sałatka idealnie pasuje na kolację jak również na imprezy czy gustowne przyjęcia. Sałatkę tą robi się szybko. Sałatka z Tuńczyka w Sosie Jogurtowo- Musztardowej Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łodygi selera naciowego 5 ogórków konserwowych - Ja dodałam z chilli 20 dag sera żółtego w kawałku 3 łyżki jogurty naturalnego 1 łyżka majonezu
Gotowanie Patkijajkiem Kolorowe jajka z majonezem i kiełkami Sałatka z brokułami, pomidorami, jajkami (z sosem czosnkowym) Wielkanocna sałatka z łososiem, jajkiem i kiełkami rzodkiewki Pasta jajeczna z tuńczykiem Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Jajka zapiekane w cieście francuskim – pomysłowe Post Jajka – ile kcal? jak kupować? ile gotować? jakie potrawy z jajek? pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeszybko, z wykorzystaniem innych przedstawionych tu produktów ensalda mixta, czyli najbardziej tradycyjną hiszpańską sałatkę. Mieszana sałatka hiszpańska (ensalada mixta) Składniki:1/2 małej sałaty lodowej2 pomidory1/2 cebuli2 jajka ugotowane na twardofilet z tuńczyka w olejugarść kaparówoliwa z oliwek EVsos balsamicznysólpieprz Wykonanie:Sałatę kroimy w paski, układamy w salaterce i na nią kładziemy pomidory i jajka pokrojone w ósemki, cebulę pokrojoną
Kulinarne przygody Gatityostry smak. Jest mięciutka, słodka i wspaniale współgra z nadzieniem. Fajnie sprawdzi się jako ciepła przystawka. Na pewno zaskoczy i zachwyci wszystkich :) Składniki: 4 duże cebule puszka tuńczyka w oleju 2 jajka czarne oliwki ser żółty, ok 15 dag oregano i tymianek suszone pomidory oliwa, sól, pieprz (bułka tarta, kapary) Wykonanie: Cebulę obieramy z łupinek, wrzucamy do osolonego wrzątku
Taste Of My DaySałatka wiosenna z roszponką, tuńczykiem i przepiórczymi jajkami Już dawno miałam ochotę na taką wiosenną sałatkę. Roszponka nadaje się do nich idealnie - świetnie smakuje, wystarczy ją umyć i wrzucić do miski czy śniadaniowego pudełka. Do tego przepiórcze jaja, które podobno są zdrowsze od kurzych, a przede wszystkim w sałatkach wyglądają uroczo :) Całości smaku dodała nowość firmy Winiary - Sos Wiosenny(...)zdrowa i ja posypuję nią ostatnio wszystko :) Nie ma nic prostszego do wyhodowania w domu od rzeżuchy :) A już jutro na blogu pojawi się przepis na pastę śniadaniową z tuńczyka, do której możesz wykorzystać pozostałe po sałatce pół puszki :) Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówdomowej roboty. Tak przygotowaną przekąskę możemy zapakować do szczelnego pojemnika i zabrać ze sobą w świat :) Sałatka : 400 g fasoli białej z puszki, odsączonej 200 g tuńczyka z wody 2 jajka mała cebula 2 pomidory 10 czarnych oliwek posiekany szczypiorek sałata np. roszponka lub lodowa Sos : 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego lub jabłkowego 1 ząbek czosnku sól(...)pieprz Przygotować sos. W słoiku wymieszać podane składniki i dokładnie wymieszać wstrząsając słoikiem. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w krążki. Pomidory umyć i podzielić na mniejsze kawałki. Tuńczyka odsączyć z wody, rozdrobnić. Liście sałaty umyć i osuszyć. W dużej salaterce umieścić rozdrobnioną sałatę. Dodać pozostałe składniki, a na wierzchu ułożyć
Chocolate Muffin Blogzawierają skomplikowanych składników, ciekawie smakują i ładnie wyglądają. Idealne na wieczór z winkiem i ploteczkami. Składniki: Ciasto francuskie (gotowe) Puszka tuńczyka (w dużych kawałkach) Twarożek naturalny puszysty Kilka oliwek Pomidorki koktajlowe Mozzarella Sól, pieprz świeżo mielony Opcjonalnie 2 jajka Przygotowanie: Zaczynamy od babeczek (8 sztuk). Wylepiamy foremki do tartaletek ciastem, nacinamy je nożem, aby nie urosły za bardzo. Podpiekamy(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut, aż mozzarella się rozpuści, a brzegi ciasta zrumienią. Można także zalać nadzienie masą twarożkowo-jajeczną. Wówczas nadziewamy spody tuńczykiem, pomidorkami i oliwkami. Jajka roztrzepujemy z dwiema łyżkami twarożku, doprawiamy solą i pieprzem i zalewamy taką masą środek tartaletek. Na wierzch odrobina mozzarelli i do pieca na 20 minut, aż nadzienie się zetnie
Kulinarne Inspiracjewyglądało, kiedyś robiłam te placuszki bardzo, bardzo często, aż mi się znudziły po dość długiej przerwie postanowiłam do nich wrócić, bo są naprawdę smaczne ;) Składniki (6 placuszków): 1 jajko 1 puszka tuńczyka w wodzie lub sosie własnym 3 łyżki otrębów żytnich firmy Kupiec 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka pokrojonego szczypiorku 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz do smaku
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćreguły ziemniaki, buraki,papryki i cukinie, z których można zrobić pyszne pasty i sałatki, jednocześnie oszczędzając energię. Zapraszam po przepis. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 2 jajka 150 g tuńczyka w oleju 1 czerwona cebula kilka gałązek szczypiorku sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i cały środek owocu, cebulę
Gosia gotujeZapraszam na szybką sałatkę z kaszy kuskus i tuńczyka . Pyszna , zdrowa, w sam raz na kolację :) Składniki : 1 puszka rozdrobnionego tuńczyka w oleju 2 szklanki kaszy kuskus 1 puszka kukurydzy 3 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki suszonego szczypiorku 1 cebula 4 Ogórki konserwowe chili firmy Orzech 2 łyżki majonezu(...)mieszając. Jajka ugotować na twardo , obrać i pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Do zimnej Kaszy dodać odcedzonego z oleju tuńczyka , posiekaną pietruszkę , cebulę , szczypiorek , jajka,odcedzoną z wody kukurydzę , ogórki , wszystko wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, na końcu dodać musztardę i majonez. Jeszcze raz wymieszać. Smacznego :) Zapraszam do wypróbowania wyśmienitych
Sama słodycz i szczypta chilidodatkiem bardziej wyraźnych składników (ogórek, musztarda, chrzan itd) smakuje rewelacyjnie.Składniki:2 puszki tuńczyka w sosie własnym2 ogórki konserwowe1 ogórek kiszony2 jajkałyżka majonezułyżeczka musztardy sarepskiejkoperekWykonanie:Tuńczyka odcedzamy, dusimy widelcem lub rozdrabniamy blenderem. Ogórki i jajka kroimy na drobną kostkę, dodajemy musztardę, pieprz, majonez i koperek. Mieszamy, chłodzimy w lodówce min. 1h, żeby składniki się przegryzły.Z wieloziarnistą bułeczką - pychotka
Walijskie Pichceniemusi się zacząć:) Mam nadzieję, że to będzie dobry rok. Dziękuję, że tu jesteś!Jeśli lubisz możesz do sałatki dodać oliwki lub groszek.Składniki:- puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym- 2 jajka- 2 - 3 ogórki konserwowe- 1 - 2 kawałki papryki konserwowej- 1 średniej wielkości cebula- 2 łyżki majonezu- sól, pieprzPrzygotowanie:1. Z tuńczyka odlewamy zalewę, przekładamy do miski.2
Kraina Tysiąca SmakówDziś przedstawiam sałatkę z tuńczykiem. To wersja najbardziej znana. Dla chrupkości dodałam seler naciowy, który idealnie pasuje do pozostałych składników. Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1 łodyga selera naciowego 1 duży ogórek kiszony 1/2 szklanki ryżu 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Ryż płuczemy i gotujemy(...)osolonej wodzie 20 minut. Jajka, seler naciowy, ogórek kiszony kroimy w kostkę i dodajemy do ryżu. Następnie dokładamy kukurydzę i tuńczyka. Na koniec dokładamy majonez i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego
tojestpyszne.blogspot.comSkładniki:puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki) około 140g1 jajko ugotowane na twardoząbek czosnku, drobno posiekanyłyżka drobno posiekanej cebuliłyżka majonezu lub gęstego jogurtułyżeczka ketchupusól, pieprz do smakuTuńczyka trzeba starannie odsączyć z wody (sosu). Jajko drobno pokroić lub zetrzeć na tarce i wymieszać widelcem z rybą. Dodać czosnek, cebulę, majonez, ketchup i mieszać, aż wszystkie
Smakowity Blog Kulinarny