tuńczyk jajko - 446 przepisów (strona:7/30)

Sałatka warstwowa z tuńczykiem 376

małe pory 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 20-30 dag żółtego sera 3-4 jajka ugotowane na twardo majonez (kilka łyżek) Jajka kroimy w kostkę, ananasa w kawałki. Kukurydzę, seler i tuńczyka(...)odcedzamy z zalewy. Pora kroimy w paseczki a ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Składniki układamy warstwami, najlepiej na zmianę warstwę "białkową" i warzywną. Ja ułożyłam tak: - jajka - kukurydza - ananas - tuńczyk - por - seler - ser żółty - majonez (rozsmarować) - por Następnie gotową sałatkę odstawić na kilka godzin do lodówki, aby składniki się przegryzły

My simple kitchen
Sałatka warstwowa z tuńczykiem i makaronem w kształcie ryżu 1581

kształcie ryżu jest szybka i prosta w wykonaniu. Jeśli lubicie tuńczyka, to polecam Wam również inną warstwową sałatkę z tą rybą w roli głównej: sałatka warstwowa z tuńczykiem, serem i jajkiem Sałatka warstwowa z tuńczykiem i makaronem w kształcie ryżu – Składniki: 120 g makaronu w kształcie ryżu 2 ogórki szklarniowe (ok. 500g) 2 puszki tuńczyka w oleju 1 puszka

Kulinarne Przeboje
Sałatka makaronowa z tuńczykiem i porem 186

którzy często przyjmują niespodziewanych gości. Składniki 2 białe części pora szklanka drobnego makaronu (typu zacierki) mała puszka kukurydzy mała puszka groszku konserwowego 4 ogórki konserwowe 2 jajka  2 puszki tuńczyka 250 g pomidorków koktajlowych pęczek natki pietruszki 2 łyżki majonezu sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pory kroimy w piórka ,sparzamy ,osączamy i studzimy(...)Makaron gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniu. Osączamy i przelewamy zimną wodą. Kukurydzę ,groszek i tuńczyka osączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo ,kroimy w kostkę. Ogórki obieramy ze skórki ,kroimy w kostkę. Pomidorki kroimy w ćwiartki ,natkę siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski . Dodajemy majonez i dokładnie wszystko łączymy przy pomocy łyżki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. /* Style

R'n'G Kitchen
Sałatka ogrodnika - moja ulubiona sałatka na wiosnę 163

warzywach: rzodkiewkach, ogórkach, dymkach, selerze naciowym i sałacie. Dodatkowo w sałatce wylądowały mięsiste ziarenka fasoli (akurat miałam odmianę "Malinka" o ślicznych, różowo-brązowych nasionach), czasem dodaję też jajko na twardo lub tuńczyka. Sałatkę polewam moim ulubionych winegretem - z czosnkiem, musztardą i octem balsamicznym. Sos ma wspaniały głęboki i wyrazisty smak oraz niesamowity ciemny kolor i jest tak pyszny, że dowolne(...)kilka rzodkiewek, pokrojonych na ćwiartki 3 łodygi selera naciowego, pokrojone na plasterki 2 cebulki dymki, pokrojone na plasterki 6 łyżek ugotowanej fasoli (lub np. 1/2 puszki fasoli) opcjonalnie: tuńczyk z puszki, jajka ugotowane na twardo winegret: 1 ząbek czosnku rozgnieciony, 1 łyżeczka musztardy, 2 łyżki octu balsamicznego, 6 łyżek oliwy, sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki winegretu umieść w słoiczku, zakręć

Chilli Czosnek i Oliwa
Empanada gallega, hiszpański "kulebiak" 145

regionu różni się nieco składem farszu jak i produktów dodawanych do samego ciasta.Ta najbardziej klasyczna to placek upieczony na cieście drożdżowym z nadzieniem warzywnym  z  tuńczykiem i jajkiem na twardo. Bardzo smaczna też jest empanada z chorizo. Natomiast moja dzisiejsza wersja jest bez tuńczyka. Inspirację czerpałam z bloga Vanesy Mis recetas mas caseras. Empanada gallega, hiszpański "kulebiak

Kulinarne przygody Gatity
Kotlety ryżowe z tuńczykiem 126

Składniki: 1 szklanka ryżu puszka tuńczyka 1 jajko 1 cebula 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 2 ząbki czosnku olej do smażenia bułka tarta sól, biały pieprz Wykonanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie. Tuńczyk osaczyć z zalewy. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażyć. Wszystkie składniki wrzucić do miski,dodać jajko, doprawić imbirem

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka wielkanocna PTASIE GNIAZDO 333

lampce od wina. Taka sałatka wspaniale ozdobi wielkanocny stół jak i będzie smacznym i zdrowym dodatkiem który polecam dla młodszych uczestników śniadania wielkanocnego :). Małe przepiórcza jajka pełne wartości odżywczych wraz z rzodkiewką, kukurydzą, tuńczykiem, roszponką, rzeżuchą i szczypiorkowym majonezem zasmakują każdemu!  Dla 1 osoby Czas przygotowania: 10-15 minut Składniki: 5 przepiórczych jajek 3,5 łyżeczki majonezu Łyżka drobno(...)tuńczyka w kawałkach w oleju Kiełki rzeżuchy Suszona żurawina Przygotowanie: 1/ Układamy warstwowo w dużym kieliszku na wino (500-750ml): Roszponka, następnie plasterki rzodkiewki, roszponka, kukurydza, roszponka, tuńczyk, roszponka, obrane jajka przepiórcze (gotujemy 1 min w mocno osolonej wodzie). 2/ Na jajka nakładamy szczypiorkowy majonez, dookoła posypujemy kiełkami rzeżuchy oraz żurawiną. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka z jajkiem i wędzonym łososiem 563

Była sałatka z tuńczykiem i jajkiem a teraz wersja z łososiem i jajkiem na rukoli. Coś lekkiego też na wielkanocnym stole musi się znaleźć. składniki: 2-3 garście rukoli150 g wędzonego łososia3 jajka ugotowane na twardopół ogórka4-5 łyżek jogurtu1 łyżka oleju1 łyżka soku z cytryny1 łyżka posiekanego koperkusól czosnkowa lub ziołowa Kamis do smakuSkładniki na dwie porcje

Monia miesza i gotuje
Sałatka z tuńczykiem 176

rozdrabniamy go widelcem w dowolnym naczyniu. Między czasie gotujemy jajka na twardo. Ogórki ścieramy na tarce na grubym oczku, następnie odciskamy je ręcznie. Do tuńczyka wrzucamy kukurydzę (odlewamy z niej zalewę) oraz ogórki. Jajka po przestudzeniu ścieramy na grubym oczku. Dodajemy(...)majonez, doprawiamy solą pieprzem i dokładnie mieszamy całość. Smacznego.  Odlewamy sos własny z tuńczyka i rozdrabniamy go. Ogórki ścieramy na grubym oczku, następnie odciskamy. Do tuńczyka, dodajemy kukurydzę oraz ogórki. Ostudzone jajka ścieramy na gubmy oczku. Do wszystkich składników dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Smacznego

Sprawdzone przepisy kulinarne
Sałatka z tuńczykiem, pomidorkami, oliwkami i jajkiem 202

Pyszna, sycąca sałatka z tuńczykiem, świeżymi pomidorkami koktajlowymi, zielonymi oliwkami oraz jajkiem. Gwarantuję, że posmakuje Wam tak bardzo, że zjecie przygotowaną porcję sami! Może nie w jeden dzień, ale z pewnością dwa, maksymalnie trzy :) Do polania wykorzystałam domowy sos winegret, ale z powodzeniem możecie użyć oliwy i ulubionych przypraw. Wybaczcie jakość zdjęcia - było robione późnym wieczorem przy kiepskim świetle. Składniki(...)ugotowane jajka   Dodatkowo : sos winegret lub oliwa ulubione przyprawy    Sałatę myjemy i osuszamy. Umieszczamy w dużej misce, dodajemy odsączonego tuńczyka, pokrojone pomidorki i oliwki. Całość mieszamy, na wierzchu układamy, pokrojone w ósemki, jajka. Polewamy sosem lub oliwą i posypujemy ulubionymi przyprawami.  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Pasta jajeczna z tuńczykiem 140

krakersów (jeśli nie stosuje się MM), a ja traktuję ją jak dip i zjadam z surowymi warzywami. Mój małżonek twierdzi, że ma wykwintny smak, choć to tylko jajka i tuńczyk najzwyklejszy;) Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Sałatka z tuńczykiem, ryżem, jajkiem i pomidorkami 370

puszki garść sałaty np. lodowej 3 łyżki ryżu (najlepiej brązowy) 4 pomidory koktajlowe 1 ugotowane jajko 2 łyżeczki majonezu sól, pieprz Do pojemniczka włożyć lekko rozdrobnioną sałatę, tuńczyka i ryż. Wkroić jajko i pomidory.  Dodać majonez i doprawić do smaku solą i pieprzem.  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Sałatka z tuńczykiem, jajkami przepiórczymi i dressingiem z musztardy francuskiej 189

Pyszna sałatka z tuńczykiem i jajkami przepiórczymi. Uwielbiam te małe jajeczka, choć jest z nimi nieco więcej roboty przy obieraniu, to naprawdę warto je jeść. Są według mnie smaczniejsze niż kurze jaja, a dodatkowo zawierają o wiele mniej tłuszczu i cholestereolu, w zasadzie to prawie w ogóle. Ponadto mają o wiele bogatszy skład niż jaja kurze, gdyż zawierają dużo aminokwasów(...)Będą wtedy miały piękne żółto- pomarańczowe środki. Studzimy. W czasie kiedy jajeczka się studzą odsączamy tuńczyka oraz kukurydzę. Pomidorki kroimy na połowki i mieszamy wszystko razem. W małym słoiczku umieszczamy wszystkie składniki dressingu, zakręcamy słoiczek i potrząsamy energicznie, aż do momentu uzyskania jednolitej emulsji. Jajka obieramy i kroimy na połowki, delikatnie mieszamy z resztą składników.  Na talerzu układamy sałatę

DefinicjaSmaku
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 250

inspiracji dotyczących włoskiej kuchni. Lista potraw dodanych do akcji: Jeżeli przekręciłam Wasz nick lub nazwę bloga, dajcie mi znać. Śniadania: Pomidorowa frittata - Josia z bloga Kuchnia JosiPolenta z jajkiem sadzonym - przepis z bloga Red and Pale Słone wypieki: Focaccia - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Focaccia z pomidorami, olliwkami i mozzarellą - mikimama z bloga Czerwień(...)gratinate al forno - przepis z bloga Da leccarsi  le dita ...Szaszłyki po włosku czyli bruschetta na patyku - Małgorzata Chyla z bloga Moje kuchenne rewelacjeUova tonnate czyli jajka nadziewane tuńczykiem po włosku -  Beatrice Gallerani z bloga I dare you to cook it! Sałatki: Caprese z małych kolorowych pomidorków - przepis z bloga Zapach apetytuObiadowa sałatka z łososiem

Chilli Czosnek i Oliwa
Pasta jajeczna 143

Składniki: -4 jajka -kostka sera białego -kilka łyżek jogurtu naturalnego (gęstego) -pęczek szczypiorku -łyżka lub dwie majonezu -sól i pieprz [ew. kilka rzodkiewek, drobno pokrojona szynka lub tuńczyk] Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Następnie drobno kroimy - można też zetrzeć na tarce. Dodajemy do twarogu razem z posiekanym szczypiorkiem, jogurtem i majonezem. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. I śniadanie

KasiekGotuje