tuńczyk w sosie własnym - 680 przepisów (strona:34/46)

Sałatka z fasoli i tuńczyka 133

pracy. Do sałatki użyłam fasoli Piękny Jaś Tyczny od CENOS. Polecam bo to dobra jakość za niską cenę. 1 szkl fasoli Piękny Jaś Tyczny Cenos puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym mała czerwona cebula ząbek czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego sól świeżo zmielony pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki rzeżucha do posypania Dzień wcześniej wieczorem fasolę wypłukać

Smakołyki Asi
Sałatka makaronowa z tuńczykiem 328

Czas przygotowania: 25 min.Porcja dla 6 osóbKoszt przygotowania: 19,00 złSKŁADNIKI na sałatkę:300 g makaronu muszelki150 g tuńczyka z puszki w sosie własnym2 jajka na

kulinarnyJa
Sałatka z tuńczykiem 264

pracy! Składniki: Pół kapusty pekińskiej,  4 pomidory,  4 ogórki kiszone,  1 papryka czerwona,  4 jajka gotowane na twardo,  1 puszka tuńczyka w kawałku, w sosie własnym, kawałek pora,  1 serek capresi typu włoskiego (może być również mozarella - wersja bardziej kaloryczna, feta - wersja bardziej słona) Sos: 4 łyżki oliwy z oliwek, sok połowy cytryny

kgwjanczewo
Sałatka Mimoza 400

Bardzo łatwa i bardzo smaczna sałatka imprezowa z tuńczykiem i jajkami. Świetnie smakuje z chrupiącą, świeżą bagietką :) 5 jajek 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 150 g startego sera żółtego mały słoiczek majonezu mała czerwona cebula sól, pieprz szczypiorek  Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce osobno białka i żółtka. Rybę odsączyć i rozdrobnić

Smakołyki Asi
Pasta jajeczna z tuńczykiem 187

Składniki:4 ugotowane na twardo jajka1 tuńczyk w puszce (najlepiej w sosie własnym)pół cebulkimajonez +jogurt naturalny + musztarda (po 1 łyżeczce)sól, pieprzSposób wykonania:1. Tuńczyka odsączyć z zalewy.2. Cebulkę drobno posiekać.3. Jajka drobno posiekać lub zetrzeć na tarce jarzynowej.4. Wszystko wymieszać, dodać po łyżeczce majonezu, jogurtu i musztardy. Doprawić do smaku.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym 217

jest zarówno szybki jak i bardzo smaczny! Przekonajcie się sami :) SKŁADNIKI: Dla 2 osób. 250 g makaronu spaghetti 2 łyżki oleju roślinnego 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 - 3 ząbki czosnku 1 mała cebulka 2 duże dojrzałe pomidory 2 łyżki śmietany 30% (opcjonalnie) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron(...)przez praskę, cebulę i pomidory kroimy w drobną kostkę. 4. Na patelni na oleju smażymy cebulkę, a gdy się zarumieni dodajemy czosnek, tuńczyka odciśniętego z zalewy oraz pomidory i smażymy przez kilka minut. 5. Na koniec doprawiamy sos solą, pieprzem, posiekaną natką pietruszki i śmietanką (opcjonalnie). 6. Ugotowany makaron odcedzamy, przekładamy na patelnię, mieszamy z sosem i … gotowe! :) Smacznego

W kuchni Katie
Makaron z tuńczykiem i brokułami 183

mój dzisiejszy obiadek, który przygotowuje się  bardzo szybko.  Zobaczcie sami.Składniki: 500 g makaronu penne, 2 puszki tuńczyka ja używam w sosie własnym Jeden  brokuł, 5 łyżek majonezu, można  użyć 2 łyżek majonezu i 2 łyżek jogurtu naturalnego, Sól pieprz Przygotowanie:W garnku wstawiamy wodę na makaron, solimy ją, a gdy zacznie wrzeć wsypujemy makaron

cookpl
Zapiekanka z makaronem, tuńczykiem, szpinakiem i pieczarkami, pod parmezanem 187

jednej osoby  około 500 kcal. - 70 g makaronu suchego pełnoziarnistego - 150 g szpinaku - 5 sztuk pieczarek średnich - 2 łyżki tuńczyka w oleju lub sosie własnym - łyżka masła - sól, gałka muszkatołowa i pieprz do przyprawienia - pół szklanki tartego parmezanu Włącz piekarnik na 180 °C. Wysmaruj naczynie żaroodporne masłem. Ugotuj makaron al dente. Odsącz po ugotowaniu i przełóż do naczynia

Pasje Jolki
Tarta z tuńczykiem 164

ciasto francuskie 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym ½ puszki krojonych pomidorów 5 pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki 1 cebula pokrojona w cienkie plasterki kilka oliwek 100 g sera mozarella, feta lub grana podano sól, czosnek granulowany, oregano, słodka papryka w proszku Pomidory z puszki odparować na patelni do zgęstnienia. Doprawić do smaku solą i przyprawami. Dodać odsączonego

Trzeci talerz
Sałatka z tuńczykiem i chipsami paprykowymi 571

chipsami paprykowymi...Smakowite kawałki tuńczyka.Ziarna kukurydzy i kosteczki białej cebuli.Otulone śmietaną i majonezem.A na dnie, wenątrz i na wierzchu chrupiące chipsy.Pychota! Składniki:2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (waga netto 1 opakowania, po odsączeniu130 g);Puszka kukurydzy konserwowej (waga netto, po odsączeniu 285 g);1 mała cebula;2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany o zwartości tłuszczu

Gospodyni Miejska
Sałatka z kiełkami, nowalijkami i tuńczykiem 142

kiełków - u mnie słonecznik 2 łodygi selera naciowego - jeśli młode, mogą być wraz z listkami 1 pęczek rzodkiewek 2 ogórki gruntowe 1 garść szczypiorku 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym DRESSING: 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka syropu z agawy - można zastąpić miodem, lub w ogóle pominąć 3 łyżeczki oleju rzepakowego sól, pieprz - do smaku Kiełki

Grunt to przepis!
Ogórki faszerowane sałatką 219

potrzebujemy do niej sztućców ani naczyń, faszerowanego sałatą ogórka bierzemy do ręki i zajadamy ze smakiem. Przepis na ogórki faszerowane sałatką. 2 ogórki ½ puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 łyżki gotowanej na parze soczewicy 50 g ryżu 1/2 łyżeczki musztardy francuskiej Natka pietruszki sól i pieprz do smaku 1/2 łyżki majonezu Winiary Przygotowanie: Ogórka myjemy, kroimy wzdłuż

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KANAPKA NICEJSKA 205

lodówce.  Zamiast świeżych oliwek można użyć gotowej, dostępnej w dobrych delikatesach, pasty- tapenady.  SKŁADNIKI / 1 kanapkę 1 bułka np. razowa z ziarnami 1/2 puszki tuńczyka w oliwie lub sosie własnym / odsączonego z zalewy 1 jajko mała garść listków świeżego szpinaku 1 łyżka majonezu 1/2 małej czerwonej cebuli 16 plasterków ogórka mała garść czarnych,drylowanych oliwek (bez pestek(...)musztardy miodowej ze szczyptą soli i pieprzu oraz sokiem z cytryny. Stopniowo, energicznie mieszając dolewamy oliwę. Mieszamy do otrzymania gęstej, jednolitej emulsji. TUŃCZYKA dokładnie odsączamy z zalewy, rozdrabniamy widelcem, przekładamy do miseczki i mieszamy z 1/2 sosu winegret. Cebulę kroimy w cieniutkie piórka, ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Wkładamy do salaterki, mieszamy z pozostałym winegretem. CZARNE OLIWKI i filecik

cool and minty
Pasta z tuńczyka i kurczaka 342

bagietką lub prosto z miseczki ;) Zapraszam do przygotowań! Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka włoszczyzna (marchewka, pietruszka, kawałek selera) liść laurowy, sól, pieprz 1 puszka tuńczyka (185 g) w sosie własnym 1/2 małego słoiczka delikatnego majonezu (ok. 110 g) szczypiorek CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piersi z kurczaka umieszczamy w garnku z włoszczyzną, liściem laurowym

My Culinary Art
Sałatka z tuńczykiem i makaronem ryżowym 170

dymki -ząbek czosnku -pół pęczka kolendry (niestety nie udało mi się nigdzie znaleźć świeżej) -1 łyżeczka startego imbiru -sok z limonki -łyżeczka brązowego cukru -puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym Przygotowanie Makaron ryżowy przygotować według opisu na opakowaniu, odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Przygotować dressing: czosnek drobno posiekać i wymieszać z sosem sojowym, octem ryżowym, imbirem, sokiem(...)limonki, cukrem i przyprawami. Odstawić w chłodne miejsce. W tym czasie obrać ogórka, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Cebulki dymki drobno posiekać, a liście sałaty porwać na kawałki. Tuńczyka odsączyć. Wszystkie składniki sałatki wymieszać w misce i polać przygotowanym wcześniej dressingiem. Na koniec posypać posiekaną kolendrą. Źródło: TaoTao Smacznego

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania