kolację. Takie kanapeczki sprawdzą się również na imprezkach, jako przekąska. Pasta jest aromatyczna, konkretna w smaku, a równocześnie, za sprawą serka, delikatna. Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebula czerwona 1 jajko, ugotowane na twardo 1 czubata łyżka siekanej natki pietruszki 150 g serka śmietankowego sól i pieprz do smaku Wykonanie: Tuńczyka odsączamy z zalewy
Smak mojego domuPrzepis na sałatkę z tuńczykiem, kukurydzą i majonezem. Szybka do zrobienia i smaczna. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach 4 ogórki konserwowe mała cebula czerwona 4 jajka na twardo puszka kukurydzy 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy na sicie. Tuńczyka rozdrabniamy widelcem. Jajka, cebulę i ogórki kroimy
e-PrzepisyKulinarnetego co było pod ręką ( czytaj w lodówce ) Składniki: puszka groszku puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 6 jajek ugotowanych na twardo pół pęczka natki pietruszki puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka majonezu 1 łyżka sosu czosnkowego Folwark sól,pieprz do smaku Wykonanie: Do salaterki przekładam osączony groszek, kukurydzę oraz fasolę. Jajka kroję w kosteczkę, tuńczyka rozdrabniam widelcem
Z Majeczką w kuchniKolejna pasta. Tym razem z tuńczykiem. puszka tuńczyka w sosie własnym 5 – 6 suszonych pomidorów 3 jajka 1 czubata łyżka jogurtu greckiego sól, płatki chili jajka ugotować na twardo. Obrać, pokroić na mniejsze części, dodać odsączonego tuńczyka, pomidory, doprawić. Wszystko zmiksować. Smacznego
Polska Zupakoleżanki, która przekonała mnie do tuńczyka na ciepło, jednak trochę go zmodyfikowałam i też wyszło pysznie :) Składniki: 100 g kaszy gryczanej ugotowanej ( 1 torebka) 1 puszka odsączona tuńczyka w sosie własnym 2 duże łyżki otrębów owsianych 2 jajka 1 czerwona cebula sól i pieprz do smaku wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: W misce połącz kaszę, odsączonego tuńczyka w kawałkach
Niezły Młynekcoś dzięki czemu obiad pojawi się na stole. Dzisiejsza propozycja to mega szybki makaron z tuńczykiem. Szybki, prosty i smaczny obiad. MAKARON Z TUŃCZYKIEM Składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 słoiczek przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju pieprz i sól do smaku 25 dkg ulubionego makaronu Przygotowanie Na rozgrzana patelnię wlewamy olej do którego przeciskamy(...)czosnek. Mieszamy do momentu aż czosnek się zrumieni i dodajemy odsączonego tuńczyka. Całość mieszamy. Kiedy tuńczyk jest już ciepły i odparuje nadmiar płyny dodaję przecier pomidorowy. Całość mieszam, dodaję pieprz i sól do smaku. Pozostawiam na wolnym ogniu przez około 10 minut. Gotowy sos przekładam do garnka z ugotowanym i odcedzonym makaronem i dokładnie całość mieszam. Podaję
Magiczna kuchnia Dariipojemniczku na śniadanie do pracy. Mimo zawartości tuńczyka nie jest zbyt kosztowna, ponieważ zawiera również ryż i dodatki, które sprawiają, że jest jej dużo. SKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 1 torebka ryżu (100 g) 1 czerwona papryka 1 cebula 1 mały słoik ogórków konserwowych przyprawy: sól, pieprz, mieszanka ziołowa* 3-4 łyżki majonezu(...)pojemniczku). Zawsze można kupić gotową mieszankę ziołową w sklepie, albo samemu dobrać własną wedle upodobań. WYKONANIE Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie (według instrukcji na opakowaniu) i zostawić do ostudzenia. Ogórki, cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę. Wsypać wszystko do dużej miski, dodać tuńczyka wraz z sosem, odsączoną kukurydzę, ostudzony ryż, majonez i musztardę. Przyprawić i dobrze wymieszać. Przełożyć
Passions hobbies lifesycąca i pełna dobrych witamin. Smacznego i oby do wiosny! Składniki: 2 dojrzałe awokado 1 łyżka soku z cytryny 1 pęczek szczypiorku 1 papryczka chili 160 g tuńczyka w sosie własnym sól do smaku 2 średnie ząbki czosnku Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i łyżką wydrążyć miąższ. Przełożyć do miseczki. Dodać sok z cytryny i odsączonego tuńczyka. Wymieszać
Codzienna kuchnia niecodziennatuńczykiem, są smaczne, często podaję je na śniadanie Wielkanocne. Możemy je również podać na kolację lub na inne uroczystości. Składniki: 8 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki majonezu Sól, pieprz Pół pęczka szczypiorku Sposób przygotowania: Ostudzone jajka obieramy, kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy, przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, szczypiorek drobno siekamy, tuńczyka odsączamy
Bajeczna KuchniaSKŁADNIKI: 1 Puszka Tuńczyka w Sosie Własnym 20 dag dowolnego makaronu 1 słoiczek pesto pomidorowego ok 10 zielonych oliwek 10 dag sera żółtego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Makaron gotuję tak jak na instrukcji na opakowaniu Tuńczyka odcedzam z wody dodaję do miski Do tuńczyka dodaję pesto Oliwki kroję w talarki Ser żółty trę na tarcę o grubych
Gotowanie Patkizjeść coś na szybko np. na kolację. Proste, dostępne składniki i zaledwie 20 minut na przygotowanie. Polecam :) Składniki (dla 3-4 osób): opakowanie makaronu świderki 2 puszki tuńczyka w sosie własnym sok z 1 cytryny suszony koperek pieprz, sól majonez Wykonanie:Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Przepłukać zimną wodą, odcedzić i przełożyć do miski. Dodać tuńczyka
Pasja Smakutylko:) Czas trwania: 20 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 400 g makaronu 5-6 pomidorów lub pomidory kawałki w puszce 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka przecieru pomidorowego sól pieprz zioła (oregano, zioła prowansalskie, bazylie ) 50 g sera żółtego Przygotowanie: Pomidory obrać ze skóry, pokroić w kostkę i wrzucić(...)papkę, dodać tuńczyka odsączonego z zalewy. W dużym garnku ugotować makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Pomidory z tuńczykiem gotować około 10 minut od czasu do czasu mieszając, żeby woda z pomidorów odparowała. Pod koniec gotowania dodać ulubione zioła. Odcedzony makaron wyłożyć na talerz, polać sosem i posypać
KuchniaWeDwoje.plPATISONY NADZIEWANE SOSEM SYCYLIJSKIM Z KAPARAMI (2 porcje) 2 średniej wielkości patisony 3-4 łyżki oliwy 1 średnia cebula 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego (90g) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (170g) 1 dojrzały pomidor 4-5 łyżek kaparów sól i pieprz do smaku Patisony myjemy, obcinamy górę i wydrążamy pestki. Spód lekko docinamy, w ten sposób, żeby warzywo(...)równo i stabilnie stało. Kroimy cebulę w kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę- czekamy aż się zeszkli. Dodajemy koncentrat i tuńczyka i dobrze mieszamy cały czas trzymając sos na ogniu. Pomidora kroimy w kostkę razem z pestkami i dorzucamy do sosu. Na sam koniec do garnka wędrują kapary. Solimy i pieprzymy po ich dodaniu, bo kapary mogą być
les mirabellesmnie uśmiechała. I tak właśnie powstała moja sałatka. Sałatka z tuńczykiem i jajkiem – składniki roszponka – chociaż pewno rukola też byłaby ok 1 jajo puszka tuńczyka w sosie własnym czerwona cebula pomidorki koktajlowe łyżka oliwy arachidowej – uwielbiam. Możecie dać oczywiście zwykłą albo zrobić dressing ale w z tą oliwą sałatka nabiera zupełnie innego smaku. Sałatka z tuńczykiem
Matylda Gotujechyba najszybsza i najłatwiejsza sałatka świata.... a jej smak jest doskonały. Można ją także z powiedzeniem jeść jako pastę tuńczykową do pieczywa. Pychota! Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym puszka kukurydzy lub 1 kolba około 20 ciemnych oliwek 2 małe czerwone cebule 3 łyżki majonezu sól, czarny pieprz opcjonalnie: 50g startego żółtego sera szczypiorek Sposób wykonania: Tuńczyka
Pyry na Gazczego się nie robi dla szybkości. Pomidory w puszcze można zastąpić świeżymi z dodatkiem passaty (przecieru) pomidorowego. Porcja na 2 osoby. 150 gram makaronu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2/3 szklanki kukurydzy 1 puszka pomidorów 1/4 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki soli Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu. W międzyczasie rozgrzać w rondlu trochę oleju i podsmażyć tuńczyka. Dodać
Czerwony GupikTimes New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Lekka sałatka z tuńczykiem Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 torebka ugotowanego brązowego ryżu ½ puszki kukurydzy 3 jajka 2 ogórki kiszone pół czerwonej papryki 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Sposób wykonania: W dużej misce łączymy tuńczyka
Smaki Nataliisobie znacznie szybciej. Jest smacznie, zdrowo i kolorowo. Polecam GALARETA z TUŃCZYKIEM i JAJKAMI Składniki: 2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki żelatyny 4 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 brokuła sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, a potem obieramy i kroimy na połówki. Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy aż zmiękną
Bon appetit mon amietuńczyka wrzucamy kukurydzę (odlewamy z niej zalewę) oraz ogórki. Jajka po przestudzeniu ścieramy na grubym oczku. Dodajemy majonez, doprawiamy solą pieprzem i dokładnie mieszamy całość. Smacznego. Odlewamy sos własny z tuńczyka i rozdrabniamy go. Ogórki ścieramy na grubym oczku, następnie odciskamy. Do tuńczyka, dodajemy kukurydzę oraz ogórki. Ostudzone jajka ścieramy na gubmy oczku. Do wszystkich składników dodajemy majonez, doprawiamy
Sprawdzone przepisy kulinarne