tort - 15956 przepisów (strona:254/1064)

Tort kokosowy "Rafaello" 109

Tort urodzinowo-imieninowy który zrobiłam dla mojej mamy.Biszkopty przełożone  dżemem malinowym i puszystym kremem kokosowym.  Wszystkim bardzo smakował.Palce lizać! Składniki: biszkopt z 6 jaj 400 ml śmietanki kremówki 36% 2 czekolady białe -razem 200 g 200 ml śmietanki kokosowej  100 g wiórek kokosowych 8 łyżek dżemu malinowego opcjonalnie cukier puder  pralinki rafaello, maliny i wiórki(...)się wystudzić aby ubiła się na sztywno.Dlatego najlepiej zrobić to DZIEŃ WCZEŚNIEJ!! Wystudzony biszkopt przekrawamy wzdłuż na 3 części. Śmietanę z czekoladą ubijamy na sztywno.Jeśli ktoś lubi słodkie torty,można dodać cukier puder. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy.Dzielimy ją na 3 części. Pierwszy blat biszkoptu układamy na paterze i nasączamy 1/3 części śmietanki kokosowej.Jeśli śmietanka jest zbyt gęsta

Przepisy mojej mamy
BLATY BEZOWE DO TORTU 71

Blaty bezowe to nic innego jak spody bezowe, najczęściej wykorzystywane do tortów. Ale można je też pokruszyć i wykorzystać do przeróżnych deserów. Wykorzystując spody bezowe do tortów najlepiej przekładać je kremem na chwilę przed podaniem, bezy wówczas zachowają swoją chrupkość i nie namokną od kremu.  Przyznam Wam, że do bezy robiłam już wiele podejść, musiałam dobrze wyczuć swój piekarnik

Zrób to smacznie
tort oreo wiśnia i nutella 80

temperaturze pokojowej opcjonalnie barwniki spożywcze wykonanie: Masło miksujemy na puszystą masę, dodajemy powoli mleko skondensowane i miksujemy na gładki, gęsty krem. Częścią kremu „tynkujemy” boki i wierzch tortu a do pozostałego kremu dodajemy barwniki i dekorujemy rozetkami. składniki na drip: ok. 30 g czekolady ok. 30 g śmietanki kremówki wykonanie: Śmietankę podgrzewamy, nie doprowadzamy do zagotowania. Do gorącej

Domowy Smak Jedzenia
Tort KarmelLove podwójnie karmelowy 102

Moje dzieci uwielbiają czekoladę karmelową z Wedla "Karmellove",więc wymyśliłam , że zrobię karmelowy tort na 6 urodziny mojego synka.Okazał się Rewelacyjny!! Wszystkim gościom bardzo smakował.Więc jeśli lubicie karmel i karmelove love,to zdecydowanie spróbujcie go zrobić,przegotowałam również film jak zrobić taki tort krok po kroku,zapraszam będzie pysznie

Swojskie jedzonko
ŻELKA TRUSKAWKOWA DO TORTU 81

Całkiem niedawno prezentowałam Wam przepis na  żelkę jeżynową do tortu . Dziś mam dla Was żelkę w wersji z truskawkami. A już niedługo zaprezentuję Wam tort jaki przygotowałam na urodziny dla koleżanki :) Jeśli podoba Ci się film subskrybuj mój kanał na YouTube -->  kliknij tutaj Składniki: * 450 g truskawek świeżych * 20 g cukru * 8 g żelatyny * 1/3 szklanki

Zrób to smacznie
Tort bezowy z kremem kawowym 66

zapraszam Was na kolejną pyszną bezę tym razem z kremem kawowym. Z ajerkoniakiem była pyszna „klik” mam nadzieję, że i ta Wam posmakuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tort bezowy z kremem kawowym Składniki Składniki na bezę: 6 białek 300 g drobnego cukru 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli Składniki na krem: 250 ml zimnej śmietanki(...)miksujemy do chwili, aż uzyskamy gładki, puszysty krem. Upieczone blaty przekładamy kremem, na wierzchu smarujemy odrobinę kremu i układamy dowolne owoce, najlepiej kiedy są lekko kwaśne. Smacznego. Artykuł Tort bezowy z kremem kawowym pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Torcik truskawkowy z mascarpone i galaretką. 74

wykonania torcik truskawkowy. Delikatny biszkopt przełożony masą z mascarpone i śmietany. Na wierzchu truskawki zatopione w przezroczystej galaretce. Smaczny i prosty przepis dla tych, którzy nie potrafią piec tortów. To także idealny przepis na niedzielne ciasto lub po prostu jako pyszny deser dla wszystkich łasuchów i wielbicieli truskawek. Torcik ten możecie zrobić również z dodatkiem innych owoców np. malin, borówek(...)Następnie kładziemy drugi blat biszkoptu, który lekko nasączamy. Na wierzch układamy truskawki pokrojone w plasterki i wstawiamy do lodówki. Kiedy galaretka zacznie tężeć (nie wcześniej) wylewamy ją na wierzch tortu. Wstawiamy do lodówki na min. godzinę. Uwagi Biszkopt dobrze jest upiec dzień wcześniej będzie go łatwiej przekroić. Torcik truskawkowy z mascarpone i galaretką To_co_lubie_gotuje_i_polecam Artykuł

To co lubię - gotuję i polecam
ŻELKA JEŻYNOWA DO TORTU 87

Dziś przedstawię Wam krok po kroku jak zrobić idealną żelkę do tortu. Można ją przygotować praktycznie z każdych owoców. Moja została zrobiona z jeżyn. Samo wykonanie żelki jest bardzo proste, a tort z taką wkładką wygląda i smakuje wyśmienicie :) Jeśli podoba Ci się film subskrybuj mój kanał na YouTube -->  kliknij tutaj Składniki: * 450 g świeżych jeżyn

Zrób to smacznie
Tort czekoladowy z kremem owocowym 81

Pyszny tort czekoladowy z delikatnym kremem/musem owocowym . Do przygotowaniu biszkoptu możemy użyć czekoladę deserową lub gorzką, to już zależy od naszych upodobań. Oba na pewno będą pyszne. Biszkopt czekoladowy : 180 g miękkiego masła, 9 jajek (jajka przed rozbiciem sparzyć), 300 g cukru, 180 g czekolady (deserowej lub gorzkiej), 180 g mąki pszennej (u mnie tortowa), masło i bułka tarta(...)przecier owocowy z bitą śmietaną i pianą z białek. Odstawić aż zacznie lekko tężeć. Ciasto przekroić w poprzek na dwa blaty. Blat ciasta włożyć do tortownicy lub obręczy do tortów. Nasączyć naparem herbaty doprawionym do smaku sokiem z cytryny i cukrem. Na blacie ułożyć połowę musu . Na musie owocowym położyć drugi blat, nasączyć go. Ułożyć na nim pozostałą 1/2 musu

królestwo garów
Beza z kremem cytrynowym 74

Osobiście najbardziej lubię bezy z kwaśnym kremem z dodatkiem cytryny lub pomarańczy no i niezbędne są oczywiście świeże owoce . Jako że sezon truskawkowy jest w pełni, użyłam do dzisiejszego tortu właśnie truskawek i jagód kaukaskich. Jagody, które w tym roku piękne obrodziły w moim ogrodzie, ale można zastąpić je innymi owocami. Świetnie sprawdzą się maliny , borówki amerykańskie, porzeczki wszelkiego koloru(...)razu i nie przechowywać do dnia następnego, ponieważ zmięknie w lodówce. Niezjedzoną bezę można zawinąć szczelnie w folię spożywczą i zamrozić , a w późniejszym czasie delektować się tortem lodowy, spróbujcie. Smacznego! Print Beza z kremem cytrynowym .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Beza, ten deser kochają wszyscy. Course Desery Cuisine Polska Keyword białka, cytryna Prep Time

SprawdzonaKuchnia.pl
Torcik truskawkowy 108

patyczka. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika i z wysokości około 40 cm upuścić na podłogę. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu ( nie wcześniej ) ostrym i giętkim nożem oddzielić boki tortu od formy. Biszkopt najlepiej jest upiec wieczór wcześniej. Mus truskawkowy: Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody, tylko do jej pokrycia i odstawić na kilka minut do napęcznienia. Umyte i odszypułkowane(...)delikatnie wymieszać rózgą kuchenną, do dokładnego połączenia. Mus wstawić do lodówki, aby zaczął lekko gęstnieć ( ale należy często do niego zaglądać, by nie stężał za mocno ). Złożenie tortu: Składniki nasączenia wymieszać i rozdzielić równo pomiędzy 2 szklanki ( ułatwi to dozowanie nasączenia ). Biszkopt przekroić na dwa równe blaty. Jeden blat zapiąć z powrotem w tortownicy. Nasączyć go połową ponczu. Przy brzegu

Opowieści z piekarnika
Mus z mango. 383

świetna opcja dla tych, którzy uwielbiają mocno owocowe desery. Uniwersalny smak tego musu sprawia, że smakuje on doskonale zarówno jako samodzielny deser jak i dodatek do ciast i tortów. Dlaczego mus z mango jest taki wyjątkowy? Mus z mango świetnie się komponuje z innymi smakami, jest bardzo uniwersalny , choć po pierwszym kęsie może wydawać się ciut za słodki . W moim(...)poczekaj, aż stężeje. Dobrze stężałą żelkę mango zmiksuj blenderem. Dzięki temu mus będzie miękki, gładki i puszysty. Mus mango smakuje doskonale samodzielnie oraz jako dodatek do ciast i tortów. Nakładaj go za pomocą ciepłej łyżki lub worka cukierniczego. Nutrition Kalorie: 453 kcal Jeśli spodobał Ci się poniższy przepis zachęcam Cię do zapisania się, do naszego newslettera , a 2 razy

SmartBake.pl
Tort truskawkowy (bez glutenu, low carb, dieta optymalna, keto) 200

ucieram mikserem. Gdy lekko się napuszy dodaję po jednym jajku i stopniowo ksylitol, cały czas miksując, aż do uzyskania puszystej masy. Następnie stopniowo dodaję pokrojone lub zblendowane truskawki. Blaty tortu obficie nasączam wodą z sokiem z cytryny. Przekładam masą truskawkową. Dekoruję truskawkami. Smacznego!   Tort można podzielić na ok. 10 porcji. Makro w jednym kawałku ok. 115g: tłuszcze

Saganek
Krem Maślany na mleku skondensowanym 55

się było powstrzymać… a co z dietą:( hmmm… no cóż od jutra. Szczerze mówiąc, po dodaniu różnych akcentów smakowych, nie zawahałabym się, użyć tego kremu jako wypełnienie tortu. Hmmm…. pomyślę o tym. A może Wy macie jakiś pomysł? Jeśli tak to napiszcie proszę w komentarzu na dole strony Print Krem MilkyWay na mleku skondensowanym. .wprm-recipe-rating(...)rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl sprawdzone wypieki Course Dessert Cuisine łatwe Keyword krem MilkyWay, Krem namleku skondensowanym Prep Time 20 minutes Total Time 20 minutes Servings 1 tort (fi 15cm) Calories 985 kcal Equipment mikser elektryczny głęboka miska szpatuła silikonowa Ingredients 200 g miękkiego masła min. 82% tłuszczu mlekowego 200 g mleka skondensowanego 200g = 150ml. 1 puszka 530g

SmartBake.pl
Krem z likierem Baileys 72

Krem Baileys idealnie pasuje do tortów i ciast . Docenią go szczególnie Ci, którzy lubią nutkę (nie za mocną) goryczy w cieście. Dzięki temu, że jego podstawą jest śmietanka jest lekki i puszysty . Alkochol jest delikatnie wyczuwalny. Co idealnie komponuje się z delikatnie czekoladowym smakiem kremu. Idealnie smakuje w połączeniu z karmelem , kawą lub czekoladą . Czasami dodaje do niego, wiórki czekoladowe(...)Dodatek do deseru Cuisine worldwide Keyword Baileys, krem, likier, śmietanka Prep Time 20 minutes Czas chłodzenia 1 hour Total Time 1 hour 20 minutes Servings 4 porcje (4porcje na tort fi 20cm) Calories 232 kcal Equipment rondelek mały mikser elektryczny, ręczny lub wolnostojący szpatuła silikonowa pojemnik do namoczenia żelatyny Ingredients 250 g śmietany 3 łyżeczki żelatyny ½ szklanki likieru Baileys

SmartBake.pl