ciastōw5 i za dużo by Wōm6 ôstało7 😉 Joł ôstatnio lubia eksperymyntować (nic nowego) i niyrołzki8 wyłajżōm9 z tego take maszkyty10, że aże sie sōm11 dziwia. Tu chciołech mieć pośrodku torty syrnik […] Artykuł Wiśnia w szokoladzie (Tort wiśniowo-czekoladowy) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchniTort pomarańczowy swój piękny kolor zawdzięcza skórce i sokowi z pomarańczy. Pomysł zaczerpnęłam z książki Dom Oszczędny Juliuszowej Albinowskiej z około 1910 roku. W oryginalnym przepisie do ciasta autorka dodaje migdały, które na początku XX wieku, były bardzo powszechnie użuwane przy wypiekach tortów. Ja dodałam wiórki kokosowe. I wcale tego nie żałuję :) Krem również zmieniłam. Ciasto : 140 g cukru pudru
królestwo garówZastanawialiście się czasami czym ozdobić tort, ciasto i przy okazji zutylizować zalegające w zamrażalniku białka? To już wam powiem.. można zrobić małe, śliczne kolorowe bezy. Wystarczy użyć odrobiny barwnika, by mieć beziki idealne na tort dla dziewczynki czy na wiosenne ciasto. Co wy na to? Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikTort okolicznościowy Tort z okazji 30 urodzin (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore
Kuchnia DanusiKolorowy tort naleśnikowy Kochani, pewnie jesteście zalatani przed Świętami, trwają ostatnie porządki, jeszcze trzeba upiec babkę: np. na oleju i przyozdobić mazurki. U mnie wygląda podobnie, zamieszanie w pełni i zupełnie nie wiem jak się z tym wszystkim wyrobić. A bardzo chciałam zdążyć i podać Wam przepis na kolorowy tort naleśnikowy przed Świętami i oczywiście złożyć życzenia. Kolorowy
dolcevitainmykitchenTort rodem z PRLu. Krem z masą budyniową był bardo popularny i w miarę tani. Wystarczyło mleko, budyń i masło. Biszkopt kokosowy też często był pieczony. W moim rodzinnym domu i w domach znajomych często pojawiał się na urodzinowych stołach. Jeżeli użyjemy budyń bezglutenowy to otrzymamy tort bezglutenowy . biszkopt: 8 jajek, 250 g cukru pudru, 250 g wiórków kokosowych, ½ łyżki
królestwo garówcały czas rozwijać i mam nadzieję, że widzicie to, że z roku na rok moje zdjęcia są coraz lepsze. Postanowiłam też […] Artykuł 6 urodziny bloga | Number Cake, czyli tort z kruchego ciasta pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogpropozycja pysznego tortu dla bliskiej Wam osoby :) Biszkopty z dodatkiem delikatnej masy śmietankowej i pianki jagodowej. Całość obłędna w smaku :) Składniki na biszkopt (tortownica 28 cm): 5 jajek 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru wanilinowego 1 łyżka octu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki mąki pszennej Przygotowanie: Białka oddziel od żółtek i ubij(...)zmianę kolorami aby powstała szachownica. Na pierwszy blat wylewamy połowę masy jagodowej, na kolejny połowę masy śmietankowej, na kolejny resztę masy jagodowej, a pozostałą częścią masy śmietankowej dekorujemy tort. Gotowe
Kulinarna (nie)codziennośćTęczowy tort za każdym razem robi ogromne wrażenie na dzieciach. Jest obłędny zarówno jeśli chodzi o wygląd, jak i smak. Artykuł Tęczowy tort – przepis pochodzi z serwisu
NiePieprz.plkajmakiem, układam ostatni krążek, dociskam biszkopt. Boki pokrywam resztą kremu, rozsmarowuję go, przykładam migdały. Reszta kajmaku – 1/2 puszki przekładam do miseczki i rozpuszczam w mikrofalówce, polewam po torcie. Torcik wkładam do lodówki na kilka godzin. Jest pyszny. Artykuł Tort z masą krówkową pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plswoje właściwości. Mam nadzieję, że uda mi się o tym przekonać gdyż zostało mi trochę kremu i malin i zamierzam usmażyć z nimi pączki :) Ja wczoraj upiekłam z córką tort malinowo-waniliowy z okazji Dnia Babci i Dziadka. Tort wszystkim bardzo smakował i nawet siostra prosiła o przepis na tę "super masę budyniową" ;) Jakże była zaskoczona, gdy jej powiedziałam
Smakołyki AsiTort według opinii gości wyszedł wyśmienity, nie za słodki - taki w sam raz ! Przepis może wydawać się długi ale ciasto nie jest zbyt skomplikowane. Bazą jest mój sprawdzony biszkopt (który zawsze się udaje i nie opada !) a zwieńczeniem jest genialny krem kajmakowy, na który przepis znalazłam na blogu Mała cukierenka :) Nie ma co się rozpisywać , po prostu(...)sztywno, dodajemy cukier puder. 6. Do ubitej śmietany powoli wlewamy przestudzoną masę kajmakową i żelatynę (żelatynę warto wymieszać z łyżką kajmaku, lub śmietany i dopiero wlać do masy). SKŁADANIE TORTU
Marcepanowa kuchniajuż macie pomysł na słodki upominek dla mamy? Ja dziś prezentuję Wam tort ze zdjęciem! Tort jest bardzo pyszny. Z kremem jagodowym i malinowym. Biszkopt ciemny 1 szklanki mąki pszennej 1 szklanki cukru 1czubata łyżka kakao 1 duże jajo 1½ szklanki oleju ½ szklanki czekoladowego serka homogenizowanego ½ łyżki octu jabłkowego ½ łyżeczki sody oczyszczonej Biszkopt jasny 3 jaja
Słodki Zakątekśmietanki 30 lub 36% Blaty rozkroić , nasączyć wodą z sokiem z cytryny. Przekładać śmietaną i kawałkami świeźych truskawek. Schłodzoną czekoladą wykończyć torcik. Udekorować wedle uznania. Artykuł Drip cake dekoracja tortu pochodzi z serwisu Rusty fork
Rusty Forkgotowej masy krówkowej lub ½ słoika kremu nutella 10 suszonych daktyli drobno posiekanych ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich Dodatkowo kakao i cukier puder do oprószenia daktyle i orzechy do przyozdobienia tortu Wykonanie: Beza: bezę najlepiej przygotować dzień wcześniej zaczynamy od narysowania na papierze do pieczenia, dwóch identycznych okręgów o rozmiarze 22-24 cm ( odrysowałam dno tortownicy(...)bezowych kładziemy na paterze na który wykładamy cały krem, przykrywamy drugim blatem, wierzch posypujemy cukrem pudrem i niewielką ilością kakao, na wierzchu można dodatkowo poukładać daktyle i orzechy tort przechowujemy w lodówce. Krem: do miski wkładamy serek mascarpone razem masą krówkową lub nutellą, mieszamy na gładką masę w drugiej misce ubijamy śmietankę kremówkę ,pod koniec ubijania dodajemy
Słodkie zapomnienie