korzystacie z gotowców ? Ja tak czasami mam i własnie to ten moment. Mam ochotę na coś słodkiego, nie mam ochoty na włączanie piekarnika i używam gotowca, którym jest krem do tortów. Od czasu do czasu gotowiec nie zaszkodzi, prawda ? I właśnie zrobiłam deser a może ciasto bez pieczenia ? Biszkopty, krem i borówki i wyszedł smaczny deser. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniubić z cukrem i zagęstnikiem ,dolać kawę, wymieszać.Krążki ciasta nasączyć ponczem z herbaty, cukru i soku z cytryny, przełożyć kremem kawowym.Dekoracja. Czekoladę stopić z łyżką śmietanki. Wafel pokroić w trójkąty, posmarować czekoladą i ułożyć dekoracyjnie na wierzchu tortu
Kulinarny karnet Christopheraoraz miękką, kuszącą polewą. A jeśli chodzi o kaszę - to wcale jej nie czuć i za każdym razem słyszę pytanie, z czego zrobiłam krem...? (Zerknijcie też na mój tort z podobnym kremem - klik .) Polecam wszystkim fanom kokosowych smaków, ale i nie tylko! (Forma o wymiarach 19,5 x 19,5 cm lub tortownica o średnicy 20-21 cm) Ciasto czekoladowe
Di gotujeAustriacki torcik migdałowy. P yszne połączenie biszkoptów, ponczu, kremu i migdałów. Jest prosty, łatwy w przygotowaniu, nie wymaga pieczenia, skomplikowanych składników i urządzeń. Jeden wieczór i mamy elegancki tort jak z austriackiej cukierni. Zdjęcia tortu sprzed lat stąd wybaczcie ich jakość. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikrocznicę ślubu🙂 Składniki biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru kryształu 225 dkg mąki 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 tabliczka białej … Czytaj dalej Tort z kremem kawowym
czarrna od kuchnismaku – kawy Inki. Moja mama nie pije kawy kofeinowej, dlatego świeżo zaparzona kawa Inka znalazła się też w kubeczku. Tort szpinakowy to tzw. „tort nagi / naked cake” – nie ma on kremu po bokach, ani skomplikowanych dekoracji – jest minimalistyczny i prosty. W smaku jest przepyszny – mam nadzieję, że się spodoba! Tort leśny mech(...)Dodajemy po jednej łyżce ubitej śmietany do serka (nie odwrotnie) i mieszamy delikatnie do połączenia. Gdy wmieszamy tak całą śmietankę, możemy przełożyć blaty szpinakowe (ja składałam tort w tortownicy). Jeśli chcecie do kremu można dodać też owoce np. maliny. Przekładamy blaty kremem. Na ostatnią warstwę kremu rozsypujemy pokruszony wcześniej czubek ciasta. Dekorujemy owocami. Przed podaniem warto schłodzić tort w lodówce
Poezja smakuPragnę tutaj pokazać Wam różne techniki i przepisy wypróbowane i polecane przeze mnie. Dodane zdjęcie pod ostatnim postem nie było przypadkowe, ponieważ dziś pokarze Wam, jak taki oto tort przygotować. Ma on dekoracje uniwersalną dlatego pasuje na każdą okazję.Przepis na biszkopt dostałam od koleżanki mojej mamy podobno zawsze się udaje i u mnie narazie się to sprawdza ;)Składniki(...)blaszce piekłam ten biszkopt pierwszy raz dlatego taki nie dokładny czas, ale jak wszystko sprawdzę dokładnie ( zapowiada się częstsze pieczenie) to na pewno naniosę poprawki.Jeżeli chodzi o krem do tortu korzystałam z bardzo dobrego przepisu. Znalazłam go na youtube na kanale kotlet tv. Polecam jest świetny. Na dole zamieszczam filmik, aby ułatwić Wam do niego dostęp. Czekamy, aż biszkopt
cookpldobrze zmiksować. Na jasne dekoracje odłożyć ¼ masy. Do pozostałej części dodać barwnik i zmiksować. Na przodzie suknie duży zaznaczyć trójkąt w miejscu, na które trzeba nanieść biały krem. Pozostałą część tortu obłożyć różową masą. Pozostałe dekoracje wykonane są za pomocą trzech rożnych tylek. Tylką do spirali (Wilton 32) i różową masą wykonane są falbanki na połączeniu białej i różowej masy(...)można podglądnąć jak. Tort należy schłodzić, dlatego dobrze zostawić trochę masy i korpus lalki umieścić w otworze na szczycie tortu przed samym podaniem. Miejsce pomiędzy korpusem a tortem maskujemy lekkim wzorkiem z kremu
Trzeci talerzwięcej — boskie i niezwykle proste w przygotowaniu ciacho! Bo zrobienie naleśników jest przecież dziecinnie proste! Jednak, żeby nie było tak klasycznie, to naleśniki postanowiłem usmażyć z dodatkiem kakao. Tort przełożyłem zaś kremem przygotowanym z masła orzechowego i kremowego serka (dzięki temu nie jest taki ciężki), a całość udekorowałem karmelizowanymi bananami! Jestem wręcz przekonany, że to ciacho posmakuje łakomczuchom w każdym(...)paterze i posmaruj czubatą łyżką kremu orzechowego, rozprowadź go równomiernie. Czynność powtarzaj. Między kilka warstw możesz również ułożyć plasterki bananów. Ostatniego naleśnika udekoruj kremem wyciśniętym przez rękaw cukierniczy z tylką w kształcie gwiazdki. Tort wstaw do lodówki na minimum 3 godziny, a najlepiej na całą noc. (Ja niestety spieszyłem się ze zdjęciami, więc krem orzechowy nie zdążył się zsiąść). Karmelizowane
Food Squarejajek, glutenu Nie jest to klasyczny tort. Chciałam, żeby był zrobiony z przyjaznych maluchowi składników. Tak powstał tort dla alergika z migdałowo-fasolowego ciasta przełożonego owocami i wykończonego kremem kokosowym. Przepyszny tort bez mleka, bez jajek i bez glutenu, do tego z małą ilością cukru, więc może się nim cieszyć nawet roczne dziecko. Ciasta i ciasteczka bez mleka Ciasto(...)jabłek sprawiają, że ciasto ma fajną konsystencję i niepowtarzalny smak. Piecze się je na bazie oleju, dlatego jest ono całkowicie bezmleczne. Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym Biszkopt nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto biszkoptowe . Ciasto przełożone malinami i budyniem kokosowym doskonale się komponuje. Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami Ciasto z brzoskwiniami
Dieta bez mlekaPuszysty, delikatny i lekki tort. Swoim wyglądem robi ogromne wrażenie, nie tylko na dzieciach. Łatwy do zrobienia, ale czasochłonny. Przełożony najzwyklejszym kremem na bazie mascarpone i kremówki. Z dodatkiem barwników spożywczych, takich tortów nie robi się jednak na co dzień, mój przygotowany na specjalne zamówienie - na uczczenie znalezienia idealnej nieruchomości, która ma być dalszą lokatą kapitału, a to wszystko dzięki(...)położyć na paterze, skropić małą ilością cytrynowej herbaty i posmarować kremem. To samo, w dalszej kolejności uczynić z blatem niebieskim, zielonym, czerwonym, pomarańczowym i żółtym. Wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem (u mnie połowa kremu z niewielką ilością niebieskiego barwnika). Przed podaniem schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego
Domowa cukiernia EwyIdealny puszysty, delikatny, aksamitny krem do przekładanie tortów, ciast, babeczek, a po dodaniu roztopionej czekolady otrzymamy pyszny krem czekoladowy. Składniki: 2 budynie po 40g 3 szklanki mleka 200 g masła 2 łyżki cukru 1/2 szklanki cukru pudru Wykonanie: Odlewamy 2/3 szklanki mleka, wsypujemy budynie, mieszamy aż się rozpuszczą. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy masę
magiczna kuchnia KasiTrzy warstwowy tort, przełożony kremem truskawkowym, obtoczony chrupiącymi, czekoladowymi ciasteczkami, a w elemencie ozdoby truskawki, truskawki i jeszcze raz truskawki! Sezon truskawkowy możemy oficjalnie uznać za otwarty 🙂 Tort jest pyszny, rozpływa się w ustach i pięknie się prezentuje, a jak zerkniecie do przepisu (przepis krok po kroku + zdjęcia), to przekonacie się, że wcale nie […] Artykuł Tort z truskawkami pochodzi
Domowe TortyMoje pierwsze podejście do tortu z mango i marakują było na tyle udane, że postanowiłam umieścić je na blogu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI (wszystkie składniki na końcu posta): Chrupki z białej czekolady: 100g białej czekolady czekoladę połam na nieduże kawałki i umieść na niedużej patelni teflonowej lub w garnuszku z nieprzywierającą powłoką postaw na małym ogniu gdy czekolada zacznie się(...)warstwę masy owocowej. Jeśli masz jeszcze sok z marakui, dodaj go do kremu śmietanowego na masę owocową nałóż ok 1cm warstwę kremu śmietanowego, przykryj ostatnim blatem biszkoptowym wierzch tortu posmaruj pozostałym kremem śmietanowym, na nim ułóż resztę masy owocowej odłożone mango pokrój w małą kostkę, ułóż na torcie pestki marakui, które masz na sitku, również ułóż na wierzchu tak samo
SandraFrej.commaślanki 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 łyżka białego octu winnego 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej czerwony barwnik spożywczy lub skoncentrowany sok z buraka Tort Red Velvet – krem: 250 g serka Philadelphia (2 opakowania) 250 g mascarpone (1 opakowanie) 1/2 szklanki cukru pudru listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Wszystkie składniki na ciasto muszą być(...)przesiać). Z całkowicie ostudzonych biszkoptów odkrawamy czubki. Wydrążamy puszyste środki czubków i kruszymy. Na pierwszy blat nakładamy połowę kremu, rozsmarowujemy i przyciskamy drugim blatem. Rozsmarowujemy pozostały krem i nakładamy okruszki. Przed podaniem tort Red Velvet schładzamy w lodówce. Post Tort Red Velvet pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku