jajka, a w tym czasie kroimy paprykę, ogórki, cebulę. Ugotowany makaron przelewamy zimną wodą i przekładamy do miski. Kroimy jajka ugotowane na twardo. Do miseczki przekładamy majonez, jogurt i starty na tarce czosnek, przyprawiamy i mieszamy. Do makaronu dodajemy tuńczyk, kukurydzę i resztę składników dokładnie mieszamy. Próbujemy i jeśli trzeba doprawiamy do smaku. Odstawiamy do lodówki
NA MOIM TALERZUKotleciki z soczewicy podane z sosem grzybowym albo czosnkowo-jogurtowym to szybki sposób na smaczny obiad. Składniki na 12 kotlecików: 100 g soczewicy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 100 g sera feta 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki bułki tartej + do panierowania sól i pieprz do smaku olej do smażenia Soczewicę ugotować wg przepisu na opakowaniu
Trzeci talerzMoje ulubione, potreningowe naleśniki! Sycą na bardzo długo! Składniki na 2 SYTE naleśniki: 1 puszka tuńczyka 70g mąki owsianej 3/4 szkl. wody 1 jajko 1/4 papryki czerwonej 2 garści rukoli 1/2 ogórka Pieprz Sól morska Oregano Bazylia Przygotowanie: Odmierzamy 70g mąki. Wbijamy jajko. Wsypujemy oregano i bazylię. Dodajemy sól i pieprz. Wlewamy 3/4 szkl
CzarnawisienkaKuleczki rybne w zalewie Ryba po grecku Sałatka rybna z jajkiem Jajka z sałatką rybno warzywną Paprykarz z tuńczykiem Pstrąg z grilla Sałatka warstwowa z tuńczykiem Dorsz na szpinaku Sałatka z wędzonej makreli Sałatka z tuńczyka z groszkiem
Ala piecze i gotujemożna dodać trochę majonezu) , a wierzch pokrywamy resztą farszu z tuńczyka. Boki owijamy cieniutkimi plasterkami sera, wierzch posypujemy szczypiorkiem. Tak przygotowane torciki zawinąć w folię i wstawić do lodówki, na kilka godzin a najlepiej na noc. Po wyjęciu, przed podaniem udekorować dowolnie - jajkami, kaparami, rzodkiewką i ziołami. Smacznego
Stare GaryPolecam sałatkę warstwową z tuńczykiem Produkty: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 8 jajek 30 dag wędzonego sera żółtego 1/2 pora 1 słoiczek majonezu Wykonanie
Ugotujmy CośNa deser ciasto , ale na śniadanie , moją dzisiejszą propozycją będzie , szybka sałatka z tuńczykiem .Mało składników a satysfakcja przy jedzeniu , murowana :) Zainspirował mnie przepis Atinabc
Słodkości i nie tylkosię martwić o transport szklanych/słoikowych produktów, przesyłka jest świetnie zabezpieczona. Składniki (2 porcje): około 200-300g zielonej fasolki (świeżej lub mrożonej) słoiczek tuńczyka w zalewie dostępnego na stronie przysmaki.pl żółtko z jajka 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego ząbek czosnku 3 plastry sera żółtego 5% tłuszczu dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki łyżeczka skrobi kukurydzianej dostępna w sklepie Centrum(...)zmięknie/lub się rozmrozi gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu na teflonowej patelni rozgrzewamy olej, a następnie dodajemy rozduszony ząbek czosnku i smażymy aż się zbrązowi wrzucamy odcedzonego tuńczyka, chwilę podsmażamy, dodajemy około 1/4 szklanki wody w miseczce dokładnie mieszamy 1/4 szklanki wody, żółtko, skrobię, jogurt patelnię z tuńczykiem odkładamy na chwilę z ognia i cały czas mieszając dodajemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćskładniki: 180 g tuńczyka w oleju 30 g cebuli 70 g sera żółtego 3 jajka 6 łyżek majonezu słodka papryka w proszku pieprz szczypiorek 27 szt solonych krakersów wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy na wzdłuż i oddzielamy białka od żółtek. Białka ścieramy na tarce o grubych oczkach i łączymy z 3 łyżkami majonezu, doprawiamy pieprzem. Żółtka
Domowy Smak JedzeniaPost Pasta jajeczna z tuńczykiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeMoje ulubione wiosenne warzywa w jednej pysznej sałatce. Tuńczyk sprawia, że danie jest bardziej sycące a warzywne chipsy dodają mu wyrazistości. Gorąco polecam :) puszka tuńczyka w
Mienta blogwody, oliwki olej do głębokiego smażenia Oliwki bez pestek, z nadzieniem lub bez. Jeżeli nie mają nadzienia możemy włożyć do środka morele suszone, tuńczyka z puszki, ja użyłam suszoną żurawinę. Mąkę wsypać do miski, dodać drożdże, jajka, sól, cukier, oliwę i wodę. Wyrobić. Odstawić pod przykryciem na 30 minut. Ponownie wyrobić i znowu odstawić na 30 minut. Odrywać kawałki ciasta
królestwo garówDrodzy...Boże Narodzenie tuż tuż.Właściwie to ...już je czuć, szczególnie w sklepach!Przygotuję sałatkę jarzynową, ale taka jaką się robi we Włoszech, gdyz oni do INSALATA RUSSA dodają tuńczyka w zalewie naturalnej.I dodatkowo, dlaczego będzie to włoska sałatka? Bo oni nie dodają cebuli, jabłka,ogórka kiszonego.Podróż niedaleka, gdyż Piemont leży pod Francją. To znacznie bliżej niż Sycylia(...)pietruszkę oraz ziemniaki , wszystko osobno i w skórkach. Obierz, wystudz, pokrój w kostkę.Kompletnie wychłodzone delikatnie posól i przemiszaj, dodaj majonezu i ugotowanych jajek pokrojonych również w kosteczkę.Wsyp groszek i kukurydzę oraz tuńczyka – odsącz z zalewy. Wymieszaj, najlepiej miękką łopatką, aby nie pognieść na papkę składników. Popieprz i dodaj znów majonezu.Udekoruj i włóż do lodówki do schłodzenia
Z Kuchni Do KuchniSkładniki (na ok. 6 porcji) : - 2 torebki dowolnego, ulubionego ryżu - 2 puszki tuńczyka w oleju lub sosie własnym (odsączonego) - puszka kukurydzy - 1 duża cukinia - 2-3 średniej wielkości marchewki - cebula - ząbek czosnku - 2 łyżki oleju - 2 łyżki kremowego serka kanapkowego - 2 łyżki musztardy - kubeczek jogurtu naturalnego - jajko - kilka plastrów żółtego sera (może być tarty) - sól i pieprz do smaku Przygotowanie(...)oleju podsmażyć warzywa, doprawić i podlać 1/2 szklanki wody. Dusić na dużym ogniu aż lekko zmiękną. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Jogurt rozbełtać z jajkiem, musztardą i kremowym serkiem. W dużej misce wymieszać kolejno : ryż, warzywa, tuńczyk i kukurydzę. Połączyć całość z jogurtem. Wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Na wierzchu ułożyć najpierw plasterki cukinii, a potem żółty ser. Piec bez przykrycia przez
Kuchnia EllieSzybka pasta do chleba o każdej porze dnia. Składniki : 2 puszki tuńczyka (masa ryby 2x130g) pół puszki kukurydzy ok.130g 2 jajka natka pietruszki majonez lub musztarda(opcja) sól, pieprz Czytaj dalej
w kuchni i w ogrodzieprzekąską, obiadem, kolacją- może stać sie wszystkim. :)Ja zapraszam na wrapy z tuńczykiem. Składniki:1 tuńczyk w sosie własnym1 kukurydza1 groszek4 jajka2-3 ogórki konserwowemały kawałek sera żółtego majonez/jogurt naturalnywrapysól, pieprz Wykonanie:Rozdrabniamy tunczyka, dodajemy kukurydzę I groszek. Gotujemy jajka na twardo.Ścieramy ser żółty na dużych oczkach, kroimy ogórek konserwowy na małą kosteczkę.Mieszamy wszystkie składniki
Smaki Edyty