tort - 16073 przepisów (strona:261/1072)

Tort z kremem z białej czekolady i frużeliną malinową 260

Pyszny, słodki i delikatny tort. Pięknie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje. To połączenie słodkiego kremu z białej czekolady i malinowej frużeliny.Łatwy do zrobienia i bardzo efektowny, połaczenie smaków, które z pewnością Was zachwyci. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię(...)wyłożyć połowę frużeliny malinowej, przykryć drugim krążkiem biszkoptu nasączonym połową pozostałego ponczu. Posmarować pozostałym kremem i wyłożyć resztę frużeliny. Przykryć ostatnim biszkoptem, nasączyć go pozostałym ponczem. Wierzch i boki tortu posmarować ubitą śmietaną. Dowolnie udekorować. Przechowywać w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Tort biały lion 115

Jedno z lepszych ciast jakie jadłam. Delikatny krem zmieszany z preparowanym ryżem daje wspaniały efekt. Nie przypomina zupełnie ciężkiego, słodkiego tortu. Szczerze polecam:) Składniki Biszkopt 8 jajek 1 szklanka drobnego cukru 2 szklanki mąki pszennej typ 450 7 łyżek oliwy 2 łyżeczki proszku do pieczenia tabliczka białej startej czekolady tortownica 23 cm MASA: 4 … Czytaj dalej Tort biały lion

gotuj ze mną
Jeżynowy tort bez pieczenia 169

Taki tort to sposób na szybkie ciacho bez pieczenia. Gdy upal na dworze a chcesz coś zjeść słodkiego to ten przepis jest dla Ciebie. Oczywiście można użyć innych owoców, ja dałam jeżyny bo sezon na nie się rozpoczął. Super będą maliny czy borówki. Jednym słowem dajesz to co lubisz i co masz pod ręką. Jeżynowy tort bez pieczenia Rozwiń

Ewa w kuchni
Tort z advocatem 166

dodać resztę wody i podgrzać aż do rozpuszczenia żelatyny (nie gotować), dokładnie wymieszać. Żelatynę lekko wystudzić i dodać advocat, całość dokładnie wymieszać i pozostawić do lekkiego stężenia. 5. Składanie tortu: Jeden biszkopt ułożyć w tortownicy o średnicy 26 cm, nasączyć połową ponczu, obłożyć dookoła podłużnymi biszkoptami, wylać połowę kremu advocatowego i przykryć drugim biszkoptem. Wstawić do lodówki na około(...)biszkopt resztą ponczu, wylać resztę kremu advocatowego i ponownie wstawić do lodówki na około 30 minut. Na końcu wylać tężejącą żelkę advocatową i wstawić do lodówki na 30 minut. Tort udekorować żywymi kwiatami i bezami

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort na upalne dni 148

Przy okazji świątecznego dnia a dla niektórych długiego weekendu prezentuję dzisiaj tort, który może być ciekawą propozycją na urodziny, imieniny lub inne okazje, przypadające w upalny dzień. Ale nie zawsze musi być jakaś okazja, czasem lubię coś upiec zupełnie bez okazji aby zaskoczyć rodzinę:) Składniki Biszkopt 8 jajek sklepowych lub 7 wiejskich 1 szklanka … Czytaj dalej Tort na upalne

gotuj ze mną
tort szachownica 128

Następnie układamy krążki (duży jasny, średni ciemny, mały jasny) ponownie smarujemy warstwą kremu i powtarzamy układanie od początku zaczynając od dużego ciemnego krążka. Pozostałą masa dekorujemy brzegi i wierzch tortu wg. uznania, ja użyłam żywych kwiatów, wafelków w czekoladzie, kawałeczków czekolady oraz tartej czekolady

Domowy Smak Jedzenia
Bezglutenowy biszkopt bez cukru | Biszkopt na miodzie 99

Pięknie rosnący, puszysty biszkopt bez cukru i glutenu. Można przygotować z niego pyszny tort, ponieważ w smaku nie różni się od tradycyjnego biszkoptu. Można także przygotować go z owocami i szybciej cieszyć się prostym i smakowitym deserem :) Na blaszkę o wymiarach około 18×20 cm lub tortownicę o średnicy 16-21 cm. 80 g mąki ryżowej 45 g mąki(...)sody. Dodajemy żółtka z miodem i delikatnie mieszamy. Dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Delikatnie łączymy składniki i przelewamy do foremki. Jeśli biszkopt nie jest pieczony na tort, a ma być gotowym deserem, na wierzchu możemy ułożyć owoce (nie wgniatamy ich w masę). Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt upuszczamy na podłogę

Mienta blog
Torcik Lodowy z Precelkami i Masłem Orzechowym 138

połowę masy lodowej, która nam została, wyrównać i znów posypać kruszonką precelkową, wyłożyć pozostałe lody, wyrównać. Tortownicę wstawić do zamrażalnika na co najmniej 4-5 godzin. 5. Dobrze schłodzony tort lodówy ostrożnie wyjąć z tortownicy, jeśli tort mocno się zmrozi po wyjęciu deseru z zamrażalnika radzę odczekać 2-4 minut i dopiero ściągać obręcz. Torcik położyć na paterze. 6. Ubitą

Mała Cukierenka
Niezawodny biszkopt 166

Wami niezawodnym przepisem na biszkopt! Ciasto jest lekkie, puszyste, wilgotne i wychodzi bezbłędnie za każdym razem! Na bank trafi do Waszej listy sprawdzonych przepisów. A skoro urodziny to oczywiście tort Dlatego dzisiejszy biszkopt przedstawiam właśnie w takiej formie, przełożony słodkim kremem z mascarpone. Kto się skusi na kawałek? {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","recipeIngredient":["Na biszkopt\r","6 jajek(...)wszystko razem mieszamy. Tak powstałym kremem przekładamy nasze ciasto i dekorujemy je również z zewnątrz. Dodatkowo możemy przyozdobić nasz biszkopt owocami, posypkami itp. Gotowe! Notatki Jeżeli chcecie, aby Wasz tort nabrał dodatkowego, owocowego smaku możecie dodać do kremu trochę świeżych owoców. Ja postawiłam na truskawki, które najpierw rozdrobniłam widelcem, a następnie dodałam je do kremu. 4.29 http://mostekwkuchni.pl/niezawodny-biszkopt/ Artykuł

Mostek w kuchni
Tort z owocami leśnymi 208

Tradycyjny biały biszkopt napakowany kremem śmietanowym z porządną ilością owoców. Tort należy do mniej słodkich, ale oczywiście można dozować ilość cukru wedle uznania. U mnie zniknął w ciągu dwóch dni i przyznam, że prawie połowę zjadłam sama ;-)  Biszkopt: 5 jajek szklanka cukru kryształ 0,5 szklanki mąki tortowej  0,5 szklanki mąki ziemniaczanej  łyżeczka proszku do pieczenia(...)cukier z prawdziwą wanilią owoce-jeżyny, jagody, maliny Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać ziarenka z laski wanilii, serek mascarpone i dokładnie zmiksować. Jeżeli tort ma postać w lodówce dłużej dobrze jest dodać żelatyny lub 2-3 opakowania śmietan-fixu. U mnie nie było takiej potrzeby bo został zjedzony w dwa dni. Poncz: 200 ml wody

Anielskie wypieki
Tort bezowy z czekoladą i malinami 138

Przepyszny tort bezowy przełożony bitą śmietaną, serkiem mascarpone i malinami. Dzięki gorzkiej czekoladzie blaty bezowe nie są za słodkie, a całość po prostu rozpływa się w ustach. Śmiem twierdzić, że tort jest doskonały! Idealny na każdą okazję i zapewniam, że zniknie w mgnieniu oka Składniki: Blaty bezowe: 6 białek 1 i 1/2 szklanki drobnego cukru 100 g gorzkiej czekolady

Oryginalny smak
Torcik ze śmietaną, musem z melona i owocami. 112

zdrowa i smaczna. Zamiast upiec biszkopt, możecie wyłożyć dno tortownicy okrągłymi biszkoptami. Wszystko razem tworzy fantastyczną kompozycję smakową. To zdecydowanie najdelikatniejsze ciasto jakie przygotowałam do tej pory. Przepisu na torty i ciasta z owocami: – torcik jogurtowy z owocami – tort z owocami – biszkopt z owocami i bitą śmietaną – biszkopt z bitą śmietaną, pianką z galaretki, owocami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tort o smaku śmietany i kremu karpakowego w towarzystwie borówek 439

Specjalna okazja więc i specjalny tort. Pyszne borówki krem karpatko-wy i śmietana.Tak powstało te moje cudo. Sama nie wiedziałam czy to to będzie smaczne. Jednak miny gości oraz słowa uznania sprawiły, że powtórzę ten pyszny torcik . Nie miałam okazji spróbować lecz myślę , że najważniejsze jest to czy innym smakuje.Wszak smaki i gusta mamy różne(...)góry jest z masy karpatkowej, a boki są obsypane czekoladowymi  kuleczkami. Cała góra jest obłożona borówkami. Wstawiamy do schłodzenia najlepiej dzień wcześniej robimy tort, zdąży przejść smakiem.     Masa karpatko-wa: 3 szklanki mleka 200 g masła  ¾ szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 4 łyżki mąki pszennej  4 łyżki

Różowa kuchnia
Tort z letnimi owocami: biszkopt z mleczną masą 133

Jest taki dzień w roku, kiedy nie zależnie od ilości wiosen świętować należy hucznie i smacznie przede wszystkim. Z tej okazji prezentuję Wam mój tort w całej okazałości.  Częstujcie się do woli! Składniki na biszkopt: 6 jaj 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki(...)temperaturze 160 ºC przez około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka ustawiając piekarnik góra- dół. Upieczony biszkopt pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wycinamy 2 lub 3 blaty. Mój tort ma tym razem 2 blaty. Krem: Masło, wodę, cukier gotujemy. Następnie zostawiamy do wystygnięcia. Do ostudzonej masy dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki do schłodzenia

Życie zaczyna się w kuchni
Tort letni 119

Tort przygotowany na jasnym spodzie, przełożony serkiem mascarpone połączonym z kremówką. Nazwa taka a nie inna, ponieważ dekoracja jest wykonana, z tego co mamy latem w dużej ilości. Świeże truskawki,czereśnie oraz winogrona. Nie zabrakło kilku świeżych kwiatów. Całość wygląda dość bogato i fajnie się prezentuje na stole. Być może nie jest perfekcyjny, jak z … Czytaj dalej Tort letni

gotuj ze mną