Tort w soczyście zielonym kolorze, przełożony masą maślano czekoladową o smaku piernika, urzekający i wyglądem i kolorem, jak również prostotą wykonania oraz smakiem. Nie obawiajcie się 'warzywnego' smaku, ponieważ szpinak w tym cieście kompletnie nie wpływa na smak, a jedynie je pięknie koloryzuje- jednak, aby ciasto było w jednolitym i soczystym kolorze, to szpinak musi być bardzo dobrze zmiksowany(...)śmiało do kremu piernikowego można je dodać, np.; borówki, maliny lub cząstki pomarańczy będą się bardzo dobrze komponować. Myślę, że na Święta, tuż obok piernika czy makowca, taki szpinakowy tort też będzie smacznym akcentem. Tortownica 20 cm*: * świeży szpinak- 150-200 g * mąka pszenna- 2 szklanki * olej- 2/3 szklanki * cukier trzcinowy- 2/3 szklanki * jajka- 3 szt. * cukier waniliowy- 2 łyżeczki
Kraina Miodem Płynącaponieważ już to jest bogate to jako przełożenie tylko pomarańczowa konfitura i bita śmietana. Całość lekka, ani trochę nie przesłodzona, po prostu idealna. To nie był zwykły tort:) Polecam na Boże Narodzenie, gwarantuję, że goście poproszą o dokładkę. *tortownica o średnicy 26 cm Składniki: na ciasto: 400 g mąki 250 g cukru 1 łyżka kakao 1 opakowanie(...)Kremem przekładać ciasto posmarować nim również wierzch ( i jeśli szybko tężeje to zdjąć rant i posmarować też boki). Jako górne ciasto położyć to bez konfitury. Wstawić do lodówki. Kiedy tort stężeje udekorować go czekoladą, ciasteczkami i plastrami pomarańczy. Inspiracja
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaZapraszam Was po przepis na fajny tort makowy z dodatkiem jabłek oraz kremem kawowym. Piekłam go rok temu na Święta. Składniki (tortownica 26): Ciasto: 350 g suchego maku 8 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 masła 2 szklanki posiekanych lub mielonych bakalii (u mnie mielone i siekane orzechy włoskie, posiekane migdały, rodzynki i skórka pomarańczowa(...)budyń. Na koniec dodać kilka łyżek zimnego naparu z kawy - ilość dowolna w zależności jaki smak masy chcemy uzyskać. 7. Połową masy przełożyć makowiec, resztą posmarować wierzch i boki tortu. Wierzch i boki dodatkowo posypać zmielonymi orzechami włoskimi. Smacznego
Kuchnia domowa Aninadal zachować płynność. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, wlewając na końcu tężejący sok. Mieszamy powoli i dokładnie. Kremem przekładamy makowe blaty oraz smarujemy cienką warstwą cały tort z wierzchu. Obsypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy choinkami przygotowanymi z roztopionej w kąpieli wodnej czekolady (uprzednio schłodzonymi w lodówce kilka godzin). Do stylizacji świątecznego tortu wykorzystałam czajnik Melody Pumpkin Oberżyna , który możecie
Kuchnia w czekoladziecórki obchodziłam aż 3 razy. Ten cudowny czas chciałam dzielić z moimi najbliższymi i zaprosić dużo gości, ale że miejsca w domu mamy mało, robiłam urodzinki na raty :) Drugi tort z okazji roczku mojej córci był malinowy, także w stylu unicorn. Każdy jednak z tortów był inny (smak inny jak i inne dekoracje). Jedynie wspólny motyw to pastele, dużo różu
Ana Mari's worldjadłam. Kruche, maślane ciasto, a w środku warstwa orzechów oraz duszonych jabłek z dodatkiem rumu i rodzynek. Mięciutkie, pachnące, bardzo dobre. W oryginalnym przepisie ciasto nazywa się ,, Orzechowo- jabłeczny tort z przepisu babci“ . W moim wykonaniu wyszło bardziej ciasto niż tort, dlatego
dolcevitainmykitchenTort okolicznościowy Tort o smaku maślano- czekoladowym. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia Danusimój kolejny tort bez pieczenia. Na szybko gdy mamy ochotę na coś słodkiego a nie chcemy czekać aż upiecze nam się biszkopt. Z pomocą przychodzą nam biszkopty gotowe, do tego kilka składników i dosłownie w kilka minut mamy gotowe i smaczne ciacho. A dodatkowo propozycja idealna dla tych co są z pieczeniem biszkoptów na bakier. Ananasowo - porzeczkowy tort bez pieczenia
Ewa w kuchniTort na urodziny dla gracza w szachy lub na jakieś inne wyjątkowe okazje. Bardzo ładnie się prezentuje, super smakuje jest po prostu wyjątkowy:) Składniki Biszkopt 7 jajek wiejskich dużych lub 8 małych 1 szklanka drobnego cukru 2 szklanki mąki 7 łyżek oliwy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao szczypta soli Krem do … Czytaj dalej Tort szachownica
gotuj ze mnąpory nie publikowałam tortów, ponieważ żaden mi nie wyszedł na tyle dobrze, by można było podzielić się przepisem. Po kilku próbach pieczenia ciasta, dalsze chęci opadały tak szybko jak biszkopt wyjęty z piekarnika. Pamiętam ostatni eksperyment tortowy – miał być z nutką cytrynową, orzeźwiający, z lekkim biszkoptem. I mimo wielkiego planu, zaliczyłam porażkę […] Artykuł Jak zrobić tort z truskawkami
Pink Envelopewody, studzimy. Ostudzoną, lekko tężejącą galaretkę delikatnie łączymy ze sztywną ubitą śmietanką. Poncz: Kawę zalewamy 1/2 szklanki gorącej wody, dodajemy kardamon. Studzimy. Na końcu wlewamy likier. Wszystko razem mieszamy. Tort: Biszkopt kroimy na 3 krążki, mniej więcej równej grubości. Biszkoptowy krążek nasączamy 1/3 ponczu i wykładamy na nim 1/3 masy. Przykrywamy go drugim krążkiem, również nasączamy go 1/3 ponczu(...)rozsmarowujemy 1/3 masy. Przykrywamy ostatnim krążkiem, który nasączamy resztą ponczu i wykładamy pozostałą masę. Rozsmarowujemy ją na wierzchu i na bokach tortu. Torcik równomiernie posypujemy przesianym przez sitko kakao i dekorujemy skórką z pomarańczy. Wkładamy do lodówki na min. 2 godz. Przechowujemy w lodówce. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga ALE Ciachoo
Kuchnia MagdaLenyPyszny, słodki i delikatny tort. Pięknie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje. To połączenie słodkiego kremu z białej czekolady i malinowej frużeliny.Łatwy do zrobienia i bardzo efektowny, połaczenie smaków, które z pewnością Was zachwyci. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię(...)wyłożyć połowę frużeliny malinowej, przykryć drugim krążkiem biszkoptu nasączonym połową pozostałego ponczu. Posmarować pozostałym kremem i wyłożyć resztę frużeliny. Przykryć ostatnim biszkoptem, nasączyć go pozostałym ponczem. Wierzch i boki tortu posmarować ubitą śmietaną. Dowolnie udekorować. Przechowywać w lodówce. Smacznego
Domowa cukiernia EwyJedno z lepszych ciast jakie jadłam. Delikatny krem zmieszany z preparowanym ryżem daje wspaniały efekt. Nie przypomina zupełnie ciężkiego, słodkiego tortu. Szczerze polecam:) Składniki Biszkopt 8 jajek 1 szklanka drobnego cukru 2 szklanki mąki pszennej typ 450 7 łyżek oliwy 2 łyżeczki proszku do pieczenia tabliczka białej startej czekolady tortownica 23 cm MASA: 4 … Czytaj dalej Tort biały lion
gotuj ze mnąTaki tort to sposób na szybkie ciacho bez pieczenia. Gdy upal na dworze a chcesz coś zjeść słodkiego to ten przepis jest dla Ciebie. Oczywiście można użyć innych owoców, ja dałam jeżyny bo sezon na nie się rozpoczął. Super będą maliny czy borówki. Jednym słowem dajesz to co lubisz i co masz pod ręką. Jeżynowy tort bez pieczenia Rozwiń
Ewa w kuchnidodać resztę wody i podgrzać aż do rozpuszczenia żelatyny (nie gotować), dokładnie wymieszać. Żelatynę lekko wystudzić i dodać advocat, całość dokładnie wymieszać i pozostawić do lekkiego stężenia. 5. Składanie tortu: Jeden biszkopt ułożyć w tortownicy o średnicy 26 cm, nasączyć połową ponczu, obłożyć dookoła podłużnymi biszkoptami, wylać połowę kremu advocatowego i przykryć drugim biszkoptem. Wstawić do lodówki na około(...)biszkopt resztą ponczu, wylać resztę kremu advocatowego i ponownie wstawić do lodówki na około 30 minut. Na końcu wylać tężejącą żelkę advocatową i wstawić do lodówki na 30 minut. Tort udekorować żywymi kwiatami i bezami
Szalona Kuchnia Eweliny