The post Sałatka warstwowa z tuńczykiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojewww.porcelanabogucice.pl/ Składniki : 1/2 papryki czerwonej 3 ziemniaki ugotowane w całości 1 puszka kukurydzy 1/2 pora 1 puszka tuńczyka 2 garści roszponki kilka oliwek 2 łyżki majonezu sól , pieprz do smaku 4 jajka 2 kulki mozzarelli Wykonanie : Jajka ugotować na twardo , wystudzić i pokroić w ósemki. Ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Paprykę umyć
Sama słodycz i szczypta chiliProdukty: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2 puszki kukurydzy 1 duża cebula 10 jajek 3 łyżki majonezu sól
Ugotujmy Cośpopularna, dla osób uważającą tę sałatkę za bardzo pospolitą ,proponuję podać na niej pół jajka owiniętego szynką i już będzie to się nazywało jajko z szynką na sałatce, poza tym grecka, francuska, z kurczakiem, tuńczykiem . Przy wyborze sałatek należy pamiętać, żeby nie zamawiać wszystkich z dodatkiem majonezu. Należy też pamiętać o ilości tych sałatek. Nie robić ich zbyt
Kulinarny karnet Christopheraprzed nimi :) Mega szybka i dosłownie awaryjna i jaka smaczna. Zdarzało mi się do niej dodać czerwoną fasolę, innym razem jajko na twardo i za każdym razem pysznie. Ja podaję Wam wersję podstawową -pyszną. Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, ale może być też ten w oleju 2 woreczki ryżu 1 puszka kukurydzy 2-3 ogórki konserwowe
Blondynka GotujeSkładniki dla dwóch osób: 2 filety z tuńczyka pieprz cytrynowy Ptysie: 1/2 szklanka wody 50 g masła 1/2 szklanki mąki 2 jajka szczypta soli spory pęczek natki pietruszki Sos holendreski: 2 żółtka 50 g masła 1 łyżka soku z cytryny biały pieprz szczypta soli CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Najpierw przygotujemy ptysie, ponieważ robią się najdłużej(...)doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą, wrzucamy posiekaną pietruszkę, wsypujemy mąkę i bardzo szybko mieszamy, aż masa będzie jednolita i błyszcząca. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie wbijamy jajka i miksujemy na gładką masę. Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy (w odstępach, bo ciasto urośnie) kółka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Odstawiamy
My Culinary Artłyżki oliwy 2 cebule 1 duży por (tylko jasna część) kilka pieczarek 1 płaska łyżeczka ziół dalmatyńskich (lub innych ulubionych) 200 g tuńczyka (u mnie pieczony w folii) 300 g kwaśnej śmietany 18 % 2 jajka 50 g drobno pokrojonego lub startego żółtego sera sól pieprz żółtko do posmarowania sezam lub mak do posypania (niekoniecznie) Cebule kroimy
Rozpustne gotowanieSkładniki: (duża porcja dla 3 - 4 osób) 2 szklanki suchego ryżu basmati 2 puszki tuńczyka we własnym sosie (takie co najmniej po 170 g) 1 duża papryka czerwona 1 duża cebula 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1/2 średniego brokuła 1 - 2 ogórki kiszone 5 jajek 200 g sera żółtego (u mnie Gouda) 200 ml majonezu (ilość dostosować indywidualnie, tak jak lubimy(...)oczyścić z pestek i pokroić na drobne, cienkie kawałeczki. Cebulę obrać, pokroić bardzo drobno i przelać na sitku wrzątkiem. Jajka ugotować na twardo, drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tuńczyka wyjąć z puszki i podzielić na drobniejsze części. Ogórki obrać i drobno pokroić. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki
Kuchcik gotujeoliwek 1 cebula, posiekana 1 szklanka ryżu basmati 2 szklanki bulionu 400 g tuńczyka z puszki w sosie własnym 120 g (około 1/2 szklanki) suszonych pomidorów 200 g sera mozzarella 50 g parmezanu 100 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 3 jajka Szpinak wrzucić do garnka, rozmrozić i odparować wodę. Na rozgrzanej oliwie lekko podsmażyć cebulę, aż się zeszkli(...)mozzarellę (średnia kostka), parmezan zetrzeć na tarce, na małych oczkach. Czosnek przepuścić przez praskę, a jajka w osobnej misce lekko ubić miotełką. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Formę lub naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Do dużej miski wrzucić przestygnięty ryż, szpinak, rozdrobnionego tuńczyka i resztę składników, dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec pod przykryciem (żeby zapiekanka za bardzo
Przepysznik - BLW i nie tylkoJeśli lubicie ryby, to danie jest dla was idealne Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami. Składniki: 250g ulubionego makaronu puszka tuńczyka w oleju cebula puszka pomidorów 200g żółtego sera 180 g jogurtu naturalnego jajko sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w posolonej wodzie. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, do cebuli dodajemy zmiksowane pomidory i chwilę dusimy
e-PrzepisyKulinarnekwasów i zasad. Wątroba, kapusta, mleko, jajka. Witamina B12 (kobalamina) – wraz z kwasem foliowym wpływa na rozwój komórek krwi, zapobiegając anemii, usprawnia funkcjonowanie mózgu. Głównie żywność pochodzenia zwierzęcego – wątroba, jajka , ryby, ser. Witamina B15 (kwas pangamowy) – antyoksydant, działa oczyszczająco, eliminując z organizmu toksyny, które przedostają się z zatrutego środowiska. Brązowy ryż, pełne ziarno, dynia, ziarno sezamowe. Witamina C – przeciwutleniacz, oczyszcza(...)zapobiegających krzywicy u dzieci. Głównym jej źródłem są promienie słoneczne, ale można ją znaleźć także w pożywieniu (głównie ryby – sardynka, śledź, łosoś, tuńczyk, a także tran). Witamina E – przeciwutleniacz, broni organizm przed skutkami powszechnych zanieczyszczeń. Oleje roślinne, jajka, zielone liście warzyw. Witamina K – odgrywa rolę w wytwarzaniu czynników krzepnięcia krwi. Jogurt, maślanka, oleje roślinne. (Wchłanianie hamują wysokie dawki antybiotyków
Kuchenne innowacjepoganiał). Zapewniam jednak, że z jej smaku powinien być zadowolony każdy. Składniki: 1 puszka (170 g) tuńczyka w oleju lub sosie własnym (może być więcej) 1 torebka ryżu 150 g żółtego sera (może być Gouda) 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 3 - 4 jajka 1 słoik gęstego majonezu (300 ml) pieprz sól Wykonanie: Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie (według(...)wyłożyć warstwę tuńczyka (jeśli jest w kawałeczkach to rozdzielić na mniejsze cząstki), posypać równomiernie cebulą, rozsmarować 2 - 3 łyżki majonezu i posypać szczyptą soli i pieprzem. Wyłożyć żółty ser, wyrównać, rozsmarować 2 - 3 łyżki majonezu i posypać szczyptą soli i pieprzem. Jeśli ser jest bardzo słony to soli na ser nie dawać. Jako ostatnią warstwę wyłożyć równomiernie jajka. Sałatkę dobrze
Kuchcik gotujeczasie połączyć ze sobą składniki tuńczykowo- oliwkowej pasty. A potem już tylko rozsmarować ją na tostach i zajadać :) Z jajkiem sadzonym smakuje jeszcze lepiej! SKŁADNIKI (2 podwójne tosty) 4 kromki pieczywa graham lub innego ulubionego 1 puszka tuńczyka w oleju 1 ogórek konserwowy (lub kiszony) 6 zielonych oliwek 1/2 małej cukrowej cebulki 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 płaska łyżka majonezu
DefinicjaSmakuKUCHNIE ŚWIATA - JAPONIA Składniki: (na 2 porcje) Ciasto: pół główki białej kapusty (opcjonalnie kapusty pekińskiej) 2 jajka 300 g mąki pszennej 200-220 ml wody 20 g cieniutkiego pora opcjonalnie wiórki z suszonego tuńczyka: katasuobushi oliwa z oliwek do smażenia Do dekoracji majonez plasterki świeżego, małego pora pokrojonego w cienkie paseczki (2 małe garstki) lub opcjonalnie kiełki soi bądź brokuła(...)Farsz: Jest dowolny i opcjonalny, mogą to być owoce morza: krewetki, kraby, małże, ryby: tuńczyk, łosoś i inne, kompilacji jest mnóstwo, a dobór dowolny do smaku. Poniżej przedstawione są dwie propozycje, które zostały przez nas wypróbowane dodatki do smaku opcjonalnie do wyboru: boczek około 2 plasterki lub ośmiornica pokrojona w plasterki surimi pokrojone w plasterki
KreatywnePiny