tort robiłam już kilka razy. Zachwycił swoją prostą dekoracją wszystkich. Smak czekoladowo bananowy jest uwielbiany przez wielu czekoladoholików ;) Kakaowy wilgotny biszkopt nasączony ponczem z nutą alkoholu, banany i mnóstwo kremu czekoladowego pokochają wszyscy którzy lubią słodycze. Biszkopt kakaowy (24cm): 5 jaj 3/4 szklanki cukru 1/2 szklaki kakao 3/4 szklanki mąki pszennej Mus czekoladowy(...)tortu: Biszkopt podzielić na 3 jednakowe placki. Każdą warstwę należny nasączyć i przełożyć musem czekoladowym na który układamy pokrojone w plastry banany. Boki tortu obkładamy mocno schłodzonym ganache. Gorę ozdabiamy kremem czekoladowym, za pomocą worka cukierniczego z użyciem tylko Wilton M1. Boki górnej części tortu posypujemy ciemnym kakaem. Delikatnie posypujemy maleńkimi cukiereczami. Smacznego
Słodki Zakątekpowinno być lepiej zrobione, i jak następnym razem takich błędów uniknąć. Torcik truskawkowy to szybki torcik z truskawkami i bitą śmietaną w środku, na zewnątrz z kremem, który pozostał mi po ostatnim torcie . Pierwsza rzecz którą wypróbowałam: Krem na bezie szwajcarskiej można użyć ponownie w ciągu trzy dni. Należy przechowywać go w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku (chłonie
Piekarz-Kucharz-Garkotłukukładamy truskawki – przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Do pozostałej ilości kremu dodajemy barwnik spożywczy i mieszamy RĘCZNIE, do momentu uzyskania jednolitego koloru. Nakładamy czerwony krem na wierzch oraz boki naszego tortu- wszystko ładnie smarujemy i wygładzamy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE : Za pomocą rękawa do zdobienia tortów [ końcówka: duża w pół otwarta gwiazdka ], robimy kremowe(...)większe wyjdą Wam różyczki. Jeżeli boicie się, że coś pójdzie nie tak- poćwiczcie najpierw robienie różyczek na talerzu. Jak już poczujecie się pewniej- włóżcie krem ponownie do rękawa i zróbcie zdobienia na torcie. Gdy różyczki są już gotowe, wkładamy w ich środek srebrne groszki. Groszkami obkładamy również obwód góry tortu. Natomiast u podstawy tortu robimy małe, kremowe zdobienia- jeden obok
Domowe Tortysię robić, choć wcale nie mniej smaczny od innych. Czasami w prostocie siła :) Ilość porcji: Tort o średnicy 23 cm (ok. 10 kawałków) Składniki: Na biszkopt: 6 jajek Niepełna szkolna drobnego cukru do wypieków ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklani mąki ziemniaczanej Na krem: 400ml śmietany kremówki ½ opakowania mascarpone (ok 150g) 3 łyżki cukru pudru Ponadto: Świeże owoce Intensywna herbata(...)Zaparzamy silną herbatę.Ostygnięty biszkopt przecinamy wzdłuż na pół. Układamy blat na paterze, polewamy herbatą, nakładamy 1/2 kremu i dodajemy owoce. Nakładamy blat i ponownie nasączamy herbatą, dodajemy krem i owoce. Tort przechowujemy w lodówce. Smacznego
Kolizje Smakówprzygotowaniu i wyjdzie nawet początkującym. Blaty warto przygotować dzień wcześniej. Pieczone śliwki warto przygotować dzień wcześniej. Jaki jest tort w smaku? Wszystkim gościom i domownikom bardzo, bardzo smakował. Jest lekko słodki, nawet trochę wytrawny! Blaty nasączone są delikatną nalewką śliwkową. Krem jest pyszny i aksamitny. Dodatek gorzkiej czekolady świetnie się komponuje z kremem, kakaowymi blatami i pieczonymi śliwkami. Składniki(...)Przykryć drugim blatem, nasączyć 1/2 mieszanki soku i wódki. Wyłożyć pozostałe śliwki. Wyłożyć 1/2 kremu śmietankowego. Przykryć trzecim blatem, nasączyć pozostałą mieszkanką soku i wódki. Górę tortu i boki posmarować pozostałą, cienką warstwą kremu, wyrównać. Paterę postawić na dużej blaszce, wziąć na płaską rękę garść czekolady i szybko przyłożyć do boku tortu bardzo lekko go poklepując. W ten sposób obsypać
moj przepis naczas szybko leci! Minął już (a dokładnie 3 dni temu) 3 rok bloga Candy Pandas a więc pora na tort! 🎉🎈 I to nie byle jaki bo z kategorii "słodyczowego przepychu" 😍 Nie jest w kształcie pandy ale zawiera wszytko to co lubimy najbardziej 💗 Dziękujemy Wam, naszym czytelnikom, komentatorom czy po prostu gościom. Bez Was blog by się(...)sobie na 3 równe części aby warstwy były jednakowe. Tort wstawić na kilka godzin (lub najlepiej na noc) do lodówki. Po tym czasie nożem odciąć boki tortu od pierścienia tortownicy i go wyjąć. Kremem kokosowo-dyniowym pokryć boki i górę tortu. KOKOSOWY POPCORN Do wysokiego garnuszka wlać olej kokosowy i podgrzać. Następnie wsypać ziarna kukurydzy i przykryć pokrywką garnek
Candy PandasWitajcie w środowe popołudnie! To już nasz 60ty wpis! Okrągłą liczbę witamy nie tortem, lecz przepysznym kremem z buraków, który na pewno przypadnie Wam do gustu. Tak szczerze to nie znamy wielu osób, które nie preferują tego przepysznego, barwnego warzywka. Na przykład pieczone buraki! Kto ich nie ubóstwia? Nasza dzisiejsza propozycja na wiosenny obiad to krem delikatny
Symfonia SmakówCiasto z nutą cynamonu, z orzechami włoskimi, oprószone kakaem. Marchewki absolutnie nie czuć. Jej dodatek wraz ananasem nadaje ciastu wilgotności. Ciasto marchewkowe świetne samo, jak również w formie tortu, czyli z kremem. Tak pyszne, że trudno się od niego oderwać. Najlepsze jakie jedliśmy . Wilgotne i nie za słodkie. Robiłam dwa dni pod rząd :) W pierwszy dzień w formie o średnicy
Moja Delicjagęstej masy. Budyń odstawić do wystygnięcia. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę,dodawać po łyżce budyniu. Utrzeć gładki krem,pod koniec ucierania dodać ekstrakt waniliowy. poncz: Z wody soku z cytryny i cukru przygotować poncz i nasączyć nim makowe blaty. złożenie tortu: Na talerzu ułożyć jeden makowy placek,posmarować połową dżemu i porcją masy budyniowej. Na masie ułożyć orzechowy(...)rozsmarować kolejną porcję masy budyniowej. Drugi makowy blat posmarować resztą dżemu i posmarowaną stroną przyłożyć na warstwę kremu. Blaty dobrze docisnąć i resztą kremu wysmarować wierzch i boki. Boki tortu grubo posypać orzechami,górę ozdobić płatkami czekoladowymi i gwiazdkami. Tort przed krojeniem kilka godzin schłodzić
Kolorowa kuchnia Elkiswoje urodziny mały się zamyślił i stwierdził, że on by wolał biały biszkopt i duuużo brzoskwiń zamiast truskawek. Stworzyłam więc dla niego pyszny tort brzoskwiniowy bez dodatku mleka czy śmietany. Efekt jest świetny. Słodki krem maślany doskonale komponuje się z kwaskowatym ponczem, którym nasączony jest biszkopt. W środku tort wypełnia kremowa masa brzoskwiniowa. Tort można podać osobom z alergią(...)biszkoptu i nasączamy go drugą połową soku cytrynowego. Na całość nakładamy krem maślany (najpierw boki, później wierzch). Zawsze dobrze jest nałożyć dwie warstwy kremu maślanego – pierwsza wiąże wszystkie okruchy ciasta. Druga jest czysto dekoracyjna. Wierzch tortu dekorujemy według uznania świeżymi owocami. * Moje dzieci z silną alergią na białka mleka krowiego bez żadnych problemów jedzą masło klarowane. Jeśli jednak chcecie
Dieta bez mlekawizytą, więc pora przyszła na gruszki. Na blogu Moje wypieki znalazłam idealny przepis. Lekko go zmodyfikowałam do swoich potrzeb. Tort gruszkowo kajmakowy z delikatną nutą migdałów. Tort dla dorosłych nasączony jest bowiem mocnym alkoholem. Będziecie potrzebować też : 1 puszkę gruszek w syropie, lub kompot gruszkowy. 3 świeże gruszki do zrobienia chipsów. cukier Gruszki odsączyć dokładnie(...)kremu. Na krem położyć część gruszek i delikatnie wcisnąć w ciasto. Następnie kolejna część biszkoptu - nasączyć, wyłożyć część kremu, na to gruszki. Ostatnią część biszkoptu też nasączyć. Tort dokładnie wysmarować pozostałym kremem, wierzch i boki. Na boki kremu poukładać chipsy gruszkowe . Kremem migdałowym wykonać ozdoby. Posypać prażonymi płatkami migdałowymi. Schłodzić przed podaniem. Smacznego
Piekarz-Kucharz-GarkotłukTort chalwowy Znajdziecie tu pyszny przepis (krok po kroku + zdjęcia) na wyjątkowo pyszny Tort Chałwowy! Trzy warstwy kakaowego biszkoptu- przełożonego konfiturą wiśniową, czekoladą i wyjątkowym kremem chałwowym- całość pod pyszną pierzynką z czekolady i wiórków kokosowych, a w elemencie ozdoby wisienki i bita śmietana.Czujecie już ten pyszny smak?! Tort Chałwowy to mój ulubiony tort-i jestem pewna,że już(...)czekolady rozprowadzamy krem. Przykrywamy ostatnim blatem. który delikatnie dociskamy do całości i nasączamy herbatą. Pamiętajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny, ale nie mokry! Pozostałą ilością kremu chałwowego-smarujemy górę oraz boki tortu. Ładnie wygładzamy. Tak przygotowany tort- jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE: Do pozostałej startej czekolady- dodajemy dwie łyżki wiórek kokosowych. Mieszanką z czekoladowych i kokosowych wiórek obsypujemy tort
Domowe TortyDelikatny biszkopt, jeszcze delikatniejszy krem - pianka. Ten tort to wykwintny deser na urodziny mojej córki. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki mąki pszennej 0,2 szklanki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki cukru Białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier, żółtka oraz przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną. Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temperaturze(...)Krem: 3 "Śnieżki" 600 ml mleka 600 ml wody 3 galaretki: cytrynowa, brzoskwiniowa, truskawkowa Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wody. Studzimy, aby była tężejąca. "Śnieżkę" ubijamy w 200 ml zimnego mleka. Do ubitej "Śnieżki" dodajemy galaretkę. Tak robimy z pozostałymi galaretkami i "Śnieżkami". Każdy biszkoptowy krążek ponczujemy i kolejno nakładamy ubitą "Śnieżkę" (biszkopt, pianka, biszkopt, pianka, biszkopt, pianka). Wierzch tortu
Salonik smakówprzełożyć kremem. Udekorować marchewkami. Schłodzić w lodówce. Ciasto jest bardzo proste do przygotowania i zawsze się udaje. Żeby uzyskać wygląd klasycznego tortu, można przekładać placki ciasta umieszczając je w tortownicy. Ja celowo wybrałam formę luźno spływającego kremu
Codzienna kuchnia niecodziennaTORT NALEŚNIKOWY Z BORÓWKAMI, przekładany waniliowym kremem z mascarpone i... Artykuł TORT NALEŚNIKOWY Z BORÓWKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE