Szybka pasta do chleba o każdej porze dnia. Składniki : 2 puszki tuńczyka (masa ryby 2x130g) pół puszki kukurydzy ok.130g 2 jajka natka pietruszki majonez lub musztarda(opcja) sól, pieprz Czytaj dalej
w kuchni i w ogrodzieprzekąską, obiadem, kolacją- może stać sie wszystkim. :)Ja zapraszam na wrapy z tuńczykiem. Składniki:1 tuńczyk w sosie własnym1 kukurydza1 groszek4 jajka2-3 ogórki konserwowemały kawałek sera żółtego majonez/jogurt naturalnywrapysól, pieprz Wykonanie:Rozdrabniamy tunczyka, dodajemy kukurydzę I groszek. Gotujemy jajka na twardo.Ścieramy ser żółty na dużych oczkach, kroimy ogórek konserwowy na małą kosteczkę.Mieszamy wszystkie składniki
Smaki Edytywymieszałam z masą żółtkową. Wypełniłam nią pozostałe połówki jajek. Całość udekorowałam paseczkami papryki i krążkami jalapeno. Tartinki z tuńczykiem3 kromki chlebatuńczyk w wodziegarść kukurydzy3 ogórki konserwowe1 łyżka majonezu1 łyżka jogurtupieprzTuńczyka i kukurydzę odsączyłam. Połączyłam w misce z drobno pokrojonymi ogórkami konserwowymi. Zrobiłam sos majonezowo- jogurtowy doprawiony pieprzem, którym zalałam tuńczyka. Całość podałam na kromkach chleba wyciętych na kształt
bastalenakukurydzy 1 pęczek szczypiorku 4 jajka Sos majonezowy 6 łyżek majonezu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 3 łyżki śmietany kremówki Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Oddzielić białka od żółtek i zetrzeć na tarce. Ser żółty zetrzeć na tarce. Tuńczyki odsączyć z zalewy i wymieszać razem. Groszek, kukurydzę odsączyć z zalewy, szczypiorek drobno pokroić. Majonez wymieszać z musztardą i śmietaną
Ala piecze i gotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bardzo smaczna i prosta sałatka z tuńczykiem i warzywami. Idealny przepis na świąteczny stół. Post Kolorowa sałatka z
Marta GotujeHiszpanii, gdzie w zależności od regionu dodaje się do nich różne ingrediencje - pomidory, paprykę, kiełbasę chorizo, szynkę Serrano, tuńczyka oraz szpinak. Zapieka się je w specjalnych ceramicznych naczyniach zwanych cazuelas. Przykładami tak przygotowanych jajek są Huevos en el Purgatorio (dosłownie 'jajka w czyśćcu') oraz sławne, wywodzące się z Andaluzji Huevos a la Flamenca, które na pewno
Chilli Czosnek i OliwaSKŁADNIKI naleśniki (ok. 8) 1/2 szklanki mąki gryczanej ( lub pszennej) 1 szklanka mleka sojowego ( lub krowiego) 1/2 pęczka bazylii 1 ząbek czosnku 1 jajko 1 łyżka oleju ryżowego ( lub inego) szczypta soli farsz 1 puszka tuńczyka 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 pomidor 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chilli 1 łyżka sosu sojowego świezy tymianek i rozmaryn
DefinicjaSmakumusztardy francuskiej – 2 łyżki natki pietruszki Składniki nadzienie z tuńczykiem: – 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – 1 łyżka majonezu – 0.5 puszki kukurydzy – 0.5 awokado – sól, pieprz – kilka pomidorków koktajlowych Składniki nadzienie z pastą jajeczną i rzodkiewką: – 2 jajka ugotowane na twardo – posiekana natka pietruszki – kilka plastrów szynki pokrojonej w drobną(...)smaku musztardę francuską i posiekaną natkę pietruszki – mieszamy, odstawiamy. Dla nadzienia z tuńczyka: dokładnie odsączamy tuńczyka, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy drobno pokrojone awokado i kukurydzę. Doprawiamy i dodajemy majonez tak, by składniki się połączyły. Odstawiamy. Dla nadzienia z pastą jajeczną: ugotowane jajka rozdrabniamy widelcem, dodajemy drobno pokrojoną szynkę, posiekaną natkę pietruszki, łączymy majonezem. Jak łatwo się domyślić, skoro mamy
Pociąg Do Kuchnilekki piątkowy lunch. Zapraszam! :) Składniki (na ok. 9 placuszków): inspiracja 1 średniej wielkości cukinia (u mnie o wadze ok. 350 g) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 średniej wielkości marchewka 2 małe jajka ok. 4 łyżek bułki tartej 2 łyżki musztardy sarepskiej garść żółtego sera (dodaje ciekawszego smaku) cebula łyżka masła sól i pieprz Sos czosnkowy mały jogurt
Kuchnia EllieSkładniki:jajko ugotowane na twardofasolka szparagowa ugotowany ziemniakpomidorki koktajlowetuńczyk (najlepiej wysmażony stek lub kawałki z puszki)kilka czarnych oliwekfilety anchois w oliwiecebula pokrojona w krążki
Smakowity Blog KulinarnyZapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Zapiekankę z Tuńczykiem. CZYTAJ DALEJ
Sylwetka Od Kuchnisałat. Makaron pełnoziarnisty, gdyż ten u nas króluje, wrzucamy do garnka z posoloną wodą i gotujemy uważając, by się nie rozgotował. Z tuńczyka zlewamy sos, który jest nam niepotrzebny. Z tą rybą doskonale komponuje się jajko na twardo, a tym razem dodałyśmy jeszcze pomidorki oraz fetę. Całą kompozycję na koniec warto posypać siemieniem lnianym oraz polać niewielką ilością oliwy
WeAreCrazyryżowa z tuńczykiem .Dzisiaj zapraszam na sałatkę ryżową z tuńczykiem , pyszna i prosta . :) Składniki :2 woreczki ryżu2 puszki tuńczyka w sosie własnymkawałek pora1 cebulka1 puszka kukurydzyMajonezsól, pieprz,kilka ogórków korniszonych 2 jajkaWykonanie;Ryż ugotować i odstawić do przestygnięcia.Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.Por umyć i pokroić w w paseczki lub jak wolicie,Cebulę
Sama słodycz i szczypta chiliwarzywami sadzonymi z jajkiem dlatego warzywa kroję w paski lub talarki i dodaję na rozgrzaną patelnię po czym od razu wbijam jajko i smażę do ściętego białka. - z rybami z puszki W tej opcji polecam łososia lub tuńczyka w oleju. Nie używam wtedy dodatkowo masła lub oliwy gdyż ryby z puszki same w sobie są już nasączone tłuszczem. Rozgrzewam patelnię
upichconaThe post Sałatka warstwowa z tuńczykiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojewww.porcelanabogucice.pl/ Składniki : 1/2 papryki czerwonej 3 ziemniaki ugotowane w całości 1 puszka kukurydzy 1/2 pora 1 puszka tuńczyka 2 garści roszponki kilka oliwek 2 łyżki majonezu sól , pieprz do smaku 4 jajka 2 kulki mozzarelli Wykonanie : Jajka ugotować na twardo , wystudzić i pokroić w ósemki. Ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Paprykę umyć
Sama słodycz i szczypta chili