Przepis na : sałatka
Składniki Tuńczyk rozdrobniony w oleju 2 puszki Ser żółty Gouda 150g Kukurydza konserwowa 1 puszka (285g) Groszek konserwowy 1 puszka (240g) Jajka 4sztuki Szczypiorek 1 pęczek Majonez 6 czubatych łyżek Musztarda delikatesowa 2 czubate łyżeczki Śmietana kremówka 3 łyżki Wykonanie: Ser zetrzeć na tarce, wrzucić na dno miski. Jajka ugotować na twardo. Oddzielić białka od […] The post Sałatka warstwowa z tuńczykiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...