tort z kremem - 4307 przepisów (strona:41/288)

Tort czekoladowy z konfiturą z czarnej porzeczki 158

świątecznej kawy. Jest pyszny, delikatny, słodki smak kremu przełamuje kwaskowata konfitura z czarnej porzeczki. Mojej rodzinie i gościom bardzo posmakował. A córka po wylizaniu wszystkich misek z kremów, zanim jeszcze skosztowała gotowego tortu, stwierdziła, że jest to najlepszy tort na świecie. I ja też tak myślę. Polecam, naprawdę warto! :) Wbrew pozorom jest bardzo łatwy do przygotowania i robi się(...)łyżką soku z cytryny (można dodać alkohol), posmarować konfiturą z porzeczek. Ułożyć dolny krążek, założyć obręcz, nałożyć ciemny krem, wyrównać powierzchnię. Nałożyć drugi krążek ciasta i jasny krem, wyrównać. Tort chłodzić najlepiej przez całą noc w lodówce. Posypać czekoladowymi płatkami

Smakołyki Asi
Tort cappuccino 125

już przeze mnie książce Dr Oetkera. Stał się on ulubionym tortem moich dzieci. W ostatnim miesiącu piekłam go już chyba ze trzy razy. Może dlatego, że smakiem przypomina batonik Kinder Delice . W oryginalnym przepisie jest to czekoladowy biszkopt przełożony  masą z gorzkiej czekolady i obłożony warstwą kremu z mascarpone. Ja nieco zmodyfikowałam ten przepis. Zrezygnowałam z czekoladowej masy , która(...)poziomie na pół. Spodnią warstwę tortu nasączyć kawą. Rozsmarować na niej masę serową z polewą czekoladową. Przykryć drugą polową ciasta. Również nasączyć ją kawą. Boki i wierzch tortu posmarować  kremem mascarpne.  Nanieść na tort polewę. Rozprowadzić łyżką tak , aby się przelała po bokach. Zostawić do zastygnięcia

Wiem co jem
Tort Kinder 517

biszkopt rozkroić na 3 krążki. Na pierwszym rozsmarować połowę białego kremu, przykryć dugim krążkiem i rozsmarować pozostały biały krem. Na tym położyć trzeci krążek ciasta. Wierzch i boki tortu posmarować ciemnym kremem i dokładnie wygładzić. Wstawić tort do lodówki żeby się schłodził, a w tym czasie przygotować polewę z gorzkiej czekolady. Czekoladę drobno posiekać, przełożyć do miseczki i zalać gorącą(...)spływała i tworzyła na bokach ,,zacieki''. Następnie polać cały wierzch i ładnie wyrównać. Zanim polewa zastygnie, udekorować tort czekoladkami i połówkami czekoladowych jajek Kinder. Gotowy tort przechowywać w lodówce. * Dobrze jest przed położeniem kremu każdy krążek ciasta nasączyć. Najprościej można w 3/4 szklanki gorącej wody rozpuścić około pół małej paczki landrynek owocowych, dodać trochę soku z cytryny żeby nie było

kuchnia doski
Tort czekoladowo- kawowy na 20 rocznicę ślubu 221

wyglądu miałam wolną rękę, a że nie znam jubilatów postawiłam na nutkę elegancji i kwiaty. Smak czekoladowo kawowy z jasnymi biszkoptami. Poniżej znajdziecie przepisy na biszkopt i kremy których użyłam do tortu.  Przepis na biszkopt Przepis na krem kawowy Przepis na krem czekoladowy - w tym torcie bez wiśni

Krakowskie smaki Ani
Tort tęczowy z bitą śmietaną 203

urodziny mojego 4-letniego synka,który nie lubi w cieście żadnych owoców czy dżemu-więc podjęłam wyzwanie i zrobiłam tęczowy ,kolorowy tort który chciały spróbować wszystkie dzieci i dorośli,bardzo smaczny ,może nie wyjątkowy w smaku,bo przełożony kremem z bitej śmietany i serka mascarpone ale za to dla dzieci -idealny,synek był zachwycony i jak nigdy zjadł(...)Poszczególne blaty ciasta przekładać kremem: blat fioletowy położyć na paterze i posmarować kremem, następnie to samo uczynić z niebieskim, zielonym, żółtym, pomarańczowym, czerwonym. Wierzch i boki tortu również posmarować kremem śmietankowym. Cały tort schłodzić w lodówce przez minimum 3 godziny. a taki był w całości

Swojskie jedzonko
Tort biszkoptowy z kremem z białej czekolady, bezą i owocami 149

powodzeniem możecie wykorzystać zwykłą okrągłą tortownicę. Na Dzień Mamy polecam nie tylko ten tort, ale także przepis na ultra łatwy deser bez pieczenia —  malinową Charlotte (klik) . * SKŁADNIKI na tortownicę o średnicy 21-23 cm Biszkopt: biszkopt z 5 jajek z tego przepisu Krem z białej czekolady: 500 ml śmietany kremówki 200 g sera mascarpone 150 g białej czekolady(...)blat biszkoptu ułóż na paterze i nasącz połową płynu. Kolejno posmaruj konfiturą malinową, a następnie cienką warstwą kremu i przykryj drugim blatem, który również nasącz. Wierzch i boki tortu ozdób kremem, używając rękawa cukierniczego lub szprycy z okrągłą tylką. Tort wstaw do lodówki na minimum 2-3 h. Przed samym podaniem górę ozdób świeżymi owocami oraz pokruszoną bezą, zaś

Food Square
NUMBER CAKE - TORT Z KRUCHEGO CIASTA 458

mascarpone.  Całość jest prosta w przygotowaniu - cyferki znalazłam w internecie i wydrukowałam w formacie A4, a następnie za pomocą noża do pizzy wykroiłam kształt. Nadzianie kremem to naprawdę chwila i dekoracja również. Tort robi się czasochłonny tylko wtedy, jeśli słodkie dekoracje przygotujecie sami - ja makaroniki i bezy piekłam sama, więc czas znacznie się wydłużył. Ale możecie również kupić gotowe(...)około 1,5 cm (użyłam Wilton 1A)   Najpierw jedną warstwę na pierwszy spód. Następnie przykryj bardzo ostrożnie krem drugim spodem i wyciśnij kolejną porcję kremu.  DEKORACJA: Wierzch tortu udekoruj dowolnie makaronikami, bezikami, owocami i kwiatami (końcówki kwiatów owiń folią spożywczą przed wsadzeniem ich w krem). Gotowe! Smacznego! Przepis: Moje Wypieki

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort z kremem truskawkowym w kształcie serca 199

truskawkowego, przykrywamy drugim biszkoptem. Kolejno wykładamy krem śmietanowy (proporcjonalnie do grubości wyłożonego kremu truskawkowego), trzeci biszkopt, resztę kremu truskawkowego, kolejny biszkopt i następną warstwę kremu śmietanowego. Resztą kremu śmietanowego tynkujemy boki tortu. Na wierzchu układamy pokrojone świeże truskawki. Dół tortu oraz bok z truskawkami dekorujemy szprycą cukierniczą odłożoną i zabarwioną na czerwono śmietanką. Drugą stronę tortu oblewamy rozpuszczoną w kąpieli(...)Tort jest dość wysoki i podczas składania zabraknie nam rantu. Pomóc możemy sobie złożonym papierem do pieczenia wciśniętym pomiędzy ciasto a foremkę. W ten sposób równomiernie rozsmarujemy krem.  Przed otynkowanie boków tortu chłodzimy go przez godzinę- dwie w lodówce. Aby równomiernie wygładzić boki tortu przed każdym wygładzeniem szpatułkę wkładamy do wrzątku i wycieramy do sucha

VioletoweKucharzenie
Czekoladowy tort zebra 221

Każdy element tego pysznego, czekoladowego tortu, zawiera w sobie przynajmniej jeden rodzaj czekolady. Rozpływający się w ustach krem z białej czekolady- znajdziecie pomiędzy czterema czekoladowymi blatami biszkoptu, a w elemencie ozdoby: serduszka z mlecznej i białej czekolady oraz bita śmietana. Brzmi pysznie?! Zapewniam Was, że również tak smakuje! SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY: 6 jajek szklanka mąki pszennej 150 g. masła(...)drugim blatem, lekko dociskamy. Drugi blat,podobnie: nasączamy, smarujemy kremem, przykrywamy kolejnym blatem. Trzeci blat: nasączamy, nakładamy krem, przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Górę oraz boki naszego tortu samrujemy pozostałym kremem- wszystko ładnie wygładzamy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE: Boki tortu obkładamy odłamkami czekoladowymi. Śmietanę ubijamy i umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów. Wykonujemy duże kremowe

Domowe Torty
Tort Legia Warszawa – Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową – Instrukcja Krok po kroku 225

dzieci wódkę zastąpić wodą lub herbatą cytrynową Wszystkie płyny wymieszać, odstawić. Składniki Krem maślany na bezie szwajcarskiej (swiss meringue buttercream): Krem przygotowany zgodnie z tym przepisem , krem najlepiej przygotować w dniu obkładania tortu masą cukrową, u mnie 1 dzień przed podaniem. Nie zużyłam całego kremu, zostało mniej niż połowa, ale warto mieć zapas na wszelki wypadek. 460 g masła(...)połowę frużeliny, wyrównać, wyłożyć 4 kopiaste łyżki kremu z białej czekolady (połowę kremu), wyrównać, przykryć drugim blatem, nasączyć połową nasączenia, wyłożyć resztę frużeliny, wyrównać, wyłożyć resztę kremu, wyrównać, wyłożyć 3 blat, nasączyć. Tort schować do lodówki na 4-6 godzin. Po tym czasie, przykładając szablon, ostrym nożem wyciąć z tortu herb legii. Tort obłożyć masą maślaną, równomiernie, tak aby wszystkie

moj przepis na
Torcik orzechowy 186

laskowych, dokładnie utrzeć. Na samym końcu dodać kawę, dokładnie wymieszać. PRZEŁOŻENIE CIASTA Pierwszy i drugi krążek ciasta posmarować kremem. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Wierzch i boki tortu posmarować kremem, obsypać tartymi orzechami laskowymi. Wierzch tortu udekorować orzechami włoskimi i rodzynkami

Kuchnia Danusi
Tort czekoladowy z kokosową posypką… 315

Do tego tortu miał być długi, zabawny (przynajmniej w moim mniemaniu ;) wpis i całe mnóstwo powiązanych z nim zdjęć, niestety żarty zgubiły mi się gdzieś pomiędzy

brunetkawkuchni
Czekoladowe babeczki z wiosennym akcentem 98

wyrazisty). Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Nakładamy krem na babeczki za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Na kremie układamy elementy posypki…i pyszne babeczki są gotowe Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!! Artykuł Czekoladowe babeczki z wiosennym akcentem pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort czekoladowo-truskawkowy 325

dociskamy, smarujemy 1/3 kremu i rozkładamy 1/3 truskawek. Przykrywamy trzecim biszkoptem, dociskamy, smarujemy resztą kremu i wykładamy resztę truskawek. Przykrywamy czwartym blatem biszkoptu. Wkładamy do lodówki aby tort się schłodził. 3.  Krem czekoladowy: Czekoladę roztapiamy na parze i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mascarpone, cukier puder, kakao i studzoną czekoladę i dokładnie całość miksujemy(...)Gotowym kremem smarujemy boki i wierzch tortu. 4. Dekoracja: Rurki waflowe przycinamy nożem do pożądanej długości w zależności od tego czy chcemy aby wystawały ponad tort czy nie. Ja przycinałam na długość ok. 1,5 cm większa niż był tort. Polecam użyć w tym celu noża z ząbkami. Gotowymi rurkami obkładamy tort dookoła stroną którą docinaliśmy na dół. Każdą rurkę

Na Ciasteczkowych Papierach
Tort dla Natalki 176

przejmujcie się zupełnie.Koniec końców tort okazał się dużym sukcesem - zachwycił wszystkich gości, i nawet dzieci go jadły. Jest dość słodki i może się wydawać lekko mdły, ale był przygotowywany z myślą o dzieciach, a z doświadczenia wiem, że maluchy nie przepadają za wyrazistymi czy wyjątkowo oryginalnymi połączeniami smakowymi. Karolinę zachwycił krem truskawkowy - bardzo truskawkowy. Całość smakowała dobrze, a wyglądała(...)dodawać miękkie masło, ubijając na najniższych obrotach miksera. Krem się zważy, a później stanie się gładki i smarowny. W tym momencie dodać całkowicie ostudzone puree z truskawek, połączyć.Tort posmarować kremem maślanym, wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozsmarować na wierzchu i bokach drugą warstwę kremu. Wsatwić do lodówki na 2-3 godziny, aż krem stawrnieje.Mas

Pożeraczka, czyli raz adobrze