Podobno jestem na diecie, tymczasem w naszej kuchni ostatnio pojawiło się dużo słodkości. W tym tygodniu planowaliśmy “mały odwyk”, ale nic z tego –
niecodziennikparyDeser w sam raz dla kawowych smakoszy - tort z bitą śmietaną i kawą. Przygotowałam go z ulubioną aromatyzowaną kawą mojej starszej córki na jej urodziny. Tort nie jest przesłodzony, a jego kawowy smak jest wyrazisty
Przepisy KulinarneProsty, nieskomplikowany i pyszny tort z kremem na bazie mleka w proszku. Składniki (tortownica o średnicy 26cm): 6 jajek 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki kakao Krem: 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 250 g masła / margaryny 2 szklanki mleka w proszku (pełnego) Dodatkowo(...)herbaty. Przekładamy ciasto: biszkopt - masa - biszkopt - masa - biszkopt - na boki zostawić trochę masy. 9. Udekorować według uznania - u mnie była to polewa czekoladowa, posypka cukrowa i krem, którym przekładałam tort. Całość schłodzić w lodówce. Smacznego
Kuchnia domowa AniDziś przedstawiam Wam jeden z tortów jakie ostatnio piekłam. Tradycyjny biszkopt bez proszku do pieczenia, śmietana z mascarpone. Do tego wiśnie ze słoika, które fajnie przełamują słodycz ciasta. A na koniec dekoracja czyli bezy, markizy bezowe, truskawki, bańki z żelatyny i świetne paluszki o smaku oreo. Paluszki możecie kupić w sklepie internetowym Kuchnie Świata . Wpis ten powstał przy współpracy właśnie(...)sklepem. Znajdziecie tam wiele super produktów. Polecam robić tam zakupy bo produkty są wysokiej jakości. Tort z wiśniami
Ewa w kuchniCzekoladowe blaty do tortu, o konsystencji między biszkoptem a brownie. Składniki (na 1 blat): 200g masła 220g cukru muscovado 3 łyżki kakao szczypta soli 150g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 1 łyżka mleka masło rozpuść z cukrem, kakao i solą wymieszaj z mąką i proszkiem dodaj jajka po jednym – za każdym razem dokładnie mieszając masę dodaj(...)pieczenia piecz w 190°C ok 20 minut (zależy od piekarnika) wyjmij ciasto z pieca i wystudź przed użyciem – gotowe! Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł CZEKOLADOWE BLATY DO TORTU (NIE BISZKOPT) pochodzi z serwisu SandraFrej.com
SandraFrej.comblaszce. Śmietankę ubijamy na gęsty krem wraz z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym stopniowo dodajemy serek mascarpone. Pierwsze blaty układamy bezpośrednio na tacy na której będziemy podawać tort ponieważ ciężko będzie przenieś przełożone kremem cyfry ( po prostu się połamią ) Za pomocą rękawa cukierniczego i odpowiedniej końcówki (tylki) nakładamy porcyjkami krem. Bardzo ostrożnie przykrywamy drugim blatem i powtórnie(...)nakładamy krem. Tort najlepiej przekładać kremem na 2,3 godziny przed podaniem i włożyć do lodówki aby nieco zwilżał. Nie można go przekładać kremem dzień wcześniej ponieważ się za bardzo rozmięknie i rozpadnie. Dekorujemy przed podaniem. Jeżeli do dekoracji używamy świeżych kwiatów to końcówki owijamy folią spożywczą. Smacznego
Andzia PichciUwielbiam torty szczególnie te z kwaskawymi owocami. Gdy jest tylko okazja chętnie robię je. Teraz w zimę jest to utrudnione, ale mamy jeszcze mrożone owoce a do dekoracji można kupić kilka świeżych dość smacznych i w dobrej cenie w takich sklepach sieciowych jak Lidl czy Biedronka. Dziś zapraszam na czekoladowo-malinowy tort z różami bezowymi. Czytaj więcej
Ana Mari's worldUwielbiam torty szczególnie te z kwaskawymi owocami. Gdy jest tylko okazja chętnie robię je. Teraz w zimę jest to utrudnione, ale mamy jeszcze mrożone owoce a do dekoracji można kupić kilka świeżych dość smacznych i w dobrej cenie w takich sklepach sieciowych jak Lidl czy Biedronka. Dziś zapraszam na czekoladowo-malinowy tort z różami bezowymi. Czytaj więcej
Ana Mari's worldczekoladę i mieszamy szpatułką. Krem dzielimy na dwie części. dodatkowo: dżem wiśniowy wiśnie z kompotu lub syropu lub nalewki bez pestek ok. 150 ml mocnego naparu kawy, posłodzonego wykonanie tortu: Na paterze układamy jeden blat, nasączamy go. Smarujemy dżemem, układamy wiśnie i wykładamy ok. 1/2 cz. kremu. Układamy drugi blat, nasączamy go, smarujemy dżemem, układamy wiśnie i wykładamy pozostałą część
Domowy Smak JedzeniaDobrze schłodzony torcik ostrożnie wyjąć z blaszki. Nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki i torcik położyć na paterze. Wierzch ozdobić czekoladkami, bezami i posypać posiekanymi orzechami. Na koniec tort posypałam cukrem pudrem. Smacznego! :) Przypominam jeszcze o moim pięknym e-booku „Wyjątkowe Torty i Ciasta” ! Jest w nim 25 przepisów na pyszne, fantastyczne ciacha, bardzo polecam! Link do sklepu
Mała Cukierenkatort kojarzy mi się z wakacjami! Cytrusy takie jak pomarańcze, kiwi czy nektarynki są wspomnieniem lata. Ten tort dedykowany jest wszystkim, którzy tęsknią za wakacjami! Kwaśne owoce przełamują słodycz bezowych blatów. Składniki na bezę: 6 białek 1,5 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny Składniki na krem: 500ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 1 łyżka
Słodki Zakąteksokiem z pomarańczy, wyłożyć 1/3 kremu, przykryć drugim blatem, skropić sokiem, wyłożyć kolejną część kremu, przykryć ostatnim blatem, skropić sokiem i na wierzchu rozsmarować resztę kremu. Można również boki tortu posmarować cienką warstwą kremu. Tort udekorować wg uznania np. orzechami, kawałkami pomarańczy, miechunką. Wstawić do lodówki na min. 3-4 godziny. Smacznego! torcik podałam na talerzu Ambition http://ambition.pl
Obiad gotowyobrotach do połączenia składników. Krem budyniowo – maślany podzielić na dwie równe części i do jednej dodać kakao, wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników, patrz FILM . Składanie tortu: 3. Składniki do nasączenia wymieszać. Banany obrać, pokroić na plastry i dobrze skropić sokiem z cytryny. W tortownicy o średnicy 21cm ułożyć warstwę biszkoptów (tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia, tylko(...)odrobiną kakao i ciasto wstawić do lodówki na całą noc. 5. Gotowe ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki, nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki i ciasto położyć na paterze. Brzegi tortu można wygładzić szpatułką. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery
Mała CukierenkaPieczenie tortu, a szczególnie jego dekorowanie jest dla mnie zawsze wielką przyjemnością. Ten ozdobiłam ostatnimi owocami zebranymi w ogrodzie - ciemnymi i jasnymi winogronami. W warstwach bitej śmietany zatopiłam dojrzałe brzoskwinie. Tort z bitą śmietaną, pełen owoców doskonale smakował mi i moim najbliższym
Przepisy Kulinarne