tort - 16051 przepisów (strona:256/1071)

Tort truskawkowy (bez glutenu, low carb, dieta optymalna, keto) 217

ucieram mikserem. Gdy lekko się napuszy dodaję po jednym jajku i stopniowo ksylitol, cały czas miksując, aż do uzyskania puszystej masy. Następnie stopniowo dodaję pokrojone lub zblendowane truskawki. Blaty tortu obficie nasączam wodą z sokiem z cytryny. Przekładam masą truskawkową. Dekoruję truskawkami. Smacznego!   Tort można podzielić na ok. 10 porcji. Makro w jednym kawałku ok. 115g: tłuszcze

Saganek
Krem Maślany na mleku skondensowanym 59

się było powstrzymać… a co z dietą:( hmmm… no cóż od jutra. Szczerze mówiąc, po dodaniu różnych akcentów smakowych, nie zawahałabym się, użyć tego kremu jako wypełnienie tortu. Hmmm…. pomyślę o tym. A może Wy macie jakiś pomysł? Jeśli tak to napiszcie proszę w komentarzu na dole strony Print Krem MilkyWay na mleku skondensowanym. .wprm-recipe-rating(...)rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl sprawdzone wypieki Course Dessert Cuisine łatwe Keyword krem MilkyWay, Krem namleku skondensowanym Prep Time 20 minutes Total Time 20 minutes Servings 1 tort (fi 15cm) Calories 985 kcal Equipment mikser elektryczny głęboka miska szpatuła silikonowa Ingredients 200 g miękkiego masła min. 82% tłuszczu mlekowego 200 g mleka skondensowanego 200g = 150ml. 1 puszka 530g

SmartBake.pl
Krem z likierem Baileys 75

Krem Baileys idealnie pasuje do tortów i ciast . Docenią go szczególnie Ci, którzy lubią nutkę (nie za mocną) goryczy w cieście. Dzięki temu, że jego podstawą jest śmietanka jest lekki i puszysty . Alkochol jest delikatnie wyczuwalny. Co idealnie komponuje się z delikatnie czekoladowym smakiem kremu. Idealnie smakuje w połączeniu z karmelem , kawą lub czekoladą . Czasami dodaje do niego, wiórki czekoladowe(...)Dodatek do deseru Cuisine worldwide Keyword Baileys, krem, likier, śmietanka Prep Time 20 minutes Czas chłodzenia 1 hour Total Time 1 hour 20 minutes Servings 4 porcje (4porcje na tort fi 20cm) Calories 232 kcal Equipment rondelek mały mikser elektryczny, ręczny lub wolnostojący szpatuła silikonowa pojemnik do namoczenia żelatyny Ingredients 250 g śmietany 3 łyżeczki żelatyny ½ szklanki likieru Baileys

SmartBake.pl
Krem MilkyWay na mleku skondensowanym 65

się było powstrzymać… a co z dietą:( hmmm… no cóż od jutra. Szczerze mówiąc, po dodaniu różnych akcentów smakowych, nie zawahałabym się, użyć tego kremu jako wypełnienie tortu. Hmmm…. pomyślę o tym. A może Wy macie jakiś pomysł? Jeśli tak to napiszcie proszę w komentarzu na dole strony Print Krem MilkyWay na mleku skondensowanym. .wprm-recipe-rating(...)rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl sprawdzone wypieki Course Dessert Cuisine łatwe Keyword krem MilkyWay, Krem namleku skondensowanym Prep Time 15 minutes Total Time 15 minutes Servings 1 tort (fi 20cm) Calories 985 kcal Equipment mikser elektryczny głęboka miska Ingredients 400 g miękkiego masła min. 82% tłuszczu mlekowego 315 ml mleka skondensowanego 1 puszka (398g = około 315ml) lub 200g

SmartBake.pl
Torcik straciatella z konfiturą z owoców leśnych 192

słodki smak przełamuje wyraźna w smaku konfitura z owoców leśnych i poncz kawowy oraz polewa z czekolady. Torcik prosty w wykonaniu i bez ozdób. Jeśli lubicie mokre czekoladowe   torty będziecie zachwyceni.   Na różne okazje nie tylko urodzinowe. Tortownica o śr 21-22 cm Biszkopt: 5 jajek 15 dag cukru trzcinowego demerara 10 dag mąki pszennej tortowej 3 łyżki(...)zimnej wodzie. Pozostałe składniki włożyć do garnuszka i na małym ogniu doprowadzić do wrzenia, zestawić z ognia do gorącej masy dodać odciśniętą w dłoniach żelatynę wymieszać do połączenia. Złożenie tortu: 5 łyżek kremu odłożyć do posmarowania boków. Jeden blat umieścić na paterze, skropić ponczem, posmarować cienko konfiturą z owoców leśnych nałożyć porcję kremu, przykryć drugim blatem , całą czynność powtórzyć , przykryć

Wanilia i Kardamon
Torcik Pavlova 88

mojprzepisna.pl | Torcik PavlovaPavlova, królowa wśród bez. Jeżeli nigdy nie jedliście tego deseru to koniecznie musicie spróbować. Smakuje jak słodka lekka pianka. Z zewnątrz jest chrupiąca skorupka

moj przepis na
Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną 128

mojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną Jeżeli piekliście kiedyś Pavlovą z mojego przepisu… to ten jest bardzo podobny. Różnica polega na tym, że

moj przepis na
Kokosowa rozpusta 82

Proste i pyszne ciasto biszkoptowe. Oparte na kakaowym biszkopcie, kremie budyniowym z dodatkiem kokosu. Niby podobny do miodownika, ale nie do końca bo ja nie dodawałam

moj przepis na
Kajmakowe love 73

mojprzepisna.pl | Kajmakowe love Nazwa robocza: Bananowy jest … Ciasto powstało w mojej głowie po przejrzeniu zawartości lodówki :) Jest to biszkopt przekładany masą kajmakową, bananami, bitą śmietanką

moj przepis na
Walentynkowy torcik z musem z owoców leśnych 123

mojprzepisna.pl | Walentynkowy torcik z musem z owoców leśnych Rok temu z okazji Walentynek dla mojego ukochanego męża zrobiłam to ciasto i wyszło przepyszne, lekko kwaskowate, orzeźwiające

moj przepis na
Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową 111

mojprzepisna.pl | Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową Na prośbę mojego męża, jeden z najbardziej lubianych deserów, królowa wśród bez – Pavlova! Tym razem z

moj przepis na
Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski 116

mojprzepisna.pl | Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski Jako dziewczynka oraz nastolatka pomagałam rodzicom w prowadzeniu cukierni założonej przez mojego ojca, Stanisława Chmielewskiego w Lublinie

moj przepis na
Torcik W-Z jak z PRL 79

mojprzepisna.pl |Torcik W-Z jak z PRL Ostatnio miałam przyjemność uczesniczyć w imprezie tematycznej. Tematem były czasy PRL. Wszyscy przebraliśmy się w adekwatne stroje, jedliśmy na

moj przepis na
Leśny mech 99

mojprzepisna.pl | Leśny mech Leśny mech, ciasto, które chciałam upiec bardzo dawno temu. W końcu się zmobilizowałam i upiekłam je dla męża, jako że uwielbia wszelkie ciasta

moj przepis na
Lizaki bezowe 123

Lizaki bezowe to prosty deser, który zrobicie zaledwie z dwóch składników. Świetnie sprawdzą się jako efektowna dekoracja tortu. Dobrze znoszą przechowywanie i można przygotować je sobie na zapas. Lizaki zrobiłam z bezy szwajcarskiej , która jest bardziej stabilna i pozwala na uzyskanie pięknego gładkiego wykończenia. Dzięki niej gotowe lizaki bezowe są trwałe, chrupiące i nie kruszą się tak łatwo(...)rozgrzanym na 100 stopni przez ok. 1,5 godziny. Suszenie lizaków w niskiej temperaturze sprawia, że zachowują swój biały kolor. Gotowe lizaki można podać jako deser lub wbić w tort jako dekoracje. Po wystudzeniu można przechowywać je w szczelnie zamkniętej puszce lub słoiku przez kilka tygodni. Zostawione na dłużysz czas (kilka dni) w temperaturze pokojowej mogą chłonąć wilgoć z otoczenia

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania