stronie co okidoo . Zapraszam do przygotowań! Składniki: 100 g ogórków kiszonych, startych na małych oczkach 1 jajko ugotowane na twardo 100 g półtłustego twarogu 120 g tuńczyka w sosie własnym (waga po odsączeniu) pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu mały pęczek szczypiorku, posiekanego CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: w misie blendera lub w rozdrabniaczu umieszczamy tuńczyk
My Culinary ArtCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na bardzo prostą pastę kanapkową z tuńczyka i ciecierzycy. Do przygotowania potrzebujemy: - puszkę ciecierzycy (400 g, po odsączeniu 240 g) - puszkę tuńczyka w sosie własnym (170 g, po odsączeniu 120 g) - 1-2 łyżki majonezu (można zamienić na jogurt grecki) - 1-2 łyżki pikantnego ketchupu - sól i pieprz do smaku 1. Ciecierzycę oraz tuńczyka odsączamy
Bez Cebulihansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 150g makaronu typu ryż papryka 4 ogórki kiszone 4 jajka puszka kukurydzy 1/2 czerwonej cebuli 1/3 szklanki słonecznika sól, pieprz majonez Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, ostudzić. Tuńczyka
kulinarnyswiatdomiczemu każdy znajdzie swój ulubiony smak. Dodatek wyrazistego tuńczyka doskonale komponuje się z delikatnym smakiem jajka a rzeżucha dodatkowo go zaostrza. Sk ł adniki: 6 jajek puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki majonezu 6 rzodkiewek rzeżucha ś wie ż o zmielony czarny pieprz Sposób przygotowania : Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i rozkrawamy na pół
Pyry na Gazstole. Kilka składników przełożonych warstwami daje fajne połączenie smakowe. 1/2 główki sałaty lodowej 200 g sera feta 2 pomidory 1 ogórek 1 puszka słodkiej kukurydzy 130 g tuńczyka w sosie własnym 3 jajka 10 zielonych oliwek z czosnkiem Zioła do sałatek Oliwa z oliwek Sałatę lodową rwiemy na kawałki. Pomidory, ogórka oraz ser feta kroimy w kosteczkę. Kukurydzę oraz
VioletoweKucharzenienawet są lepsze! Więc po co przepłacać ;) Kanapki robi się szybko i można zabrać je np. na majówkowy piknik :) Składniki: kilka kromek pieczywa tostowego 2 puszki tuńczyka w sosie własnym ok. 16 szt. cebulek marynowanych ok. 15 szt. zielonych oliwek 2 małe ogórki kiszone 2 łyżki majonezu 1/4-1/2 łyżeczki chilli (w zależności jaką „ostrość” preferujecie) sól pieprz Wykonanie: Tuńczyka
MyCookBook.plzaczęłam kombinować. A że jakiś czas temu dostałam do przetestowania warzywa firmy Jamar miałam fajny pomysł. Składniki: kukurydza konserwowa Jamar groszek konserwowy Jamar marchewka Jamar tuńczyk w sosie własnym szczypiorek majonez Sposób przygotowania: Miała to być szybka,kolorowa sałatka,więc jej przygotowanie miało zająć tylko chwilkę. Do miski wrzuciłam warzywa i dodałam do nich odsączonego z sosu tuńczyka
Wielki apetytSKŁADNIKI:1 woreczek ryżu1 puszka tuńczyka w sosie własnym2 jajkaOliwki zielone1/2 kulki mozzarelliKukurydza słodkaSzczypiorekKoperekJogurt naturalny lub typu greckiegoSól, pieprz, curryPRZYGOTOWANIE:Do wcześniej ugotowanego i ostudzonego ryżu
kulinarnyJatylko ja tak mam. Poszperałam w internecie i stworzyłam własny przepis na domowy paprykarz. Dziś zrobiłam z tuńczykiem ale przymierzam się jeszcze do zrobienia z wędzoną rybą. Ten okazał się rewelacyjny więc szczerze mogę go polecić. 100 g ryżu brązowego pełnoziarnistego 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (po 135g) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek(...)ocet balsamiczny i przyprawić do smaku przyprawami. Gorące warzywa wymieszać z ugotowanym ryżem i jeśli jest taka potrzeba doprawić do smaku. Odstawić do wystudzenia,zimne wymieszać z osączonym z sosu tuńczykiem. Wstawić do lodówki by smaki się przegryzły. Stosować jako dodatek do pieczywa
Kolorowa kuchnia ElkiDzisiaj lekko, zdrowo i pełno wartościowo - warzywa, ryba, jajka, czyli sałatka nicejska :)Składniki: sałata lodowa, ok 1/3 główki ogórek świeży, ok 10 cm tuńczyk w sosie własnym, pół puszki 2 jajka oliwki czarne sok z cytryny oliwa sól, pieprz Z podanych proporcji otrzymamy porcję sałatki, którą ja zjadam sama, ew. może wystarczyć dla dwóch osób. Przygotowanie: Sałatę kroimy(...)duże kawałki. Przekładamy na duży, płaski talerz obiadowy. Ogórka kroimy wzdłuż na ćwiartki, a następnie na ok centymetrowe kawałki. Przekładamy na talerz, do sałaty. Tuńczyka odsączamy z sosu, w jakim się znajdował i układamy na warzywach. Ugotowane na twardo jajka, kroimy na ćwiartki i wraz z oliwkami kładziemy na talerzu. Całość skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek. Następnie
Taste Of My DayRubi” http://rubi-kasze.pl/ Przepraszam Was za zdjęcia Moja sałatka była podana na pyszną i późną kolację. Składniki: 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej wiejskiej średniej Rubi* 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 185 g około 2 cm zielonego ogórka około 2 cm pora 4-5 małych pomidorków sól i pieprz do smaku (u mnie sól himalajska i świeżo zmielony(...)oliwa z oliwek szczypiorek do posypania po wierzchu *ilość przed ugotowaniem Przygotowanie: Kaszę gotujemy z szczyptą soli, studzimy. Do miski z ugotowaną, ostudzoną kaszą jęczmienną dodajemy puszkę tuńczyka w kawałkach w sosie własnym, połówki pomidorków, pokrojonego na półplasterki zielonego ogórka i posiekaną porę, mieszamy całość (jeśli nie chcecie, aby wasze pomidorki się rozpadły podczas mieszania dodajcie je na koniec
Słodkie okruszkisałatkę, ja zrobiłam ryżową z tego co było w domu, szybka i bardzo dobra. Pyszna sałatka ryżowa z tuńczykiem Składniki: - 2 torebki ryżu - puszka tuńczyka w sosie własnym - puszka kukurydzy - cebulka ze szczypiorkiem - 4 jajka - 3 łyżki majonezu - 3 łyżki śmietany - 2 łyżki musztardy - łyżeczka soku z cytryny - sól - pieprz Przygotowanie: Musztardę, majonez, śmietanę(...)mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą, odkładamy do lodówki aby połączyły się smaki. Ryż gotujemy według opisu na opakowaniu. Tuńczyka odciskamy z płynu i mieszamy z odcedzoną kukurydzą i wystudzonym ryżem, przyprawiamy solą i pieprzem. Na talerz nakładamy sałatkę, polewamy przygotowanym sosem i posypujemy cebulką ze szczypiorkiem. Jajka kroimy na ćwiartki i układamy z boków, można też
Kulinarne życietego co było w domu, bo mnie naszło i tyle ;)) To tak, sałatka była z brokułem, tuńczykiem, kukurydzą i jajkiem :)) Dla mnie mniam :)) Składniki: brokuł 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 3 jajka 1 płaska łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Brokuła, jajka gotuję. Kukurydzę wysypuję z puszki na sitko, żeby odsączyć. Następnie tak samo robię
kruche babeczkiktórej bazą jest ryż i tuńczyk. Pozostałe składniki, to moja improwizacja. Efekt ciekawy smakowo i wzrokowo. Zapraszam. SKŁADNIKI 2 torebki ryżu białego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 1 pęczek szczypiorku 2 średnie pomidory 2 średnie ogórki 1papryka sól, pieprz 2 łyżki majonezu WYKONANIE Ryż gotujemy tak , by się nie sklejał. Studzimy. Mieszamy
W kuchennym oknie Ewy