tort - 16073 przepisów (strona:251/1072)

Torta choby ze Szwarcwaldu (Tort a’la szwarcwaldzki) 35

Jŏ1 nojbarzi lubia take torty, kere2 niy sōm ani za słodke, ani za tuste. Ta torta ze wiśniami je3 idealnŏ- intynsywny smak szokolady łōnczy sie [...] Artykuł Torta choby ze Szwarcwaldu (Tort a’la szwarcwaldzki) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Krem Maślany na mleku skondensowanym 28

się było powstrzymać… a co z dietą:( hmmm… no cóż od jutra. Szczerze mówiąc, po dodaniu różnych akcentów smakowych, nie zawahałabym się, użyć tego kremu jako wypełnienie tortu. Hmmm…. pomyślę o tym. A może Wy macie jakiś pomysł? Jeśli tak to napiszcie proszę w komentarzu na dole strony Print Krem MilkyWay na mleku skondensowanym. #wprm-recipe-rating(...)stop { stop-color: #343434; } SmartBake.pl sprawdzone wypieki Course Dessert Cuisine łatwe Keyword krem MilkyWay, Krem namleku skondensowanym Prep Time 20 minutes Total Time 20 minutes Servings 1 tort (fi 15cm) Calories 985 kcal Equipment mikser elektryczny głęboka miska szpatuła silikonowa Ingredients 200 g miękkiego masła min. 82% tłuszczu mlekowego 200 g mleka skondensowanego 200g

SmartBake.pl
Krem z likierem Baileys 34

Krem Baileys idealnie pasuje do tortów i ciast . Docenią go szczególnie Ci, którzy lubią nutkę (nie za mocną) goryczy w cieście. Dzięki temu, że jego podstawą jest śmietanka jest lekki i puszysty . Alkohol jest delikatnie wyczuwalny. Co idealnie komponuje się z delikatnie czekoladowym smakiem kremu. Idealnie smakuje w połączeniu z karmelem , kawą lub czekoladą . Czasami dodaje do niego, wiórki czekoladowe(...)Dodatek do deseru Cuisine worldwide Keyword Baileys, krem, likier, śmietanka Prep Time 20 minutes Czas chłodzenia 1 hour Total Time 1 hour 20 minutes Servings 4 porcje (4porcje na tort fi 20cm) Calories 232 kcal Equipment rondelek mały mikser elektryczny, ręczny lub wolnostojący szpatuła silikonowa pojemnik do namoczenia żelatyny Ingredients 250 g śmietany 3 łyżeczki żelatyny

SmartBake.pl
Mus z mango. 34

świetna opcja dla tych, którzy uwielbiają mocno owocowe desery. Uniwersalny smak tego musu sprawia, że smakuje on doskonale zarówno jako samodzielny deser jak i dodatek do ciast i tortów. Dlaczego mus z mango jest taki wyjątkowy? Mus z mango świetnie się komponuje z innymi smakami, jest bardzo uniwersalny , choć po pierwszym kęsie może wydawać się ciut za słodki . W moim(...)poczekaj, aż stężeje. Dobrze stężałą żelkę mango zmiksuj blenderem. Dzięki temu mus będzie miękki, gładki i puszysty. Mus mango smakuje doskonale samodzielnie oraz jako dodatek do ciast i tortów. Nakładaj go za pomocą ciepłej łyżki lub worka cukierniczego. Notes Miąższ ze świeżego mango waży ok 200g.  Świeże mango może nie być tak słodkie jak mango z puszku, którego

SmartBake.pl
Torcik jagodowy bez pieczenia 46

Torcik jagodowy bez pieczenia Prosty w przygotowaniu i niebiańsko smaczny tort jogurtowo-owocowy na chrupiącym, czekoladowym spodzie. W całości do zrobienia bez użycia piekarnika. Świetny na letnie imprezki. Polecam!     Składniki: Spód: 100g płatków kukurydzianych 5-6 łyżek kremu czekoladowego typu Nutella Masa jogurtowo-jagodowa: 800g jogurtu naturalnego typu greckiego 3 galaretki (u mnie 2 jagodowe i 1 wiśniowa

Blog z Apetytem
Tort Śmieciuch 35

Przepis tak stary jak mój najstarszy pożółkły zeszyt z przepisami. Ostatni raz robiłam ten tort dość dawno, aż przyszła pora na powrót do przeszłości i oto jest. Prosty, szybki i zawsze się udaje. Nikt nie widzi czy biszkopt wyrósł, masy nie trzeba ucierać i nie ma problemu ze składaniem w całość, dekoracja również bardzo prosta. Składniki: Biszkopt ciemny i jasny(...)ciepłej wodzie. Dekoracja ? Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, odstawić do stężenia. ? Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić w plastry, które następnie trzeba ułożyć ozdobnie na wierzchu tortu. Wstawić do lodówki. ? Gdy galaretka zacznie tężeć, wlewać po łyżce na brzoskwinie – są zimne więc szybko stężeje. ? Wstawić na kilka godzin lub całą noc do lodówki

To co kocham
Torcik winogronowy 43

szklanka cukru ? cukier waniliowy ? 1 szklanka białego wina wytrawnego lub soku winogronowego ? 2 plastry cytryny ? 2 gożdziki ? 1/2 laski cynamonu ? 400 g śmietanki 30% ? 8 łyżeczek żelatyny Wierzch tortu ? 2 galaretki cytrynowe ? kiść winogron zielonych i ciemnych Wykonanie: Biszkopt ? Ubić białka na sztywno, dodac cukier i dalej ubijać. ? Dodać żółtka, lekko ubić. ? Wsypać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać łyżką. ? Ciasto(...)wylać na biszkopt. ? Wstawić do lodówki na kilka godzin. Dekoracja ? Galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml gorącej wody, odstawić do zastygnięcia. ? Winogrona umyć, osuszyć i położyć na wierzchu tortu. ? Zalewać po łyżce tężejącej galaretki. Należy uważać, aby nie była za sztywna, bo nie rozprowadzi się dokładnie wśród winogron. ? Torcik wstawić do lodówki, najlepiej

To co kocham
Tort Harry Potter 56

magiczny tort miałam przyjemność wykonać dla mojej przyszłej synowej, wielkiej fanki przygód Harrego Pottera. Był dopełnieniem urodzinowego prezentu, który podarował jej mój syn - podróż do Studia Warner Bros znajdującego się w Londynie. Warner Bros Studio to coś w rodzaju muzeum tematycznego, w którym […] Artykuł Tort Harry Potter pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Malinowy tort z żelką 149

Malinowy tort z żelką i kremem z białej czekolady. W kremie tym zatopiłam jeżyny.  Wszystkim kobietom tym dużym i małym moc serdeczności, uścisków i słodkości ode mnie. biszkopt: 8 jajek wielkość M 8 łyżek oleju szczypta soli 250 g cukru 300 g mąki pszennej typ 450 krem czekoladowy: 150 g czekolady białej 125 g mascarpone 400 g śmietanki(...)czekoladowym, układam jeżyny. Zakładam obręcz i wstawiam do lodówki na 30 minut. Wyjmuję z lodówki, układam trzeci blat biszkoptu i nasączam. Wstawiam do lodówki na 12 h w rancie Tort wyjmuję z rantu i tynkuję. Z czekolady  robię dekoracje

wesoła kuchnia
Torcik śmietanowy z truskawkami 168

Torcik z ciasta francuskiego przełożony bitą śmietaną oraz frużeliną truskawkową. Wychodzi delikatny w smaku i lekki jak chmurka, choć dość kaloryczny. Ciasto smakuje fantastycznie i nie

Kuchnia MagdaLeny
Torcik 7 Days 62

miękkie masło utrzeć na puch, dolać mleko skondensowane i ubijać jeszcze kilka minut. Na koniec dodać kakao, utrzeć do połączenia składników. Na paterze ułożyć spód biszkopta, założyć obręcz do tortów, posmarować dżemem i wyłożyć połowę kremu śmietankowego. Ułożyć rogaliki i pokryć pozostałym kremem. Przykryć drugim blatem biszkoptu. Posmarować dżemem i kremem  kakaowym. Na koniec posypać torcik wiórkami z czekolady(...)Tort schłodzić kilka godzin

Smakołyki Asi
Szpinakowe ciasto z truskawkami 107

prostokątnej blaszce, żeby było bardziej podzielne. Wyszło bardzo smaczne i efektowne. Polecam!  Polecam również inne wersje szpinakowego ciasta: Sernik na zimno z borówkami na szpinakowym cieście   Tort ze szpinakiem "Leśny mech" Leśna polana - tort ze szpinakiem i owocami  Szpinakowe ciasto z truskawkami Składniki: ciasto 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego lub z pestek winogron

Obiad gotowy
Karmelowo kawowa fantazja lata 103

Kawowo truskawkowy tort z żelką z truskawek. Zapewniam was że jest obłędny. Na jednym kawałku nie poprzestaniecie.     ciasto migdałowe: 2/3 szklanki cukru kokosowego 1 szklanka mąki pszennej 3 łyżki migdałów mielonych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 jaj wielkość M krem: 700 ml kremówki  250 g serka mascarpone 100 ml likieru kawowego 3 łyżeczki żelatyny(...)nasączam likierem, smaruję 1/3 kremu, na nim połowę żelki truskawkowej. Drugi blat biszkoptu układam, nasączam ponczem, smaruję 1/3 kremu i znowu żelka truskawkowa. Ostatni blat biszkoptu nasączam. Smaruję kremem. Tort składam w obręczy i wstawiam do lodówki na noc. Na drugi dzień smaruję boki i dekoruję truskawkami. Boki obsypuję migdałami

wesoła kuchnia
Słonecznikowy tort 59

koloru, potem liście żółte i na końcu zielone słonecznika. Kwiaty układam na desce i do zamrażalnika.   Krem maślany który mi został czyli trzecia część musi mieć temperaturę pokojową. Tort smaruję   kremem na drugi dzień.. Wstawiam do lodówki na 30 minut. Potem pyłek złoty rozpuszczam w odrobinie wody i smaruję cały tort pędzelkiem. Wyjmuję kwiaty z zamrażalnika

wesoła kuchnia