domowej roboty. Tak przygotowaną przekąskę możemy zapakować do szczelnego pojemnika i zabrać ze sobą w świat :) Sałatka : 400 g fasoli białej z puszki, odsączonej 200 g tuńczyka z wody 2 jajka mała cebula 2 pomidory 10 czarnych oliwek posiekany szczypiorek sałata np. roszponka lub lodowa Sos : 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego lub jabłkowego 1 ząbek czosnku sól(...)pieprz Przygotować sos. W słoiku wymieszać podane składniki i dokładnie wymieszać wstrząsając słoikiem. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w krążki. Pomidory umyć i podzielić na mniejsze kawałki. Tuńczyka odsączyć z wody, rozdrobnić. Liście sałaty umyć i osuszyć. W dużej salaterce umieścić rozdrobnioną sałatę. Dodać pozostałe składniki, a na wierzchu ułożyć
Chocolate Muffin Blogzawierają skomplikowanych składników, ciekawie smakują i ładnie wyglądają. Idealne na wieczór z winkiem i ploteczkami. Składniki: Ciasto francuskie (gotowe) Puszka tuńczyka (w dużych kawałkach) Twarożek naturalny puszysty Kilka oliwek Pomidorki koktajlowe Mozzarella Sól, pieprz świeżo mielony Opcjonalnie 2 jajka Przygotowanie: Zaczynamy od babeczek (8 sztuk). Wylepiamy foremki do tartaletek ciastem, nacinamy je nożem, aby nie urosły za bardzo. Podpiekamy(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut, aż mozzarella się rozpuści, a brzegi ciasta zrumienią. Można także zalać nadzienie masą twarożkowo-jajeczną. Wówczas nadziewamy spody tuńczykiem, pomidorkami i oliwkami. Jajka roztrzepujemy z dwiema łyżkami twarożku, doprawiamy solą i pieprzem i zalewamy taką masą środek tartaletek. Na wierzch odrobina mozzarelli i do pieca na 20 minut, aż nadzienie się zetnie
Kulinarne Inspiracjewyglądało, kiedyś robiłam te placuszki bardzo, bardzo często, aż mi się znudziły po dość długiej przerwie postanowiłam do nich wrócić, bo są naprawdę smaczne ;) Składniki (6 placuszków): 1 jajko 1 puszka tuńczyka w wodzie lub sosie własnym 3 łyżki otrębów żytnich firmy Kupiec 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka pokrojonego szczypiorku 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz do smaku
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćreguły ziemniaki, buraki,papryki i cukinie, z których można zrobić pyszne pasty i sałatki, jednocześnie oszczędzając energię. Zapraszam po przepis. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 2 jajka 150 g tuńczyka w oleju 1 czerwona cebula kilka gałązek szczypiorku sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i cały środek owocu, cebulę
Gosia gotujeZapraszam na szybką sałatkę z kaszy kuskus i tuńczyka . Pyszna , zdrowa, w sam raz na kolację :) Składniki : 1 puszka rozdrobnionego tuńczyka w oleju 2 szklanki kaszy kuskus 1 puszka kukurydzy 3 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki suszonego szczypiorku 1 cebula 4 Ogórki konserwowe chili firmy Orzech 2 łyżki majonezu(...)mieszając. Jajka ugotować na twardo , obrać i pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Do zimnej Kaszy dodać odcedzonego z oleju tuńczyka , posiekaną pietruszkę , cebulę , szczypiorek , jajka,odcedzoną z wody kukurydzę , ogórki , wszystko wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, na końcu dodać musztardę i majonez. Jeszcze raz wymieszać. Smacznego :) Zapraszam do wypróbowania wyśmienitych
Sama słodycz i szczypta chilidodatkiem bardziej wyraźnych składników (ogórek, musztarda, chrzan itd) smakuje rewelacyjnie.Składniki:2 puszki tuńczyka w sosie własnym2 ogórki konserwowe1 ogórek kiszony2 jajkałyżka majonezułyżeczka musztardy sarepskiejkoperekWykonanie:Tuńczyka odcedzamy, dusimy widelcem lub rozdrabniamy blenderem. Ogórki i jajka kroimy na drobną kostkę, dodajemy musztardę, pieprz, majonez i koperek. Mieszamy, chłodzimy w lodówce min. 1h, żeby składniki się przegryzły.Z wieloziarnistą bułeczką - pychotka
Walijskie PichcenieSkładniki:puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki) około 140g1 jajko ugotowane na twardoząbek czosnku, drobno posiekanyłyżka drobno posiekanej cebuliłyżka majonezu lub gęstego jogurtułyżeczka ketchupusól, pieprz do smakuTuńczyka trzeba starannie odsączyć z wody (sosu). Jajko drobno pokroić lub zetrzeć na tarce i wymieszać widelcem z rybą. Dodać czosnek, cebulę, majonez, ketchup i mieszać, aż wszystkie
Smakowity Blog Kulinarnyspecyficzny, wyrazisty smak. Czarna rzepa dodaje im charakteru i ostrości, a przyprawy podkręcają znacznie smak. Polecam wszystkim, którzy uwielbiają tuńczyka. Składniki na 2 porcje: 1 puszka tuńczyka 40g płatków owsianych 2 jajka 1/2 czerwonej cebuli 1/2 czarnej rzepy 1 łyżka ketchupu łagodnego 1 łyżka koncentratu pomidorowego Czosnek w proszku Sól morska Pieprz Bazylia (najlepiej świeża) Oregano (najlepiej świeże) Rozmaryn(...)rozdrobniony w moździerzu Przygotowanie: Płatki owsiane mielimy w młynku do kawy. Wbijamy 2 jajka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odsączonego z puszki tuńczyka . Na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżką masę i formujemy placki. Obieramy 1/2 rzepy. Kroimy w cienkie plastry. 1/2 cebuli obieramy i wyciągamy środek. Kroimy w piórka. Do miseczki wyciskamy ketchup. Dodajemy koncentrat
CzarnawisienkaDotychczas nie łączyłam ze sobą w sałatce indyka i tuńczyka, ale pomyślałam sobie, dlaczego by nie? Sałatka wyszła bardzo smaczna. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 5 jajek puszka kukurydzy puszka groszku pęczek szczypiorku 5 ogórków konserwowych 200 g szynki z indyka papryka czerwona 4 łyżki majonezu mały kubek jogurtu sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo. Szczypiorek siekamy. Kukurydzę
e-PrzepisyKulinarneTuńczyka z puszki możecie zastąpić świeżym. Składniki /dla 2 osób/: 2 garście mieszanki sałat z rukolą kilka pomidorków koktajlowych kilka czarnych oliwek 4 łyżki tuńczyka (w kawałkach z puszki) w sosie własnym 2 jajka ugotowane na półtwardo 1 cebula czerwona Sos: 1 łyżka octu winnego 1/2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki musztardy 3 łyżki oliwy z oliwek(...)świeżo zmielony pieprz szczypta soli 1/2 łyżeczki cukru Wykonanie: Sałatę rozłożyć na dwóch talerzach, na niej układać ćwiartki pomidorków, połówki oliwek, cebulę pokrojoną w talarki, ćwiartki jajek i po dwie łyżki tuńczyka. Składniki sosu wymieszać i polać nim sałatkę
Pasja Smakuugotowanymi na twardo jajkami, czerwoną cebulą i żółtym serem a dopełnieniem smaku sałatki jest dobry majonez. składniki na 4 porcje 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2 czerwone cebule 5 jajek ugotowanych na twardo 300 g majonezu 20 dag sera żółtego przepis Cebulę kroimy w drobną kostkę, ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach. W kolejnym etapie(...)warstwami układamy poszczególne składniki sałatki. Białka jajek ścieramy na dno salaterki, na warstwie białek układamy połowę startego żółtego sera, na ser kładziemy odsączonego z sosu własnego i rozdrobnionego tuńczyka, na warstwie tuńczyka rozprowadzamy majonez, warstwę majonezu posypujemy drugą połowę startego żółtego sera. Na ser układamy warstwę pokrojonej cebuli a na sam wierzch sałatki ścieramy na tarce o małych oczkach żółtka
Smakowite Daniapuszka tuńczyka w sosie własnym ( ewentualnie w oleju)- puszka kukurydzy- 8 jajek- 2 jabłka- duża cebula- oliwa z oliwek- sól, pieprzPRZYGOTOWANIEJajka gotujemy na twardo.Po ostudzeniu kroimy w kostkę. Tak samo kroimy obrane jabłka i cebulę.Dodajemy odcedzoną kukurydzę i tuńczyka z puszki.Solimy, pieprzymy, polewamy oliwą i ...gotowe
Moje Kuchenne Rewelacjesię już indyk i/lub kurczak zapraszam na pyszne jajka. Przekąska ta zapewni ci dużo białka, ale i błonnika, oraz witamin. Składniki: Makaron świderki (Pełne ziarna) tuńczyk w sosie własnym ugotowane jajka ogórek kiszony czerwona fasola z puszki listki świeżej pietruszki sól morska pieprz czarny mielony Sposób przygotowania: Jajka przekrój na pół i wyjmij żółtka. Makaron gotuj
Wielki apetyt