tort - 15956 przepisów (strona:257/1064)

Biszkopt doskonały 95

Tort zrobiony w domu daje dużo satysfakcji, a do tego wiesz co jesz. Wydaje ci się to trudne? Nic bardziej mylnego. Podstawą jest udany biszkopt. Potem tylko kroisz, przekładasz i ozdabiasz. Wedle życzenia, smaku i koloru. Mam dla Was biszkopt, który na pewno wam się uda.   Co nam trzeba? na biszkopt na tortownice 24cm. Szklanka – 250 ml. 8 jajek(...)pół. Jak nie urośnie Wam aż tak mocno to dzielcie na 3 Używam noża z ząbkami jak do chleba I już! Nasączamy, przekładamy, zdobimy TUTAJ macie link do moich tortów, możecie poczerpać inspiracje. Powodzenia! ps. z tego ciasta możecie zrobić małe biszkopciki do podjadania.   Share 0 Tweet 0 Save 0 0 Shares

Latosiowydom
Biszkopt idealny – najlepszy przepis. Biszkopt rzucany. 141

Biszkopt idealny – najlepszy przepis. Biszkopt rzucany – czyli najlepszy biszkopt do ciast i tortów! Nie opada, a smakuje wyśmienicie! W dodatku jest bez użycia proszku do pieczenia i innych ulepszaczy :) Przepis widniał na blogu już w 20 The post Biszkopt idealny – najlepszy przepis. Biszkopt rzucany. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Torty okolicznościowe 140

Torty okolicznościowe   Tort na chrzest, koleżanki syna. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk

Kuchnia Danusi
Tort szpinakowy z owocami 395

tych, które mi naprawdę smakują.   Szpinaku nie czuć w ogóle, ale za to pięknie go widać, gdyż barwi wszystko na soczyście zielony kolor. Idealnie nadaje się do przygotowania tortów owocowych, co już nie raz zresztą poczyniłam. Jest wilgotny na tyle, że nie potrzeba go jakoś specjalnie ponczować. Obok biszkoptu brownie- jest moim ulubionym stosowanym właśnie w tortach.  Normal

Kuchnia w czekoladzie
Tort truskawka z polewą lustrzaną 96

Letni torcik o wyglądzie truskawki, ostatnio robiłam na urodziny naszego małego solenizanta. Polewa lustrzana jest wspaniałym pomysłem na dekorację takiego tortu. Wymaga trochę cierpliwości ale efekt robi wrażenie.Proponuję do przełożenia, krem serowo śmietanowy. Listki truskawki wykonałam ze świeżej mięty, której jest już dość dużo. Składniki Biszkopt według przepisu torcik serce:https://gotuj-ze-mna.pl/torty/tort-serce/ ,średnica tortownicy 20 cm … Czytaj(...)dalej Tort truskawka z polewą lustrzaną

gotuj ze mną
Czekoladowa beza z malinami 137

rozpuścił. Pod koniec dodajemy kakao i jeszcze chwilę miksujemy.  Na papierze do pieczenia rysujemy okrąg o średnicy ok 20-25 cm . Wykładamy ubite białka i formujemy kształt naszego tortu i wkładamy do nagrzanego piekarnika.Pianę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przed ok 5 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy przez ok 1 godzinę(...)wyjęciu z piekarnika odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia (można również studzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach). Bezę można upiec dzień wcześniej. Nadzienie przygotowujemy np. godzinę przed podaniem tortu. 250 g malin gotujemy z 1 łyżeczką cytryny oraz 50 g cukru, aż uzyskamy konsystencje sosu. Odstawiamy do wystudzenia. W misce ubijamy serek mascarpone z żółtkiem oraz łyżką cukru pudru

I LOVE LIFE
Torcik urodzinowy dla alergika – bez glutenu, mleka i jajek. 231

Bardzo trudno jest upiec smaczny tort, kiedy praktycznie żaden bazowy składnik tradycyjnego ciasta nie jest dozwolony w diecie. Na prośbę mojej koleżanki opracowałam przepis na taki właśnie tort, który nie zawiera glutenu, jajek i mleka krowiego. Wierzę, że przyda się nie tylko Monice, ale też i Wam 🙂 Można powiedzieć, że od niedawna wiem, jak […] Artykuł Torcik urodzinowy dla alergika

Wiszniówka
Wiśniowe brownie z musem malinowym 112

może być coś pyszniejszego niż brownie połączone z musem malinowym i kremem śmietankowym z białą czekoladą? Do tego dodatek malin z galaretką! W smaku tort jest obłędny. Polecam na domowe uroczystości i przyjęcia. Wiem tylko jedno- każdy poprosi o dokładkę. Wiśniowe brownie: 0,5 szklanki domowego soku wiśniowego 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 200 g margaryny 100 g białej czekolady(...)układamy jeden blat biszkoptu. Następnie równomiernie rozsmarowujemy mus malinowy, dociskamy drugim biszkoptem. Kolejno wykładamy krem śmietankowy z białą czekoladą, posypkę biszkoptową oraz wylewamy delikatnie stężałą galaretkę z malinami. Cały tort chłodzimy w lodówce (najlepiej całą

VioletoweKucharzenie
Tort pomidorowy 95

Torty nie zawsze muszą być słodkie. Czasami mogą być wytrawne, a wytrawne danie przygotowane w formie tortu wygląda wyjątkowo i uroczyście

Przepisy Kulinarne
Tort pomidorowy 122

Torty nie zawsze muszą być słodkie. Czasami mogą być wytrawne, a wytrawne danie przygotowane w formie tortu wygląda wyjątkowo i uroczyście

Przepisy Kulinarne
TORCIK BEZOWY Z KREMEM CZEKOLADOWYM I OWOCAMI 119

Tort bezowy to deser, który idealnie sprawdza się na wszelkiego rodzaju przyjęciach i uroczystościach.  Dzisiejsza wersja to pyszny i efektowny torcik bezowy z delikatnym kremem czekoladowym i świeżymi owocami.  Jego przygotowanie dobrze jest rozłożyć w czasie i upiec blat bezowy przynajmniej dzień przed planowanym złożeniem tortu. Dajemy mu wówczas czas na odpowiednie wysuszenie.  Czekoladowy krem przygotowujemy tylko

cool and minty
Krem orzechowy do ciast, tortów i babeczek 153

Krem orzechowy do ciast, tortów i babeczek. Dziś polecam Wam przepis na pyszny i prosty w przygotowaniu krem orzechowy do ciast, tortów i babeczek. Takim kremem śmiało możecie dekorować lub przekładać domowe wypieki. Prezentowany krem przygotowuję najczęściej na bazie gładkiego masła orzechowego. Czasem używam też masła typu crunchy, ale tylko wówczas, gdy krem nie ma być przeznaczony do dekoracji, ponieważ

Słodkie okruszki
Tort Red Velvet na jogurcie z kremem 159

był dobry pomysł kiedy Przemek zażyczył sobie taki tort. Łatwy w wykonaniu, szybki w robocie, jedyne co trzeba zrobić wcześniej, najlepiej dzień - to upiec biszkopt. Biszkopt wtedy ładnie wystygnie i ładnie przekroi się na blaty. Ja użyłam tutaj barwnika spożywczego w proszku - użyjcie jaki macie i jadacie, jeśli nie jadacie sztucznych barwników dodajcie soku z buraków ale kolor będzie trochę(...)inny. Tort jest idealny na wszelakie uroczystości albo na komunie, chrzciny czy święta. Krem jest na bazie serka śmietankowego o twardej konsystencji lub można dodać mascarpone. Zachęcam do spróbowania. Red Velvet z kremem i marakują. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
TORT TIRAMISU 173

Uwielbiane przez nas tiramisu, tym razem w wersji tortu. Idealny biszkopt, genialna masa z mascarpone, całość wprost rozpływa się w ustach. Dzięki wykorzystaniu domowego biszkoptu, ten pyszny deser możemy wyczarować bez dodatku mąki pszennej, a także bez dodatku cukru. U mnie niezawodny biszkopt na mące orkiszowej, jak zawsze bez dodatku proszku do pieczenia. Idealnie puszysty i wilgotny. Według starej zasady(...)ok.50cm na dywan, wykładzinę, itp, (oczywiście dnem do dołu, nie odwrotnie). Biszkopt doznaje szoku i się nie kurczy, wychodzi piękny i równy. Odstawiamy w formie do wystudzenia. Masa do tortu: - 800g mascarpone - 4 żółtka  (przed wybiciem jajka parzymy wrzątkiem) - 2 białka - szczypta soli - 50g cukru, najczęściej daję trzcinowy (lub ksylitolu) Dodatkowo: - szklanka kawy espresso (250ml) - 6 łyżek likieru Amaretto

Smaczne Zdrowe
TORCIK POMARAŃCZOWE TIRAMISU 108

wody, studzimy. Ostudzoną, lekko tężejącą galaretkę delikatnie łączymy ze sztywną ubitą śmietanką. Poncz: Kawę zalewamy 1/2 szklanki gorącej wody, dodajemy kardamon. Studzimy. Na końcu wlewamy likier. Wszystko razem mieszamy. Tort: Biszkopt kroimy na 3 krążki, mniej więcej równej grubości. Biszkoptowy krążek nasączamy 1/3 ponczu i wykładamy na nim 1/3 masy. Przykrywamy go drugim krążkiem, również nasączamy go 1/3 ponczu(...)rozsmarowujemy 1/3 masy. Przykrywamy ostatnim krążkiem, który nasączamy resztą ponczu i wykładamy pozostałą masę. Rozsmarowujemy ją na wierzchu i na bokach tortu. Torcik równomiernie posypujemy przesianym przez sitko kakao i dekorujemy skórką z pomarańczy. Wkładamy do lodówki na min. 2 godz. Przechowujemy w lodówce. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga ALE Ciachoo

Kuchnia MagdaLeny