tort z kremem - 4307 przepisów (strona:66/288)

Naturalny tort “Red Velvet” 160

Czas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: forma 25cm Drukuj Naturalny tort By Piotr 27 sierpnia 2018 Naturalny tort "Red Velvet", czyli słynny czerwony biszkopt przełożony kremem śmietanowym i świeżymi owocami. U mnie w wersji nieco mniej intensywnej, ale za to zdecydowanie zdrowszej bo z wykorzystaniem tylko naturalnych składników. Składniki: Sok z buraka i malin: burak - 1 większy maliny - ok. 100g(...)blatem. Trzeci blat nasączamy i na wierzchu rozprowadzamy pozostały krem mascarpone. Dekorujemy pozostałymi owocami i miętą. Torcik najlepiej przechowywać w lodówce. Alergeny Alergeny mąka Naturalny tort "Red Velvet", czyli słynny czerwony biszkopt przełożony kremem śmietanowym i świeżymi owocami. U mnie w wersji nieco mniej intensywnej, ale za to zdecydowanie zdrowszej bo z wykorzystaniem tylko naturalnych składników. Barwnikiem biszkoptu jest tutaj

Pogotujmy.pl
Babeczki kakaowe z likierem czekoladowym i kremem toffi. 173

łyżeczka proszku do pieczenia na czubek noża sody 40 g wiórków z czekolady 120 g miękkiego masła Krem : 100 ml mleka 100 ml  likieru waniliowego 1 krem do tortów o smaku toffi Dr. Oetkera  Do dekoracji : żółte wiórki waflowe Sempre kuleczki toffi Sempre Wykonanie : Do jednej miski dodać wszystkie składniki suche : mąkę, proszek, sodę,kakao, wiórki czekoladowe

Sama słodycz i szczypta chili
Tort tęczowy 208

najwięcej czasu zajmie nam pieczenie blatów. Smak tortu nie jest specjalnie porażający, co nie oznacza, że nie jest smaczny. Serdecznie polecam. Składniki: ciasto: 360 g masła 6 jajek 210 g cukru 300 g mąki pszennej 120 g mąki ziemniaczanej 6 łyżeczek proszku do pieczenia 6 łyżeczek mleka 3 łyżeczki cukru waniliowego krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany(...)mieszamy. Na paterze układamy kolejno blaty: fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony i przekładamy je kremem. Na każdy placek dałam po mniej więcej 3 łyżki kremu, pozostałą częścią kremu obłożyłam tort. Do dekoracji użyłam pociętych kolorowych żelek. Smacznego!!! *barwniki spożywcze można użyć w żelu, bądź też w proszku, jeśli dodajemy tych w proszku wystarczy na porcję dosłownie czubek od noża

na moim stole...
Kremowa fantazja 137

Święta tuż tuż , czas szybko płynie , a rozgrzewka na słodkości trwa , dziś napraszam na tort , co prawda z gotowych kremów , ale smakują bardzo dobrze i tort tak jak by powiedzieć szybko znika .   Od kiedy mieszkam daleko od domu rodzinnego i nie zawsze spędzam święta w gronie swoich rodziców , a jak byłam dzieckiem tort gościł na stole w drugi dzień(...)spód biszkopta wcześniej wysmarowanego kajmakiem , następnie z drugim kremem postępujemy tak samo i wykładamy na koleiny spód lecz na samą górę zostawiamy troszkę kremu i ładnie zakrywamy wszystkie niedoskonałości i rozsmarujemy na wierzchu tortu , i tort wstawiamy do zamrażarki na 30 minut  . Kiedy tort się chłodzi , do garnka wlewam śmietankę i dodaję kawałki czekolady , rozpuszczam wszystko dokładnie , często mieszając

Mój Smak
TORT BIEDRONKA 123

Tort urodzinowy dla Kacperka był moim kolejnym słodkim testerem. Testowałam w nim prawie wszystko, oprócz kremu czekoladowego. Ciasto Red Velvet wyszło mi bardzo dobrze, jednak mus ananasowy wymagał dopracowania. Konsystencję miał dobrą, ale w smaku był trochę niewyraźny ;). Mus robiłam na zwykłej śmietance, ale wydaje mi się, że równie pyszny będzie na śmietance kokosowej…o ile nie lepszy(...)biszkopt lub waniliowe ciasto. P.S. Pracę nad tortem najlepiej podzielić sobie na kilka dni: Dzień 1: Pieczemy ciasto i rozpuszczamy czekolady w śmietance. Dzień 2: Robimy krem czekoladowy, mus ananasowy i składamy tort. Dzień 2 lub 3: Robimy kolorowe kremy z białą czekoladą (dzień wcześniej rozpuszczamy czekolady w śmietance). Tynkujemy i dekorujemy tort. Składniki na ciasto Red Velvet (forma

Słodki Pomysł
Leśny tort czekoladdowy 164

gorzkiej czekolady 60 ml mleka Ponadto: 1 słoiczek dżemu np. wiśniowego/ czereśniowego Wiórki czekoladowe do obtoczenia tortu Czekoladowe wafelki, batony, jajeczka do dekoracji wierzchu tortu Wiórki czekoladowe do obtoczenia tortu Sposób przygotowania: Biszkopt 1. Kakao zalewamy wrzącą wodą, mieszamy, a następnie dolewamy mleko i ponownie łączymy składniki ze sobą. Pozostawiamy do przestudzenia. Mąkę łączymy z sodą oczyszczoną i podwójnie przesiewamy(...)godzinę (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt wyciągamy z formy po ok 30 minutach. Ścinamy zaokrąglony wierzch, a następnie za pomocą np. nitki przekrawamy na 3 krążki.   Krem śmietankowy Schłodzoną śmietanę ubijamy, a następnie dodajemy cukier puder, mascarpone i miksujemy przez chwilkę na wolnych obrotach. Masa jagodowa Do garnka (najlepiej z dnem, do którego nic nam nie przywiera) przekładamy

Kuchnia w czekoladzie
M&M's & Kit Kat Cake 78

się przyznaję bez bicia, że poszłam na łatwiznę. Nie chciało mi się bawić w pieczenie biszkoptów dlatego użyłam gotowych. Składniki na masę tortową: 500 g mascarpone 1 opakowanie kremu do tortów o smaku czekoladowym (chyba z delecty miałam) 1 szklanka mleka 1 banan 1 łyżka cukru waniliowego Przygotowanie: Wszystko razem ze sobą dokładnie miksujemy. Składniki na resztę :) biszkopt - może być

ClauditteMissCooking
Z mchu i paproci 145

czegoś trzeba zacząć tą kulinarną przygodę. Zatem prezentuję sposób na efektowne ciasto lub tort. Można przełożyć kremem lub serwować jako samodzielnie posypane np. cukrem pudrem. Warto też poeksperymentować z rodzajami mąki. Czasem warto pomieszać np. mąkę kukurydzianą z orkiszową. W tej wersji ciasto też jest znakomite. Składniki na ciasto 2 opakowania mrożonego, rozdrobnionego szpinaku *   3 jajka  szklanka cukru(...)śmietanę z dodatkiem cukru smakowego lub pudru oraz fixu lub żelatyny dla uzyskania trwalszego efektu. Ja dodaję też trochę zielonego barwnika, by uzyskać pistacjowy kolor kremu. Ciasto można też przygotować w formie przekładanego tortu. Należy wtedy skroić wierzch i spód oraz boki ostudzonego ciasta, by odsłonić jego zieloność. Przełożyć kremem lub wyłożyć go na górę a następnie pokruszyć odkrojone skrawki

Karczma Honorietty
Charlotte Royal z kremem bawarskim 254

Jest to jedno z ulubionych ciast mojej Mamci dlatego nie mogło go tutaj zabraknąc!Ciasto nie tylko pięknie wygląda , ale i smakuje naprawdę rewelacyjnie!Delikatna biszkoptowa

Ostra na Słodko
Tort cytrynowo-śmietanowy z kiwi 197

obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Pierwszy blat smarujemy cienką warstwą kremu i układamy na nim kiwi, które przykrywamy resztą kremu i drugim blatem ciasta. Drugą częścią kremu smarujemy wierzch tortu (tylko górę). Następnie robimy masę śmietanową: żelatynę rozpuszczamy w wodzie i dostawiamy aż trochę przestygnie. Śmietanę miksujemy z cukrem i wciąż miksując łączymy z żelatyną. Masę przekładamy(...)miksujemy do połączenia składników, dodając tyle barwnika, by masa była ciemno różowa. Gotowy krem chwilę schładzamy, po czym napełniamy nim rękaw cukierniczy i formujemy z kremu kwiaty. Tutorial znajdziecie na youtubie :) Ja swój tort ozdobiłam jeszcze maczkiem truskawkowym, który wniósł trochę koloru. Możecie go oczywiście ozdobić czym chcecie - świeżymi owocami, gotowymi ozdobami czy wiórkami czekolady :) Pełna dowolność, tort ma cieszyć

W poszukiwaniu inspiracji
Tort wiśniowy wyborny 267

nadzieję, że tort będzie Wam smakował, bo to nie lada tort skoro dostałam pochwałę od samej teściowej ;-) Smacznego! SKŁADNIKI NA BISZKOPT 7 jajek 160 g cukru 130 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g kakao 4 łyżki oleju słonecznikowego lub rzepakowego SKŁADNIKI NA KREM 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru(...)wyłożyć równomiernie wiśnie i zalać je tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki żeby szybko stężała. Kiedy galaretka stężeje posmarować ją warstwą kremu i nałożyć górny oblat. Górę i boki tortu posmarować pozostałym kremem. Do dekoracji można użyć wisienek z alkoholem. Jeżeli takich nie posiadacie, to mogą być to wisienki z kompotu lub słodkie z puszki. Poniżej kilka zdjęć zrobionych w trakcie

Passions hobbies life
Tort czekoladowo -orzechowy w stylu Drip Cake 350

Drip Cake skradły moje serce. Muszę przyznać, że wyjątkowo przyjemnie się z nimi pracuje. Tym razem postawiłam na klasyczne smaki. Delikatny biszkopt, przełożony kremem czekoladowo - orzechowym. Oblany gorzką czekoladą, która świetnie kontrastuje ze słodkim smakiem tortu. Udekorowany czekoladowymi słodyczami i świeżymi kwiatami. Drukuj Czas przygotowania 2 hr Czas gotowania 45 min Czas przygotowania 2 hr 45 min Czas przygotowania(...)orzechowego i przykrywamy drugim blatem. Tak postępujemy z każdą kolejną warstwą. Ostatni biszkopt przykrywamy papierem do pieczenia i delikatnie obciążamy. Tort wstawiamy do lodówki na całą noc. Kremem waniliowym tynkujemy dokładnie cały tort, aby powierzchnia była równa i gładka. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin. Polewa drip Śmietanę podgrzewamy, dodajemy połamaną czekoladę i cały czas podgrzewając mieszamy, aby czekolada się

Wędrówki po kuchni
Tort lis – pomysł na dekorację XII 199

sprzątnąć) i polewamy tort polewą zaczynając od środka. Pozostawiamy na 15 minut i dopiero po tym czasie tort ściągamy z kratki i wkładamy go do lodówki. Tort lis - pomysł na dekorację Składniki na krem maślany (buttercream frosting): 2 białka z dużych jaj 160 g cukru pudru 40 ml wody 1/3 łyżeczki cream of tartar (winian potasu, kamień winny) – opcjonalnie(...)kilka minut do lodówki]. Z gotowego kremu ujęłam około 1/3. Z tej części kremu wykonałam jasne części futra i ogona, który otaczał dolną część tortu. Z pozostałej części odłożyłam jeszcze 2 łyżki kremu, dodałam do nich troszkę zielonego barwnika w żelu (i odrobinkę czerwonego, by kolor był głęboki) i zmiksowałam. To krem na łodyżki i liście. Do pozostałej, największej części

Trzeci talerz
Szkolenie „Pasticceria italiana 1.0” z mistrzem cukiernictwa – Michałem Doroszkiewiczem w Szkole Ashanti 188

własne stanowisko pracy. Dużo się nauczyłam i poznałam wiele pysznych receptur, które teraz będę wplatać w cukierenkowe przepisy :). Na warsztatach przygotowaliśmy aż 3 torty. Ten poniżej, to tort cytrusowy z konfiturą pomarańczową, kremem mandarynkowym z białą czekoladą i błyszczącą, czekoladową polewą. Prezentował się wspaniale. Torta al cioccolato al pistacchio – Kolejny tort to tort czekoladowy z biszkoptem pistacjowym i kremem(...)jego przygotowania użyliśmy orzechów laskowych i pasty orzechowej, jego smak był bardzo intensywny. Tort był bardzo kremowy i pyszny. Przygotowaliśmy również „Profiteroles”, czyli ptysie, które zanurzyliśmy w polewie czekoladowej. Nie zabrakło również deserów panna cotta i tiramisu. Przygotowaliśmy także pyszne tarty z owocami na lekkich, waniliowych kremach z dodatkiem skórki cytrynowej oraz mocno nasączone, pyszne drożdżowe baby. Do ponczowego ciasta

Mała Cukierenka