publicznym. Zastanawiałam sie jakim wypiekiem Was poczęstować na poczatek mojej i Waszej przygody z kubkami smaku otóż Tort to jest coś co jest godne tak wzniosłej chwili jak ta. Tort Rocher oczywiście z przepisu Dorotki z Moich Wypieków mojej inspiracji i kulinarnego Kunsztu. Pyszny słodki sycący. Z moimi modyfikacjami. Zapraszam... Stopień trudności : prosty. Orzechy laskowe najlepiej obrać poprzez podgrzanie(...)schłodzić w lodówce do lekkiego zgęstnienia. Wykonanie: Na paterze położyć pierwszy blat bezowy. Posmarować warstwą kremu. Przykryć kolejnym blatem bezowym itd. do wykończenia blatów. Boki i wierzch tortu posmarować tym samym kremem. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Schłodzony tort oblać czekoladowym ganache (przepis poniżej). Schłodzić. Schłodzić, najlepiej przez całą noc. Przechowywać w lodówce. Najlepiej kroi się schłodzony, ostrym
Kubki smakuzapomniał i wie co dziś przygotuje swojej rodzicielce. Ja już wiem! A Wam proponuje ten o to smakowity, bardzo czekoladowy i całkiem prosty Tort Czekoladowy. Jedyny minus, należy poczekać na ostudzenie ciasta i schłodzenie kremu, aby wszystko wyglądało tak jak należy. Ale, Kochani, warto!"Składniki:4 jajkaszklanka cukru pudru3 łyżki kakao1/2 szklanki mleka2 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniadodatkowo400(...)łyżek kremu, rozsmarowujemy, a następnie przykrywamy kolejnym blatem, który smarujemy marmoladą i około 3 łyżkami kremu. Przykrywamy ostatnim blatem i rozsmarowujemy na wierzchu i po bokach pozostały krem - wyrównujemy.Wierzch tortu posypujemy gotowymi wiórkami czekoladowymi. Całość odstawiamy do schłodzenia.Smacznego
Słodkie Przyjemnościteż dziś na talerzu za sprawą tego kolorowego torcika z malinowym kremem. Prosty, klasyczny ale bardzo nam smakował. Bazowałam na malinowej konfiturze ale latem koniecznie dodajcie do kremu te świeże owoce. Formuła tortu jest bardzo lekka, niezbyt słodka więc świetnie się sprawdzi np. na dziecięcych urodzinkach. *tortownica 24 cm Składniki: na biszkopt: 6 dużych jajek 1 szklanka mąki pszennej(...)paterze ułożyć dolny biszkopt i zapiąć wokół niego obręcz. Posmarować połową pozostałej konfitury i wyłożyć 1/3 kremu. Przykryć biszkoptem i następną warstwę zrobić tak samo. Pozostałym kremem obsmarować wierzch i boki tortu. Delikatnie odklejać od papieru paski czekolady i obłożyć nimi tort wokół. Na wierzch wysypać pokruszone zielone ciasto i ułożyć kwiatki. Schłodzić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Powtarzamy z resztą spodów. Nakładamy krem na brzegi tortu i wyrównujemy. Ciemną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, jeśli jest zbyt gęsta (polewa powinna swobodnie spływać po brzegach ciasta) dodajemy nieco oleju kokosowego. Odstawiamy do ostudzenia. Przestudzoną polewą(...)dekorujemy brzegi tortu – dla wygody można przełożyć ją sobie do małego woreczka strunowego. Wierzch tortu dekorujemy czekoladkami i batonikami. Dobrze mieć pod ręką resztę kremu przełożonego do szprycy – dzięki temu można podeprzeć niektóre elementy dekoracji. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercypięknie prezentujący się tort, który można również przygotować w formie ciasta. Czekoladowy biszkopt, lekka, śmietanowa masa z dodatkiem chrupiących migdałów oraz delikatny krem straciatella - smaki idealnie się ze sobą komponujące i tworzące idealną całość. Tort Straciatella z Migdałami- Składniki:Biszkopt:3 jajka1/2 szklanki cukru80 g mąki tortowej (0,4 szklanki)20 g szklanki kakao (1/5 szklanki) 40 g gorzkiej(...)czekolady (ok. 50 g) i delikatnie mieszamy.Masę wykładamy na ciasto (zostawiając ok. łyżkę na wierzch tortu) i przykrywamy górnym krążkiem. Ponczujemy i cienko smarujemy pozostałym kremem. Posypujemy resztą migdałów i czekolady. Tort, przed podaniem warto pozostawić na całą noc w lodówce. Najlepiej smakuje gdy chwilę "odstanie" po wyciągnięciu z chłodziarki. Moje posty
Słodka Stronalekki wiosenny tort zbudowany jest z jasnego biszkoptu, przełożonego słodkim kremem chałwowym przełamanym kwaskową frużeliną malinową i delikatnym kremem śmietanowym. Wierzch tortu udekorowany jest pysznymi słodkościami, a dół kolorową posypką cukrową. Uwieńczeniem całości jest pyszna cieknąca czekolada mleczna. Biszkopt jasny: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej
Krokusowy Domjajek 2-3 łyżki oleju 3/4 szklanki cukru 2 niepełne szklanki mąki 1 łyżeczka cukru z wanilią barwniki Krem: 800 g śmietany kremówki 30% 3/4 szklanki cukru pudru 1,5 łyżki żelatyny 1/3 szklanka wrzątku 1 szklanka herbaty* Robienie tortu zaczynamy od przygotowania biszkoptów. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier cały czas ubijając(...)koniec dodajemy już przestudzoną żelatynę. Jeśli krem robiliśmy w czasie pieczenia ciasta to można włożyć go na chwilę do lodówki. Na samym końcu gdy już krem i biszkopty są gotowe robimy tort. Zaczynamy od biszkoptu, który nasączamy herbatą. Nakładamy na niego krem i kolejny biszkopt. Robimy tak, aż skończą się nam kawałki ciasta. Resztę kremu nakładamy na wierzch ostatniego
Kolizje SmakówSubskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort Serce w Różyczki Śmietanowo – Jagodowy Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 150g cukru 160g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego Do nasączenia: 100ml cytrynówki 80-90ml wody Krem: 20g żelatyny + 140ml wody 350g mrożonych owoców (użyłam truskawek, porzeczki(...)wierzchu ułożyć drugi kawałek biszkoptu, lekko docisnąć i nasączyć go połową pozostałego ponczu. Znów zrobić około 1cm warstwę kremu i ułożyć ostatni kawałek biszkoptu. Biszkopt nasączyć. Cały tort posmarować cienką warstwą kremu, patrz FILM . 12. Pozostały krem przełożyć do rękawa cukierniczego z metalową tylką Wilton 1M ( patrz FILM ) i na torcie wycisnąć różyczki, zaczynając od samego dołu, patrz FILM
Mała Cukierenkaobydwa przekroić tak by wyszło z każdego ciasta po 3 blaty.PONCZ Do wody gotowanej dodać herbatę, cukier i sok z cytryny, wymieszać, ostudzić. KREM Dobrze schłodzoną kremówkę, ubić na sztywno.PRZEŁOŻENIE TORTU Pierwszy blat biszkopta ułożyć na paterze lub talerzu, nasączyć ponczem. Następnie posmarować dżemem i porcja kremu, dobrze rozsmarować. Przykryć drugim blatem biszkopta(...)folię spożywczą . Całość smarujemy kremem śmietankowym. Odłożyć cześć kremu do innej miski, dodać kilka kropel barwnika czerwonego, zmiksować. Udekorować za pomocą szprycy do tortów, sukienkę z przodu , wstawkę z kremu białego a boki i tył z kremu różowego oraz perełkami srebrnymi
Kuchnia Danusiwczoraj wspomniałam, że na dniach pojawią się przepisy na moje dwa urodzinowe torty, nie spodziewałam się, że uda mi się tak szybko ze wszystkim wyrobić i już dzisiaj będę miała dla Was gotowy post. Na pierwszy ogień idzie słodki, karmelowo-czekoladowy torcik, udekorowany słodyczami i karmelową polewą. Całość robi się szybko (wystarczy dzień wcześniej upiec biszkopt, a kolejnego dnia ukręcić(...)sobie karmel i czekoladę Biszkopt przekroić na pół. Ułożyć jedną połowę na paterze, nasączyć połową ponczu. Nałożyć kilka łyżek kremu, rozsmarować, przykryć drugim biszkoptem. Nasączyć. Wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem. Polać z wierzchu polewą karmelową i udekorować słodyczami
Słodkie inspiracjeMilky Way jest polecany do przekładania płatów biszkoptów, dekoracji tortów lub babeczek. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste, a smak na pewno zachwyci każdego miłośnika słodkości. Taki krem doskonale sprawdzi się w przygotowaniu tortów dla dzieci. Moja córka jest smakiem kremu zachwycona :) Składniki: * 450 ml śmietany kremówki 36% * 260 g batonów Milky Way * 500 g serka mascarpone Wykonanie: Do garnka wlać
Zrób to smacznieodwróciłam do góry nogami. krem czekoladowo-miętowy: 500 g mascarpone 200 g czekolady mlecznej 150 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka aromatu miętowego Mascarpone przekładamy do misy robota. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i łączymy z mascarpone, miksując za pomocą robota na najniższych obrotach. dodatkowo: 1/3 szklanki wiśniówki do nasączenia blatów (lub wody z cytryną jeśli tort jest dla dzieci(...)czarnej porzeczki. Nakładamy połowę kremu czekoladowo-miętowego. Przykrywamy drugim blatem. Powtarzamy czynności pkt. 2-4 (nasączamy, smarujemy dżemem i wykładamy pozostały krem). Przykrywamy ostatnim blatem ciasta, lekko dociskamy. Nasączamy wiśniówką lub wodą z sokiem z cytryny. Tort dekorujemy zastygającą polewą czekoladową. Dowolnie ozdabiamy. Tort przechowujemy w lodówce. Smacznego! Tutaj torcik z mniejszych proporcji (średnica tortownicy
bistro mamaTort urodzinowy Kitty 2017-02-18 15:24:21 Porcje 24 Kot, truskawki i truskawki - to było życzenie solenizantki. Tak powstał uroczy, słodki, urodzinowy upominek dla wielkiej miłośniczki kotów. Delikatny w smaku, mocno owocowy, podwójnie truskawkowy. Wykończony futerkiem z kremu na bazie bezy szwajcarskiej. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 2 hr Czas gotowania 45 min Czas przygotowania(...)blatem. Tak postępujemy z kolejną warstwą. Ostatni biszkopt przykrywamy papierem do pieczenia i delikatnie obciążamy. Tort wstawiamy do lodówki na całą noc. Zdejmujemy obręcz. Wierzch i boki tortu smarujemy cienką warstwą kremu na bazie bezy szwajcarskiej. Pozostałym kremem przy pomocy tylki Wilton 233 dekorujemy cały tort. Przyklejamy wszystkie dekoracje i chłodzimy tort w lodówce przez kilka godzin. By Małgorzata Hert
Wędrówki po kuchnitortownicy umieścić pierwszy blat, dokładnie rozsmarować konfiturę, nałożyć porcję kremu cappuccino. Podobnie postąpić z drugim blatem. Po przykryciu tortu ostatnią częścią biszkoptu, całość posmarować cienką warstwą kremu. Posypać wiórkami kokosowymi i orzechami. Artykuł Tort kakaowy z cappuccino i konfiturą z róży pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebienia