słodkiego wtedy szukamy po domu co by tu zjeść, ja podczas takiego ostatniego napadu wpadłam na pomysł, że zrobię pyszne kulki. Kulki które będą może trochę z wyglądu przypominały trufle. I tak się zaczęło. Kulki mocy wg Ulli 150 gram kaszy gryczanej niepalonej 8 śliwek suszonych 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka brązowego cukru do obtaczania : wiórki kokosowe, kakao
Kuchnia na wzgórzusosie pomarańczowym to najprostsza rzecz na świecie. Czas przygotowania : 10 minut Czas smażenia : 20 minut Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 2 Jedenaście jest głównych składników kuchni francuskiej: cebula, czosnek, trufle, zioła prowansalskiej, pomidory, grzyby, sery, wołowina, mąka, jajka, masło i śmietana. Godziłoby się dodać jeszcze jeden: kaczkę, Filety l’Orange to klasyczne danie kuchni francuskiej, niezwykle łatwe do zrobienia
Niedzielny kucharzsól morska i świeżo zmielony czarny pieprz • 2 szczypty rukoli • 2 łyżki orzeszków pinii, zrumienione na suchej patelni • 20 g Parmezanu (tartego lub pokruszonego) • 2 łyżeczki oliwy o smaku trufli Przygotowanie : Borowiki dokładnie oczyścić nożykiem z piasku i liści (szczególnie nóżki), nie płukać. Pokroić na 0,5 cm plasterki. Czosnek obrać i drobniutko posiekać razem z natką pietruszki. Grzyby natrzeć
KUCHNIA POLSKAcudownej włoskiej Toskanii, w której zakochałam się jakiś czas temu i musiałam wrócić na dłużej. Toskańska kuchnia w dużej mierze opiera się na grzybach - w szczególności prawdziwkach i truflach - stąd dzisiaj przepis na pyszne tagliatelle z grzybami. W oryginale z prawdziwkami - u mnie mieszanka prawdziwków i podgrzybków - bo tych pierwszych po prostu zabrakło - i tak wyszło pysznie - zapewniam :) SKŁADNIKI
Moje Kuchenne Rewelacjetylko 7 minut i są pyszne, jędrne, chrupiące) oliwa z oliwek, trochę masła, szczypta szafranu opcjonalnie ser z błękitną pleśnią płaska łyżeczka mieszanki do spaghetti z suszoną miętą i truflami -opcjonalnie ( jednak powiem, że takie mieszanki warto w domu mieć. Swoją przywiozłam z targu we Włoszech, z miejscowości Cascia . Idealne do szybkiego spaghetti, lub jako przyprawa do zadań specjalnych ) sól
Z Kuchni Do Kuchnibyło to jeść, bo tak pięknie się prezentował! 😍 Ale do sedna... wczoraj wypróbowaliśmy większość dań z nowej karty, czyli: 👉 Wykwintny krem z ziemniaka – Delikatna zupa krem z ziemniaka aromatyzowana truflą z dodatkiem kurek smażonych Absolutna petarda - krem jest bardzo aksamitny, a dodatek kurek sprawia, że kubki smakowe eksplodują! Mogłabym pożreć tego całe hektolitry! ;) 👉 Tatar ze strusia – Mięso strusia z mocnym
Cooking Monstergrudniu 2013 roku pojawił się mój pierwszy wpis na blogu (przepis Orzechowa trufla z awokado ). Od tamtej pory do dnia dzisiejszego przybyło 609 wpisów w 36 kategoriach oraz 4.704 komentarze. Galeria Waszych zdjęć też się rozrosła i mam nadzieję, że dalej będzie się powiększać. Przybyło wielu nowych czytelników i statystyki pokazują, że ciągle ich przybywa. Blog Moje Wypieki
mojewypiekiinietylkopowstał w 2004 roku z okazji 50 rocznicy założenia restauracji. Na cenę wpływają najlepszej jakości składniki: wanilia z Madagaskaru, czekolada Amedei Porcelana, marcepan, owoce kandyzowane prosto z Paryża, trufle, świeże kawałki pomarańczy oraz marakui, a nawet… kawior. Ponadto lody udekorowane są listkami 23 karatowego, jadalnego złota i serwowane są w pucharze Baccarat Harcourt Crystal (po konsumpcji klient może zatrzymać naczynie
mojewypiekiinietylkojest również pestka z awokado , o której wykorzystaniu już pisałam ( odsyłam do wpisu ). Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam też inne przepisy z wykorzystaniem awokado, również na słodko: Orzechowa trufla z awokado Sałatka z komosy ryżowej i awokado Spring rolls z awokado i krewetkami Tatar z makreli wędzonej i awokado Sałatka z awokado i kalmarów Sałatka z awokado, chia
mojewypiekiinietylkoprzygotowywać mleczne koktajle lub domowe jogurty. Wiórki kokosowe, tak jak płatki kokosowe, mogą stanowić świetną dekorację deserów . Wykorzystywane są również do kokosowych ciasteczek – popularnych kokosanek, ciast , tortów , kremów, trufli, budyniu… i nie tylko. Kokos można jeść również prosto ze skorupy, tj. zaraz po jego rozłupaniu. Miąższ nadaje się też jako dodatek do ziemniaczanego czy marchewkowego puree, bądź jako baza
mojewypiekiinietylkoszparagi owinięte i zapieczone w makaronowe cannelloni zamiast tradycyjnej szynki parmeńskiej:) Wegeterianie powinni być zachwyceni! https://frosch.blogspot.de/2016/06/szparagowe-cannelloni.html Spaghetti dla bardzo wybrednych i wymagających smakoszy - z białymi szparagami i truflami! https://frosch.blogspot.de/2017/05/spaghetti-z-biaymi-szparagami-i-truflami.html Szparagowy klasyk - zupa krem z białych szparagów:) Przygotowanie zupy wymaga trochę zachodu, ale warto! http://frosch.blogspot.de/2014/05/zupa-krem-z-bialych-szparagow.html Ziołowe naleśniki z fioletowymin szparagami smakują rewelacyjnie:) http://frosch.blogspot.de/2014/05/fioletowe-szparagi-z-ziolowymi.html
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Była Kaszubska Koza ze swoimi genialnymi serami. Józef Siadak – Specjały spod strzechy z najlepszymi octami, sosami, musztardami i syropami. Piotr Lenart – Niech cię Zakole promujący jagnięcinę, czyli (jak mawia) truflę wśród mięs. Ale festiwal i Targi to nie tylko jedzenie, ale również wykłady, spotkania i pokazy. Obiad Prezydencko-Rektorski to już tradycja. Pod okiem profesora Jarosława Dumanowskiego historyka i znawcy
królestwo garówprzygotowywać mleczne koktajle lub domowe jogurty. Wiórki kokosowe, tak jak płatki kokosowe, mogą stanowić świetną dekorację deserów . Wykorzystywane są również do kokosowych ciasteczek – popularnych kokosanek, ciast , tortów , kremów, trufli, budyniu… i nie tylko. Kokos można jeść również prosto ze skorupy, tj. zaraz po jego rozłupaniu. Miąższ nadaje się też jako dodatek do ziemniaczanego czy marchewkowego puree, bądź jako baza
mojewypiekiinietylkoLubicie czekoladowe muffiny ?? Te przypadną Wam na pewno do gustu Przepis na pyszniutkie czekoladowe muffiny o smaku truflowym. Składniki 12-14 sztuk: – 2 szklanki mąki
I LOVE LIFEpewnością całkiem przypadkowo). Szczególnie łasy jestem na takie historie od ludzi z innych krajów — zawsze przywożą oni ze sobą wiedzę o recepturach mniej znanych, którymi jaram się niczym dzik truflami. Właśnie o jednym takim przepisie opowiedziała mi moja znajoma — Włoszka. Gdy się poznaliśmy, nasza rozmowa kompletnie się nie kleiła, ale w momencie, gdy się okazało, że oboje kochamy gotować, zaczęła
Food Square