tort z kremem - 4307 przepisów (strona:79/288)

Tort bakaliowy na białkach 210

kremu śmietankowego z mascarpone - placek migdałowy - 1/2 słoiczka dżemu ananasowego - ok. 1/3 kremu śmietankowego - placek kokosowy - ok 1/2 kremu śmietankowego - posiekane drobno kawałki ananasa. Pozostałą częścią kremu smarujemy boki naszego tortu.   Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
Świąteczny torcik bezowy 174

torty to klasyka, to królowie wśród ciast. Nie musi być to tort ważący 4 kg, zamówiony z cukierni, czy dopieszczony wcześniejszego dnia, gdy mamy wiele innych obowiązków w ferworze przygotowań świątecznych. Może być to nieduży torcik, wykonany w bardzo prosty sposób - z domowych blatów bezowych i kremu na bazie serka mascarpone, ale z dodatkami, które są bardzo mocno świąteczne(...)starte na grubych oczkach i skórkę pomarańczową, a także łyżeczkę kawy. Połączyć.  Krem rozłożyć na 3 równe części. Położyć go na każdy blat bezowy i złączyć w tort, tak by krem był na wierzchu (blat-krem-blat-krem-blat-krem). Wierzch ozdobić dodatkami wedle uznania.  Schłodzić w lodówce.  Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Tort Bezowy z Malinami i Kawą 262

kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort Bezowy z Malinami i Kawą Składniki: Beza: 8 białek (moje ważyły 275g) 400g cukru 3/4 łyżki octu winnego białego lub jabłkowego (może być inny w jasnym kolorze) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (użyłam kawy bez granulek) Krem: 300ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% lub 30% 250g schłodzonego serka(...)wymieszać łyżką. Krem z malinami wyłożyć na blat bezowy z wgłębieniem, wyrównać. Wierzch przykryć drugim blatem bezowym. Na wierzch tortu bezowego, na sam środek wyłożyć pozostały krem, formują mały kopczyk i tort ozdobić malinami. Tort od razu podawać, mnie najlepiej smakował jak postał około 30 minut i smaki trochę się przegryzły. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Tort miodowo - orzechowy 227

wierzch i boki tortu!), przykrywamy drugim plackiem na niego kładziemy troszkę dżemu rozsmarowujemy i znowu krem. Tak postępujemy do końca, co drugi placek kładąc dżem. Pozostałym kremem smarujemy boki i górę tortu. Wierzch przystrajamy połówkami orzechów i mielonymi orzechami wedle uznania. Tort wstawiamy na parę godzin do lodówki

Piekę, bo lubię
Babeczki maltesers 173

zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. DEKORUJEMY BABECZKI: Za pomocą rękawa do zdobienia tortów, nakładamy na babeczki krem. Następnie układamy na kremie kuleczki maltesers- leciutko dociskając… … i pyszne babeczki są gotowe ! Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!! Artykuł Babeczki maltesers pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort gruszkowy z białą czekoladą 236

Tort gruszkowy z białą czekoladą Tort gruszkowy z białą czekoladą Delikatny, lekki, świeży tort gruszkowy z czekoladowym akcentem. Na jego wyjątkowy, oryginalny smak składa się: domowy biszkopt, przełożony delikatnym kremem z dodatkiem gruszek i serka mascarpone- gruszki i bita śmietana w elemencie ozdoby- wszystko delikatnie opruszone czekoladową posypką i kropelkami z białej czekolady. Oto najlepszy dowód na to, że tort(...)blaty. Pierwszy blat: umieszczamy na paterze, nasączamy, nakładamy krem, przykrywamy drugim blatem, który lekko dociskamy. Drugi blat: nasączamy, nakładamy krem, przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Pozostałym kremem smarujemy górę oraz boki tortu- wszystko ładnie wyrównujemy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji! DEKOROWANIE : Opruszamy tort czekoladową posypką. Boki tortu obkładamy czekoladowymi kropelkami. Na górze tortu- w środkowej części- układamy

Domowe Torty
Krem budyniowy- przepis podstawowy 144

Podstawowy przepis na krem budyniowy. Sprawdza się wyśmienicie do tortów, ciast, deserów czy po prostu wyjadania łyżeczką ;) Jeśli Tobie również sprawia kłopoty, polecam przeczytać porady dotyczące właśnie tego kremu  (KLIK) Składniki: 2 budynie waniliowe/śmietankowe 800 ml mleka 5 łyżek cukru (o ile budyń nie jest słodzony) 250-300 g miękkiego masła w temperaturze pokojowej Przygotowanie(...)Miękkie masło utrzeć mikserem na puch (potrwa to kilka minut) Następnie stopniowo, łyżka po łyżce dodawać ostudzony budyń. Za każdym razem dobrze miksować.  Tak przygotowany krem nada się świetnie do tortów, ciast czy deserów. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Zguba i przedwyjazdowy torcik 163

też swoje plusy... Ale o nich może innym razem.Dzisiaj będzie jeszcze jeden zaległy przepis, sprzed wyjazdu do Polski. Powstał, bo nagle naszła mnie ogromna ochota na tort. Znaczy się - na biszkopt z kremem. Zrobiłam taki w wersji mini - żebyśmy zdążyli zjeść przed wyjazdem. Ale wyszedł naprawdę bardzo smaczny, i spokojnie, przygotowany z większych proporcji, sprawdziłby się jako pełnowymiarowy tort(...)cukrem pudrem i waniliowym. Dodać serek, dokładnie wymieszać.Na talerzu ułożyć jeden blat biszkoptu, wyłożyć żurawinę. Na to nałożyć nieco mniej niż połowę kremu, przykryć drugim blatem. Kremem obłożyć wierzch i boki tortu, udekorować ziarenkami kawowymi.Przechowywać w lodówce.Smacznego!Ostatnio nie mam czasu - posty piszę dosłownie w kilka minut, piekę bardzo mało (ach, jak mi tęskno do spokojnego wyrabiania

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort dla dziecka (bez mleka, jajek, glutenu) 277

jest to klasyczny tort. Chciałam, żeby był zrobiony z przyjaznych maluchowi składników. Tak powstał tort dla alergika z migdałowo-fasolowego ciasta przełożonego owocami i wykończonego kremem kokosowym. Przepyszny tort bez mleka, bez jajek i bez glutenu, do tego z małą ilością cukru, więc może się nim cieszyć nawet roczne dziecko. Do przygotowania tego tortu wykorzystałam mój wcześniejszy przepis na brownie

Dieta bez mleka
Tort kakaowy z borówkami, winogronami i kremem śmietankowo - malinowym 159

Tort z malinowym kremem na bazie śmietany z dodatkiem mascarpone. Lekki i pachnący kończącym się latem, dojrzałymi owocami i kwitnącymi gałązkami lawendy

Przepisy Kulinarne
Minitorcik malinowy 203

Wiecie kto miał dziś urodziny? Jeśli nie, to nie martwcie się, to trudne pytanie ;-) Otóż urodziny miała ulubiona lalka mojej córki :-)W prawdzie lalka ma tyle

Czary - gary w kuchni
Ciasto kokosowo- kawowe 155

Kiedy zastanawiamy się do czego wykorzystać niezużyte białka, możemy skorzystać z bardzo prostego przepisu na ten oto placek do kawy. Składniki: Na blachę 24x36cm: Biszkopt kakaowy

Kuchnia w czekoladzie
Hummingbird Cake, czyli tort Jamajski 172

Na tort natknęłam się na kilku zagranicznych blogach i bardzo mnie zaciekawił, szczególnie ze względu na  oryginalny pomysł na ciasto. Tropikalne smaki również należą do

Mania Gotowania
Tort czekoladowo-miętowy 230

orzeźwia i chłodzi dzięki mięcie, nie jest przesłodzony, za to jest bardzo lekki i świetnie wyważony. Nie ma tu żadnych sztucznych barwników, aromatów, ulepszaczy. Bazą tortu jest biszkopt czekoladowy nasączony zaparzoną miętą, przełożony dwoma kremami. Jeden krem to krem maślany (czekoladowo-miętowy), natomiast drugi to krem miętowy z bitej śmietany. Idealnie ze sobą współgrają - jeden cięższy, kremowy, bardziej zwięzły, natomiast(...)kolejny blat biszkoptu. Ponownie nasączamy, na to kolejna część kremu maślanego, bitej śmietany i ostatni blat biszkoptu. Ostatniego blatu już nie nasączamy. Wykładamy resztę kremu maślanego (rozsmarowujemy) i na to bitą śmietanę, którą ozdabiamy cały tort. Można wyrównać wszystko nożem i udekorować wedle własnego gustu (u mnie po prostu liście mięty) Tort chowamy do lodówki na 2-3 godzinki

Jedzeniomania
Tort czekoladowy z truskawkami 151

szans, żeby wyszło nierówno.      Dolny i środkowy blat nasączamy herbatą owocową - mi udało się wygrzebać miks truskawka+mango, który sprawdził się w tym torcie bardzo dobrze. Warstwowo wykładamy krem truskawkowy, ostrożnie łącząc kolejne części (są dość cienkie).      Krem czekoladowy ubijamy w dużej misce końcówkami do białek, a gdy masa będzie sztywna, dodajemy opakowanie ricotty(...)miksujemy jeszcze chwilę do uzyskania jednolitej konsystencji. Połową kremu obkładamy biszkopt, pamiętając o bokach. Drugą połowę przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy kremowymi różyczkami (korzystałam z końcówki Wiltona 2D). Tort schłodzić w lodówce co najmniej przez 4 godziny. Sto lat, Tomasz! :) Kiedyś słuchane nonstop, jakiś czas zapomniane, teraz odkryte na nowo

sama złodycz