Genialna pasta na kanapki z tuńczykiem i jajkiem, której smak świetnie buduje sos tabasco i odrobina świeżego oregano. Do tego świeża grahamka, plaster pomidora i pyszne śniadanie gotowe :) Jeśli do pasty dodamy same żółtka, to będzie ona stanowiła fantastyczny farsz do nadziania pozostałych białek. SKŁADNIKI (2-3 porcje) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka 1/2 niedużej szalotki(...)lekko pomarańczowe (wkładamy jajka do zimnej wody, włączamy ogień i nastawiamy czasomierz na 12 min). Ugotowane jajka studzimy i obieramy ze skorupek. Kroimy w kostkę. Tuńczyka odedzamy od sosu i dodajemy do jajek. Szalotkę, szczypiorek i oregano drobno siekamy i dodajemy do reszty składników. Na koniec dodajemy sos tabasco oraz majonez i przy pomocy widelca łączymy wszystkie składniki
DefinicjaSmakujest to idealne zestawienie składników, a dodatkowo umieszczona w przezroczystej misce ładnie prezentuje się na stole dzięki warstwom. Składniki: 4-5 ogórków konserwowych 2 torebki ryżu 1 por 4 jajka tuńczyk w oleju ketchup oraz majonez Sposób przyrządzenia: na sam spód miski układamy ogórki pokrojone w kostkę następnie pół torebki ryżu ketchup por pokrojony w kosteczkę pół torebki ryżu majonez(...)jajka pokrojone w kostkę pół torebki ryżu majonez tuńczyk odsączony z oleju ostatnia część ryżu ketchup Sałatkę najlepiej na godzinkę lub dwie odstawić do lodówki. Smacznego
upichciccukinią. I pomyśleć że jeszcze 3-4 lata temu nie przepadałem za cukinią a teraz robię sałatki z cukinią w roli głównej. Składniki: 2 nieduże cukinie puszka tuńczyka jajko - opcjonalnie 2 szt. papryczki peperoncini odrobina soli Przygotowanie : Obie cukinie wrzucam do wrzątku i gotuję ok 8 minut. ( z cukinii nie obcinać końcy aby nie piła wody ). Po ugotowaniu(...)wystudzeniu kroję w pół plastry, dodaję do niej odsączonego tuńczyka i 2 skruszone papryczki peperoncini. Opcjonalnie można dodać jeszcze jajko. Doprawiam solą. Przed podaniem trzeba ją schłodzić przynajmniej 30 minut
Mechanik w kuchnigroszku Pasta: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obrane ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku. Następnie odcedzamy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy tuńczyk, jajka, posiekany szczypiorek. Doprawiamy i mieszamy na jednolita pastę. Roladki: Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż na cienkie pasy ( przy pomocy obieraczki do warzyw) nie obierając ze skórki . Skrapiamy oliwą
Bon Appetit MałgorzatySałatka z tuńczykiem w pikantnej zalewie jest naprawdę rewelacyjna. Połączenie rukoli, pomidorów, ogórka, cebuli i tuńczyka. Całość udekorowana ugotowanym jajkiem. Szybka do przygotowania i bardzo smaczna. Przepis dodaje do akcji Sałatka zamiast kanapki! Składniki: 1 puszka tuńczyka (ja użyłam tuńczyka z chili) 3 ugotowane na twardo jajka 100 g rukoli 2 średniej wielkości pomidory malinowe 1/2 cebuli 1 ogórek gruntowy(...)Ogórka obrać i pokroić w słupki. Następnie do rukoli dodać pokrojonego pomidora, ogórka i cebulę. Na sam koniec dodać tuńczyka z puszki i pokrojone w ćwiartki jajka. Całość delikatnie polać zalewą z tuńczyka lub oliwą z oliwek (można lekko posolić). Od razu podawać
Ugotowaćpaprykowym i w klopsikach, do których dodałam startą marchewkę :) Marchewkowe klopsiki z rybą i sosem cukiniowo - paprykowym Klopsiki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki płatków jaglanych 1/2 opakowania Marwitek 1 łyżka otrąb owsianych 1 małe jajko Sos cukiniowo - paprykowy: 1 nieduża cukinia(...)papryka czerwona 1 duża cebula 1 płaska łyżka oleju kokosowego zioła prowansalskie, sól, pieprz Do podania: 100 g kaszy jaglanej Marchewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać jajko, tuńczyka, płatki jaglane, otręby. Wszystko dokładnie zmieszać i formować niewielkie kuleczki. Umieścić przygotowane klopsiki w parowarze i parować około 20 minut. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju kokosowym
FitKotprzezroczystej misce, najlepiej z płaskim dnem. Składniki: 3-4 woreczki ryżu po 100 g 1 puszka kukurydzy 3-4 duże ogórki kiszone 1 duża cebula 3-4 jajka na twardo 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 duży słoik majonezu 1 duży słoik ketchupu Wykonanie: Ogórki pokroić w dość drobną kostkę i odsączyć. Ryż ugotować na sypko i ostudzić. Cebulę(...)różna kolejność, przy zachowaniu zasady – ogórki na dole, kukurydza na górze, 3 warstwy ketchupu): ogórki, ryż, majonez (rozsmarować po całości cienką warstwę), cebula, ryż, ketchup, ryż, majonez, tuńczyk, ketchup, jajka, majonez, ryż, ketchup, kukurydza. Sałatkę ryżową mozaikę nabierać dwoma łyżkami do sałatek „dobierając” się do samego dołu. Post Sałatka ryżowa mozaika pojawił się poraz pierwszy w Pociąg
Pociąg Do Kuchniowocami, jajecznica ze szczypiorkiem i pomidorami albo omlety z owczym serem i figami. Możecie zjeść kilka kromek razowego pieczywa z hummusem, pastą z zielonego groszku, bobu albo tapenadą i jajko na miękko. Możecie ugotować sobie parówki albo frankfurterki i zrobić szybką sałatkę z rukoli, papryki i ogórka. Pewnie smakowałyby Wam również kanapki z serem kozim i miodem gryczanym posypane pestkami(...)daktylami powinny poprawić Wam humor. Polecamy Wam też gofry z ricottą i borówkami, bajgle z niebieskim serem pleśniowym i gruszką, chrupiącą bagietkę z serkiem, łososiem i koperkiem, pastę z tuńczyka, jajek i białego sera, frittatę z czymkolwiek dusza zapragnie. Jeżeli macie dzień wolny, możecie spakować wszystko do koszyka, zabrać koc, badmintona i zjeść wszystko na świeżym powietrzu. Możecie też wykorzystać
GRUBY WAŁEKobecnie występuje w wielu daniach.Jeżeli chodzi o tradycyjne dania śródziemnomorskie wykorzystujące fasolkę szparagową, to od razu przychodzą mi na myśl dwa pyszne dania: sałatka nicejska (pomidory, zielona fasolka, tuńczyk, jajka, anchois, sos winegret) oraz makaron z pesto, ziemniakami i zieloną fasolką rodem z liguryjskiej Genui. Zagłębiając się w temat odkryjemy o wiele więcej ciekawych receptur wykorzystujących oliwę, cytrynę, świeże
Chilli Czosnek i OliwaRewelacyjna sałatka, bomba proteinowa I witaminowa. Lekka I przepyszna, nadaje się na lunch do pracy, do obiadu I na przyjęcie. Polecam.Zaczynamy: Składniki:rukola10 szt
Smaki EdytySałatka jest niesamowicie sycąca więc jest bardzo dobrą propozycją na obiad. Połączenie różnorodnych smaków zapewnia wspaniały efekt. Składniki: sałata 3 małe ziemniaki garść fasolki szparagowej 3 jajka puszka tuńczyk w oleju kilka anchois cebula czerwoma garść czarnych oliwek kilka sztuk pomidorków koktajlowych liść laurowy sól dressing: 6 łyżek oliwy z oliwek1 łyżka musztardy 1 ząbek czosnkupieprzsól2 łyżki octu winnego Zaczynamy(...)dressingu. Teraz czas aby wszystko ładnie wyłożyć. Na dół wędruje sałata, następnie ziemniaki i fasolka. Teraz już bez znaczenia, układamy pomidory, oliwki, rozsypujemy cebulę, kładziemy w kupkach tuńczyka, rozkładamy anchois i jajka. Całość polewamy naszym cudownym sosem. Smacznego
Brzuszki ŁakomczuszkiDobra pasta z tuńczyka nigdy nie jest zła. Pasta tuńczykowa na śniadanie to dobry start i udany dzień. 1 wędzony tuńczyk 2 jajka ugotowane na twardo 100 g białego twarogu 1 łyżka majonezu sól, pieprz Tuńczyka, ser i jajka zmielić na gładką masę, dodać majonez i przyprawy, dokładnie wymieszać
Jadło i czytadłowygląd. Polecam na przyjęcia. Składniki: 2 placki tortilli kilka liści sałaty 2 puszki tuńczyka 2 łyżki majonezu 3 jajka pieprz Jajka ugotować na twardo, drobno posiekać. Tuńczyka odsączyć. Jajka, rybę i majonez wymieszać i przyprawić pieprzem. Tortillę włożyć do mikrofalówki na 10 sekund, żeby zmiękły. Rozłożyć je na blacie "na zakładkę". Na plackach rozłożyć liście sałaty. Posmarować je pastą
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPożywna sałatka z dodatkiem majonezu. Są jajka, soczewica i tuńczyk. Wszystkie składniki, które bardzo lubię i które razem świetnie smakują. składniki: 6 jajek 2 puszki tuńczyka w kawałkach, u mnie w oleju 1 puszka soczewicy 2-3 łyżki majonezu pieprz Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Następnie jajka pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski.Do jajek
Monia miesza i gotujeRozpoczęłam nową współpracę i na blogu pojawią się potrawy z produktami SPOŁEM KIELCE. Dziś zapraszam na sałatkę z fasolką szparagową. Połączyłam ją z tuńczykiem i jajkiem oraz majonezem Kieleckim. Sałatka może nie prezentuje się rewelacyjne ale wspaniale smakuje.składniki:450 g ugotowanej fasolki szparagowej zielonej2 puszki tuńczyka w oleju w kawałkach4-5 jajek ugotowanych na twardo2 łyżki posiekanej(...)natki pietruszki4-5 łyżek majonezu KieleckiegoUgotowaną i wystudzona fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, ja strączki przekroiłam na pół. Jajka pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka osączyć z nadmiaru oleju i podzielić na małe kawałeczki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki a następnie połączyć z majonezem. Dokładnie wymieszać i podawać
Monia miesza i gotuje