Trufle domowej roboty.Trufle hand made.Trufle idealne. Mokre, mocno czekoladowe, rozpływające się w ustach. Nie wierzyłam, że kiedyś je zrobię i że wyjdą takie pyszne :) A wszystko zaczęło się od tych małych uroczych papilotek, to je najpierw kupiłam, a później musiałam je czymś wypełnić... Czytaj więcej
bistro mamaJapońską zieloną herbatę planowałam kupić już dawno. Obtoczenie w niej trufli, bajaderek czy czegoś podobnego, było na drugim miejscu. Bo ja ten piękny proszek pragnęłam dodać do świątecznej paschy. I dodałam! Ale o tym za jakiś czas... W sobotę znalazłam w szafce paczkę suchych ciastek, które kupiłam kiedyś z myślą o zrobieniu z nich spodu do sernika. Nie miałam jednak
bistro mamauważać by czekolady nie przegrzać. Herbatniki oraz ciasto biszkoptowe zmielić. Dodać pokruszoną chałwę, cukier puder i płynną czekoladę. Na koniec do masy dodać rum - wyrobić - najlepiej rękoma. Formować trufle, obtoczyć w wiórkach, orzechach lub innych posypkach. Gotowe bajaderki wstawić do lodówki do zastygnięcia. Smacznego
kolorowotorcikowosię da, upiec. Żeby przełamać smak, postanowiłem podać z czerwoną kapustą. Zaniosłem to dzisiaj do pracy żeby poszerzyć horyzonty współpracowników, dlatego zdjęcie z zakładowej stołówki. Składniki: - bulwy topinamburu aka trufli kanadyjskich aka karczochów jerozolimskich - czosnek niedźwiedzi - kapusta czerwona - chrzan tarty - ocet Wykonanie: Topinambur obieramy, co zajmie nam pewnie sporo czasu, polewamy olejem i wkładamy do piekarnika nastawionego do poziomu
Kryzysowa Książka Kucharskastarłam na tarce, na największych oczkach i wrzuciłam z kilkoma plasterkami czosnku na sos z żeberek ( mięso usunęłam wcześniej) podlałam wodą (około pół szklanki), dosmaczyłam solą, pieprzem, suszoną miętą, truflami. Dusiłam do miękkości. Na koniec oddzieliłam mięso od kości, pokroiłam i wrzuciłam do garnka. W międzyczasie ugotowałam makaron, który po odcedzeniu wrzuciłam do garnka z sosem. Wymieszałam , dodałam sporo
Z Kuchni Do Kuchnipołączenie smaków jest zresztą już dawno sprawdzone i bardzo udane. Powinni to wiedzieć wszyscy, którzy skusili się na przygotowanie tego brownie z dynią , tych czekoladek dyniowych czy też keto trufli dyniowych . Na koniec dodam tylko, że decydując się na to keto ciasto dyniowo – czekoladowe – niejako w bonusie – otrzymujemy dodatkowo czekoladowe bajaderki… Po wykrawaniu czekoladowych nietoperzy pozostają bowiem skrawki ciasta
Modern Cave Girlwykluczyć natomiast m.in. słodycze, produkty przetworzone, pieczywo, zboża, kaszę gryczaną, ryż. Na blogu ketowariatka.pl znajdziecie przepisy na posiłki przyrządzone zgodnie z zasadami, a także na pyszne keto lody czy trufle czekoladowe. Tak, tak, zdrowe odchudzanie nie koniecznie musi wykluczać tego co najlepsze. Przeciwwskazania Ta skuteczna dieta odchudzająca może być stosowana przez każdego, kto nie ma problemów ze zdrowiem. Osoby
codojedzeniaroli głównej, w tym 35 deserów i 20 przetworów w wersji bez białego cukru . Znajdziecie w niej m.in. moje przepisy na torcik gofrowy i torcik z pankejków, tarty, trufle, surowe pączki, lody, sorbety, budynie, batony, galaretki, ciasteczka, muffinki, ciasta, serniki, owoce zapiekane na różne sposoby, desery w szklaneczkach, musy. Z przetworów: 3 rodzaje powideł śliwkowych, dżemy, konfitury, kompoty, masła owocowe
Moja Delicjasami w domu! Na moim blogu znajdziecie wiele ciekawych propozycji na ten dzień, może znajdziecie coś, co przypadnie Wam do gustu? – koktajl Frankenstein – bezowe kości – trufle dyniowo-orzechowe z kokosem – gryczane brownie z cukinii (bezglutenowe i wegańskie) – kabanosy w cieście francuskim – Pumpkin Spice Chia Pudding – mumie z ciasta fracuskiego – ciasto marchewkowe
Be Fit Be Strongśmietan-fixy i krótko zmiksować. Śmietanę wyłożyć równomiernie na wierzchu ciasta. Ciasto oprószyć przez sitko kakao lub zetrzeć na tarce czekoladę. U mnie dodatkowo na każdym kawałku ciasta ułożyłam trufle w różnych smakach
Passions hobbies lifepewno wrócę do klasyków jak sałatka fatusz, zapiekane naleśniki Dutch baby czy quiche lorreine czy drinki z orszadą. Dobrze wygląda też bardziej orginalny przepis na fasolę z małżami, trufle czekoladowe z serem pleśniowym, leche marinegata, galaretkę z daktyli i lody z kukurydzy. Sztuka gotowania Autorka: Niki Segnit Wydawnictwo Buchmann Data premiery: 2019 Liczba stron: 624 Okładka: twarda Artykuł Sztuka gotowania
Ugotowane pozamiataneTrufle czekoladowe z bakaliami to propozycja dla tych, którzy mają ochotę na małe słodkie co nieco. To propozycja dla tych, którzy mają ochotę na małe co nieco, ale w zdrowszej wersji. Na takie słodkości chyba nikogo nie muszę namawiać - łatwe w wykonaniu i smaczne :) Idealnie nadają się na prezent, np. walentynkowy. Smoothie przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik. Link
Kulinarne Fantazje Marioli