poddam się dopóki dopóty nie nauczę się robić pięknych i pysznych tortów. Na razie mam jeden przepis na którym bazuję i wkoło tłukę jedno i to samo. Serio nie jest to żadna filozofia ale wokół jest tyle pięknie zrobionych przez kogoś innego ciast i zazdrość mnie zżera, więc nie mogę spocząć na laurach ( czyt. to co zrobiłam(...)składników ponchem. Na pierwszy okrąg wyłożyć krem z mascarpone, przykryć kolejnym, przełożyć dżemem, przykryć kolejnym i wierzch przykryć kremem. Udekorować wg uznania. Pamiętajcie!!! Używając żywych kwiatów na tort owińcie je w folię spożywczą, żeby nie dotykały ciasta, chyba że są to jadalne kwiaty. Na pierwszej fotografii zrobiłam polewę z białej czekolady, na kolejnej fotografii krem
pieprzny smaczekszybki tort jest idealny na każde przyjęcie dla dzieci. Lekki krem, biszkopty, bezy i świeże owoce. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding
Gotujemy i jemystarczy na większą formę o wymiarach do ok. 35×24 lub tortownicę do ok. 26 cm. Lubię ten przepis z jeszcze jednego powodu – świetnie nadaje się na torty, które mają „dużo unieść”. Ciasto nie zgniata się jak biszkopt czekoladowy nawet jeśli nałożymy na nie dużo kremu czy dodatków. To właśnie ten przepis wykorzystałam przy okazji robienia(...)Tortu Elsy czy deserów słoiczkach . Składniki: 200 g mąki 200 g białego cukru 100 g brązowego cukru 1,5 łyżeczki sody 3 łyżeczki cukru waniliowego 50 g kakao 0,5 szklanki maślanki 1 szklanka wody 150 g masła 3 jajka Składniki na polewę: 100 g gorzkiej czekolady 150 ml śmietany kremówki + garść orzechów (opcjonalnie) Jak zrobić ciasto czekoladowe? Masło wyciągamy
CiastkozercyTort zrobiony w domu daje dużo satysfakcji, a do tego wiesz co jesz. Wydaje ci się to trudne? Nic bardziej mylnego. Podstawą jest udany biszkopt. Potem tylko kroisz, przekładasz i ozdabiasz. Wedle życzenia, smaku i koloru. Mam dla Was biszkopt, który na pewno wam się uda. Co nam trzeba? na biszkopt na tortownice 24cm. Szklanka – 250 ml. 8 jajek(...)pół. Jak nie urośnie Wam aż tak mocno to dzielcie na 3 Używam noża z ząbkami jak do chleba I już! Nasączamy, przekładamy, zdobimy TUTAJ macie link do moich tortów, możecie poczerpać inspiracje. Powodzenia! ps. z tego ciasta możecie zrobić małe biszkopciki do podjadania. Share 0 Tweet 0 Save 0 0 Shares
LatosiowydomBiszkopt idealny – najlepszy przepis. Biszkopt rzucany – czyli najlepszy biszkopt do ciast i tortów! Nie opada, a smakuje wyśmienicie! W dodatku jest bez użycia proszku do pieczenia i innych ulepszaczy :) Przepis widniał na blogu już w 20 The post Biszkopt idealny – najlepszy przepis. Biszkopt rzucany. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeTorty okolicznościowe Tort na chrzest, koleżanki syna. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia Danusitych, które mi naprawdę smakują. Szpinaku nie czuć w ogóle, ale za to pięknie go widać, gdyż barwi wszystko na soczyście zielony kolor. Idealnie nadaje się do przygotowania tortów owocowych, co już nie raz zresztą poczyniłam. Jest wilgotny na tyle, że nie potrzeba go jakoś specjalnie ponczować. Obok biszkoptu brownie- jest moim ulubionym stosowanym właśnie w tortach. Normal
Kuchnia w czekoladzieLetni torcik o wyglądzie truskawki, ostatnio robiłam na urodziny naszego małego solenizanta. Polewa lustrzana jest wspaniałym pomysłem na dekorację takiego tortu. Wymaga trochę cierpliwości ale efekt robi wrażenie.Proponuję do przełożenia, krem serowo śmietanowy. Listki truskawki wykonałam ze świeżej mięty, której jest już dość dużo. Składniki Biszkopt według przepisu torcik serce:https://gotuj-ze-mna.pl/torty/tort-serce/ ,średnica tortownicy 20 cm … Czytaj(...)dalej Tort truskawka z polewą lustrzaną
gotuj ze mnąrozpuścił. Pod koniec dodajemy kakao i jeszcze chwilę miksujemy. Na papierze do pieczenia rysujemy okrąg o średnicy ok 20-25 cm . Wykładamy ubite białka i formujemy kształt naszego tortu i wkładamy do nagrzanego piekarnika.Pianę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przed ok 5 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy przez ok 1 godzinę(...)wyjęciu z piekarnika odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia (można również studzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach). Bezę można upiec dzień wcześniej. Nadzienie przygotowujemy np. godzinę przed podaniem tortu. 250 g malin gotujemy z 1 łyżeczką cytryny oraz 50 g cukru, aż uzyskamy konsystencje sosu. Odstawiamy do wystudzenia. W misce ubijamy serek mascarpone z żółtkiem oraz łyżką cukru pudru
I LOVE LIFEBardzo trudno jest upiec smaczny tort, kiedy praktycznie żaden bazowy składnik tradycyjnego ciasta nie jest dozwolony w diecie. Na prośbę mojej koleżanki opracowałam przepis na taki właśnie tort, który nie zawiera glutenu, jajek i mleka krowiego. Wierzę, że przyda się nie tylko Monice, ale też i Wam 🙂 Można powiedzieć, że od niedawna wiem, jak […] Artykuł Torcik urodzinowy dla alergika
Wiszniówkamoże być coś pyszniejszego niż brownie połączone z musem malinowym i kremem śmietankowym z białą czekoladą? Do tego dodatek malin z galaretką! W smaku tort jest obłędny. Polecam na domowe uroczystości i przyjęcia. Wiem tylko jedno- każdy poprosi o dokładkę. Wiśniowe brownie: 0,5 szklanki domowego soku wiśniowego 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 200 g margaryny 100 g białej czekolady(...)układamy jeden blat biszkoptu. Następnie równomiernie rozsmarowujemy mus malinowy, dociskamy drugim biszkoptem. Kolejno wykładamy krem śmietankowy z białą czekoladą, posypkę biszkoptową oraz wylewamy delikatnie stężałą galaretkę z malinami. Cały tort chłodzimy w lodówce (najlepiej całą
VioletoweKucharzenieTorty nie zawsze muszą być słodkie. Czasami mogą być wytrawne, a wytrawne danie przygotowane w formie tortu wygląda wyjątkowo i uroczyście
Przepisy KulinarneTorty nie zawsze muszą być słodkie. Czasami mogą być wytrawne, a wytrawne danie przygotowane w formie tortu wygląda wyjątkowo i uroczyście
Przepisy KulinarneTort bezowy to deser, który idealnie sprawdza się na wszelkiego rodzaju przyjęciach i uroczystościach. Dzisiejsza wersja to pyszny i efektowny torcik bezowy z delikatnym kremem czekoladowym i świeżymi owocami. Jego przygotowanie dobrze jest rozłożyć w czasie i upiec blat bezowy przynajmniej dzień przed planowanym złożeniem tortu. Dajemy mu wówczas czas na odpowiednie wysuszenie. Czekoladowy krem przygotowujemy tylko
cool and mintyKrem orzechowy do ciast, tortów i babeczek. Dziś polecam Wam przepis na pyszny i prosty w przygotowaniu krem orzechowy do ciast, tortów i babeczek. Takim kremem śmiało możecie dekorować lub przekładać domowe wypieki. Prezentowany krem przygotowuję najczęściej na bazie gładkiego masła orzechowego. Czasem używam też masła typu crunchy, ale tylko wówczas, gdy krem nie ma być przeznaczony do dekoracji, ponieważ
Słodkie okruszki