doprawiona aromatyczną bazylią i otulona kremowym sosem. Polecam! Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem, brokułami i suszonymi pomidorami Składniki: 250g pełnoziarnistego makaronu świderki lub penne kilka różyczek brokuła puszka tuńczyka w sosie własnym Na sos: łyżka masła łyżka mąki 300ml mleka 2 łyżki serka mascarpone 6 suszonych pomidorów przyprawy: sól, pieprz Dodatkowo: kilka łyżek startego parmezanu Wykonanie: Makaron gotujemy wg przepisu
Smak mojej kuchnibardzo szybko kiedy spodziewamy się gości i nie tylko. 1 puszka soczewicy gotowanej na parze 5 plastrów papryki konserwowej 1 woreczek ryżu trzy kolory 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 ananasa świeżego natka pietruszki 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego 5 pomidorów suszonych sól, pieprz Ryż gotuję zgodnie instrukcją opakowania. Przelewam go zimną wodą i wyjmuję
wesoła kuchniaMałgosi Chmieleckiej. Ogólnie sałatka jest bardzo chrupiąca, a to za przyczyną orzeszków, kukurydzy i jabłka. Ulubiona mojej córki Moniki. Składniki: • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym • 1 puszka kukuryszy • 1 puszka solonych orzeszków • 2 jabłka • sok z 1/2 cytryny • sól, pieprz do smaku • 2-3 łyżki majonezu Wykonanie: • Jabłka obrać(...)pokroić w kostkę. • Wymieszać jabłka, orzeszki, kukurydzę i odcedzonego z sosu tuńczyka. • Polać sokiem z cytryny i połączyć z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. • Wstawić na 2 godziny do lodówki, udekorować sałatkę
To co kochamDietetyczna, ale pożywna sałatka z brokułem, tuńczykiem i jajkiem. Szybka i nieskomplikowana. Porcja ma tylko 224 kcal. Składniki (na 4 porcje): brokuł puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki) puszka kukurydzy 4 jajka 4 łyżki jogurtu naturalnego płaska łyżeczka chrzanu sól, pieprz Przygotowanie Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo. Kukurydzę wysypujemy
e-PrzepisyKulinarnetuńczykiem i ananasem,smakuje wybornie,jest tania i pożywna,na długo daje uczucie sytości. Składniki 200 g ryżu amerykańskiego 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 pora 1/2 czerwonej papryki 150 g sera żółtego szczypta kurkumy majonez sól morska do smaku pieprz syczuański do smaku Sposób przygotowania Ryż gotujemy na sypko w lekko
Wanilia i KardamonDotychczas nie łączyłam ze sobą w sałatce indyka i tuńczyka, ale pomyślałam sobie, dlaczego by nie? Sałatka wyszła bardzo smaczna. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 5 jajek puszka kukurydzy puszka groszku pęczek szczypiorku 5 ogórków konserwowych 200 g szynki z indyka papryka czerwona 4 łyżki majonezu mały kubek jogurtu sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo. Szczypiorek siekamy
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: 300 g makaronu świderki Czaniecki, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Graal, 1 jogurt naturalny 300 ml, koperek, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Następnie na patelni zalewamy makaron jogurtem naturalnym. Dodajemy posiekany koperek. Podgrzewamy, aż do zgęstnienia. Na samym końcu dodajemy odcedzony tuńczyk i przyprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy. Nakładamy
Aga w kuchnipełnoziarnista kromka chleba, chrupiące złociste gorące tosty, wszystko to muśnięte wysokoprocentowym masłem najlepiej sprawdzają się do mojej smacznej sałatki z tuńczyka! Składniki: 2 opakowania tuńczyka w sosie własnym - po odsączeniu 2x 120 g 2 średnie pomidory 2 ogórki małosolne 1 cebula 2 suszone pomidory 120 g serka typu włoskiego Capri 3 jajka ugotowane na twardo
Zasmakuj Kuchnisera żółtego startego na dużych oczkach 2 cebule pokrojone w drobną kostkę ok 6-7 średniej wielkości ogórków konserwowych 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 5-6 jajek ugotowanych na twardo majonez ( wg uznania ) u mnie dużooooo :-) sól, pieprz Sposób przyrządzenia; Dno blaszki lub kwadratowej miski wyłożyć krakersami. Majonez wymieszać z serem żółtym i wyłożyć
pieprzny smaczeknderze na gładką masę albo po prostu mieszamy i wykładamy na pieczywo. Układane kolejno w arst wy dodają całości atrakcyjności i oryginalnego wygląd u. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 3 ogórki kiszone 100g żółtego sera 3 łyżki majonezu 3 jajka 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek, oddzielamy białka
Szefowa kuchniBardzo proste i szybkie danie. A jeżeli lubimy tuńczyka to doskonałe w smaku.Dlaczego makaron pełnoziarnisty? Odpowiedź jest prosta. Zawiera wszystkie składniki, które występują w ziarnie
W kuchennym oknie Ewypuszka tuńczyka w sosie własnym ( ewentualnie w oleju)- puszka kukurydzy- 8 jajek- 2 jabłka- duża cebula- oliwa z oliwek- sól, pieprzPRZYGOTOWANIEJajka gotujemy na twardo.Po ostudzeniu kroimy w kostkę. Tak samo kroimy obrane jabłka i cebulę.Dodajemy odcedzoną kukurydzę i tuńczyka z puszki.Solimy, pieprzymy, polewamy oliwą i ...gotowe
Moje Kuchenne Rewelacjesałatką ze świeżych warzyw jak również z sosami na bazie jogurtu naturalnego. Moja córka lubi je z dodatkiem keczupu. Tak po prostu ;) 500g ugotowanych ziemniaków puszka tuńczyka w sosie własnym 4 łyżki kukurydzy z puszki 1 dymka +szczypior 4 łyżki sera żółtego sól pieprz ok 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia olej do smażenia
Smakołyki Asigustu naszym gościom. Trochę obwiałam się połączenia ananasa z tuńczykiem, ale całość wyszła pyszna :) Przepis na sałatkę znalazłam już kilka lat temu tutaj ( klik ) Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka ananasa 2-3 małe pory 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 20-30 dag żółtego sera 3-4 jajka ugotowane na twardo majonez (kilka łyżek
My simple kitchenmniejsze. Całość to około 580kcal w tym 43g białka, 22g tłuszczu(10g to oliwa z oliwek) i 19g węglowodanów. SKŁADNIKI: 130g kukurydzy konserwowej bez dodatku cukru 130g tuńczyka w sosie własnym(po odsączeniu) 2 małe, gotowane jajka(u mnie 95g) 3 średniej wielkości ogórki kiszone(około 120g) 20g cebuli łyżka oliwy z oliwek(10g) sól pieprz PRZYGOTOWANIE: Do miski
peanutbuttermonster