnym -200g chudego twarogu -2 jajka -2 łyżki otrąb owsianych -1 łyżka otrąb pszennych -łyżeczka proszku do pieczenia -szczypta soli -pieprz -kilka gałązek bazylii lub natki Przygotowanie
Zielona KuchniaPrzestudzić i zblendować na gładkie puree. Dodać pozostałe składniki i zmiksować tak, aby nie było grudek. Smażyć na odrobinie oliwy. Nadzienie: 3/4 szklanki soczewicy czerwonej 1 puszka tuńczyka z w sosie własnym Princes 100 g twarogu półtłustego 1 cebula 2 średnie marchewki, starte na grubych oczkach 4 ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie pęczek szczypiorku Soczewicę gotować
FitKotpodsumowanie wspólnego, błyskawicznego pichcenia zapraszam na bloga Da yliCooking - Codzienna kuchnia niecodzienna . Składniki na 2 porcje: 1/3 paczki świderków orkiszowych od MAKARONY POLSKIE [około 130g] 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w sosie własnym 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki 1 łodyga selera naciowego 2 ząbki czosnku - duże 1 cebula - mała 1 łyżeczka oliwy z oliwek - do smażenia sól, pieprz czarny(...)koniec smażenia dodać czosnek - nie wcześniej, bo czosnek ma tendencję do przypalania się i staje się wtedy gorzki . Dorzucić pomidory z puszki, pokrojonego w drobne kawałki selera naciowego oraz tuńczyka z puszki - wraz z zalewą . Doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku przyprawami. Następnie zmniejszyć ogień i dusić jeszcze około 5 minut. Serwować jako potrawkę do makaronu - u mnie ze świderkami
Grunt to przepis!wietnie komponuje się w tej sałatce z k waskowatym ogórkiem kiszonym i pieczarkami w occie oraz cierpkimi oliwkami . Składniki na 1 średni ą miskę: 1 puszka tuńczyka w kawałkach we własnym sosie - odsączyć z zalewy 2/3 szkl. kuskusu razowego - przyrządzony wg.przepisu na opakowaniu 3 grube plastry żółtego sera 1 puszka czerwonej fasoli - odsączyć z zalewy garść pieczarek marynowanych(...)oliwek zielonych 1 mała cebula czerwona 2 łyżki Remulady duńskiej FOLWARK 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz - do smaku Kuskus przygotować wg. przepisu na opakowaniu, następnie odstawić do wystudzenia. Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić. Cebulę i ogórki kiszone - pokroić w drobną kostkę; oliwki zielone - na plasterki; pieczarki marynowane - na ćwiartki lub mniejsze kawałki. Fasolę odsączyć z zalewy. Do dużej
Grunt to przepis!pieczarką marynowaną i ogórkiem konserwowym Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 SKŁADNIKI NA FARSZ Z TUŃCZYKIEM: 3 jajka 1/2 puszki tuńczyka w oleju lub w sosie własny(resztę można zużyć do sałatki z tuńczykiem) 1 łyżka majonezu 1 pęczek drobno posiekanego koperku sól i pieprz do smaku WYKONANIE: Jajka ugotować
Kuchnia Beatyidealnie nadaje się do zabrania na przykład do pracy. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebować : 200 g kaszy bulgur 300 g pomidorów 1 puszka tuńczyka kawałki (w sosie własnym lub oleju) 1 ogórek sałatkowy (około 200 g) 1 awokado 1 cebula czerwona (około 80 g) około 20 oliwek zielonych lub czarnych garść świeżych listków bazylii kilka listków(...)dużą kostkę. Umyte pomidory kroję razem ze skórką na mniejsze kawałki. Awokado przekrawam wzdłuż na pół, wyjmuję pestkę i obieram awokado ze skórki. Następnie kroję w kostkę. Tuńczyka odsączam z zalewy. Do miski z kaszą dodaję wszystkie pokrojone składniki, dodaję tuńczyka, oliwę, sok z cytryny, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Po wymieszaniu sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam
Uwaga Babcia Gotujeprzepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 15 liści czosnku niedźwiedziego 1 puszka tuńczyka w oleju bądź w sosie własnym szczypta soli szczypta pieprzu 1 łyżka kwaśnej śmietany Tuńczyka odcedzić, każde jajko przekroić na pół. Do blendera włożyć pokrojony czosnek niedźwiedzi, odcedzonego tuńczyka, sól, pieprz, śmietanę
mecookschudego twarogu;5 łyżek kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%;2 ząbki czosnku;Sól;Pieprz;200 g słodkiego sosu chili (u mnie TaoTao);Puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (waga netto po odsączeniu - 130 g).Dodatkowo:Krakersy, nachosy lub chipsy.Sposób przygotowania:Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę.Tuńczyka odcedzić z zalewy.Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać śmietanę
Gospodyni MiejskaW szafce zalegały mi tortillowe placki więc postanowiłam je zużyć. Dodałam to co miałam pod ręką i wyszły takie małe smaczne kąski:)składniki:4-5 tortilli
Monia miesza i gotujedługie stanie przy garnkach, lub kiedy nie mam wyszukanych produktów. Przepis podsunęła mi moja już nieżyjąca ciotka. Wszystkim w rodzince smakuje - a to najważniejsze :) Składniki - tuńczyk w kawałkach w sosie własnym - cebula 2 sztuki - makaron ( u mnie świderki ) - śmietana 12% - mąka - domowa wegeta Wykonanie Makaron gotuję w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu. Cebulę kroję w bardzo drobną kosteczkę(...)Otwieram puszkę tuńczyka i sos z tej puszki wlewam do rondelka, do sosu dodaję cebulkę i duszę aż do jej zmiękczenia. Gdy cebulka zmięknie wrzucam do niej tuńczyka, mieszam. W osobnym garnuszku mieszam śmietanę z odrobina wody i łyżką mąki. Następnie powstałą mieszannę wlewam do rondelka z tuńczykiem, mieszam, doprawiam wegetą. Gotuję jeszcze jakieś 3 minuty.Gdy sos jest za gęsty
Kuchnia z widokiem na ogródBłonnik:6.2 KANAPKA Z PASTĄ AWOKADO Z TUŃCZYKIEM Papryka czerwona (świeża) – 10 g (0.07 x Sztuka) Sok z cytryny – 6 g (1 x Łyżka) Koper ogrodowy – 8 g (1 x Łyżka) Tuńczyk w kawałkach (w sosie własnym) – 60 g (2 x Łyżka) Awokado – 70 g (0.5 x Sztuka) Chleb żytni razowy(...)Kromka) Czas przygotowania: 10 minut 1. Zmiksuj blenderem tuńczyka, awokado i sok z cytryny (lub rozgnieć widelcem). Dopraw do smaku. 2. Pieczywo posmaruj pastą, nałóż kawałki papryki i koperek. OBIAD K:426.5 / B:11.4 / T:6.0 / W:79.5 / Błonnik:15.2 DUSZONA PAPRYKA Z ANANASEM W SOSIE POMIDOROWYM (PRZEPIS NA 3 PORCJE) Zjedz 1 z 3 porcji Olej rzepakowy
Powiedz dietom niezapracowanych ten obiad będzie jak znalazł. Bardzo lubię tuńczyka w sałatkach i w daniach obiadowych, dlatego kolejna jego odsłona. SKŁADNIKI: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 łyżki masła klarowanego 1 mała cebulka 100 ml śmietanki 18% 1 łyżka mąki kilka kropel cytryny, sól, pieprz do smaku natka pietruszki ulubiony makaron WYKONANIE: tuńczyka odsączyć, podsmażyć
Kuchnia Beaty