tort z kremem - 4307 przepisów (strona:48/288)

Tort czekoladowo-bananowy 265

tort jest pełen aromatu i wielu smaków – rozpoczynając od smaku bananów, po czekoladę, aż po kokos i wanilię. Ciasto jest wilgotne, mało słodkie, jednak krem, którym przełożone zostały porcje ciasta jest słodki i posiada lekko orzechowy smak. Sekretnym składnikiem, jest… awokado! Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, ten przepis nada się idealnie. Przygotowanie jest dość pracochłonne, ale końcowy(...)zdjąć odciętą górną warstwę i odłożyć na bok. Na dolnej warstwie wyłożyć wcześniej przygotowany krem i dokładnie rozsmarować. Położyć odcięty płat ciasta ‚dnem do góry’ i posmarować cały tort drugim kremem, tym razem ten z mlekiem kokosowym. Na wierzch wysypać wiórki kokosowe i ułożyć kawałki gorzkiej czekolady. Przed podaniem należy tort schłodzić przynajmniej 2h w lodówce. Smacznego

Jaglusia
Tort malinowy 129

Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i delikatnie mieszamy do połączenia składników.  Krok 4 Do rękawa cukierniczego przekładamy 10 łyżek kremu i zostawiamy go do dekoracji tortu. Resztę kremu zostawiamy i przekładamy do niego mus malinowy i delikatnie mieszamy łopatką.Wszystkie trzy blaty biszkoptu smarujemy kerem malinowym oraz wierzch i boki.Bierzemy rękaw cukierniczy i ozdabiamy tort.który dekorujemy

Różowa kuchnia
Różowo-czekoladowy torcik 156

bardziej słodki mus) Do ubitej śmietany -cały czas miksując- wlewać cieniutką stróżką galaretkę. Miksować aż zgęstnieje. Przełożyć blaty ciasta musem wiśniowym.  Musu zostanie troszkę więc możecie posmarować tort z wierzchu. Krem na bazie bezy szwajcarskiej ( Nie potrzebowałam kremu aż tak dużo, więc zrobiłam z połowy składników- przepis jest na ilość wystarczającą do udekorowania całego tortu) 460 g masła miękkiego(...)gotowy jak mieszając wydaje takie klaskanie, obijając sie o miskę.  Dodać barwnik i zamieszać ( najlepszy będzie barwnik w proszku lub w żelu - nie zawierają wody)  Krem jest gotowy do ozdabiania. Tort ozdobiłam tylką w kształcie łezki. Polecam  film instruktażowy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort śmietankowo - śliwkowy 177

Jasny tort śmietankowy o orzeźwiającym cytrynowym smaku przełożony kremem i powidłami śliwkowymi. Idealne połączenie słodko-kwaśne, dla tych którzy uwielbiają bezy i powidła śliwkowe. Tort był nie tylko wyjątkowy ze względu na smak, również dla wyjątkowych gości - mojej rodziny. Tak zwieńczyliśmy nasze leniwe niedzielne spotkanie! Składniki na tort śmietankowy z powidłami śliwkowymi Składniki na biszkopt do tortownicy(...)nasączyć połową pozostałego ponczu a następnie posmarować resztą konfitury jeżynowej. Wyłożyć taką samą ilość kremu śmietankowego jak na blat pierwszy. Przykryć ostatnim biszkoptowym blatem, nasączyć. Boki i wierzch tortu posmarować pozostałym kremem śmietankowym. Przykleić beziki. Wierzch udekorować świeżymi borówkami lub jeżynami.   Przechowywać w lodówce. Smacznego:) Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki. Konfiturę jeżynową zastąpiłam powidłami śliwkowymi Jamar

Zasmakuj Kuchni
TORT BOŻO NARODZENIOWY 106

spód ciasta nasączyć według uznania esencją kawową i rozsmarować 1/2 masy waniliowej. Następnie położyć drugi blat ciasta, który również nasączyć i rozsmarować pozostałym krem wierzch ciasta i boki tortu cienką warstwą kremu. Wierzch wyrównać. Na koniec udekorować tort według uznania.  Przykładowa dekoracja: Na bokach tortu za pomocą startej gorzkiej czekolady zrobić falę. Następnie również za pomocą startej czekolady

Ciastka - domowe słodkości
Masa cukrowa 146

nawinięty na wałek lub wsuwając całe ręce (nie tylko dłonie) 6. Można dodać do lukru odrobinę masła lub margaryny, wtedy jest bardziej plastyczny. 7. Masę najlepiej nakładać na tort posmarowany kremem maślanym. 8. Ja schłodziłam tort w lodówce przed nałożeniem masy i był bardziej stabilny. Polecam, fajna zabawa function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined

dom-agi.pl
Tłusty czwartek... zbliża się ! 187

Tarta Rafaello   Tort marchewkowo-piernikowy z kremem                                                                         Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami

Kulinarne przygody Gatity
Tort Rafaello 512

modyfikacjach postanowiłam upiec go po raz kolejny, ale tym razem dzieląc się z Wami przepisem. Tort składa się z trzech nasączonych biszkoptów przełożonych dżemem brzoskwiniowym, kremem z białej czekolady i wiórkami kokosowymi. Boki tortu obsypałam płatkami migdałowymi, a wierzch udekorowałam pralinkami Rafaello. Serdecznie polecam! Składniki: (na tortownice o średnicy 23 cm) Biszkopt: 5 jajek 180 g cukru(...)wiórkami kokosowymi. Przykryć II blatem biszkopt i powtórzyć czynność: poncz, dżem, krem i wiórki kokosowe. Na wierzch położyć ostatni już blat biszkoptu, również go nasączając. Wierzch i boki tortu wysmarować resztą kremu z białej czekolady. Boki obłożyć płatkami migdałowymi, a wierzch posypać wiórkami kokosowymi i udekorować pralinkami Rafaello. Tort schłodzić w lodówce. Najlepiej smakuje następnego dnia. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Tort Marcinek wielowarstwowy z kremem śmietanowym 320

przepis od pół roku czekał na to, aż go opublikuję:) W końcu nadszedł jego czas :) Pracochłonny, ale niesamowicie pyszny tort przełożony kremem śmietanowym. Idealnie sprawdzi się także podczas Świąt Bożego Narodzenia czy w Sylwestra. Naprawdę jest wart poświęconego czasu :) Ciasto:  6 jajek,  300g masła,  15 czubatych łyżek mąki tortowej,  3 łyżki mąki ziemniaczanej,  1 szklanka

Z miłości do słodkości
Prosty tort śmietankowy z truskawkami 172

obrotach miksera. Krem będzie szybko tężeć, więc trzeba teraz pracować z nim dosyć szybko...   Dolny blat ciasta waniliowego umieścić w tortownicy, w której był pieczony (najlepiej wyłożyć tortownicę folią spożywczą lub aluminiową). Truskawki umyć, odszypułkować i przekroić w pół (garść pozostawić do dekoracji). Połówki truskawek "przyklejać" do góry nogami do boków formy (patrz zdjęcia). Środek tortu oraz(...)przestrzenie między truskawkami wypełnić kremem śmietankowym, pozostawiając kilka łyżek do dekoracji. Na kremie umieścić drugi blat ciasta waniliowego i dobrze docisnąć, by wartswy się ze sobą połączyły. Wierzch tortu wysmarować pozostawionym kremem i udekorować truskawkami. Dodatkowo truskawki można oprószyć cukrem pudrem.   Tort schłodzić kilka godzin w lodówce. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
SERCOWY RARYTAS 175

masy wsypujemy pokruszone ciasteczka i mieszamy łyżką. Wlewamy połowę masy, wyrównujemy oraz układamy pokrojoną galaretkę. Zalewamy ją pozostałą masą. Biszkopty dobrze nasączamy w kawie i układamy na torcie wypukłą stroną w krem, jeśli trzeba docinamy. Tort nakrywamy folią i chowamy do lodówki na całą noc.  Następnego dnia delikatnie obkrawamy boki tortu, odpinamy tortownicę i odwracając przekładamy na patere

Pani na deser
Tort brzoskwiniowy 185

tort brzoskwiniowy powinien się pojawić kilka miesięcy temu, ponieważ piekłam go na 30-ste urodziny męża. Ale już jest, w końcu wklepałam recepturę na ten pyszny tort :)Składniki:Biszkopt (na tortownicę 22-24cm):6 jajek3/4 szklanki cukru3/4 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki mąki ziemniaczanejszczypta soli2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki octuKrem:1 puszka brzoskwiń (odłożyć kilka połówek do dekoracji(...)brzoskwinie.6. Biszkopt przekrawamy na 3 blaty.7. Przekładamy tort od dołu:biszkopt nasączony ponczemcienka warstwa dżemu morelowego1/3 kremu brzoskwiniowegobiszkopt nasączony ponczemcienka warstwa dżemu morelowego1/3 kremu brzoskwiniowegobiszkopt nasączony ponczemOdłożoną częścią kremu smarujemy tort. Na wierzch układamy pokrojone w plasterki brzoskwinie. Dodatkowo posmarowałam ułożone już owoce na torcie dżemem morelowym z odrobiną wody (za pomocą pędzelka). Dzięki temu owoce nie wyschną. Dookoła ułożyłam

Kuchnia domowa Ani
Tort dla małego mężczyzny. 177

zależności jak lubicie) 300 gram borówek amerykańskich 300 gram truskawek pokrojonych jeśli są duże. Śmietanę z mascarpone ubić, dolewając słodkiego skondensowanego mleka na stabilny kremKrem maślano-waniliowy do posmarowania tortu z wierzchu. 1 i 1/2  szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka 400 g miękkiego masła 50 ml alkoholu (użyłam ekstraktu waniliowego- laski wanilii kilka dni wcześniej(...)położyć krem z mascarpone i śmietany, na wierzch poukładać owoce i przykryć ostatnią częścią ciasta biszkoptowego. Całość odstawić do lodówki, aby stężało i schłodziło się.  Schłodzony tort posmarować z wierzchu kremem maślanym.  Z czarnej masy cukrowej wyciąć ulicę.  Używając wyciskarki do czosnku,  wycisnąć z zielonej masy cukrowej kępki trawy. Ozdobić tort.  Krokantem orzechowym obsypcie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Frankfurter Kranz. Tort z Frankurtu 279

pieczony w domu był nieco mniej kaloryczny i zdrowszy. Cukier zastąpiłam ksylitolem i muszę stwierdzić, że biszkopt pomimo dodatku mąki orkiszowej jest po prostu rewelacyjny. Krem maślany jest oryginalny, bardzo smaczny, ale i kaloryczny. Tort idealny dla tych wszystkich, którzy wykluczyli ze swojej diety cukier ze względów zdrowotnych lub chcą po prosto zdrowiej żyć i nie odmawiać sobie słodkiego(...)alkohol wystudzony biszkopt przeciąć na 3 blaty.Pierwszy blat posmarować dżemem i wyłożyć 1/4 kremu. Przykryć drugim blatem i powtórzyć operację. Cały wieniec posmarować kremem pozostawiając kilka łyżek kremu na rozetki. Posmarowany tort obsypać krokantem orzechowym. Na torcie wycisnąć rozetki z reszty kremu, udekorowac kandyzowanymi wiśniami. Pozostawić, by smaki się przegryzły. Najsmaczniejszy po 2 dniach

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kawowo-czekoladowe ombre... tort 292

Nasączcie likierem i posmarujcie kremem kawowym- zostawcie kilka łyżek kremu na posmarowanie boków.  Na to kolejny krążek biszkoptowy. Ponownie nasączcie i posmarujcie kremem waniliowym, pozostawiając trochę kremu na posmarowanie boków. Schłodźcie tort w lodówce co najmniej 30 minut.  Schłodzony tort posmarujcie z wierzchu.  Zaczynając od najniższej partii -czekoladowy, następnie wyżej nad kremem czekoladowym -krem kawowy(...)końcu krem waniliowy.  Wyrównajcie, a górę posmarujcie wybranym kremem.  Można ozdobić górę tortu używając rękawa cukierniczego i tylki ozdobnej, lub kawałkami ulubionej czekolady

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk