tort z kremem - 4307 przepisów (strona:78/288)

tort kokosowy 194

woda i tyle. Unikajcie produktów zawierających stabilizatory, emulgatory itd. Delikatnym i lekkim kremem z dodatkiem mleka kokosowego, przełożyłam tradycyjny puszysty biszkopt, nasączony ponczem z dodatkiem wody różanej. Woda różana jest bardzo popularnym składnikiem nie tylko kosmetyków, ale także słodyczy, szczególnie popularnym na Bliskim Wschodzie. Wyjątkowy smak tort zawdzięcza połączeniu tych dwóch egzotycznych smaków i aromatów, kokosa i róży(...)rozpuści. Następnie dodajemy sok z cytryny i wodę różaną. Odstawiamy do wystudzenia. Wystudzony biszkopt odkrawamy od boków tortownicy i kroimy na 3 blaty. Blaty nasączamy przygotowanym płynem, nakładamy krem. Na koniec tort smarujemy resztą masy. Tort chłodzimy w lodówce przynajmniej 3 godziny przed podaniem. Dekorujemy pralinami kokosowymi, wiórkami kokosowymi i płatkami suszonych róż

Smakowity Blog Kulinarny
Wegański tort tisramisu 202

puder), połowę esencji waniliowej oraz gęstą część mleka kokosowego. Zblenduj wszystko na idealnie gładką masę. A teraz najlepsze, czyli składanie tortu. Ułóż pierwszy blat na talerzu i nasącz go kawą wymieszaną z resztą esencji waniliowej, przełóż kremem, na to 2 biszkopt, znowu nasącz kawą, przełóż kremem i 3 krążek nasącz kawą połóż na górę krem(...)Obsmaruj boki kremem i obłóż pokruszonym ostatnim biszkoptem. Biszkopt to dekoracji dodatkowo podpiekłam taki pokruszony przez 10 minut w piekarniku aby był bardziej chrupiący i złoty. Wierz tortu, który zwieńczony jest kremem posyp, a wręcz wduś startą na tarce tabliczkę czekolady. Wstaw całość do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Smacznego! ps. Zdaję sobie sprawę z kiepskiej jakości

greenscarf
Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami 238

musi pozostać płynna. Wykonanie: Na paterę ułożyć pierwszy blat, posmarować grubą warstwą dżemu, wyłożyć połowę kremu, ułożyć drugi blat, posmarować resztą dżemu, wyłożyć resztę kremu, wyłożyć trzeci blat. Posmarować grubą warstwą boki tortu ganache, następnie górę, wyrównać, ułożyć owoce. Tort warto schłodzić w lodówce 2-3 godziny, aby czekolada zastygła. Gotowe! * przepis na krem czekoladowy z blogu Moje Wypieki(...)większa zawartość kakao w czekoladzie, tym krem wyjdzie bardziej wytrawny, następnym razem spróbuje zrobić ten krem z czekoladą o większej zawartości kakao. Smacznego! Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='6 jajek (dużych, rozmiar

moj przepis na
Babeczki bałwanki 176

oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie wszystko miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Za pomocą rękawa do zdobienia tortów nakładamy na babeczki krem. Pięć bałwanków umieszczamy na środku kremu- lekko dociskając. Układamy na kremie czarne nóżki bałwanków. Na dwóch babeczkach, wciskamy delikatnie w krem pupy bałwanków, w pewnej odległości kładziemy głowy(...)kremie również umieszczamy nóżki i wykałaczki. Ważne aby wszystko robiło wrażenie porozrzucania po upadku bałwanka w śnieg tzn. krem Pozostałe babeczki przyozdabiamy niebieskimi, lukrowymi kuleczkami… …i gotowe! Smacznego!!!   Artykuł Babeczki bałwanki pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Napoleon - przepyszny rosyjski tort 213

każde moje urodziny. Zawsze dostawałam pierwszy i największy kawałek i zjadałam do ostatniego okruszka... Takie wspomnienia mną owładnęły, że postanowiłam przypomnieć ten wspaniały smak. Tort składa się z dwudziestu cienkich blatów, przełożonych delikatnym budyniowym kremem z orzechami. Jakiś czas temu na blogu już się ukazał jeden przepis na tort Napoleon , ten natomiast jest nieco inny, bez kajmaku(...)posmarować kremem (ok. 2 łyżki kremu), przykryć kolejnym blatem, lekko docisnąć, posmarować itd. Co 2-3 blat posypać odrobiną orzechów. Pozostawić trochę kremu do posmarowania wierzchu i boków. Ponieważ same blaty są wysokie, podzieliłam je na 3 torty, a gdy nieco zmiękły i opadły (po ok 2 godzinach), złożyłam w jeden. Tort przykryć folią, z wierchu położyć coś do obciążenia

Obiad gotowy
Tort Hawana 237

Przyznam szczerze że tort ten był często zamawiany przez rodzinkę z cukierni, absolutnie najbardziej smakowała nam wersja z gruszkami, teraz już nie zamawiamy, a pieczemy sami, smakuje równie dobrze. Jeśli macie swój sprawdzony sposób na biszkopt możecie go wykorzystać, ja tymczasem przedstawiam Wam mój numer jeden. Według mnie najlepszy, a do tego nie zdarzyło mi się, aby nie wyszedł, jest(...)wody, gotową łączymy z kremówką. Przygotowanym kremem przekładamy biszkopty, zostawiając jego część (najlepiej z małą ilością owoców, albo bez) do posmarowania wierzchu oraz boków tortu. Na górnych krańcach tortu robimy z kremu coś w rodzaju płotka, aby można było wylać galaretkę (płotek widać na zdjęciu). Na górze układamy pocięte w kawałki owoce, które następnie zalewamy przestudzoną i lekko tężejącą galaretką

Kuchenne aromaty
Prostokątny tort z różowym kremem buraczanym 213

Tort biszkoptowy z kwiatami w pastelowych kolorach jest mało słodki, dobrze nasączony i przełożony różowym kremem. Krem swój kolor zawdzięcza naturalnemu barwnikowi z suszonych czerwonych buraków

Przepisy Kulinarne
Tort z kremem z kaszy jaglanej i z brzoskwiniami 138

Kiedy po raz pierwszy wykonałam krem do tego tortu, przepadłam. Słodziutki, o świetnej konsystencji, po prostu przepyszny. Ciężko było uwierzyć, że takie cudo powstało z kaszy jaglanej. Zapraszam do wykonania! SKŁADNIKI: biszkopt (link) masa: - 200 gram kaszy jaglanej - mleko (tyle, aby wystawało ok. 3 cm nad wsypaną do garnka kaszą) - ok. 200 ml syropu z brzoskwiń - 3 łyżki żelatyny - brzoskwinie

Wielopokoleniowo
Rolada biszkoptowa z malinami wg Wojtka 204

posmarowane . Zrolować biszkopt na ciepło .Posypać z wierzchu jeszcze raz cukrem pudrem . Masło utrzeć ( łyżką ) z 3 łyżkami cukru pudru.  Na wierzch rolady nałożyć ,, wężyk ,, kremu ( można ozdobnie szprycą do tortu - a można łyżeczką ) .   Na kremie ułożyć maliny . Udekorować listkami mięty lub melisy . Wstawić na trochę do lodówki .Kroić ostrym nożem w grubsze plastry . Rolada

Buniabaje w kuchni
Torcik czekoladowy 221

nowe foremki w kształcie serduszka, które były załączone do pewnego magazynu kulinarnego. No i kiedy nadarzyła się okazja postanowiłam wypróbować najbardziej czekoladowy tort jaki kiedykolwiek jadłam :) . Z podanego biszkoptu można również upiec babeczki i połączyć je z kremem czekoladowym, lub innym ulubionym- np. owocowym, który przełamie smaki.przepis z Smakowite wypieki- jedynie zmienione proporcje kremu, ponieważ z przepisu wychodzi zbyt gęsty(...)krem aż stanie się gładki i błyszczący. przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia.Smarujemy jedno biszkoptowe serce kremem i przykrywamy drugim. Ostrożnie rozprowadzamy pozostały krem na ściankach i na szczycie tortu. Jeżeli chcemy uzyskać gładkie wykończenie, krem rozsmarowujemy szpatułką- nożem umoczonym w gorącej wodzie. Inaczej uzyskamy artystyczne zawijasy. Dekorujemy wedle upodobania.Ja wykonałam różyczkę (swoją pierwszą!!!) z masy cukrowej

Pudełko rozmaitości
Tort czekoladowo malinowy 162

Przepyszny i szybki tort, który skradnie serca każdemu. Czekoladowy krem idealnie komponuję się z malinami oraz delikatnym biszkoptem. Jest to tort, który znika zawsze w 2 dni, a każdy kto go spróbuje prosi o dokładkę. Przepis jest prosty i na prawdę nie wymaga jakichkolwiek umiejętności. Pamiętajcie tylko, że biszkopt najlepiej jest wykonać dzień wcześniej. Ten tort został udekorowany wyłącznie przez(...)większej porcji śmietany delikatnie wlewamy ostudzoną czekoladę i delikatnie mieszamy. Biszkopt przekładamy kolejno: biszkopt - dżem - krem śmietankowy - biszkopt - krem czekoladowy - biszkopt Całość smarujemy pozostałym kremem czekoladowym. Ozdabiamy malinami oraz kulkami ferrero rocher. Tort chłodzimy przez 12 godzin. Przepis na kulki ferrero rocher znajdziecie tutaj:  Kulki a la ferrero rocher

Klasyka Gotowania
Tort czekoladowo marchewkowy 201

ciasto , aż w końcu je upiekłam. Rezultat, tort czekoladowo marchewkowy zaspokoił moje wszelkie oczekiwania. Tak się akurat zbiegło, że już niedługo zaczyna się adwent i świąteczne wypieki . Myślę, że tort czekoladowo marchewkowy może być niezłą smakową sensacją na świątecznym stole. Torcik czekoladowo marchewkowy Składniki: tortownica o średnicy 27 cm Spód marchewkowy 100 g orzechów pekan, drobno pokrojone 340 g utartej(...)masę. Na koniec dodaj ostudzoną czekoladą cały czas miksując. Krem natychmiast zgęstnieje. Posmaruj pierwszy placek kremem, przykryj drugim. Rozsmaruj część kremu i przykryj ostatnim plackiem. Na powierzchni tortu rozsmaruj grubą warstwę kremu, boki posmaruj jedynie

codojedzenia
Tort truflowy – palce lizać 212

genueńskim, nasączonym kawą z rumem i przełożonym masą truflową. Udekorowany wiórkami czekoladowymi i domowymi truflami. Całość mocno czekoladowa, sycąca, ale nie przesłodzona. Tort truflowy Składniki na ciasto: 7 jajek 250 g cukru pudru 7,5 dkg kakao krem 200 g czekolady gorzkiej 1/4 kostki masła 50 ml spirytusu i rumu skórka pomarańczowa cukier waniliowy 200 ml kremówki Tort truflowy Przepis(...)masło, śmietanę, cukier waniliowy. mieszając cały czas wlewamy spirytus, rum skórkę pomarańczową. Studzimy, co jakiś czas mieszając aż zgęstnieje (włożyć do lodówki, po godz gotowy). Ciasto przełożyć kremem, udekorować. Smacznego:) Artykuł Tort truflowy – palce lizać pochodzi z serwisu Gotowanie

Gotowanie-uk
Błyskawiczny piątek - Tort czekoladowy z wafelkami 163

czekolady  * wafelki do dekoracji  Przygotowanie : Biszkopt przekroić na 3 blaty, każdy nasączyć wodą z cytryną. Kremówki ubić z fix-em. Tort przekładać dżemem i śmietaną. Gore tortu posmarować tylko kremem i schłodzić. Czekoladę połamać, zalać gorącą kremówką i dokładnie wymieszać. Polewę wylać na ciasto. Schłodzić. Tort udekorować bitą śmietaną i wafelkami

Magiczne Życie Marty
Babeczki misie 173

przerywamy miksowanie, dodajemy serek mascarpone oraz kakao. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie wszystko miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Krem nakładamy do rękawa do zdobienia tortów. Robimy kremowe zdobienia- jedno obok drugiego, aż cała góra babeczki będzie pokryta kremem. Delicje kroimy na połowę. Doczepiamy po połowie delicji z dwóch stron babeczki(...)trochę kremu na tę część delicji, która przylega do babeczki- aby uszka lepiej się trzymały i ładniej wyglądały. Z czekoladowych draży robimy oczka, a z kolorowych cukiereczków noski… …i nasze sympatyczne i smaczne misie są gotowe! Oto dowód na to, że zdobienie babeczek może być dziecinnie proste! Zapraszamy! Smacznego!!! Babeczki misie – wykonane przez Domowe Torty   Artykuł

Domowe Torty