tort z kremem - 4307 przepisów (strona:53/288)

Mleczny tort czekoladowy 279

Kakaowy biszkopt przełożony jasnym i ciemnym kremem czekoladowym o charakterystycznym mlecznym posmaku, jaki daje mleko w proszku. Tort powstał dla młodej solenizantki, która lubi czekoladowe ciasta. Sto lat Amelia !!! BISZKOPT KAKAOWY: 6 jajek 3/4 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIAŁY KREM CZEKOLADOWY: 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki(...)stabilnie stały. Z pozostałej czekolady wykonać polewę, umieścić wokół ciasteczka i wykonać napis. Tort schłodzić. Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Dla dzieci , Torty Tagged: czekolada , kremówka , mascarpone , mleko w proszku , polewa

https:KKuchniaMniam
Słodki torcik naleśnikowy 170

Zapraszam na smaczny tort naleśnikowy z dwóch rodzajów mąki od BioBabalscy  oraz ze słodkim kremem. Taki tort będzie idealny na słodkie śniadanie, obiad czy kolację. Składniki: ciasto: 2 jajka 2 szkl mleka 1 szkl mąki z samopszy od BioBabalscy 1 szkl mąki gryczanej od BioBabalscy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju krem: 200 ml śmietanki(...)pozostałymi naleśnikami, smarując je na przemian dżemem i kremem. Ostatniego naleśnika nie smarujemy. Do słoiczka układamy masło, pokruszoną czekoladę i mleko. Wkładamy słoiczek do mikrofalówki i podgrzewamy przez 30 sekund. Następnie mieszamy,aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy polewę do lekkiego przestygnięcia na kilka minut a następnie polewamy nią tort naleśnikowy. Na jeszcze nie zastygniętą polewę posypujemy kolorową posypkę. Wstawiamy tort

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Jak uratować zwarzony krem? 88

Ciasta z kremami i torty to must have na świątecznym stole. Krem maślany i maślano-budyniowy należą do lubionych. Niby proste do wykonania, ale czasem wystarczy jedna sekunda za długiego miksowania i zamiast gładkiego kremu masz masę pełeną grudek. Dlaczego? Właściwie nie wiadomo, bo i składniki były w temperaturze pokojowej i dodawałaś budyń małymi porcjami, a tu klops

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Urodzinowy tort wieloowocowy 178

Mój kolejny tort ale pierwszy piętrowy. Teraz w sezonie letnim najlepiej smakują takie z owocami. Nie są takie ciężkie jak torty z kremami, za którymi osobiście nie przepadam. Ten tort upiekłam na 18 urodziny dla córki znajomej. Biszkopt, bita śmietana i mnóstwo owoców to pyszna propozycja na letni tort. Mam nadzieję, że jak na pierwszy piętrowy torcik to wyszło nieźle

Ewa w kuchni
Pralinki Amanda 122

już wypełnimy każde kółeczko. Całość wstawiamy do lodówki, aby czekolada dobrze stężała. Kiedy już zarówno krem Gianduja jak i czekoladowe kółeczka dobrze zastygły (krem powinien mieć konsystencję gęstego kremu do tortów, a czekoladki powinny być całkiem sztywne i dobrze odchodzić od papieru do pieczenia) - wyciągamy je z lodówki. Szprycę do dekoracji tortów z końcówką w kształcie gwiazdy napełniamy kremem

Świat Ciasta
Expresowe Tiramisu 285

niezbędne są dobrej jakości podłużne biszkopty, które nie rozpadną nam się po zamoczeniu w kawie. I to wszystkie składniki expresowego tiramisu. Mascarpone idealnie nadaje się do różnych kremów, polecam : Tort z truskawkami na kakaowym biszkopcie z kremem Tartaletki z musem czekoladowym i orzechami Bezowy torcik migdałowy Expresowe Tiramisu to jeden z prostszych  i smacznych deserów. Na blogu jest cała masa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tęczowy tort (rainbow cake) 185

fala, więc już nie było wymówek :-). Natomiast jeśli będę go robić drugi raz to nieco go zmodyfikuję: do nasączenia ciasta dodam alkohol, natomiast do kremu dodam jakiś akcent smakowy, np cytrynę. Jak dla nas tort był trochę za mdły. Dobrze też jest przygotować sobie do pieczenia blatów 3 tortownice (pożyczyłam od sąsiadki), wtedy pieczenie idzie zdecydowanie szybciej. Inspiracja Domowe(...)fioletowego, potem niebieski, zielony, żółty, różowy i czerwony. Każdy blat delikatnie nasączamy mocną wystudzoną herbatą. Blaty przekładamy kremem, a następnie obkładamy kremem cały tort. Dekorujemy według uznania

Kulinarne przygody Gatity
Tort czekoladowy z frużeliną truskawkową - Emmet z Lego Przygoda 162

cytryny, następnie wykładamy ½ kremu z czekolady, na krem ½ frużeliny, Całość przykrywamy 2 częścią biszkoptu, nasączamy 1/3 szklanki wody z cytryną, następnie pozostała część kremu i pozostała część frużeliny. Przykrywamy 3 warstwą biszkoptu. Wierzch tortu możemy ozdobić ubitą śmietaną 30% z cukrem pudrem i udekorować truskawkami. Tort(...)upiekłam na urodziny dla 6 letniego chłopca. Przygotowałam dekorację z masy cukrowej przedstawiającą postać Emmeta z Lego Przygoda.   Przygotowanie tortu pod dekorację z masy cukrowej.   Przełożony kremem i frużeliną tort należy posmarować masą maślaną, boki i wierzch. Bita śmietana i owoce mogą rozpuścić masę cukrową. Składniki na masę maślaną: ½ szklanki cukru kostka masła łyżeczka zapachu waniliowego

kulinarnyswiatdomi
TORT RAFFAELLO 198

Sposób przygotowania tortu: Biszkopt przekroić na dwa blaty. Na pierwszy blat wyłożyć połowę kremu i równomiernie rozsmarować. Na krem położyć drugi blat biszkoptu. Wyłożyć i rozsmarować drugą połowę kremu. Wierzch tortu Raffaello można udekorować połówkami kulek Raffaello

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Mission impossible, czyli tort podróżny 137

ciężkim szoku, i ochom i achom nie było końca. Mission impossible okazało się wykonalne i przyniosło zamierzony efekt. Wspaniale!Zdjęć środka nie ma - nie miałam kiedy zrobić, niestety...Tort z kremem i musem owocowymSkładniki:(na tortownicę o średnicy 26 cm)biszkopt:10 jajek375 g cukru230 g mąki pszennej90 g mąki ziemniaczanejmus owocowy:600 g mrożonej mieszanki jeżyn, jagód i żurawiny75(...)przez 30-60 minut.Schłodzone blaty wyjąć z obręczy. Na paterze ułożyć spodni blat, na niego kolejny, przykryć ostatnim, bez kremu. Wstawić do lodówki.Masło ubić na puszystą masę, pod konie partiami dodając cukier puder i ekstrakt. Obłożyć masą tort, wyrównać. Schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny, żeby masa dobrze zastygła.Tort dowolnie udekorować masą plastyczną.Smacznego!Wiem, wiem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kokosowy tort smietanowy 199

się. Kokosowy tort śmietanowy biszkopt (rzucany) o średnicy 20 cm: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej *szklanka miała u mnie tym razem 200 ml masa kokosowa: 10 łyżek wiórków kokosowych 4 łyżki cukru 15 łyżek wody 2 łyżki soku z cytryny kilka łyżek ulubionego dżemu (u nas truskawkowy) krem śmietanowy(...)robimy tort z czterech blatów, na masę kokosową nie nakładamy kremu. Masę przykrywamy biszkoptem, nasączamy go i dajemy kolejną warstwę kremu i biszkopt. Ostatni blat również nasączamy. Tort pokrywamy z każdej strony kremem śmietanowym. Ja ozdobiłam go dużymi wiórami kokosowymi i czekoladowymi dropsami z gorzkiej czekolady

Dzieje kuchennej Wiewióry
TORT STRACCIATELLA Z TRUSKAWKAMI 376

truskawkami i pysznym kremem z bitej śmietany i kawałeczków gorzkiej czekolady. Jego przygotowanie najlepiej jest rozłożyć w czasie i upiec biszkopt nawet dwa dni przed planowanym podaniem. Przygotowanie kremu i przełożenie tortu można zostawić na dzień podania lub zrobić z jednodniowym wyprzedzeniem.  Biszkopty nasączyłam domową lemoniadą i przełożyłam warstwą dżemu i świeżych truskawek. Krem, to po prostu dobrze ubita(...)połowę dżemu i rozsmarowujemy go po powierzchni. Układamy połowę ilości truskawek(rozcięciem do dołu), wykładamy 1/3 ubitej śmietanki, delikatnie wygładzamy i kładziemy drugi blat tortu. Powtarzamy nasączenie (1/3), pozostały dżem i truskawki oraz 1/3 ilości kremu. Układamy ostatni krążek biszkoptu, nasączamy lemoniadą, wierzch i boki smarujemy pozostałym kremem. Dekorujemy świeżymi truskawkami i np. białymi pralinkami, pokruszonymi bezikami oraz białą

cool and minty
Tort dla Olgi 129

piec torty!  Oto jeden z nich. Tort dla Olgi.  Bardzo prosty i smaczny. Z  jasnych biszkoptów. Przekładany galaretką truskawkową, z kremem z białej czekolady. Wierzch jest z bitej śmietany.  Praca z tym tortem może być fajną zabawą.  Udekorujcie tak jak lubicie. Biszkopt- będziecie potrzebować dwa takie biszkopty.  Każdy z nich przekrojony jest na pół(...)Wlać ją do okrągłego naczynia, rozmiarem podobnym do rozmiaru tortownicy. Odstawić aby stężała. Później okrągły blat galaretki przełożyć na pierwszą cześć biszkoptu, przykryć kolejnym blatem biszkoptowym, nałożyć krem i tak aż powstanie tort.  Każdy blat nasączyłam delikatnie likierem pomarańczowym. -Możecie nasączyć tym czym lubicie najbardziej- Wierzch posmarować bitą śmietaną- 600 ml śmietany kremówki (schłodzonej) i ubitej z łyżką cukru

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Piernikowo- biszkoptowy tort z kremem i ciasteczkami. 176

piernikowy smak i zapach. Dodanie przyprawy do piernika do biszkoptu było bardzo dobrym pomysłem. Biszkopt ma ładny kolor i smakuje jak piernik. Krem również jest o smaku piernikowym, całość dobrze smakowo do siebie pasuje. Taki tort można upiec na świąteczny stół i poczęstować nim gości, dodam, że dzieci również będą nim zachwycone. Tort bardzo pięknie się prezentuje, a kruche ciasteczka(...)dodajemy serek mascarpone, przyprawę do piernika i cukier puder do smaku, na koniec wlewamy żelatynę i ubijamy do połączenia się składników. 4. Przekładanie: Krążki biszkoptowe przekładamy kremem, smarujemy również wierzch i boki tortu, na wierzchu tortu robimy taką jakby zaspę śnieżną z kremu i wkładamy w nią ciastka, również boki tortu obkładamy ciasteczkami. Cukrowymi perełkami dekorujemy tort według uznania. Tort

Izabelawkuchni
Tort szachownica z kremem budyniowym 152

samo tyczy się kuchni. Ten tort upiekłam dla niej bo wiem że bardzo je lubi. Kiedyś ona piekła dla mnie teraz ja to robię dla niej. Dlaczego tort szachownica. Bo życie jest trochę jak gra w szachy. Wydaje nam się że wszystko potrafimy przewidzieć i robimy właściwy krok, a ono nas zaskakuje nie zawsze tak jak byśmy chcieli. Szach(...)blat ale tym razem z obręczą największą jasną, nasączam, smaruję kremem. Kolejny blat z obręczą ciemną największą, poncz, krem. I ostatni blat tak samo. Górę i boki tortu smaruję kremem. Wstawiam do lodówki. Polewa biała czekolada: Czekoladę kroję na małe kawałki. Mascarpone/ można zastąpić śmietaną podgrzewam/. Żelatynę namaczam w łyżeczce zimnej wody. Dodaję do gorącego serka, i mieszam

wesoła kuchnia