tort - 16275 przepisów (strona:253/1085)

Walentynkowy torcik z musem z owoców leśnych 124

mojprzepisna.pl | Walentynkowy torcik z musem z owoców leśnych Rok temu z okazji Walentynek dla mojego ukochanego męża zrobiłam to ciasto i wyszło przepyszne, lekko kwaskowate, orzeźwiające

moj przepis na
Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową 120

mojprzepisna.pl | Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową Na prośbę mojego męża, jeden z najbardziej lubianych deserów, królowa wśród bez – Pavlova! Tym razem z

moj przepis na
Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski 115

mojprzepisna.pl | Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski Jako dziewczynka oraz nastolatka pomagałam rodzicom w prowadzeniu cukierni założonej przez mojego ojca, Stanisława Chmielewskiego w Lublinie

moj przepis na
Torcik W-Z jak z PRL 133

mojprzepisna.pl |Torcik W-Z jak z PRL Ostatnio miałam przyjemność uczesniczyć w imprezie tematycznej. Tematem były czasy PRL. Wszyscy przebraliśmy się w adekwatne stroje, jedliśmy na

moj przepis na
Leśny mech 128

mojprzepisna.pl | Leśny mech Leśny mech, ciasto, które chciałam upiec bardzo dawno temu. W końcu się zmobilizowałam i upiekłam je dla męża, jako że uwielbia wszelkie ciasta

moj przepis na
Tort bezowy z kremem ajerkoniakowym 133

najważniejsze to jest genialne ciasto z minimalnej liczby składników. Do tej pory bezę łączyłam tylko z kremem śmietanowym i owocami. Tym razem postanowiłam zrobić wersję zimową, czyli bezowy tort z domowym ajerkoniakiem. Rany jakie to było pyszne ciasto. Wszystko co lubię: słodka beza, chrupiące płatki migdałów, krem i pyszny ajerkoniak. Wyszedł jeden z najlepszych tortów bezowych jakie do tej pory

Bernika - moj kulinarny pamietnik
CzeKoLadowo-MakOwy Torcik ŚwiątecZny 129

odstawiamy do wystudzenia Masło ucieramy, po łyżce dodając wystudzony budyń. Na sam koniec dodajemy mak. Mieszamy. 5 łyżek masy kremowej na lekkie posmarowanie boków i wierzchu tortu, a resztę podzielić na 4 równe części. Blaty nasączamy wedel uznania amaretto, jeśli chcecie możecie herbatą! Smarujemy ulubionym dżemem. Ja najbardziej lubię w tym torcie śliwki!  Na biszkopt beza

Luźna Kuchnia
Dacquoise z kremem kajmakowo-cynamonowym i daktylami 160

Przepis na prawie klasyczny tort dacquoise, bo z dodatkiem świątecznej nuty, a mianowicie aromatycznego cynamonu. Idealnie współgra on z daktylami i orzechami włoskimi… szczerze mówiąc, taka wersja jest według mnie o wiele lepsza niż klasyczna. Dacquoise z kremem kajmakowo-cynamonowym i daktylami -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Dacquoise z kremem kajmakowo-cynamonowym i daktylami 160

Przepis na prawie klasyczny tort dacquoise, bo z dodatkiem świątecznej nuty, a mianowicie aromatycznego cynamonu. Idealnie współgra on z daktylami i orzechami włoskimi… szczerze mówiąc, taka wersja jest według mnie o wiele lepsza niż klasyczna. Dacquoise z kremem kajmakowo-cynamonowym i daktylami -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
TORT MALAKOFF 127

Popularny austriacki deser, w formie małego tortu. Składa się z dwóch warstw, nasączonych w pomarańczowym ponczu, biszkoptów, budyniowo-maślanego kremu i cieniutkiej warstwy konfitury z czarnej porzeczki.  Całość udekorowana grubą warstwą domowej bitej śmietany i posypką z prażonych migdałów.  Torcik nie wymaga pieczenia, jest leciutki, delikatny i dobrze wyważony pod względem słodyczy. ________________________________________________  SKŁADNIKI 200 g (20 sztuk(...)pudrem na sztywny krem - początkowo na niskich obrotach, następnie zwiększając je do najwyższych.  Cienkim strumieniem wlewamy rozpuszczony, letni agar lub żelatynę i krótko miksujemy. Gdy krem zesztywnieje boki tortu obkrajamy nożykiem i zdejmujemy obręcz. Wierzch i boki ciasta smarujemy bitą śmietaną (opcjonalnie, kilka łyżek odkładamy do dekoracji) i posypujemy płatkami migdałów. Można udekorować kleksami bitej śmietany

cool and minty
pyszny tort kakaowy z wiśniami... 146

połowę kremu rozsmarować na pierwszym blacie ciasta, dodać wiśnie i wymieszać w krem. Na krem położyć drugi blat, delikatnie docisnąć i resztę kremu rozsmarować na wierzchu i na boku tortu. Na wierzch tortu rozłożyć wiśnie i posypać zmielonymi orzeszkami ziemnymi, schować do lodówki najlepiej na całą noc - bardzo smaczny, aromatyczny, nie za słodki, wilgotny torcik z kremem kakaowym i wiśniami

W Mojej Kuchni Lubię
Tort czekoladowo mandarynkowy z bitą śmietaną 167

Bardzo łatwy i szybki do zrobienia tort.  Czekoladowe biszkopty z manadarynkami i bitą śmietaną to idealne połączenie. Potrzebujemy: biszkopty tortowe czekoladowe 3 szt.o śr.24 cm 2 puszki mandarynek w syropie 300 ml- jedna sztuka 2 galaretki pomarańczowe tabliczka czekolady mlecznej 500 ml smietany kremówki 36% dżem morelowy -5 łyżek pół szklanki wody przegotowanej 2 łyżki soku z cytryny(...)przykrywamy ostatnim biszkoptem.Nasączamy.  W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i smarujemy nią górę tortu.Kiedy czekolada zacznie zastygać, układamy resztę mandarynek.Resztą bitej śmietany smarujemy boki i dekorujemy tort. Smacznego

Przepisy mojej mamy
Tort biszkoptowy z masą krówkową i bitą śmietaną 132

tort zrobiłam na urodziny mojego męża.  Jest ekstra szybki, zdążyłam go zrobić nim on wrócił z pracy.   Biszkopt  przekładamy tylko raz i ozdabiamy bitą śmietaną,dzięki temu tort nie jest mdły ani zbyt słodki. Wszystkim bardzo smakował. Jeśli imprezują z nami dzieci śmiało można pominąć alkohol w przepisie. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru

Przepisy mojej mamy
Tort kokosowy "Rafaello" 151

Tort urodzinowo-imieninowy który zrobiłam dla mojej mamy.Biszkopty przełożone  dżemem malinowym i puszystym kremem kokosowym.  Wszystkim bardzo smakował.Palce lizać! Składniki: biszkopt z 6 jaj 400 ml śmietanki kremówki 36% 2 czekolady białe -razem 200 g 200 ml śmietanki kokosowej  100 g wiórek kokosowych 8 łyżek dżemu malinowego opcjonalnie cukier puder  pralinki rafaello, maliny i wiórki(...)się wystudzić aby ubiła się na sztywno.Dlatego najlepiej zrobić to DZIEŃ WCZEŚNIEJ!! Wystudzony biszkopt przekrawamy wzdłuż na 3 części. Śmietanę z czekoladą ubijamy na sztywno.Jeśli ktoś lubi słodkie torty,można dodać cukier puder. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy.Dzielimy ją na 3 części. Pierwszy blat biszkoptu układamy na paterze i nasączamy 1/3 części śmietanki kokosowej.Jeśli śmietanka jest zbyt gęsta

Przepisy mojej mamy
BLATY BEZOWE DO TORTU 134

Blaty bezowe to nic innego jak spody bezowe, najczęściej wykorzystywane do tortów. Ale można je też pokruszyć i wykorzystać do przeróżnych deserów. Wykorzystując spody bezowe do tortów najlepiej przekładać je kremem na chwilę przed podaniem, bezy wówczas zachowają swoją chrupkość i nie namokną od kremu.  Przyznam Wam, że do bezy robiłam już wiele podejść, musiałam dobrze wyczuć swój piekarnik

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania