składniki na ok. 14 szt: 100 g daktyli 15 g kakao 30 g migdałów 30 g żurawiny suszonej 1 łyżka oleju kokosowego gorąca woda do namoczenia
Domowy Smak JedzeniaKolejny post, dotyczący wykorzystania resztek potraw. Wcześniej pisałam o forszmaku, teraz przyszła pora na bajaderki. Moje bajaderki może wyglądem bardziej przypominają trufle, ale to przecież bez znaczenia - skład jest taki jak być powinien. Z dodatkami jak zwykle możecie kombinować, polecam Wam dolać do nich odrobinę alkoholu, np. wiśniówki. Składniki: 500 g ciast (najlepiej sprawdzą się: murzynek, biszkopt, drożdżowe
Kardamonovysłodkiego i szukamy wtedy po całym domu, co by tu zjeść. Ja podczas ostatniego takiego napadu wpadłam na pomysł, żeby zrobić pyszne kulki. Kulki które z wyglądu trochę przypominały trufle. I tak się zaczęło. Kulki mocy wg Ulli 150 gram kaszy gryczanej niepalonej 8 śliwek suszonych 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka brązowego cukru Masę za pomocą łyżki bierzemy
Kuchnia na wzgórzusię ze śmietankowym serkiem, jednak ja postanowiłam pominąć pieczenie i wykorzystać w podstawie herbatniki. Dzięki połączeniu ich z mascarpone, te ciastka na patyku zyskują konsystencję aksamitnej bajaderki lub lekkiej trufli. Masę można doprawić ulubionymi przyprawami korzennymi (ja wykorzystałam imbir) lub skórkami cytrusów :) A potem już tylko kulanie kulek i dekorowanie, w którym ogranicza Was jedynie wyobraźnia! To naprawdę świetna zabawa
Kuchnia w Słońcu SkąpanaOooo taak, lubię. Tego typu słodkości mogę pochłaniać (co niniejszym uczyniłam dwa dni temu). My oczywiście z rezerwą, i dobrze. Jeżeli nie macie pomysłu na prezent świąteczny, takie trufle to bardzo fajna opcja. Zdarzało mi się to robić wielokrotnie. Pomyślcie tylko nad jakimś ciekawym opakowaniem. Składniki: 100 g płatków owsianych 50 g rodzynek 50 g suszonej żurawiny
Kardamonovyzbyt gęsta, dodać odrobinę wody z moczenia daktyli (max 1/4 szklanki). Masę schłodzić. Formować niewielkie kulki, otaczać w czekoladzie. Smacznego :). Znajdź mnie na fb. Inne przepisy świąteczne trufle i praliny
Rodzinka w kuchnigodzin). Smacznego :). Znajdź mnie na fb . W tle ciastka maszynkowe z czekoladą , praliny kokosowe w czekoladzie (też na patyku), ciastka maszynkowe , białe wafle . Inne przepisy na trufle i praliny
Rodzinka w kuchniwarzywnego, 2 ząbki czosnku, 1 kostka masła 82% tłuszczu, 3 duże łyżki startego parmezanu, około 250 ml wina białego wytrawnego, 1 łyżeczka soku z cytryny, natka pietruszki, oliwa z truflą, sól i pieprz Appetita Przygotowanie: Grzyby suszone zalej ciepłą wodą i odstaw na około 2 godziny. Po tym czasie odcedź grzyby (nie wylewaj wywaru powstałego z moczenia grzybów) i posiekaj
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataszklanki lub kieliszki, marker i mikser do zmiksowania owoców ze szpinakiem. Do dzieła! Poza tym, zapraszam Was do wypróbowania również innych pomysłów na halloweenowe przysmaki: – bezowe kości – trufle dyniowo-orzechowe – gryczane brownie cukiniowe z marakują – kabanosy w cieście francuskim – pumpkin spice chia pudding – mumie z parówek – ciasto marchewkowe z nietoperzem . Składniki
Be Fit Be Stronguzyskania sztywnego kremu. Tak przygotowany krem przełożyć do worka cukierniczego z okrągłą tylką i wyciskać na blaty z kruchego ciasta. Udekorować tort wedle uznania (u mnie były to owoce, trufle czekoladowe i migdały oraz ciasteczka, które upiekłam z ciasta, które zostało mi po upieczeniu blatów). SMACZNEGO!!! Inspired by mojewypieki.com
Malinowo w kuchnisłodkiego wtedy szukamy po domu co by tu zjeść, ja podczas takiego ostatniego napadu wpadłam na pomysł, że zrobię pyszne kulki. Kulki które będą może trochę z wyglądu przypominały trufle. I tak się zaczęło. Kulki mocy wg Ulli 150 gram kaszy gryczanej niepalonej 8 śliwek suszonych 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka brązowego cukru do obtaczania : wiórki kokosowe, kakao
Kuchnia na wzgórzusosie pomarańczowym to najprostsza rzecz na świecie. Czas przygotowania : 10 minut Czas smażenia : 20 minut Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 2 Jedenaście jest głównych składników kuchni francuskiej: cebula, czosnek, trufle, zioła prowansalskiej, pomidory, grzyby, sery, wołowina, mąka, jajka, masło i śmietana. Godziłoby się dodać jeszcze jeden: kaczkę, Filety l’Orange to klasyczne danie kuchni francuskiej, niezwykle łatwe do zrobienia
Niedzielny kucharzsól morska i świeżo zmielony czarny pieprz • 2 szczypty rukoli • 2 łyżki orzeszków pinii, zrumienione na suchej patelni • 20 g Parmezanu (tartego lub pokruszonego) • 2 łyżeczki oliwy o smaku trufli Przygotowanie : Borowiki dokładnie oczyścić nożykiem z piasku i liści (szczególnie nóżki), nie płukać. Pokroić na 0,5 cm plasterki. Czosnek obrać i drobniutko posiekać razem z natką pietruszki. Grzyby natrzeć
KUCHNIA POLSKA