całości, także Wam też powinno się udać:)), dokładnie umyć miseczkę i sparzyć wrzątkiem. Oczywiście buźkę wycinamy według własnej inwencji twórczej ;) Sałatkę można włożyć do miseczek tuż przed podaniem lub wcześniej, wtedy sałatka dodatkowo przejdzie cytrusowym aromatem. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym pół zielonego ogórka biała część pora 5-6 dużych kawałków papryki marynowanej lub jedna surowa czerwona papryka(...)musztardy sól, pieprz Pora i oliwki siekamy w plasterki. Ogórek, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Koperek siekamy drobno. Wszystko mieszamy razem. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy i dodajemy do pokrojonych składników. Z majonezu, jogurtu i musztardy robimy sos. Zalewamy sałatkę i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinę do "przegryzienia" Życzę smacznego
Czerwona PorzeczkaSkładniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki pesto z suszonych pomidorów 1-2 łyżeczki ulubionej musztardy posiekana dymka sól, pieprz Przygotowanie Najpierw zróbcie pesto z suszonych pomidorów, najlepiej z tego przepisu . Z tuńczyka odlejcie sos- potrzebne będzie nam tylko mięso. Kiedy już to zrobicie, po prostu połączcie wszystkie składniki (pesto, tuńczyk i musztardę), wymieszajcie
OliveandThymeNiezapowiedziani goście???... przepis sprawdzi się. Składniki 400 g brokułów sok z cytryny 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 4 dymki 2 jajka ugotowane na twardo 4 łyżki jogurtu greckiego sól pieprz Przygotowanie Tuńczyka osączyłem, przełożyłem do półmiska. Brokuły podzieliłem na różyczki, ugotowałem do miękkości. Osączyłem i ostudziłem. Dymki pokroiłem w plastry. Jajka ugotowane na twardo pokroiłem w ćwiartki
R'n'G Kitchenniczym. Dzisiejsza sałatka to tylko słony smak ryby, słodki kukurydzy i lekko ostry szczypiorku. Tylko tyle, i aż tyle. Na prawdę warto. Przepis Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym puszka kukurydzy mały pęczek szczypiorku 1-2 łyżki majonezu odrobina pieprzu Przygotowanie: Puszki z tuńczykiem i kukurydzą otwieramy i odsączamy wodę. Tuńczyk najlepiej jak będzie w kawałkach. W Polsce
KasiaiKrzysiu.plwersja bardzo uproszczona, ale BARDZO SZYBKA do wykonania, a równie smaczna jak ta z jajkami ( u mnie pod nazwą -"błyskawiczna sałatka z tuńczyka")Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 1 cebula 2-3 łyżki majonezu ewentualnie pieprz i sól Przygotowanie: Tuńczyka wymieszać z olejem Kukurydzę odsączyć na sicie lub ugotować mrożoną
Proste PotrawyCześć! Dziś mam dla Was prosta sałatka z tuńczykiem idealną na piątkowy wieczór ;-) składniki jajko 1/4 czerwonej cebuli mała puszka tuńczyka w sosie własnym 1/4 ogórka zielonego 1 pomidor duża garść sałaty 3 łyżki oliwy z oliwek 1,5 łyżki musztardy sarepskiej sól, pieprz i zioła prowansalskie Jajko gotujemy na twardo. Tuńczyka odsączamy z sosu. Ogórka i pomidora kroimy
Cukier&PuderPolak zjada niewiele ponad 12 kg ryb rocznie. Warto wzbogacić dietę o ryby. Można zacząć od tuńczyka. Oto przepis na łatwą i pyszną sałatkę. Składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 1 cebula 3 ogórki kiszone 2 jajka na twardo 1 opakowanie białego serka np. Bieluch sól pieprz Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do wystygnięcia(...)Tuńczyka odcedzamy z sosu, a kukurydzę z zalewy. Jajka, cebulę i ogórka drobno kroimy. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Dodajemy serek i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę można podawać samą lub z chlebem razowym. Tuńczyk to ryba morska zamieszkująca Atlantyk. Korzystnie wpływa na kości i wzrok, ponieważ zawiera witaminy A i D. Zajdziemy w nim też witaminy
My Chcemy JeśćSkładniki:puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki) około 140g1 jajko ugotowane na twardoząbek czosnku, drobno posiekanyłyżka drobno posiekanej cebuliłyżka majonezu lub gęstego jogurtułyżeczka ketchupusól, pieprz do smakuTuńczyka trzeba starannie odsączyć z wody (sosu). Jajko drobno pokroić lub zetrzeć na tarce i wymieszać widelcem z rybą. Dodać czosnek, cebulę, majonez, ketchup i mieszać
Smakowity Blog Kulinarnylanguage:#0400;} Mało jest równie szybkich przepisów na smaczną sałatkę. W sam raz na wizytę niezapowiedzianych gości :) Składniki: 1 i 1/2 szklanki ugotowanej quinoy puszka groszku puszka tuńczyka w sosie własnym 2 ogórki konserwowe natka pietruszki łyżka musztardy bezglutonowej 4 łyżki majonezu bezglutenowego pieprz sól Wykonanie: Tuńczyka i groszek odsączamy, ogórki konserwowe kroimy w kostkę, natkę pietruszki siekamy. Mieszamy
Quinoa Raz!jajecznicę lub jajko na miękko :) Trzeba coś zmienić :) Dziś nadchodzi poranek zmian :) Zapiekane bułeczki faszerowane pasta tuńczykową z jajkiem sadzonym SKŁADNIKI: 4 duże bułki (wysokie) 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym 1 opakowanie białego sera ze szczypiorkiem 0,5 cebuli 4 jajka sól, pieprz, papryka Odcedzić tuńczyka i rozdrobnić widelcem. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z serem, dodać
MarciochaKucharzyśniadania. Połączenie tuńczyka, cebulki i jajek to naprawdę pyszna kombinacja. Pastę przygotujecie w niecałe 15 minut, a na pewno przypadnie Wam do gustu. Składniki: 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym 2 ugotowane na twardo jajka 1 mała cebulka sól, pieprz majonez Do miski dodać odcedzonego tuńczyka. Cebule obrać i bardzo drobno posiekać. Jajka obrać i drobno pokroić
UgotowaćTuńczyk z puszki sam w sobie ma, jak ja to określam - tępy smak :-) i nie ukrywam, że chociaż jest zdrowy i niskokaloryczny - nie mogłabym jeść go
Walijskie Pichcenietylko ;) A oto moja propozycja na śniadanie: Sałatka z tuńczyka: 1 ogórek kwaszony 1/2 cebuli 1 łyżka kukurydzy 4 łyżki Twarożku o niskiej zawartości tł. 2 łyżki tuńczyka w sosie własnym kilka oliwek czarnych 4jajka Wszystkie składniki warzywne i jajka kroimy drobno dodajemy kukurydze, twarożek i tuńczyka...ponieważ twarożek ma swoja zalewe nie dodawałam juz jogurtu naturalnego...doprawiamy
NaKońcuJęzykaskładników, które mam w lodówce/w szafce. Dzisiaj prezentuję sałatkę z makaronem kokardki, papryką, oliwkami i tuńczykiem. Składniki (dla 2-3 osób): pół opakowania makaronu kokardki puszka tuńczyka w sosie własnym łyżeczka soku z cytryny pół czerwonej papryki 10 zielonych oliwek majonez (1-2 łyżki) Wykonanie: Makaron ugotować al dente, przepłukać zimną wodą i po odcieknięciu przełożyć do miski(...)Dodać tuńczyka (wcześniej odlać sos) i sok z cytryny. Paprykę pokroić w kostkę,oliwki na pół i dodać warzywa do makaronu z tuńczykiem. Wymieszać z majonezem. Jeżeli sałatkę przygotowuje się dzień wcześniej warto dodać majonez dopiero rano przed wyjściem do pracy
Pasja SmakuEnglish Sałatka jajeczna z tuńczykiem (4-5 porcji) Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo, obrane i pokrojone w kostkę 2 korniszony, pokrojone w kostkę 1 (170 g) tuńczyka w sosie własnym, odcedzonego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon sól i pieprz Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj tuńczyka, jajka, korniszony, musztardę i majonez. Dopraw solą i pieprzem do smaku
karmelowySkładniki na warstwową sałatkę z tuńczykiem: 4 jajka por 3 ogórki konserwowe 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz puszka kukurydzy 150 g sera żółtego Sposób przygotowania sałatki z tuńczykiem - układamy warstwowo. Jajka gotujemy, studzimy. Białko drobno kroimy i układamy na samym dole miski. Por siekamy i układamy na białka. Następnie układamy drobno posiekane
Pani domowawyszła wręcz idealna. Koniecznie musicie spróbować :) Do wykonania pasty wykorzystałam groszek konserwowy od Jamar . Składniki: * 1 puszka groszku konserwowego * 2 jajka ugotowane na twardo * puszka tuńczyka w sosie własnym * łyżeczka majonezu Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, oskubać ze skorupek. Groszek wylać na sitko, tak samo tuńczyka. Następnie wszystko przełożyć do miseczki, dodać majonez
Zrób to smaczniektóre po prostu nie przepadają za tą rybą :( Ale może... jednak się skuszą i chociaż spróbują :) Makaron z pomidorami i tuńczykiem - składniki: puszka pomidorów (najlepiej krojonych) puszka tuńczyka w sosie własnym 1 cebula makaron tagliatelle sól cukier pieprz oregano olej kokosowy ser żółty Makaron z pomidorami i tuńczykiem - przepis: Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na odrobinie oleju. Jak będzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tuńczyka na kanapki. Idealna nie tylko na śniadanie czy kolacje ale również do pracy. Pyszna alternatywa dla osób które dbają o linię. SKŁADNIKI: Puszka Tuńczyka w Sosie Własnym 4 Ogórki Konserwowe 1 Cebula lub 3 Szalotki sól i pieprz 4 Łyżki jogurtu naturalnego PRZYGOTOWANIE: Tuńczyka odcedzam z wody, przekładam do miseczki. Cebulkę obieram, kroję
Gotowanie Patkijednak składniki te pasują do siebie, a ja jestem zadowolona, że mam podaną kolację. Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą SKŁADNIKI: 1 puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym sól pieprz 1/3 pora (środkowa część) 4 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy koperek Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy i przełożyć do miski. Pora pokroić
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwykorzystać w śniadaniu. Po chwili namysłu stwierdziłam, że zrobię kotleciki rybne, czyli taki obiad na śniadanie :) ~ Kotleciki rybne z tuńczyka ~ Składniki: (na 1 porcje) puszka tuńczyka w sosie własnym 1 jajko 10g otrębów pszennych przyprawy: sól, pieprz, dowolne zioła + jajko ugotowane na miękko chleb żytni Tuńczyka odsączamy z wody. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Rozgrzewamy lekko natłuszczoną
Kuchenny Skrawek NiebaLubię od czasu do czasu urozmaicić sobie kanapkę ciekawą pastą.Składniki:1 puszka tuńczyka w sosie własnym120-150 g sera typu feta1/2 małej cebulkipieprzewentualnie siekana zielenina
Kuchnia domowa Ani