tort z kremem - 4307 przepisów (strona:61/288)

Tort orzechowo piernikowy z nutą pomarańczy 165

tortu i już w głowie mam plan, jak będzie wyglądał i smakował! Całkiem możliwe, że znowu wykorzystam pierniczki, bo ich zapas,który zrobiłam, by wziąć udział w konkursie, prędko s ię chyba nie skończy ;)   Składniki na formę o śr 18cm Biszkopt orzechowy: 5 jajek ½ szklanki drobnego cukru 150g orzechów włoskich 4 łyżki kaszy manny 1½ łyżki mąki ziemniaczanej Krem(...)kolejnym blatem i czynność powtarzamy jeszcze dwukrotnie. Ostatni krążek smarujemy od spodu dżemem i przykładamy do kremu. Całość smarujemy pozostałym kremem, który możemy ponownie wymieszać z kilkoma łyżkami gorącej wody (ułatwi nam to znacznie wygładzenie wierzchu oraz boków tortu). Wstawiamy na kilka godzin do zamrażarki. Polewa: Listki żelatyny namaczamy w wodzie wg instrukcji podanej na opakowaniu, a jeśli posiadamy żelatynę

Kuchnia w czekoladzie
Tort brzoskwiniowy 169

połowę kroimy w kostkę, a drugą w paski. Przygotowujemy poncz do nasączenia biszkoptów. Do szklanki nalewamy ¾ syropu z brzoskwiń i dopełniamy wodą. Wykonanie tortu Jedne z blatów układamy na paterze i nasączamy 1/3 powstałego soku. Krem z Milky Way mieszamy z brzoskwiniami pokrojonymi w kostkę. Połowę kremu wykładamy na blat(...)umieszczamy kolejny biszkopt i nasączamy sokiem. Wykładamy resztę kremu z batoników i kolejny blat. Nasączamy go resztką soku. Całość chwilę chłodzimy w lodówce. Następnie boki i wierzch tortu smarujemy drugim kremem ze śmietany kremówki i mascarpone. Boki obkładamy okruszkami powstałymi ze ścięcia biszkoptu, a wierzch ozdabiamy brzoskwiniami pokrojonymi w paski. Schładzamy chwilę w lodówce. Smacznego

Kolizje Smaków
Tort makowy 2615

Tort makowy to pyszne połączenie wilgotnych blatów makowych oraz kremu kawowego, wzbogacone dodatkowo o orzechy włoskie. Całość świetnie się ze sobą komponuje, a ciasto makowe jest na tyle wilgotne, że nie ma potrzeby nasączać go przed przełożeniem kremem. Krem kawowy to połączenie ubijanej na parze masy jajecznej oraz masła i kawy. Jest on niezbyt słodki, co dobrze współgra z dość(...)dodawać stopniowo gęstą masę jajeczną (po 1 łyżce), nadal ucierając (miksując) - na koniec dodać ostudzoną kawę, ponownie wszystko zmiksować do połączenia się składników - gotowy krem można schłodzić lub od razu przełożyć nim blaty makowe PRZYGOTOWANIE TORTU - blaty makowe są na tyle wilgotne, że nie wymagają nasączenia - na paterze lub talerzu umieścić jeden z blatów, nałożyć odpowiednią ilość kremu (około

Smakołyki Bereniki
Tort makowy z bitą śmietaną i pomarańczami (bezglutenowy) 249

Moja mama zawsze przygotowuje ten tort w wersji z kremem kawowym. Ja też planowałam go zrobić właśnie w takiej wersji, ale w jednej z sieciowych kawiarni "przemówił" do mnie podobny tort tyle, że z kremem mascarpone i pomarańczami. I zakochałam się w takim wydaniu! Postanowiłam na bazie przepisu mojej mamy zrobić podobny przysmak. Makowe, wilgotne, bogate w smaku ciasto przełożyłam

Kulinarne Inspiracje
Tort śmietankowy 299

Moja rodzinka uwielbia torty śmietanowe Tort śmietankowy SKŁADNIKI: BISZKOPT jajka-6 szt cukier-1 szklanka mąka-1 szklanka proszek do pieczenia-1 łyżeczka KREM śmietana 36% ( Puratos)- 600 ml cukier puder -1 łyżka śmietan fix - 2 opak DODATKOWO dżem wiśniowy wiórki kokosowe porzeczki czerwone PONCZ woda gotowana - 1 szkl sok z cytryny -0,5 szt cukier -1 łyżka spirytus(...)ponczem. Na paterze ułożyć pierwszy krążek ciasta, posmarować dżemem wiśniowym i śmietaną kremówką. Przykryć drugim krążkiem ciasta, posmarować dżemem i śmietaną. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Wierzch i boki tortu, posmarować kremem śmietanowym. Boki obsypać wiórkami kokosowymi, dekorujemy kleksami masy i czerwoną porzeczką. Reszta dekoracji , według własnego uznania

Kuchnia Danusi
Tort śmietanowo - truskawkowy 136

dziecka nie przepadam, a raczej nie przepadałam za tortami. Te kremy pełne masła... Nigdy nie czułam ich prawdziwego smaku. Co za tym idzie niewiele tortów robiłam. Jednak ostatnio podjęłam wyzwanie i postanowiłam to zmienić. jestem zadowolona z efektu. Zainspirowałam się tym przepisem . Tam tort jest zakwalifikowany jako najprostszy i tak zdecydowanie jest. Podane proporcje są na tortownicę 21 cm. Biszkopt

Pełny talerz
Krem Kajmakowy. 240

Krem kajmakowy, chyba najczęściej używany mną krem do tortów. Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu. Na podstawie masła, bo nie lubię robić kremów z budyniu, a ten uda się po prostu każdemu. Składniki: 400 g masła1,5 puszki masy kajmakowej200 orzechów Przygotowanie:  Orzechy prażymy na rozgrzanej patelni, przez ok. 5 minut.Masło ubijamy na jasny krem i stopniowo dodajemy

Kuchnia Łukasza
Tort Czekoladowy z Gruszkami 378

Tort czekoladowy z gruszkami – Zapraszam dzisiaj na przepyszny tort mocno czekoladowy z lekkim, puszystym kremem i soczystymi gruszkami, pychotka! :) Tort bardzo mi smakuje. Jest trochę waniliowy, wilgotny i nie jest za słodki. Wygląda pięknie i apetycznie. Będzie wspaniały na nadchodzące Święta. W przygotowaniu nie jest trudny, ale zajmuje trochę czasu. Proszę dokładnie przeczytać przepis i obejrzeć film. Bardzo polecam(...)sztywno z cukrem pudrem. Schłodzony krem ubić mikserem, aż stanie się kremowy i gładki. Dodać go do ubitej śmietanki, wymieszać mikserem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego (woreczka foliowego) z metalową końcówką (użyłam Wilton 6B) i tort udekorować dużymi rozetkami. 12. Gruszki obrać i pokroić na ósemki, a nawet drobniej. Usunąć gniazda nasienne i skropić sokiem z cytryny. Tort posypać wiórkami

Mała Cukierenka
Tort ze śmietany i mascarpone 260

lodówce i zabrałam się za robienie biszkoptu i potem moje myśli zaczęły buzować i powstał pyszny tort z przełamaniem nuty kwaskowej.   Składniki na biszkopt   6 jajek 3/4 szklanki cukru 5 czubatych łyżek mąki pszennej typ 500 Składniki na krem  300 ml śmietany kremówki 36% 200 g białej czekolady 400 g serka mascarpone Dodatkowo: jagody(...)schłodzenia, wyjmujmy z formy i kładziemy go do góry nogami( zdejmując papier) teraz z 10 minut postoi i się wyrówna ( będzie równy).Kroimy go na cztery krążki. Krem do tortu Czekoladę białą rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zostawiamy do lekkiego schłodzenia. Ubijamy śmietanę na sztywno do której dodajemy serek mascarpone i ostudzoną czekoladę. Przekładamy dwa krążki kremem.Trzeci krążek jagodami ( jakieś

Różowa kuchnia
Tort czekoladowy 213

dobrego kakao 30 g ciemnej czekolady deserowej 2 łyżeczki octu szczypta soli Krem czekoladowy:500 g serka mascarpone300 ml śmietanki 30%200 g nutelliPoncz:pół szklanki wody1 łyżka soku z cytryny1 łyżka cukru3 łyżki dowolnego alkoholu (pominęłam, bo tort był pieczony na drugie urodziny córki)Dodatki i dekoracje:Dżem - u mnie z czarnej porzeczkiposypka czekoladowamini bezikiczekoladowe(...)będą potrzebne do przełożenia tortu, a jedna do dekoracji).7. Zrobić poncz - wszystkie składniki wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. 8. Biszkopt przekroić na 3 krążki.Przełożyć tort od dołu:biszkopt nasączony 1/3 ponczucienka warstwa dżemu1/3 kremu czekoladowegobiszkopt nasączony 1/3 ponczucienka warstwa dżemu1/3 kremu czekoladowegobiszkopt nasączony 1/3 ponczuTort udekorować pozostałym kremem czekoladowym, udekorować wedle uznania (u mnie mini beziki dookoła

Kuchnia domowa Ani
Tort urodzinowy bez mąki pszennej i bez laktozy 152

ugotowałam do miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam wiórki oraz agawę. Wszystkie składniki zmiksowałam za pomocą blendera. Krem wstawiłam do lodówki. (odłożyłam część kremu do udekorowania tortu) Czekolada: Daktyle zalałam mlekiem i gotowałam pod przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam. Na pierwszą część ciasta wyłożyłam schłodzony krem oraz(...)dżem truskawkowy. Następnie drugą część ciasta i czekoladę. Część kremu zmieszałam z barwnikiem i udekorowałam tort

nietadieta
Prosty krem budyniowy do tortów i nie tylko 162

pyszny krem budyniowy, niezastąpiony do domowych wypieków. Krem budyniowy jest bardzo puszysty, aksamitny, nie za słodki i bardzo łatwy do przygotowania. Ma wiele zastosowań: do tortów, tart, rolad, babeczek, eklerków, ptysi lub napoleonek. Krem przygotowuję na gotowym budyniu w proszku, lista składników jest tu krótka i nie w niej nic z "E", a znacznie skraca czas przygotowania. Ważne jest użycie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort intensywnie pomarańczowy bez pieczenia. 177

nasz krem się stanie jednolitą masa wkładamy na chwilę do lodówki. Wyciągamy spód z lodówki, układamy na nim mandarynki z puszki i przykrywamy kremem pomarańczowym. Kremu zostawiamy do wykończenia brzegów i góry tortu. Warstwa bez: -6 białek jaj -szczypta soli -5 łyżek cukru pudru Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, dodajemy cukier - miksujemy. Za pomocą rękawa i szpryc układamy(...)sztywno, dodajemy łyżkę kopiastą cukru pudru i miksujemy. Wykładamy na bezy i wyrównujemy. Wszystko wkładamy do lodówki na 1h. Po upływie jednej godziny zdejmujemy obręcz z tortownicy, wygładzamy tort boki uzupełniając kremem pomarańczowym i obsypujemy, lekko uciskając zgniecionymi migdałami. Dekorujemy wg uznania. Z przykrością stwierdzam, że nie zdążyłem zrobić ani jednego zdjęcia pojedynczego kawałka

BaRepas
Tort kawowo-orzechowy pokryty lukrem plastycznym 228

długo z tym zwlekałam!! Ta masa świetnie nadaje się na dekorowanie tortów;) Co prawda nie mam zbytnio zdolności manualnych, jednak coś tam skleiłam;) Masą pokryłam tort składający się z ciemnego biszkoptu oraz kremu maślanego kawowo-orzechowego:) Jest bardzo elegancki, polecam go więc na szczególne okazje:) Biszkopt:6 jajek, 3/4 szklanki cukru, czubata szklanka mąki pszennej, 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej(...)części i połączyć je z odpowiednimi barwnikami. Ja z zielonej masy wycięłam listki, a z czerwonej kółka, które połączyłam w całość tworząc różyczki. Smarując je od spodu odrobiną kremu przykleić do tortu. Odstawić na kilka godzin, by masa dobrze zastygła

Z miłości do słodkości
Czekoladowy tort z masłem orzechowym :) 158

orzechowy: 500 g serka mascarpone, schłodzonego 250 g masła orzechowego piegowatego Primavika , w temperaturze pokojowej 30 g cukru pudru   Wszystkie składniki zmiksować. Powstały krem podzielić na 3 równe części: dwie na przełożenie tortu, trzecia na boki i wierzch tortu. Dodatkowo: ​2/3 szklanki powideł śliwkowych  50 g masła orzechowego piegowatego Primavika  opakowanie polewy czekoladowej 2 banany, pokrojone(...)dołkiem, gdzie tutaj wyłożyć powidła śliwkowe. Wokół ułożyć plasterki banana. Kolejny blat wykonać tak samo. Na koniec przykryć kolejnym czekoladowym blatem, który nasączyć resztą ponczu. Boki tortu posmarować pozostałym kremem, wierzch 50 g masła orzechowego i polać czekoladową polewą.  Przechowywać w lodówce

Zdrowie na języku :P