dnia pięknością w nocy zaś szkaradą" idealnie pasuje i trafnie opisuje także i mój tort. Składniki: biszkopt 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki drobnego cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 6 jaj mus z kiwi 10 sztuk kiwi 1 galaretka o smaku kiwi 2 łyżki cukru pudru krem śmietanowy 700 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 200 g tabliczki białej czekolady(...)cienką warstwą kremu śmietanowego. Dwa owoce kiwi obrać i pokroić na małe kawałki lub kostkę. Wyłożyć na śmietanowy krem. Rozsmarować cienką warstwę kremu i przykryć trzecim blatem. Cały tort pokryć pozostałym kremem śmietanowym. Boki posypać startą białą czekoladą. Ozdobić pokrojonym kiwi i bitą śmietaną według uznania. Na zdjęciach przedstawiam dwie propozycje zdobień
Pysznie & Piękniejeszcze pełnego talerza z dobrym jedzeniem ;) Świętowanie zakończone, pora wracać do rzeczywistości również tej wirtualnej ;) Po odkopaniu się z confetti Nowy Rok na blogu rozpoczynam setnym postem i tortem. Tort jest Sylwestrowo - Noworoczny, jeszcze ze świątecznymi aromatami śliwek i przypraw korzennych, ale połączonymi z odrobiną egzotyki, czyli kokosem ( w końcu w Gdyni w Sylwestra miała być Copacabana ;) ) Składniki(...)paterze, nasączyć ⅓ ponczu, posmarować powidłami śliwkowymi. Na powidła rozsmarować ¼ kremu kokosowego. Przykryć kolejnym krążkiem, nasączyć, posmarować pozostałymi powidłami i ¼ kremu. Przykryć ostatnim blatem, nasączyć. Wierzch i boki tortu posmarować resztą kremu i obsypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin. ** Kremu wychodzi trochę za dużo, można go wykorzystać do babeczek lub innego deseru, albo trochę zmniejszyć ilość mascarpone. Smacznego
Pełny talerzmotylka, w różowej tonacji. Będą przecież same dziewczynki, które róż wprost uwielbiają. Tort sam w sobie jest bardzo lekki, nie za słodki, z dodatkiem owoców. Mam nadzieję, że dziewczynki będą prze szczęśliwe. Składniki: biszkopt poncz: ostudzona szklanka słabej herbaty z dodatkiem cytryny, lekko osłodzonej krem: 600 ml śmietany 30% 4 łyżki cukru 2 śmietanfixy pół puszki brzoskwiń(...)ponczem, wyłożyć 1/3 śmietanowej masy, przykryć ostatnim blatem, skropić ponczem i pokryć wszystko cienko pozostałą częścią masy (również boki). Wierzch wystarczy posmarować cienko, i tak będziemy bogato zdobić kremem całość. Tort przekroić na pół i ustawić połówki na kształt motyla. W środek wsadzić obranego banana. 400 ml śmietany ubić z cukrem i śmietanfixem na sztywno, pod sam koniec ubijania dodać
na moim stole...śmi etany i wymieszać z czekoladą. O dstawić do wystygnięci a i ubić masę na krem. Biszkop t przekroić na trzy części , ka żdy blat nasączyć sokiem pomarańczowym. Tort przekłada ć kremem czekoladowym. Wierzch posmarować ubitą kremówką z cukrem. Udekorować tort wa fe lkami
Magiczne Życie MartyTen krem aż się prosił, aby go zrobić. Na mojej grupie krążył już od dawna i pojawiało się coraz więcej pytań z
Słodki Pomysłciasta ? Brownie to klasyk, jakich mało. Uwielbiam ! Za smak i za prostotę przygotowania. Ale, żeby nie było tak prosto i zwyczajnie, proponuję brownie "torcik". Nie jest to prawdziwy tort, przekładany kremem, a jedynie czekoladowe ciasto, polane czekoladą i udekorowane malinami i ciasteczkami migdałowymi. Taki "torcik" brownie możecie przygotować tylko i wyłącznie dla siebie...no i przyjaciółki, ale równie dobrze, ciasto
kolorowotorcikowoprzekrajamy na pół. Na dolny, biszkoptowy blat wykładamy całą część kremu z wkruszonymi ciasteczkami. Delikatnie rozprowadzamy krem na całej powierzchni blatu, przykrywamy drugim blatem i lekko dociskamy. Kremem bez ciasteczek smarujemy górę tortu i wygładzamy boki. Tak przygotowany tort, jest gotowy do dekoracji. DEKORUJEMY : Skruszamy 23 ciasteczka, a następnie ich fragmentami obkładamy brzegi tortu. Gdy już nasze boki będą gotowe(...)niewykorzystane skruszone ciasteczka wysypujemy na środek tortu, tak- aby zostało nam po brzegach miejsce na kremowe zdobienia. Pozostały krem umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów z końcówką: ‘na wpół otwarta gwiazdka’. Robimy dookoła tortu kremowe kółeczka. Powinno nam wyjść od 8 do 10 takich kółeczek. W kremowe kółeczka wkładamy całe ciasteczka Oreo- po jednym ciasteczku na każde kółeczko
Domowe TortyWitajcie :) Dzisiaj dla mnie wyjątkowy dzień :) 21 rocznica ślubu :) Chciałam Was zaprosić na pyszny torcik o smaku cytrynowym z kremem śmietanowo-mascarpone. Do dekoracji tortu użyłam pięknych dekoracji od Sempre i cytrynek od firmy Eterno . Torcik wyszedł pyszny i co najważniejsze jest prosty w przygotowaniu. Zapraszam :) Składniki na biszkopt : 4 jajka 3,4 szklanki mąki tortowej(...)cytrynek, delikatnie wymieszać. Krem podzielić na 2 części, jedną połowę wyłożyć na spodni blat biszkoptu i przykryć drugim biszkoptem. Wierzch i boki posmarować resztą kremu, na górze tortu robiąc dekoracyjne rozetki.Boki tortu udekorować posypką waflową.Górę tortu udekorować koralikami i storczykami. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliSwiss meringue buttercream, czyli krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej jest idealny do dekoracji tortów, czy babeczek cupcakes. Krem jest bardzo lekki i puszysty, a zarazem sztywny idealny do tworzenia ozdób, czy obłożenia tortu pod masę cukrową. Szukałam idealnego przepisu na swiss meringue buttercream i znalazłam go na blogu Modern Taste. Jest naprawdę prosty w przygotowaniu, nie wymaga szczególnych umiejętności
Rusty Forkprzestygnięcia, a następnie do lodówki aby galaretka zastygłą. Złożenie torcika 6. Większą część masy wykładamy na dolny blat biszkopta, następnie równo rozsmarowujemy i przykrywamy drugim blatem. 7. Resztą kremu obkładamy tort dookoła i na wierzch. Możemy użyć tutaj grzebień do dekoracji tortów i ozdobić nim boki ciasta. 8. Zastygniętą galaretkę kroimy w kosteczkę i wykładamy na wierzch tortu
Gotowanie...to proste !dobre ciasto. Dobrze jest mieć taki przepis pod ręką gdy w ostatniej chwili zapowiadają się goście na kawę :) Składniki: gotowy spód biszkoptowy, tortowy ( można również upiec samemu), gotowy krem do tortów o smaku czekoladowym, przygotować według opisu na opakowaniu ( można dodatkowo dodać łyżkę kakao), słoik wiśni bez pestek, odsączonych. 2-3 garście rodzynek, 2-3 garście orzechów włoskich, lekko pokrojonych
W kuchni u MonikiBezę uwielbiam! A szczególnie tą z kawowy kremem mascarpone i malinami, którą znajdziecie pod linkiem TUTAJ . Dzisiaj trochę zmieniony przepis na dwuwarstwowy tort bezowy z kremem i owocami. Składniki: Beza- zgodnie z przepisem z bloga na Bezę z kremem mascarpone i malinami : szklanka białek 2 szklanki cukru łyżka mąki ziemniaczanej łyżka octu Krem: słodka śmietanka(...)Połowę kremu wykładamy na jeden placek bezy, układamy na nim troszkę owoców, następnie przykrywamy drugą bezą i postępujemy tak samo, czyli wykładamy na niego resztę kremu, pozostałe owoce i przyozdabiamy listkami mięty. Smacznego! Tort jest do prawy przepyszny, ja nie potrafię oprzeć się dokładce
Taste Of My Daytort ze świeżymi truskawkami lub malinami, ale niestety nie udało mi się na takowe zapolować, więc wybrałam dodatki, które lubi, a tort wyszedł pyszny. Bardzo lubimy torty z kremem na bazie bitej śmietany, ale wiadomo, że nie należy ona do najbardziej trwałych. Postanowiłam więc ją utwardzić roztopioną białą czekoladą i mascarpone. Przyznam szczerze, że był to bardzo trafiony wybór
dom-agi.plmogę Was zapewnić, że przygotowany według poniższej receptury- smakuje tak samo oryginalnie, tak samo włosko i tak samo pysznie! Więc…Bon Appetit ! SKŁADNIKI NA KREM TIRAMISU: ( na 6 miseczek, lub do przełożenia jednego tortu) 8 umytych jajek w tem. pokojowej 750g. serka mascarpone 8 łyżek cukru brandy, lub rum, lub zapach arakowy bądź rumowy Przygowowanie Kremu : Białka ubijamy(...)głębszych pucharkach. Świetnym dodatkiem do tiramisu są włoskie biszkopciki deserowe (lady fingers lub sponge fingers). Ozdabiamy posypując gorzkim kakao. Gotowy krem przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Artykuł Krem tiramisu pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Torty