zaledwie z 3 składników Spróbujcie, polecam. Składniki: (na 6 sztuk) 16 suszonych daktyli bez pestek – do kupienia w e-Dana 4 łyżki płatków migdałowych ciemne kakao do obtoczenia trufli Przygotowanie: Daktyle przekładamy do miseczki, zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy na 5 minut. Następnie odsączamy z nadmiaru wody. Przekładamy daktyle do misy blendera z nożami. Dodajemy płatki migdałowe i miksujemy
Słodkie okruszkiogromną wielbicielką masła orzechowego. Zjadam je dosłownie kilogramami i bardzo często wykorzystuję do swoich wypieków. Zawsze wybieram to najlepszej jakości! Dziś mam dla Was przepis na pyszne trufle / pralinki zwane również przez znajomych kulkami mocy. Przygotowane z samych zdrowych składników, bez dodatku cukru. Słodkie i idealne na nieplanowany głód. Świetnie zaspokoją zachciankę na słodkości! Koniecznie spróbujcie! Ps. zabrałam
Ostra na Słodkoogromną wielbicielką masła orzechowego. Zjadam je dosłownie kilogramami i bardzo często wykorzystuję do swoich wypieków. Zawsze wybieram to najlepszej jakości! Dziś mam dla Was przepis na pyszne trufle / pralinki zwane również przez znajomych kulkami mocy. Przygotowane z samych zdrowych składników, bez dodatku cukru. Słodkie i idealne na nieplanowany głód. Świetnie zaspokoją zachciankę na słodkości! Koniecznie spróbujcie! Ps. zabrałam
Ostra na Słodkosportowców. Osobiście bardzo je polecam, bo poza właściwościami zdrowotnymi są po prostu bardzo (!) smaczne. Idealne, by jeść je od tak, dodawać do sałatek, koktajli, zapiekać, gotować i tworzyć najróżniejsze trufle. Na jeden z przepisów zapraszam już dziś Spróbujcie, bo naprawdę warto. Składniki: 5 i 1/2 sztuki Świeżych Daktyli FRESH DATES MEDJOOL 3 pełne łyżki płatków migdałowych 1 i 1/2 płaskiej
Słodkie okruszkicukru pudru 18 wódki, alkoholu 19 mniej 20 tutaj 21 wrzucacie 22 wyrabiacie, mieszacie 23 gotowe 24 kłaść 25 ô= ło Artykuł Kulki ze mlyka w proszku (Mleczne trufle ;) ) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchnibardzo słodkie i trochę przypominają krówki ciągutki 🙂 Pyszna przekąska nadczas oglądania Kevina, gdy wszystkie ciasta nam się już przejadły, a mamy ochotę na coś słodkiego 🙂 Trufle robi się bardzo szybko i prosto, każdy jest je w stanie wykonać w niecałe 30 minut:) Czas wykonania: Ilość porcji: […] Artykuł Migdałowo-kajmakowe kuleczki pochodzi
KuchniaWeDwoje.plchwilę do lodówki). Masę dokładnie obserwujemy. Gdy masa będzie bardzo gęsta, ale jeszcze całkowicie nie zastygnie, miksujemy ją mikserem, aż zmieni kolor na jaśniejszy brązowy. Przekładamy naszą truflę do pucharków. Układamy kilka kawałków biszkoptów dla oddzielenia warstw oraz maliny i szykujemy masę chałwową. Kremówkę podgrzewamy i do ciepłej wrzucamy połamaną chałwę. Mieszamy, aż chałwa całkowicie się rozpuści, a składniki połączą
RelaxtimeSkładniki na krem 250-330 ml. schłodzonej kremówki 30% 250 g schłodzonego serka mascarpone 1 tabliczka gorzkiej czekolady – 90% kakao 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: cukierki czekoladowe trufle sztuk kilka Przygotowanie Wafelki rozdrabniamy na pył/mąkę (ja robię to za pomocą blendera). Następnie dodajemy do nich masło i mieszamy aż całość się połączy. Tak przygotowaną masą wykładamy
Kocham CzekoladęDzisiaj mam dla Was jeden z moich przepisów do najnowszego (majowego) wydania Skarbu Rossmann. Jest słodko, ekskluzywnie, nowocześnie i meeeeega pysznie! Jeśli ktoś z Was próbował już daktylowych trufli, wie o czym mówię. Prosto mówiąc - są boskie! Koniecznie musicie wypróbować ten przepis, bardzo gorąco go polecam. :) Składniki (na 30 sztuk): 200 gramów suszonych daktyli 1 pomarańcza 80 gramów
Garniec Magaliegodziny. Ze schłodzonej masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na talerzu, schłodzić w lodówce przez noc. Następnego dnia pozostałą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, zatemperować. Trufle oblewać czekoladą, układać na papierze do pieczenia. Natychmiast wierzch dekorować liofilizowanymi jagodami. Zostawić do zastygnięcia. Smacznego! Przygotowanie takich maleńkich cudeniek jest nieco czasochłonne, ale... Walentynki są przecież raz w roku. I tak, wiem
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWychodząc na przeciw leniuszkom, których przeraża czasochłonny proces przygotowywania rogali marcińskich, zapraszam na pyszne trufle z białego maku i bakalii. To nic innego jak stanowiąca serce każdego rogala masa makowo-bakaliowa, dopasowana do diety wegańskiej. Przepis łatwy, lekki i przyjemny :) Polecam! Składniki: 150 g białego maku 50 g masy marcepanowej 1/3 szklanki cukru pudru 80 g orzechów 50 g blanszowanych
Domowa Cookierenka Agiwkładać w mini papilotki, bo wtedy wyglądają tak elegancko, a motywem papilotek możemy dopasować słodkość do okazji. Ja użyłam papilotki firmy Tescoma . Składniki na 12 szt większych trufli: 1/2 szklanki suszonych śliwek kalifornijskich (bez pestek) 1/2 szklanki suszonych daktyli (bez pestek) 1 szklanka orzechów pecan (100 g) ok. 1/2 szklanki kakao gorzkiego 4 łyżki syropu klonowego , można
Blondynka Gotujegodziny. Ze schłodzonej masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na talerzu, schłodzić w lodówce przez noc. Następnego dnia pozostałą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, zatemperować. Trufle oblewać czekoladą, układać na papierze do pieczenia. Natychmiast wierzch dekorować liofilizowanymi truskawkami. Zostawić do zastygnięcia. Smacznego! Przepis bierze udział w konkursie u Alicji - wyobrażacie sobie takie pralinki na tak niezwykłym talerzu...? Ależ
Pożeraczka, czyli raz adobrzemoje pierwsze samodzielnie zrobione trufle, a zawdzięczam je karto_flanej i jej akcji, która zmobilizowała mnie do ich zrobienia, za co j estem jej ogromnie wdzięczna. Tak mi się to spodobało, że na pewno jeszcze coś przygotuję. Wykorzystałam do nich gorzką i mleczną czekoladę oraz oczywiście poświąteczne pierniczki. Jeśli ktoś woli mniej słodkie może użyć wyłącznie gorzkiej czekolady. Ja właśnie
Wiem co jemprzepis na nie powstał dość spontanicznie, po tym jak mój wzrok padł na granulowane otręby i suszoną żurawinę. Żurawinę dodałam do masy truflowej, a granulowane otręby wykorzystałam do obtoczenia trufli. Dodatkowo do masy truflowej dałam jeszcze otręby owsiane. Czytaj więcej
Wiem co jem